icon

Dá sa nájsť zamestnanie v zahraničí s bábätkom?

10. dec 2024

Ahojte. Mám otázku.
Ide o prácu v zahraničí pre dvoch mladých ľudí s bábätkom.
Myslíte , že sa dá zohnať niekde zamestnanie pre mladý pár v zahraničí aj s bábätkom? Samozrejme aj s ubytovaním. Ďakujem za odpovede

Strana
z2
kiki68
11. dec 2024

@mirkam3 vela ludi ma iluzie, ja sama to poznam, co si vela ludi mysli “ sak sa mi zije, ked som v tom Rakusku “, akoze chodim do prace, normalne tu zijem na nejakej podla mna priemernej urovni. Ako keby mame automaticky 7 tis v cistom alebo co …

janickacrazy
11. dec 2024

@kiki68 na druhej strane angličtina sa učí už od 1. triedy všade, tak snáď aspoň tie základné vedomosti majú, aby sa dokázali ako tak dohovoriť, neviem teda, môj 13-rocny syn sa úplne bez problému dohovoril v zahraničí a to sa učí ozaj len v škole

kiki68
11. dec 2024

@janickacrazy Ako ja vidim kopec ludi okolo 25-30 a nevedia ani zatat anglicky. Bud len rada, ze vie. Vies, mne len nejde do hlavy to, ze ked nejak zacnem uvazovat ist prec z krajiny, tak ten jazyk aj za pol roka vies slusne obsiahnut. Tak ze sa zakladne dohovoris a budes dost rozumiet. A potom vidis casto tu ignoraciu toho a ako to dopadne. Napr vo Viedni na porodnici bolo kopec zien, co zjavne nevedeli nemecky. Bavili Sa s nimi ako s 3 rocnym dietatom a dokolecka vysvetlovali, ze co sa ide diat.

tundra
Autor odpoveď zmazal
petronelag
11. dec 2024

@tundra Čo som poznala pracovali dvaja v Rakúsku v hoteli, jazyk ovládali, on robil údržbárske a pomocné práce a ona na recepcii a obaja dohromady nemali sedem tisíc a robili keď bolo treba, aj 12 hodinové služby, aj sneh vyhadzovali. Bolo to pár rokov dozadu, ale vtedy tam bolo ešte lepšie robiť, teraz sa tam nájdu lacné prac.sily z Rumunska, Srbska a tých južných krajín.

tundra
Autor odpoveď zmazal
melanta
12. dec 2024

@mirkam3 mňa udivuje, koľko krát tu čítam rady, nech ide muž do zahraničia - akoby tam na každého čakali. A potom diskusie, muž je v zahraničí, odcudzili sme sa.

dharmasanata
12. dec 2024

@melanta keď sú v sračkach s bývaním a peniazmi, zahraničie je fajn že si chlap vie zarobiť. Dajme tomu tu nemá prácu, tam vezmú aj cvičenú opicu, ach možno aj necvičenú,a je lepšie mať 2 tisícky vo vrecku za mesiac ako tu z nejakej fušky na čierno stovku..
Niečo proste musia obetovať keď sa chcú mať lepšie. Či je lepšie nech sú na ulici a nemajú čo dať jesť sebe a decku?

tiezjedna
12. dec 2024

Tak sa presťahujte do CZ, niekde ku Kvasinám alebo MB a skúste Škodovku výrobu... Ubytovanie asi platiť nebudú, ale stále je to seriózny zamestnávateľ so silnými odbormi, kde za prácu dostávajú ľudia pomerne dobre a vždy včas zaplatené.

guiseppinka
12. dec 2024

@kiki68 predpokladam, ze si tirol, nepamatam si z iych diskusii, aj ked si to pisala isto niekde. To mas tiez velmi specificke prostredie, lebo tam sa zije sezonne. V NO som nevedela najst chyzne do hotela, kuchar absolutne, lebo co aj boli, tak bud nemali ani paru ako rozbehnut restiku alebo pytali sialene platy... a take benefity ze byt... no zabudni... tiez nie kazde mesto ma jasle, tagesmutter su totalne vybookovane a oma notdienst u nas musim pohladat...
Co sa tyka viedne, tak ta rakuska nie je uz davno. Jazyk tam ovlada (dost) malo ludi a vsade s tym je problem... bez jazyka je to masaker, vela ludi tam nevie ani citat ani pisat. Samozrejme, ze niektori aj umyselne "nevedia".

kiki68
12. dec 2024

@guiseppinka my sme Korutansko. Tu je vsetko orientovane sezonne. Mimo par veci . Oni to nechcu inak. U nas boli zavrete restiky, neboli ludia. U nas si mozu vyberat. Lebo nikto sem nechce

lujza123
12. dec 2024

Toto je taký výkrik do tmy typu “poraďte pracu na doma” a potom sú len autori tém urazení ze dostanú same uštipačné alebo vysmešné komentáre. Lebo toto je fakt otázka typu “poraďte kde kúpim červené auto”

Autorka chapem ze si možno v zlej situácii, nevieš ako z nej von tak len v zúfalstve skúšaš či sa nenájde niekto kto vám čosi vybaví, zariadi, daruje, odvezie vas tam za ručičku… Ale takto to v živote naozaj nefunguje, ked neviete prežiť na Slovensku v domácom prostredí kde to poznáte tak nečakaj ze inde to bude ľahšie. Návod na život neexistuje, ten musis objaviť sama

Co ti vlastne mame poradiť? Tých milión možnosti od prace, služobného bytu, jazykového kurzu aj jaslí pre dieťa pre vyštudovaných odborníkov až po možnosti pre hipisákov ktorí odídu žiť niekam do komunity na farmu za stravu a ubytko, kupia si dom v Toskánsku za 1 euro (ano aj takáto možnosť existuje) pripadne pôjdu žiť úplne slobodne v jaskyniach na Tenerife ?

Ak to naozaj myslíš vážne, ako naozaj VÁŽNE, nie len ako vyplakávanie nad nahovno svetom z ktorého chcem ujsť tak aspoň diskutuj!
Koľko máte rokov, ake pracovne skúsenosti, vzdelanie, aký jazyk viete, co v živote chcete robit, co vas bavi, ake staré je bábätko. Máte auto, koľko financií máte na cestu a začiatok … Ľudia ti poradia určite radi a aj dobre, ale tu snahu a záujem musíš mať v prvom rade ty …

lujza123
12. dec 2024

@melanta jazyk je ten úplne najmenší problem, priemerne inteligentný človek do roka hovorí z nuly plynule, ak je v danej krajine stači mu obyčajný kurz po práci, nejaké jazykové appky, chuť učiť sa a občas skočiť z miestnymi na pivo…

Problémom týchto ľudí (poraďte pracu v zahraničí) je ich mentálne nastavenie: poradte, dajte, vybavte, zistite, spravte za mňa a ja si to vyzobkám pekne zo zlatého podnosu.
Profesie aj spôsob hľadania prace fungujú v celej európe rovnako, či na Slovensku alebo kdekoľvek inde.
Kto to naozaj myslí vážne obetuje tomu pár minút s google a az potom sa spýta na fóre konkrétnejšie otázky ohľadom danej krajiny, vtedy diskusia naozaj ma zmysel a môže niekomu pomôcť …

Strana
z2