Dilema - vziať pracovnú ponuku?
Mam rok do konca RD. Objavila sa mi jedinecna pracovna ponuka. Nechce sa mi ist do prace, chcem si uzit dieta a bezstarostneho zivota v trochu nefunkcnom manzelstve. Moznosti.
1. Tu pracu nevezmem, rok pobudnem doma ako milujuca mamka no frustrovana zena, a snad o rok pride ina ponuka (je to velmi uzky obor, malo dobrych ponuk) a potom budem riesit co urobim, mozno sa manzelstvo aj utrasie ci zlepsi pod vplyvom okolnosti a povinnosti.
2. Tu pracu vezmem, do polroka sa rozvediem a bude zo mna uhnana rozvedena mama no mozno spokojnejsia zena.
Neviem.
Je tu aj moznost ze pracu vezmem a budeme zit stastne az naveky ale tomu akosi neverim. Peniaze by boli moja priepustka
@momoqui ja nie som frustrovana z rd. Ja si to uzivam kazdu minutu, preto do prace ist velmi nechcem. Ja som frustrovana z muza.
@ivanizna ja som velmi vdacna ze na sk je moznost byt tak dlho doma.
@lucinka1988 nie je tu moznost skrateneho 😒
@leskovael no toho sa bojim. Ze pre par peknych doobedi ktore sa uz nikdy v zivote nezopakuju, pridem o tuto jedinecnu sancu a o rok sa zamestnam v niecom blbom a budem mat vycitky. Ten posledny rok korony ked sa plno veci nedalo mi tiez nepridava
@autorka, ak si frustrovana z muza tak hadam ma nervove prepojenia a dokaze pochopit tvoj postoj a tvoje argumenty a hadam dokaze pristupit aj k nejakej dohode.
Ak je to uz v takom stadiu, ze niet cesty spat, tak asi sama vies, ze mozno budes musiet neskor zobrat pracu aka pride, ak nie si financne zabezpecena a ty uz musis vediet ako je to s pracovnymi ponukami v tvojom odbore.
No ono je to pekne užiť si pár pekných doobedí ak to chceš a pokiaľ máš na to podmienky, ale ak si finančne závislá od muža tam jednoducho nato podmienky nemáš.. V práci nebudeš každý deň, dieťaťu sa budeš venovať aj popri práci denno denne a v dňoch voľna celý deň. Jednoducho rok je naozaj krátky čas a píšeš že si z muža frustrovana, ale si s nim, tak vlastne zostávaš koli peniazom ak tomu správne rozumiem.. Tiež to nieje fér od teba, takže ak máte snahu zachrániť vzťah tak v prvom rade nástup do prace a popri tom sa pokúšať dať vztah dokopy. Ak to už nepôjde, tak ísť od seba, no ty už budeš mať príjem takže to bude pre teba oveľa ľahšie. Ja nevidím jediné mínus v nástupe do práce v tvojej situácii. Práve naopak, veľa ich vidím keby si zostala doma, lebo zostať ako mamička s dieťaťom bez práce a riešiť strechu nad hlavou a zabezpečenie, tak to nieje sranda.. Ak vzťah neklape aj chlap môže po 3-4mesiacoch povedať že už má toho dosť a končíte.. A ten rok nakoniec nemusíš byť doma tak či tak, lebo budeš musieť ísť do práce a táto ponuka už žiaľ nebude aktuálna.
Veď budeš mať skúšobnú dobu. Nastúp, vyskúšaj a keď zistíš, že ľutuješ, že ti chýba čas s dieťaťom, dieťa zle znáša fungovanie v zariadení, prípadne je to moc veľký stres a zhon alebo čokoľvek iné ti nebude vyhovovať, v skúšobnej dobe môžeš odísť a dieťa z jaslí vziať opäť domov. A možno zistíš, že je to dobré a si fakt spokojná a v pohode. Nijaké teoretizovanie ti dilemu nevyrieši. Ja by som to určite skúsila, aspoň potom nebudeš musieť doaleluja rozmýšľať, čo by bolo keby.
Určite vezmi prácu, veď si doma už dva roky, to je dlho, dieťa je už dosť veľké.
Tak nastup a uvidis...cesta spat je vzdy.mozno zistis, ze to bola najlepsia volba, alebo...nevyskusas nezistis.
Veď to, že niektoré ženy už po niekoľkých mesiacoch idú do práce, veď normál 😉 Ale úplne chápem, tieto časy sa už nevrátia, ale veď ty predsa neodchádzaš na týždňovky, že strácaš kontakt s rodinou. Ty sa pôjdeš do skvelej práce profesionálne a osobne rozvíjať a realizovať, a stále sa budeš venovať aj dieťatku, len menej. A ak tým získaš finančnú nezávislosť, tak to je paráda. Možno ti to dá väčší pocit slobody a odhodlanie odísť zo vzťahu, ale na druhej strane veľa párov nie je úplne v ideálnych zväzkoch, zamilovaní až po uši.. Možno by som to ešte nevzdávala, ale to viete vy dvaja najlepšie, akú vážnu krízu máte, či ju dokážete ešte prekonať alebo už naozaj nie. Veľa šťastia v novej práci! 😉🙃
Daj vediet ako si sa rozhodla a ako to cele dopadlo... zaujima ma to.

@momoqui aj ja som si rodicovsku uzila a tiez som si hovorila ze robit budem do vyse 60 tky tak si uzijem kazdu chvilu doma. Muz 3 dni robi a 3 dni ma volno cize s nami bol vela casu a aj vela pomahal pri malej, takze ozaj som si aj oddychla, aj sme stale mali nejaky spolocny program a nas vztah sa neskutocne utuzil