Čo ste zvažovali pri zmene zamestnania?
Ahojte. Čo ste zvažovali pri zmene zamestnania? Čo vás dohnal k rozhodnutiu odísť z pôvodného zamestnania? Mám posledný deň na rozhodnutie, či dám výpoveď a som už zúfalá 😭
@janka0215 určite by som nedávala výpoveď, pokiaľ si nie som istá, že si nájdem inú prácu.
Popozeraj najprv inzeráty či vôbec hľadajú ľudí na miesta, ktoré by ti vyhovovali, a to aj platovo. Teraz nie je problém nájsť si prácu, ale nájsť si dobrú prácu je problém. Takže je len na tebe či to chces absolvovať.
A ja chcem dať tiež výpoveď hlavne kvôli psychickému vyčerpaniu z ľudí, ale nemôžem si to dovoliť. Ale držím palce nech ti všetko vyjde ako má 😊
@maruniakovaeva ja už novú prácu mám v podstate vybavenú - dostala som ponuku. Platovo mi to vychádza takmer rovnako. Mala by som ale menej zodpovednosti a viac kľudu. Sú ale veci, ktoré ma v starej práci stále držia, ale nie som si istá, či sú to tie správne dôvody. :/
@maruniakovaeva že nie je problém nájsť si prácu... Ja neviem ty asi srandujes
@maruniakovaeva to si len ty myslíš..alebo žiješ v meste kde tej práce je na výber
Ja žijem v meste /okrese kde je veľmi veľká nezamestnanost a je dosť ťažké si tu niečo nájsť 🤔
@janka0215 mňa tam napríklad drží aj "dobrý kolektív", čo väčšinou vôbec nie je pravda hlavne posledné obdobie, ale ostatní mi to hovoria, že inde sú aj horší. Alebo pocit viny, že si za mňa nenájdu tak rýchlo náhradu.
Alebo takéto morálne veci skôr, ale v podstate je to všetko len v mojej hlave. A z vlastnej skúsenosti viem, že keď už tam nechceš byť aj kvalita práce ide dole. A nepáči sa mi to, že nieco nerobím na 100% ale keď už idem s utrpením do tej práce neviem si proste pomôcť. Alebo aké máš napr. Ty dôvody prečo tam chces ostať?
@alchemilkazltozelena nie je problém nájsť si prácu, aspoň ja som ten typ človeka, že keď potrebuje peniaze pôjde robiť čokoľvek len, aby ich mal a uživil rodinu. Hovorím, že je problém nájsť si dobrú prácu -t.j. ktorá je v tvojom odbore, prípadne je dobré ohodnotená
@maruniakovaeva tiež hlavne kolektív, a hlavne moja zodpovednosť za ľudí, ktorých mám na starosti a nechcem ich nechať "na pospas" firmy. Okrem toho som v septembri chcela ísť na IVF, ale kvôli novej robote by som ho musela posunúť. Na druhú stranu mám v aktuálnej práci dosť stresu, ktorý môže teoreticky vplývať na to, že sa nám nedarí. Nikto mi ale nezaručí, že v druhej práci to bude lepšie...
@maruniakovaeva je problém nájsť si prácu.. človeka ani na pohovor nezavolaju nikde, hrozne je to a ide to stále viac a do väčšej záhuby celý tento stat
@maruniakovaeva a do aktuálnej práce sa po materskej nechcem vrátiť, to by som s dieťaťom nedala. Neviem teda, či zmeniť prácu ešte pred tým, alebo po materskej hľadať druhú...
Jednoznačne plat....aj keď som mala dochádzať ďalej aj tak sa mi to oplatilo a ešte aj ako bonus som si tam našla manžela
@janka0215 ale ty nie si zodpovedná za celú firmu, robila si všetko čo si mohla, aby tvoji klienti od teba dostali maximum. Keď si tá firma nevie vážiť, je to jej problém nie tvoj. Musíš sa zbaviť tých výčitiek. A je možné, že aj v druhej práci budeš mať stres, ale v tejto ho máš už istý. Čo sa týka materskej, neviem presne ako fungujú zákony, keď si v novej práci, ale ak by si prešla do novej s tá sa ti nezapaci a zadarí sa vám, môžeš zase po materskej niečo zmeniť.
@alchemilkazltozelena aj keď ospravedlňujem sa, možno máš pravdu, že nie v každom okrese to funguje ako som povedala. Akurát mi vyhodilo článok, že nejaká baba 22r. robí pre niekoho z vlády sekretárku, bez VŠ vzdelania a zoznámili sa na párty. To naozaj funguje takto? Tomuto som nikdy nerozumela, že fakt len cez známosti môžeš existovať?
