icon

Čo robia vaši muži pracujúci dlhé hodiny?

21. apr 2024

Dobrý večer. Často tu čítam v diskusiách, že ste na všetko samé, lebo vaši muži pracujú od rána do večera, mám pocit, že dvanástky každý deň. Môžem sa opýtať, čo robia? Lebo v mojom okolí ľudia robia len osmičky, a ak dvanástky alebo 24ky tak sú to zmeny a majú dni voľna.
Čo teda robia? Len tak pre zaujímavosť.

Ďakujem.

jarnajar
21. apr 2024

Ale "robiť osmičky, robiť dvanástky a pod." funguje len ak máš pracovnú dobu od - do, napr. v závode, v obchode, v gastre, atď. Všade inde robíš, kým nemáš spravené. Tých 8 hodín je minimum. A potom to už je veľmi individuálne - podľa toho, koľko ti naložia, resp. koľko si necháš naložiť, často sa to nabaľuje, stúpaš pozične, atď. A určite časť mužov aj dobrovoľne trávi čas v práci, keď sú deti malé. Na druhej strane je to neraz aj nevyhnutnosť, lebo partnerka sa stará o deti, najprv na rd, potom v horšie platenej práci, keďže niekto sa o tie deti starať musí a tak muž chtiac nechtiac robí kariéru - dostane dosť peňazí, ale v práci je namiesto 8 hodín 10 + cesta tam a späť a deň ubehol.

kvetka404
21. apr 2024

Môj pracuje na stavebnom stroji ako zamestmanec, ale dostane zaplatené podľa hodín strávených v práci. Plus stavby sa ťahajú, dokedy sa dá v ten deň, bežne od 7:00 do 17-18-19 pracuje. Dohodli sme sa, že víkendy sú len "naše", ale cíti to na výplate a očakávam, že keď sa viac oteplí a bude riadna sezóna stavieb, že soboty budem musieť obetovať. Na druhej strane, v decembri a januári zvyčajne nemá robotu.

bubinko1506
21. apr 2024

Moj robi vo vyssom manazmente, oficialne ma robit 8,5 hodiny denne, neoficialne je to casto aj 12 hodin pri pc, sluzobne cesty.

hopsas
21. apr 2024

Je manažér robotu rieši furt aj cez víkendy aj cez dovolenku...ale to aj ja

ivik4
21. apr 2024

Vsak ale kopec ludi pracujucich na 8 hodin casto aj hodinu cestuju
To sa hned natiahne

kittykat22
21. apr 2024

Ale temu co si zalozila, to nie je o odvetvi. Pokial clovek nema nariadene pracovat xy hodin niekde v zavode, tak to je cisto o workholizme. Advokat, manager, pravnik, IT spomenuti v diskusii - to su ludia ktori si nedokazu spravit cas na seba, na rodinu, na konicky, na zabavu. Workoholizmu ako zivotnemu stylu sa tlieska a ludia si stale myslia, ze ked niekto maka od rana do vecera, tak sa mu ma klanat.
Potom sa vsetci divime preco ma tolko ludi chronicke choroby, rakoviny, tetanie a syndromy vyhozena az po mrtvice v 30, 40 rokoch. Preco stupaju samovrazdy a ludia piju, beru drogy a podvadzaju. Dovodom je neustaly stres, zhon a tlak na vykon. Pisat ako sme na dovolenke s pocitacom pri bazene je sibnute a nie je cim sa chvalit. Su ludia ktori vidia svoju hodnotu v tom, kolko prace odvedu a ako im bude okolie tlieskat.
Ale to je neudrzatelne. Fyzicky to nie je mozne dlhodobo utiahnut bez nasledkov. Vidim to v okoli. Kamaratky maju sklerozu multiplex - nie jedna ale styri za poslednych 5 rokov, dalsie mali rakovinu - nastastie ziju vdaka biologickej liecbe. Valna vacsina muzov je obezna - pretoze nonstop makaju a potom piju, lebo sa to moc neda zvladnut. Boli ich casto hlava alebo chrbat. 2ja spachali samovrazdu. A ja som bola rovnaka ako oni. Az ked som videla ako ochoreli alebo zomreli, tak som si hovorila, ze by to asi chcelo zmenu. Pretoze az v momente ked clovek ochorie alebo sa nieco stane, tak si uvedomi, ze to vobec nestalo za to. Mne sa podarilo vytriezviet vdaka nim - pretoze mi povedali, ze pokial sa nezastavim, tak dopadnem rovnako ak nie horsie. Tak som sa zmenila. A je mi lepsie ...

