Diskriminácia tehotných žien na pracovisku
Ahojte stretli ste sa niekto s tým že vás kôli tehotenstvu "šikanovali" na pracovisku? Teda ak je to šikana.
Schválne davanie prác ktoré by som nemala vykonávať. (Ak sa ozvem vyššiemu nadriadenemu tak nasledne oni nič take mi nedali na prácu. )
Ústne ponižovanie typu "len tu zavadzate" alebo "Narušate chod práce iným" vyradenie z kolektívu doslovne že chodte si niekam sadnúť a neukazujte sa nam a podobne?
Pisomne som oznámila zamestnávateľovi tehotenstvo a však do dnešného dňa sa stále len dohaduje o tom čo budem robiť davam tomu ešte par dni čas nechcem to hneď riešiť s IP.
Čo by ste robili na mojom mieste?
Šla na pn
@stellarstar na celu dobu tehotenstva? ako kratkodobe riesenie okej, ale ked sa vrati, tak to bude to iste...
@stellarstar na celu dobu tehotenstva? ako kratkodobe riesenie okej, ale ked sa vrati, tak to bude to iste...
@marina447 do takej práce a k takym ľuďom a by som sa nevrátila.
Stojí ti to za take nervy? Ak nie, tak chod na PN
Zas nahovarate na ucelovu PN. Predsa toto je v kompetencii zamestnavatela, nie socialna poistovna ma sanovat to, ze on nedodrziava Zakonnik prace.
Autorka, nedavaj tomu dni, stazuj sa hned
Stojí ti to za take nervy? Ak nie, tak chod na PN
Naštuduj si čo všetko ako tehotná môžeš robiť v tvojej práci a na čo máš nárok. Oznámila si tak si oficiálne tehotná.
@stellarstar @pribinak prečo má ísť na PN ak na to nie je dôvod?
Ísť za nadriadeným, že si zmätená a nevies čo máš robiť, nerobiť nech dá jasne pokyny.Ale ja by som išla na PN a oddychovala
Nič s tým nenarobís. Je možné, ze zamestnávatel chce aby si sama odišla na PN, nakoľko ta vyhodiť nemôže. Prácu, ktoru si robila už robiť nemôžeš, musí ju urobiť niekto iný a teba musí platiť. Môžeš si sadnúť na personálne oddelenie s tým, ze nemáš pridelenú prácu a čakať. Vezmi si knihu a čítaj. Áno, je to šikana, ale ci ti pomôže IP neviem. V tvojom prípade je to asi kto z koho.
Zas nahovarate na ucelovu PN. Predsa toto je v kompetencii zamestnavatela, nie socialna poistovna ma sanovat to, ze on nedodrziava Zakonnik prace.
@viestta ja mam pocit, ze mnohi uz davno zabudli, co vlastne skratka PN znamena, lebo tieto carovne pismenka su akoby univerzalnym riesenim mnohych problemov so zamestnavatelom. A cudujem sa, ze tym, co to odporucaju, nevadi, ze clovek, ktory moze robit, robit nema, ma teda zit aj z ich penazi, ktore zaplatili na odvodoch.
Pisomne by som poziadala najprv zamestnavatela, aby mi kvoli aktualnemu stavu urcil novy rozsah pracovnych povinnosti. Pripadne preradenie na inu poziciu (plat ti je povinny zachovat, bez ohladu, ci by sla robit upratovcku a behala len s prachovkou).
Poslala by som to doporucene, s navratkou, na protipodpis.
Ak by sa ani potom nic nedialo, uz sa mas ako obratit na IP s podkladom, ze ty si sa snazila o komunikaciu a zamestnavatel vedome obchadza svoju povinnost.
Urcite si neber ucelovu PN. Mozes mat z toho nakoniec so socialkou len potahovacky, tvoja doktorka tiez. Teraz uz su na toto prisnejsi.
K tomu mozes mat obmedzenia s pohybom. Kde sa musis zdrzovat, kedy mozes ist von a podobne.
PN s neobmedzenym pohybom (vychadzkami) pocas tehotenstva bude hned podozriva.
Pisomne by som poziadala najprv zamestnavatela, aby mi kvoli aktualnemu stavu urcil novy rozsah pracovnych povinnosti. Pripadne preradenie na inu poziciu (plat ti je povinny zachovat, bez ohladu, ci by sla robit upratovcku a behala len s prachovkou).
Ak by sa ani potom nic nedialo, uz sa mas ako obratit na IP s podkladom, ze ty si sa snazila o komunikaciu a zamestnavatel vedome obchadza svoju povinnost.
Urcite si neber ucelovu PN. Mozes mat z toho nakoniec so socialkou len potahovacky, tvoja doktorka tiez. Teraz uz su na toto prisnejsi.
K tomu mozes mat obmedzenia s pohybom. Kde sa musis zdrzovat, kedy mozes ist von a podobne.
@moonlight1210 Presne toto by som tiez poradila. Na PN by som to vobec nehrala. Su aj ine sposoby, ako to riesit.
@viestta kde ak sa môžem opýtať u vyšších nadriadených vyzerám ako niekto kto si vymýšľa a zrejme ma uz maju za umrnčanú tehotnú :(
@moonlight1210 ďakujem skúsim to dať na papier
Na Inspektorate prace
a čo ti dávajú robiť čo nemôžeš?
A čo vlastne robíš
Naštuduj si čo všetko ako tehotná môžeš robiť v tvojej práci a na čo máš nárok. Oznámila si tak si oficiálne tehotná.
@stellarstar @pribinak prečo má ísť na PN ak na to nie je dôvod?
