Čo robia vaši muži pracujúci dlhé hodiny?
Dobrý večer. Často tu čítam v diskusiách, že ste na všetko samé, lebo vaši muži pracujú od rána do večera, mám pocit, že dvanástky každý deň. Môžem sa opýtať, čo robia? Lebo v mojom okolí ľudia robia len osmičky, a ak dvanástky alebo 24ky tak sú to zmeny a majú dni voľna.
Čo teda robia? Len tak pre zaujímavosť.
Ďakujem.
Moj manzel je servisny technik na 3D meracie zariadenia. Je stale na sluzobkach po SK a aj Europe. Tak som s malym sama casto doma a tyka sa to aj vikendov. Okrem toho chodim do prace a cez sezonu ( 6 mesiacov v roku) chodim do prace aj cez vikendy a teda dooost casto... Maly ma 7 rokov. Vykryvame to, ako sa da 🙃
@ivec16 aká samostatna skupina sú ženy ITckarov? 🙂
IT. Nikoho nezaujima pocet hodin ale vykon...ak ma den ze mu to nejde dobre, doraba aj cele noci. Inokedy mu sef zavola aj cez vikend a chce aby nieco urobil...aj ked je to hodinka napriklad. Stale je to utrhnute zo sukromneho casu a nik nepreplati ...
@oli_gapelodiegant to pochopia len zeny it ckarov
Živnostník, ráno odchádza 4:30 h z domu, prichádza o 19 h, v sobotu skôr. Voľná len nedeľa.
Programator. Je SZCO. Ma sice flexibilnu pracovnu dobu, ze ked napriklad treba s detmi k lekarovi a pod.ale dozenie ho to, praca sa nespravi sama. Obcas robi aj cez vikend, niekedy aj po veceroch. Niekedy ide do prace o 6 rano a pride o pol 6 vecer, niekedy ide na osmu a je do 5-6. Obcas pride o pol 4, ale vecer este ide naspat takze tak rozne, ale ked sa to scita, robi vela
Môj je stolár,,, a tiež pracuje dlho. Na druhú stranu, ak sa dá, snaží sa pomôcť aj doma vzdy keď môže.
Som tu jediná žena,ktorá pracuje dlhšie ako chlap?🙈🙉🙊
@nikayla tak toto je pre mňa ale že úplne nepochopiteľné ako je to udržateľné
Zivnostnik a aj ja.... takže práca 7 dní v týždni a 365 dní v roku.... keďže mame ubytovacie zariadenie a aj obchod....
Profesionálny šofér.. začína ráno o 6 a skončí, keď rozvezie všetko čo treba odviezť. V zime končí cca o 16( čo je vlastne už tma) ... Od marca do vianoc končí v 90% po 18... A to ma cestu domov ešte 30 minút. Raz v mesiaci robí aj sobotu. Občas sa stane, že prespí v kamióne, pretože mu nevyjde výkon a nemôže pokračovať v jazde..
@deedol ja akoze nevravim, ze cas od casu nema toho vela v praci, ale tak ako aj ja...ja som inak tiez IT 😂 proste chape, ze mam raz za kvartal toho vela tak na tyzden... podobne u nho... len stale nechapem aka som skupina, do tej skupiny vlastne spada kvoli tomu, ze som IT aj naopak moj manzel... ja viem povedat, ze v IT su workoholici... sama som bola pred 10timi rokmi... a ano su pozicie co si to vyzaduju nonstop, ale je to vyslovene rozhodnutie toho cloveka robit ako otrok v tomto odvetvi ....