libusak
22. apr 2024

Kamaratkin manzel pracuje na zmeny + v dnoch volna chodi este na brigadu nakolko peniaze na rezervu isli na pokazene auto a chladnicka. Potrebuju dohnat peniaze do rezervy 🤷

snowflakenel
22. apr 2024

Zovnostnik v stavebnictve. Stavia domy. Rano odvezie deti o 07.00 do skoly, pride.cca.o 17.30. Cez leto pracijeme okolo domu. Teraz este Plus cez vikendy.pomaha.bratovi.so stavbou chaty na juznom slovensku, cize je to u nas o hubu....

petrusa87
22. apr 2024

Moj muz chodi normalne do prace a po praci vybavuje rozne veci -mame doma dost zvierat tak zohana pre nich krmivo, potom doma zasa krmi, predava z domu ich, alebo aj rozvaza ich po blizsich obchodoch, pripadne teraz uz z jari, vela kosieva, plus mame vseliake prerábky, na ktore nema moc casu, skoro tri nedele v mesiaci je doobeda na burzach, ja mam obchod a este sem tam aj mne donasa zabezpecuje nejaky tovar.... U nas je proste blazninec a nic sa nestiha, ked zbehneme na jednodnovy vylet, tak potom uz duplom sme rozbehani a musia sa doma dobehnut veci, (v zivote spolu 11r. Sme nemali dovolenku) samozrejme od neho nemozem ziadat uz ziadnu inu pomoc v domacnosti,.. este ze nam dost vo velkom pomaha moja mamina🤷

lulu1812
22. apr 2024

Moj je zivnostnik..je mimo SK, ale zas je to o tom ze zarobi ale je od rodiny prec. Keby bol na SK zarobi mozno polovicu z toho za tie 12ky...

a_da99
22. apr 2024

Môj je tiež vo vyššom manažmente, robí oficiálne 8,5h ale reálne je v práci každý deň minimálne 10h (v tom lepšom pripade) a následne je aj doma stále na telefóne a “rieši” 🤷🏻‍♀️ a samozrejme aj na dovolenkách pracuje.
Ale teda môj sa aj deťom venuje vždy keď sa da. Minimálne je aspoň fyzicky prítomný 😅

scila
22. apr 2024

Môj je živnostník - tesár, stavbár, zemné práce a pod.
Väčšinou robí v exteriéry, takže ak je zlé počasie tak sa všetka robota poposúva, nakopí sa mu viac zákaziek a vtedy robí od rána do večera.
Tiež mám okolo seba záhradníkov, elektrikárov, kúrenárov.... keď je zákazka a zákazník to potrebuje do určitého termínu mať hotové, tak robia od nevidím do nevidím.

nikiki29
22. apr 2024

Gastro. 14 hodín 15-17 dní v mesiaci

vespertine
22. apr 2024

Môj muž má klasickú pracovnú dobu, ale jeho kolegovia, ktorí majú rodiny / malé deti, majú všetci poobede druhú aj tretiu prácu, aby si udržali nejaký štandard, chodili v lete na dovolenky a aj na nejaké wellnesy raz za čas...my sme si povedali, že to za ten čas s rodinou nestojí (jedna dovolenka v roku vs. to, že sa venuješ deťom každý deň), a teda uskromňujeme sa. Každý ide do výšky svojich snov, povedzme. Moji kolegovia a kolegyne majú tiež poobede ďalšiu prácu. Hold Bratislava je drahá...alebo ich nároky. Jedno s druhým. Mám pocit, že tu je to veľmi bežné. Ja mám iba jednu prácu, klasický úväzok, ale kebyže veľmi chcem, môžem tu byt každý deň do večera a mala by som stále čo robiť...a niektorí tu aj do večera zostávajú.

