icon

Dá sa zohnať práca v zahraničí pre rodinu?

noci1209
18. jan 2019

Ahojte mamičky 🙂

Chcela by som sa spýtať, sme 3 členná rodinka.
Muž pracuje ja som doma s dcérkou.
Žiaľ peniaze nám nevystacia na nič...
Rozmýšľam nad tým, že by sme mali odísť do zahraničia, samozrejme viem, že ani tam to nebude ľahké ale myslím si,že je tam väčšia šanca na prežitie...
Muž pracuje v takmer aj cez víkendy ale korunky čo prinesie hneď aj odídu, koncom mesiaca už niekedy ani to € neostáva... Tak by som sa chcela spýtať neviete ci sa nájde neaka práca kde v zahraničí aj roinou?
Muž by pracoval, ja by som bola doma s dcérkou prípadne upratovanie alebo podobne na pár hodín by som téz rada robila....

Ďakujem

Ďakujem

Strana
z2
lenka_eli
18. jan 2019

@noci1209 Ahoj, s manželom žijeme v zahraničí tak mi kľudne napíš správu, skúsime na niečo pozrieť 🙂 Tiež tu samozrejme nie je všetko ružové, ale som tu spokojnejšia a na Slovensko sa neplánujeme vrátiť.
Veľmi držím palce nech sa Vám podarí nájsť čo hľadáte 🍀

alaguema
18. jan 2019

@noci1209 tak neviem... robili sme rekonštrukciu domu už tu na sk a remeselníci, ktorí u nás pracovali, si vypýtali poriadne prachy...či už drevené podlahy, alebo pokládka keramiky, stierky...to všetko stálo kopec peňazí. Remeslo má zlaté dno a dnes to platí dvojnásobne. Nehovoriac o tom, že sme na nich museli čakať, toľko mali roboty. Možno by sa nemal snažiť robiť lacno. Potom si ho začnú objednávať aj takí ľudia, ktorí za kvalitnú prácu zaplatia.

jatva
19. jan 2019

My sme len v Cechach, ale napr lidl ponuka ciastocne uvazky pre maminy, zohnat remeselnika je umenie, takze si myslim, ze by sa tiez uzivil. Teraz je velmi nizka nezamestnost a kto chce, pracu si najde. Asi to bude horsie na morave, ale v strednych cechach by to malo byt v pohode a aj jazykovo by ste zvladali 🙂 Nehovoriac o tom, ze rodicak je vyssi a popri nom mozes aj pracovat.

maminuska
19. jan 2019

@noci1209 ja keď som rekonštruovala dom a neskôr robila fasádu za toho pána so nemohla zohnať kvalitnú firmu a čo som už zohnala boli tak plný termínov že som čakala trištvrte roka kým sa s fasádou na mňa dostane. A to sa týka aj iných vecí . . A že som zacvakala teda riadne.
Preto nerozumiem že vás nedokáže priateľ uživiť.
Nájdi si v meste prácu a malú zatiaľ k opatrovateľke priamo tam v meste.

maminuska
19. jan 2019

Ja žijem na striedačku Slovensko -Čechy a aj tak pracujem , ale zo Slovenska by ma nikto nedostal ani párom volov , šikovný človek sa bez problémov uživí aj tu .

janinah
19. jan 2019

Nehnevaj sa,ale peniaze nemát a aty nedáš malú do školky a seba do roboty,lebo školka nie je do 17tej,jaaj,tak seďme doma na riti a bedákajme....kým sa nepripravíte na vysťahovanie,tak rob,čo sa dá..teda ty do práce a dieťa do školky,tam chodia aj iné deti,tak dohodni sa s dákou mamičkou,že vyberú aj tvoje dieť a o hodinu si preň prídeš...alebo si nájdi prácu v meste aj školku,tam do 17tej sú otvorené...partner robí od vidím do nevidím,by som sa hanbila doma sedieť ,ak nekojím maličké babetko...druhé vec je,či viete gazdovať s peniazmi,ktoré máte,niektorí ľudia toto nevedia,bez urážky prosím,ale ušetriť sa dá,ak vieme ako na to..