Moj robi v banke, 8ky, ale realne je prec 12-13 hodin pon-pia, dochadza do BA, cize 6:30 z domu a 18:20 doma, casto ma toho ale viac a ide na neskorsi vlak a pride 19:20 .. 🤷
Môj je živnostník-zvárač.Pracovná doba od 6-tej do 18-tej plus soboty.Žiadne že volno.Max.v lete na 2-3dni.Stíha sa večer venovať malej,kontroluje úlohy.Keď malá zaspí,venujem sa mu ja😄😄😄
Tak asi robis medzi ludmi, ktori maju pevne stanoveny pracovny cas. Kde pracuju? vo fabrike, obchode alebo zdravotnictve? Moj muz pracuje denne cca 10 - 11 hodin, niekedy aj cez vikend ma vyssiu poziciu v stavebnej firme s cca 100 ludmi a jeho zarobok velmi zavisi od toho, aky vykon v praci poda, kolko zakazok dokaze pre firmu ziskat + menezuje cele odelenie. Mojej sesternice muz, ktory robi cca 12 hodin denne je vo vrcholovom manazmente VUB banky. Aby bolo jasne, moj muz ma tiez stanovene, ze ma robit 9-17, ale ta robota sa vobec za ten cas neda zvladnut. Este teraz sa snazi chodit domov na tu 18.00, pricom ide do roboty na 7.00, lebo mame male dieta, ale ked sme boli sami, tak chodil domov aj o 20.00, ked mal deadline tak niekedy aj o polnoci.
@babulkomale
Som na Tom rovnako s manželom 🤔
Môj manžel je Szco, brúsi betónové podlahy. Cestuje po SK. Vacsinou pracuje od obeda a do rana, zalezi od pocasia a rocneho obdobia. Ide v pondelok ráno a príde v sobotu ráno, doobeda pospi a potom sa venuje rodine a urobí co treba doma. Takže väčšinou som na všetko sama... teraz napr. takto ideme už 4 týždeň a je to o nervy😵💫 pre mna... ale bolo obdobie ked siel do prace v pondelok rano a prisiel v nedelu rano, doobbeda pospal a poobede sa trosku povenoval rodine a opat v pondelok do prace... nastastie sa to trosicku zmenilo k lepsiemu...keď je slabší mesiac alebo menšie zákazky tak je par dni doma...keď mal zákazky blizie k domu tak sa chodieval domov len vyspať, deti ho nevideli celý týždeň iba v nedeľu...
Ahoj.moj manžel ide do v
práce u zamestnávateľa o pol 7 z domu a vracia sa o pol 5. Keď príde domov, maka na dome a záhrade. Prerabame odkedy žijeme spolu. Všetko nanovo, starý dom.takze to trvá kým sa to robí po večeroch a víkendoch. Veľa som s deťmi sama, možno takto to niektoré myslia. Nemusia byť muži na 12tke. Ale keď prídu z jednej práce, "nastúpia do druhej" poprípade ak nejaké brigadicky
moj muz ma 2 prace, hra v orchestri na husle + ma tam aj funkciu inspektora a uci na zakladnej umeleckej skole. Od 8mej mu denne zvoni telefon a riesi si homeoffice, ale standardne fyzicky od 11:30 do 22:30 je v pracach. Najprv v zuš a potom v opere.
Môj je živnostník...v práci je od 6-14...niekedy do pól piatej...a cez víkendy chodí prerábať domy, byty...ale teším sa, že tie poobedia sme spolu a väčšinou nedele 🙏🙂
@fairyy si ty (bola teda) alebo tvoj manzel vyvojar? IT je bars vseobecny pojem s velkymi rozdielmi. Ja sama som vyvojarka a robim zial vela, rovnako mam samozrejme aj vela znamych vyvojarov v svojej bubline a vsetci robia vela - presne take casy, ako tu spominaju baby, ked sa nestiha aj cele vecery a obcas aj vikend. To nie je workoholizmus, naopak, ten job nesmierne vysava, ale tak to proste chodi, najma na seniornejsich poziciach a hlavne teraz ked su same layoffs, tak pohodaci s pevnou pracovnou dobou su prvi na odstrel a praca sa uz nehlada ani zdaleka tak lahko ako kedysi. Jedine, co mam aspon ja vyhodu, ze nadcasy su plne platene, inak by som uz davno menila zameranie.