fairyy
22. apr 2024

moj je ITak... dlho robi iba ked ma oncall rovnako ako ja ...snazime sa ich brat tak, aby sme nemali naraz 😂

jana_eyre_2
22. apr 2024

Môj manžel robí v oblasti IT, viac pracuje z domu, má veľa telefonátov a často pracuje nadčas a do noci, z pracovne vychádza malo.. keď ide do office tak keď sa priráta aj cesta je to viac hodín dokopy, aj keď áno, oficiálne je na 8,5h úväzok.. takže niekedy ho nevidíme aj celý deň.. keďže vďaka tejto práci zarobí dobre, gro starostlivosti o domácnosť a deti bolo a je na mne, bola som preto dlho doma a potom som si našla prácu na skrátený úväzok..

jana_eyre_2
22. apr 2024

A teda v mojej práci ktorá je na skrátený úväzok mám väčšinu kolegov, ktorí to majú ako druhu prácu skoro ráno.. predpokladám, že tiež vďaka tomu že majú dve práce nie sú doma videní často..

ivec16
22. apr 2024

v IT ale ako pise @kittykat22 je to diagnoza… a netrpi nou len muz ale aj jeho rodina…

ivec16
22. apr 2024

@jana_eyre_2 zeny IT ckarov su samostatna skupina… :D

lily39
22. apr 2024

Zivnostnik. Robi strechy a klampiarcinu. Cca od marca do konca oktobra. Potom je doma vacsinou. Takze zaraba na bezny chod domacnosti(samozrejme spolu so mnou) + na zimu aby nam nic nechybalo.

vuvu163
22. apr 2024

Živnostník, stavebné práce

vanilka83
22. apr 2024

Živnostník na CNC sústruhu ma s.r.o. a všetko si robí sám objednávky komunikácia s klientmi objednáva si materiál a občas si pon ide aj do iného mesta zabezpečuje si odvoz špon vyrába nastavuje si sám mašinu a nemá 1 zákazku ale niekedy sa mu prekrývajú aj 2,3...

ouwecka
22. apr 2024

Môj je v praci 8,5 h plus cesta 40 min,obcas,teda dost casto nieco vybavuje a potom druhu pracu niektore dni lebo hypo je veľká ..

miui
22. apr 2024

CEO v IT

lechtivka
22. apr 2024

Kuchár 🙈

victory1
22. apr 2024

@kittykat22 si mudra,poucila si sa z chyb inych,ja az po chorobe...

jaond19
22. apr 2024

Servisny technik, pracuje cca 8-9hod, ale vela casu zaberie cestovanie, pracuje v okruhu 100km od domu. A ked bolo treba, na poruchy chodil aj cez vikendy/sviatky ked mal sluzbu...

natalka13
22. apr 2024

@kittykat22 preco by si nevedeli najst cas na rodinu? To je uz o povahe. Kto nechce aj ked pracuje do 14.00 vo fabrike nebude s detmi a zenou travit cas ked bude doma.
Ano manazeri firiem robia dlho vela cestuju, na druhej strane maju aj 12 tyzdnov dovolenky. Mozu si pracu zadelit ako im cas a podnikanie dovoluju.
Moj ma 2 firmy, mne nevadilo starat sa o deti po skole, on to robil rano.
Zas sme vela cestovali, kedze bolo kedy a zaco.

kp7333
22. apr 2024

Vo mnohych firmach je pracovna doba min 9h (8+hodina na obed). K tomu cestovanie, nadcasy a si hned na 10-12h.

silesias
22. apr 2024

Moj je automechanik u sukromnika. Robí 5 dní v týždni od 7:00 do 18:00, ale na druhej strane ked potrebujem aby siel pre deti alebo odviesť k dr nieje ziadny problem.