ostorha
19. jan 2019

@noci1209 Neviem ci ti moje skusenosti zo zahranicica pomozu ,ale skusim.Uz davno pred narodenim dcery sme pracovali v zahranici,takze okrem tej prace ktora bola stabilna praca na vinici sme si rozsirili obzor skrz jedneho znameho aj o stevebne prace,upratovanie,zahradnicenie a ja som aj varievala pre mensie skupinky ludi pri roznych prilezitostiach.Ja som prisla dieta porodit na Slovensko ale ked mala dcera 2 roky tak sme sa s manzelom rozhodli ze sa vratime na cas do Svajciarska pokial nezacne mat povinnu skolsku dochadzku.Boli to rekonstrukcie bytov a rodinnych domov.Byvali sme tam kde sme pracovali,cize casto v nekomfortnych podmienkach tak povediac na stavenisku.Vela zenam by sa taketo podmienky hnusili,ale tym padom ze sme neplatili najom,lebo vsak stavenisko tak sme vela penazi usetrili.Mala cez den nespala takze som bola s nou a ked som kosila,alebo pratala,odhrnala sneh tak sa tmolila okolo mna a vecer ked zaspala okolo 7-8 tak som muzovi pomahala malovat steny,okna,dvere,sparovat kachlicky,pokladat plavajuce podlahy take lahsie stavebne upravy.Takze ak je tvoj muz manualne zrucny a ty si ochotna zlavit zo svojich komfortnych podmienok a mate taku dobrodruznejsiu povahu tak skuste to zahranicie pokial je dieta male ked uz bude vo veku nastupu do skoly budete sa musie definitivne rozhodnut v akej kulture chcete dieta vychovavat.Ale opakujem nie je to pre kazdeho,treba si na zaciatku vela odriekat,zatnut zuby ale ak viete hospodarit s peniazmi mozte si nasporit velmi pekne peniaze do buducna.Ale pokial ty nebudes pracovat tak z jedneho platu v zahranici nebudete moct vyskakovat uz duplom nebudete vediet nic usporit.

loginexistuje
19. jan 2019

treba aby si si nasla pracu ty ved dieta mas c skole solu mas mozno na zivnost ekonomika sa da aj z domu resp uctovnictvo alebo ak nie aspon doucovat upratovat brigady do obchodu a nespoliehat sa iba na muzov prijem

maminuska
19. jan 2019

@loginexistuje preboha len nie účtovníctvo ... takých domrvených mám na stole asi teraz 10. To treba najprv pod dozorom .

loginexistuje
19. jan 2019

@maminuska tak ma 34 vystudovanu ekonomicku hadam ma nejaku prax to som brala ako samozrejmost

noci1209
autor
19. jan 2019

@loginexistuje dieťa ešte je somnou doma preto je tu problém naajst prácu mala by ísť v septembri do škôlky ale žiaľ tu v dedine ju odmietli lebo prvoradé sú deti ktoré na bud rok idú do školy... A plus nemám nikoho kto by mi ju postrazil...taakze ťažko...

noci1209
autor
19. jan 2019

@ostorha ďakujem krásne, áno. Som ochotna samozrejme, niečo podobné som myslela aj ja.. Len ťažko nájsť takéto ponuky... Prípadne neaka farma keby sa našla, že muž by pracoval na plný úväzok a ja téz okolo domu prípadne aj na farme čo sa dá s malou...
Myslela som na pár rokovkým dcérka nemusí do školy, aspoň skúsiť niečo...
Dúfam teda, že Vám všetko dobré dopadlo 😊 a ďakujem krásne za komment, rada čítam takéto príspevky aspoň viem, že ak človek chce aj keď ťažko ale nájde sa niečo

noci1209
autor
19. jan 2019

@loginexistuje nepracovala som ako účtovníčka... Pracovala som na úrade a potom.. Som už bola tehotná... A mam 24 rokov 🙂

maminuska
19. jan 2019

@loginexistuje niekto aj ked má vyštudovanú ekonomicku strednú neznamená že robí hneď účto , môže robiť sekretárku asistentku , niekde na úrade ...ale pustiť sa len tak do účtovníctva aj keď má niekto urobený kurz cez UP je proste celé zle. Potom to tak dopadá , že sa to rekonštruuje , alebo sa to tak dodrbká že pokuty ako sviňa a následne to končí u mňa na stole . To treba vidieť potom tú ľudovú tvorivosť ..strašné .

jessicai
21. jan 2019

@saslavka73 Su uz 3 roky v krizovom centre. Inak by boli s malou na ulici.

saslavka73
21. jan 2019

@jessicai Horšie ako zle. To ma mrzí.

fazula1
21. jan 2019

@noci1209 No my sme sa tiež museli uskromniť, keď boli deti malé, z jedného platu nič moc... bývali sme u rodičov, trochu sme tým ušetrili. Potom šiel manžel do zahraničia, trochu sme si polepšili, ale zase bol stále preč, tiež sme nikde nechodili po výletoch... Ale nejako to prešlo, deti vyrástli...Nedala som ich do škôlky, len preto aby som si kúpila nový kabát, alebo šla na výlet...Na dedine neboli také možnosti a do škôlky brali len predškolákov.... Rada spomínam na ich detstvo, ale nerada na to, že sme skoro nanič nemali... Ťažko sa mi uskromňovalo, ale zato teraz si to užívam.... Deti máš len raz malé...

Strana
z2