icon

Dá sa zamestnať v škôlke aj bez známosti?

kasokri
27. feb 2017

Ahojte. Celý čas v živote som tápala, nevedela som čo ma baví. Až pri svojich deťoch som prišla nato, že by som chcela učiť v Mš. Chcem si urobiť nadstavbu pedagogicku. Bojím sa však, že ju ukončím a mňa aj tak nezoberú. Viete ako to je známosti atd. Boli ste niektorá v podobnej situácii? Dá sa zamestnať aj bez kontaktov, alebo ako ste to riešili vy? Ďakujem vám za odpovede.

Strana
z2
jm1988
28. feb 2017

@kasokri a ak nechces studovat vš tak studuj tie 2 roky na pedagogickej a soc.akademii. ja mam skusenost ze skor beru stredoskolacky do skolok, ak teda maju moznost vyberat, a to len z dovodu ze maju nizsie platy, a tym šetria.

kasokri
autor
28. feb 2017

@jm1988 nie, ja som to myslela tak, ci ma môžu zamestnat ako studenta, ked este nemam doklad o vzdelani v ruke.

aaadkaaa
28. feb 2017

Ja mam strednu pedagogicku,ale odbor socialno-vychovny pracovnik a nevzali ma ani ako ucitelku a dokonca ani ako vychovavatelku do skd,pretoze nemam vs 2.stupna....tak som robila ako asistentka,ale uz aj tam pozaduju vs 2.stupna,takze som bez prace....u nas nie je sanca....ale mozno vo vasom regione ano,skus si to tam obehat,drzim palce

danielka7
28. feb 2017

@lulula1990 ja len tak okrajovo,na jasle musí byť hlavne zdravotná škola,nie pedagogická 🙂

mtsl
28. feb 2017

@kasokri ak ešte nie si doštudovaná môžu ale len ako nekvalifikovanú a od toho sa odvíja plat. preštuduj si
zákon 317/2009 Z. z. - Zákon o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch
a potom sa tu nemusíš vypytovať nekompetentných
Ak chceš robiť v MŠ určite začni študovať. Dá sa napr 2 ročné pomaturitné štúdium na niektorej strednej PaSA alebo súkromnej PaSA
http://www.zoznamskol.eu/typ/stredna-pedagogick...
ale môj názor je že perspektívne aj platovo je lepšie si urobiť VŠ

jm1988
28. feb 2017

@kasokri urcite vacsia sanca ako uplne bez skoly. Mozu ti dat vynimku, ze ta zamestaju pod podmienkou ze dostudujes. Ale musi byt aj z ich strany ochota. Ak sa najde nejaka ucitelka s vš, vyberu si ju... Ale ked to chces robit tak nevahaj a chod do skoly.

marlenka222
28. feb 2017

Vynimky platili od roku 2009 do roku 2012 tusim. Dnes kazdy, kto nastupuje do pedag.cinnosti musi mat bezpodmienecne ukoncene vzdelanie s pedag.minimom. na skolku nemusi byt VS vzdelanie, moze byt aj stredoskolske (pedag.akademia v TT ako jedina na SR). Ale minimalne pedag.zaklad MUSI byt aj ked by ta vzali aj ako neodborneho zamestnanca s platom asi 300€ cisteho. Vzdy sa pozaduje ukoncene vzdelanie v oblasti

jm1988
1. mar 2017

@marlenka222 stale poznam pripady kedy vezmu aj babu pred statnicami...,pedagogicke minimum by ti bolo nanic...strata casu si to spravit. Jedina skola v TT? 😀 a co tak PASA teda pedagogicka a soc.akademia v turcianskych tepliciach?,.............@kasokri odporucam vam precitat ci vyhlasku 437/2009 a mate tam presne ake vzdelanie je potrebne pre ucitela materskej skoly.

andra77
1. mar 2017

ja som vždy veľmi prekvapená, ked vezmú niekoho kto robí 20 rokov v obchode predavačku a zrazu má miesto v škôlke....😵to je ako možné? Môžu ju prijať ako nepedagogického zamestnanca a pritom si môže robiť pedagogické minimum? Alebo ako to je? Stačí známosť? Netreba žiadnu prax? Tak isto je to aj v oblasti školskej družiny, kto môže robiť vychovávateľa bez praxe a bez školy....a pritom si dorábať potrebné vzdelanie...😲a ten, ktorý skonči strednú pedagogicku školu tak sa nemôže zamestnať...rodičom deti to nevadí alebo do toho nevidia kto má aké vzdelani.e...

jm1988
1. mar 2017

@andra77 myslim ze je to cez znamost, potichu...a chodia na 2 rocne pomaturitne studium ucitelstvo pre materske skoly a vychovavatelstvo, na tu pedag.akadmiu...2 roky rychlo preletia a je kvalifikovana. A pises napr ze taka co robi 20r.v obchode....kludne moze mat strednu pedagogicku...len to nikdy nerobila.

jm1988
1. mar 2017

@andra77 a rodicom to isto nevadi,kym nie je problem.hlavne kde maju dat kde dieta. Ved niektore kvalifikovane mozu tu pracu horsie robit, ak ich to napr nebavi, aj kvoli platu....ako take co vzdelanie nemaju. Jasne ze su aj rodicia ktori si potrpia na kvalitu a vyberaju si skolku...ak je z coho...

veramama
9. mar 2017

ahojte dievcata neviete mi poradit ako si zriadit sukromnu školku čo k tomu treba ? dakujem🙂

aadusik
22. aug 2024

@lulula1990 v jasliach preferuju skor zdravotnikov ako pedagogov.

Strana
z2