Depresia z novej práce
Ahoj mam nastúpiť do novej prace po 11 rokoch. Liečim sa na depresie a úzkosti. A mam polovicny ID. Mam strach tam ísť co ma tam čaká a ci zvládnem byť toľko hodín v praci.
@lucia851 ahoj, drzim ti palce. vyzera to na zaujimavu a peknu robotu. rozumiem ze sa obavas. vsetci sa obavame, ked nas caka nieco nove, nezname. niekto sa boji viac a niekto menej. zelam ti, nech tam stretnes dobrych ludi a najdes uplatnenie. potom to bude lepsie aj s tvojim nastavenim, praca ti velmi pomoze, je to vyborny krok🙂 drzim ti palce 🌹
@janetinka27 ďakujem
@lucia851 hlavu hore, sebaľútosť nikoho nikam neposunula. podľa mňa to naozaj dáš, keď sa prestaneš sústrediť na ten strach a obavy. čo som čítala, vyzerá to na peknú prácu, tak sa teš 🙂 všetci máme obavy a strach zo zmien v živote. ale tie zmeny sú nutné. ja by som takú ozaj brala ako soľ... už dlho prešľapujem na mieste a je to na psychiku ozaj ťažké, keďže sa mi nič nedarí. mám pocit že ty ani nechceš pomôcť... máš tu dosť povzbudení, veľa žien ti drží palce a ty nič, stále hľadáš nejaké "ale"... fakt skús k tomu pristúpiť aspoň na chvíľku pozitívne. bude to fajn 🙂
@lucia851 ahoj a mala si vela klientov? pracu si okrem chrbtice zvladala? ak sa to este da, nenechaj sa odradit, kazdeho by prvy den bolel chrbat, nohy. vidis, prekonala si sa,isla si tam. drzim ti velmi prsty. kazdy den je uspechom. nepozeraj teraz tak velmi, co ta v praci caka zajtra, pozajtra. ta predstava moze byt niekedy vycerpavajuca,ked budes mysliet iba na to, ako ta tam bude vsetko boliet. postupne si organizmus zvykne. a inak ti ujde cas. zo zaciatku kazdy tlaci hodiny ocami, o nejaky cas ani nebudes vediet ako ti usiel den. je to uplne normalne. prve dni su adrenalin pre kazdeho. je to velka vec, ze si nastupila do prace, nevzdavaj sa tak rychlo ✊
@lucia851 skuste to. Berte to tak, ze sa nejedna o zivot. A budete aj medzi ludmi. Nepoznam vasu diagnozu ale moc ludi so psychickymi diagnozami funguje dalej. Zostante optimistom ked sa da a prekonajte samu seba kazdy pozotivny vysledok vas posunie dalej.Po praci vela oddychujte.
@lucia851 no veľmi rýchlo si to vzdala, ja keď som išla po 5 rokoch do práce, tak prvý deň som skoro ani chodiť nevládala, volala som muzovi, nech po mňa príde autom, druhý deň bol tiež masaker a tretí už lepšie a o týždeň som bola úplne v pohode, netreba sa vzdávať, telo potrebuje si zvyknúť na záťaž
@janickacrazy ty nevieš aké mam ja problémy a silné bolesti chrbtice, tak si myslíš ze je to ľahké pre mňa ale nie je
@lucia851 no prvý deň po x rokoch v práci je to normálne, že ťa všetko bolí, no ale treba vydržať aspoň týždeň, aby si telo zvyklo, keď odídeš po prvom dni, tak nezistis
@lucia851 ak mas take silne bolesti tak treba riesit operaciu alebo aspon kortikoidy nikto si nemysli ze je lahke ist pracovat po 11 rokoch kedy uz proste clovek nema pracovne navyky treba len vydrzat prve dni tyzden aby clovek videl ako to zvlada
@loginexistuje mne povedali ze mi nemajú čo operovať, ja to mam chronickú neuropatiu. Aj keď beriem lieky na to ale koľkokrát mi to ani nepomáha.
@janickacrazy mňa by ta chrbtica bolela stále, ja nevydržím stat 8 hodín na jednom mieste a robiť jednu a tu istú prácu.
@lucia851 hmm, no tak potom hľadať nejakú inú prácu, ktorú by si zvládla
A nemožeš účtovníctvo z domu robiť? Sedíš pri tom, zaplatiš za kurz, neni to síce ľahke, ale je to praca z domu sediaca

@nicicka nič sme si na seba nebrali veľa ani nás nikto netlacili do ničoho.