@maruniakovaeva nejde o zákazníkov, ale o podriadených, ktorí sú mi ako rodina. 😞
@janka0215 rodina si ma pomáhať a priať všetko len to dobré. Ale ty musíš vedieť, či ti to stojí za to 🙂
@maruniakovaeva veď toto... najradšej by som ich všetkých poslala robiť niekam mimo toto toxické prostredie 😒
@maruniakovaeva áno tak. Presne ako si napísala...
@janka0215 urcite zmen, ak vies ze by si sa tam potom nevratila, a stres robi tiez svoje, zdravie mame len jedno, ja by som to na tvojom mieste skusila. Clovek nikdy nevie ako bude inde, pokial to nevyskusa. Ja som sa mala v predchadzajucej robote tiez super, so vsetkymi som velmi dobre vychadzala, ale po materskej som musela zmenit, lebo by som nedala dochadzanie tolko a ani pracovny cas. Nastastie sa mi podarilo najst pracu a som velmi spokojna a bolo to najlepsie rozhodnutie. Ked mas sancu zmenit robotu, tak chod do toho.
@janka0215 daj si na jednu stranu plusy a mínusy starej práce a na druhú stranu plusy a mínusy novej prace. Ja osobne by som sa určite zamerala na to akú pracovnú náplň by som mala a určite by som nezobrala nižší plat. Dôležité je tiež pracovné prostredie, pracovný čas a pre mňa ako matku aj to, či môžem robiť home office v prípade, že mi ochorie dieťa.
Ale keď hovoríš, že miesto kde pracuješ má toxické prostredie, tak si si asi sama odpovedala čo robiť... Nemá význam sa zasekať v práci, ktorá Ťa nenapĺňa prípadne do nej chodíš so stresom a stiahnutým žalúdkom.
Každý z nás si určite sem tam zanadáva na prácu ktorú robí, prípadne sem tam zažije stresovú situáciu, ale ak to ide na úkor zdravia, nie je to v poriadku
byvala praca mi neprospievala, akoze mala som ju rada, nevadila mi, ale platovo to nebolo bohvieco a teda vysoke naroky a moje zdravie to prestalo zvladat, takze som bola nutena odist, aj ked mi to bolo luto, ale teda vsetko sa deje z nejakeho dovodu 🙂
Ja beriem ohľad na toto:
- samozrejme plat, čo si budeme hovoriť. Dostala som ponuku, bola výhodnejšia.
- kolektív - áno, ťažko sa odchádza od super kolektívu, ktorí sú ako rodina, kamaráti... ale super kolektív mi hypotéku nezaplatí.
- dostupnosť do práce - nemôžem si dovoliť trčať dve hodiny niekde v zápche ráno ani večer.
- benefity danej spoločnosti
- prístup zamestnávateľa k tomu, že mám relatívne malé dieťa, ktoré môže byť choré, a musím ostať s ním, príp. aké sú možnosti HO
- náročnosť práce - nemám problém pracovať , ale byť permanentne pod tlakom a v strese a stále na teba niekto tlačí... toto mi už fakt stačilo.
Takže tak nejako. Držím palce, aby si sa rozhodla správne 🙂
@janka0215 berieš to veľmi dramatický.. pre mňa určite sú dôležité: plat, pracovný čas, vzdialenosť do prace, kariérny rast a v neposlednom rade pracovná náplň a zodpovednosť. Určite by som nehľadala na kolegov ci morálku to mi účty nezaplatí. Je to kruté sle je to tak.spytaj sa ich ktorý by tam ostal keby mal lepšie ponuku? Žiadny.. a ak ta ponuka nie je v nicom lepšia tak potom nechápem prečo chceš meniť. Ak je lepšia aspoň v niečom tak zmeň.lebo ľudia sa menia, majú životné obdobia, a kolegovia predsa nie sú rodina za ktorú máš zodpovednosť (ak ju mas) ak ju nemáš tak človek spori lebo raz bude chcieť mať tu rodinu, lepšie auto, bývanie, výlety, deti to všetko stojí peniaze. Vzťahy môžeš mať dobré aj v novej práci a tiež v starej sa môžu pokaziť a to stačí možno jeden problém.. bola som svedkom ako kolegyne najlepšie kamošky si dnes kvôli somariny neprídu na meno..
@janka0215 co ja viem, z toho co pises by som ostala a vyskusala IVF. Aj ja mam taku stresovu pracu, cize ta chapem, ale nevies ci to bude lepsie. Ak by sa nezadarilo, potom by som riesila zmenu. Ci sa vratis po dietati, to je irelevantne, to mozes riesit neskor ak neplanujes extra skory navrat.
Zostaň ešte v práci, skús ísť na ivf, daj sa na PN počas toho a uvidíš. Utriediš si myšlienky a budeš v menšom strese ako by si to mala riešiť v novom zamestnaní.
@janka0215 u mna to bola zmena managementu a uvedomenie si ze do prace chodievam s nechutou... Tiez ma tam dlho drzal iba dobry kolektiv ale casom to prestalo stacit. Drzim palce🙂