@januska12323 niekedy nemá vyznať sa doťahovať
Zalezi na tom, co robis … ale v podstate ak nemas pracu, kt mozes vykonavat ako tehotna, tak ak Ta niekto posle niekam si sadnut a neotravovat .. to nie je sikana, len nemaju pre teba pracu tak si sadni a odsed to, da sa to povedat a diplomàticky ale zmysel sa nemeni. Pokial nemozes vykonavat pracu, kt robia ostatni tak sa tam naozaj neplet - predstavujem si vyrobnu linku, sklad atd. … no naozaj tam ak nemozes pracovat zavadzias, niekto do teba buchne atd a je problem… chces byt v kolektive ale nemozes robit pracu … samozrejme prace, kt nemozes nerob … to si vybav, ale ked Ti niekto povie sadni si niekam na zadok a cakaj kym je padla … je tiez riesenie … nenamahas sa, nerobia pracu, kt nemozes … tak kde je problem, plat Ti ide.
Šla na pn
@stellarstar a co tym vyriesi ??
kks, toto "sedlacke" riesenie problemov - univerzalna odpoved na vsetko - chod na PN. nic, Ved ostane bez prijmu.
na mieste autorky - sadnem si bokom a pockam, na co pridu. ked pre teba nemaju vhodnu praci prekazka na strane zamestnavatela - plny plat, ty ostanes doma.
Keď pre teba nemajú pracu, majú ti dat prekážky v práci a ostávaš doma s platom. PN by som neriešila, obmedzené vychádzky, kontroly ... ak máš pocit šikana, rieš s nadriadeným. Keď neuspeje, v pohode inšpektorát, ak si v práve... o aké činnosti sa jedna, čo by si nemala robiť? Dvíhať bremena? Práca s nejakými látkami?
Nerozumiem, aký máš s tým problém. Kolegov si nevšímaj, už to s nimi len dočasne vydrž preboha.
Zamestnávateľ je povinný zabezpečiť ti vhodnú robotu. Ak ti nezabezpečil tak si sadni niekam do kúta a pozeraj sa 😃 ak ti oficiálne nezabezpečí ostaneš doma a plat poberáš.
PN je nezmysel. Prídeš o príjem, ktorý teraz obzvlášť potrebuješ a navyše by to bolo účelové a mohla by si mať problémy so SP a ktovie či by ťa lekárka vôbec vypísala
@stellarstar a co tym vyriesi ??
kks, toto "sedlacke" riesenie problemov - univerzalna odpoved na vsetko - chod na PN. nic, Ved ostane bez prijmu.
na mieste autorky - sadnem si bokom a pockam, na co pridu. ked pre teba nemaju vhodnu praci prekazka na strane zamestnavatela - plny plat, ty ostanes doma.
@januska12323
@nyusika tak nevravím ze ma ost celý čas na pn. Aspoň na krátku dobu a nech rieši v práci problém
@januska12323
@nyusika tak nevravím ze ma ost celý čas na pn. Aspoň na krátku dobu a nech rieši v práci problém
@stellarstar pytam sa este raz - ako si PNkou vyriesi problem v praci ?
@stellarstar pytam sa este raz - ako si PNkou vyriesi problem v praci ?
@nyusika na pn sa ukludni a bude mat silu riešiť
No tak ta poslali sadnúť si, šak seď celý deň keď to od Teba chcú a zaplatia Ti to.
@nyusika na pn sa ukludni a bude mat silu riešiť
@stellarstar ona nemá čo riešiť, nerozumieš ?
Ona má iba čakať, či jej zamestnávateľ nájde vhodnú pracovnú náplň.
Keď nenájde, bude sedieť doma a brať plný plat.
Vybavené.
ide o to, čo ty považuješ za nevhodnú prácu pre tehotné.....ak všetko tak sa nečuduj ak ti povedia že nemáš zavadzať a ísť si niekam sadnúť kde nebudeš na očiach....kludne ti ako tehotnej môťu dať niečo upratovať, napr.sklad či zametať a vyhadzovať koše....to zvládne aj tehotná....a nemá to nič spoločné so šikanou,,,,
@stellarstar ona nemá čo riešiť, nerozumieš ?
Ona má iba čakať, či jej zamestnávateľ nájde vhodnú pracovnú náplň.
Keď nenájde, bude sedieť doma a brať plný plat.
Vybavené.
@nyusika alebo bude musieť chodiť do práce a kludne niečo upratovať...alebo niekde v kutici sedieť celú pracovnú dobu.....
@nyusika alebo bude musieť chodiť do práce a kludne niečo upratovať...alebo niekde v kutici sedieť celú pracovnú dobu.....
@mogaa
Keď to nebude náročné, to upratovanie, môže.
Sedieť ju tam nemôžu nechať - musia jej dať nejakú vhodnú prácu.
Keď nemajú, bude sedieť doma - prekážka na strane zamestnávateľa
@mogaa
Keď to nebude náročné, to upratovanie, môže.
Sedieť ju tam nemôžu nechať - musia jej dať nejakú vhodnú prácu.
Keď nemajú, bude sedieť doma - prekážka na strane zamestnávateľa
@nyusika ale môžu ju nechať sedieť niekde v kumbáliku...tak to robia aj v automobilkách kde ženy chodia pekne do práce a tam sedia v jednej miestnosti....nikde nie je uvedené že ju majú nechať doma a budú jej platiť....v automobilkách tehotné ženy bežne chodia do práce a tam musia sedieť.....jasne že ich nechajú doma...a to sú veľké spoločnosti ktoré majú naštudované čo môžu a čo nie, rovnako to majú odobrené právnikom a aj inšpektorátom práce

Šla na pn