icon

Do ktorého mesiaca by mali robiť tehotné učiteľky?

20. máj 2023

Odkedy by uz nemali chodit do skoly? Predsa je to rizikove prostredie. Maju inu moznost ako prehovorit gynekologa na PN?

Strana
z4
kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
20. máj 2023

a prečo práve učiteľky... a čo ženy v pekárni, vo fabrikách, v nemocniciach, kuchárky... povolaní je veľa a všade to môže byť pre tehu ženy nebezpečné...

autor
20. máj 2023

@deti95060810 Z toho co si vymenovala povazujem.za najrizikovejsie prave ucitelky. Samozrejme aj ine to nemaju lahke.

pribinak
20. máj 2023

Rizikové prostredie? Však nerobí za pasom ani nikde vo fabrike či v nejakej výrobni

Ucitelka si hocikedy sadne, je v čistom, nemusí fyzicky pracovať …..(som dieťa učiteľov)

autor
20. máj 2023

@pribinak Vela bakterii a virusov, stresuje prostredie, deti behaju hore dole, nemoze ist na toaletu kedy chce.

domka222
20. máj 2023

Mi chceš povedať, že učiteľka je viac ohrozená ako taká lekárka, sestrička ktorá je v kontakte s chorými nonstop? Si predstav,že ja som robila za pásom na zmeny v stoji 8hod denne až do nástupu na MD. Deti ti spravia akože čo, keď behajú hore dole?

pribinak
20. máj 2023

V obchode nie je milión ľudí? Vo fabrike kde stoja 10ti pri pase nie je veľa ľudí? Kadernicka či kočka v lekárni nestretáva veľa ľudí?
Kto di len tak môže odbehnúť na wc?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
20. máj 2023

Normalne som tehotna ucila a nevidim jediny dovod (ak nie je samozrejme zdravotny problem), aby isla ucitelka skor ako napr. zdravotna sestra, alebo predavacka.

nikelca
20. máj 2023

Ja viem že učitelky v MŠ idú na PN lebo rizikové prostredie, všietky tie virózy ktoré deti tam prinesú keď si budujú imunitu. Na ZŠ a SŠ som to nepostrehla

luccija
20. máj 2023

Dcéra má tehotnú učiteľku a chodí do práce aj tento týždeň ide s nimi na výlet autobusom mimo mesto je v 6 m.

simona20201309
20. máj 2023

Mňa dal môj gynekológ automaticky na rizikové, práve kvôli vírusom a baktériám. A aj keby nedal, išla by som na PN. Nič mi nestalo za to, aby som kvôli nezodpovednosti niektorých matiek ohrozila zdravie svojho dieťaťa. (Ved to poznáme....zelene sople sú predsa len ,,alergia")

@deti95060810 prečo by bola kuchárka riziková??? Alebo niekde vo fabrike? Ako tehotnú je zamestnávateľ povinný odbremenit od nosenia ťažkých veci a ak to nie je schopný, tak ide na rizikové.

beata_k
20. máj 2023

U nas v lekarni je tehotna lekarnicka. Tak toto by som fakt nechcela.

ukulela
20. máj 2023

@simona20201309 rizikove je zo zdravotnych dovodov. Nie pre prekazky u zamestnavatela. Taka pn je zneuzitie systemu. Treba vuyzit zakonne moznosti, nie hodim sa na pn, lebo stretam 100 ludi denne. A potom riesim, preco nemam vychadzky....

domka222
20. máj 2023

@simona20201309 ona píše o škole, nie o škôlke. Vo fabrike to nie je len o dvíhaní ťažkých vecí. V mnohých
je to záťaž teplom,práca v stoji,výpary. Ale to by si pochopila,keby si niečo také robila. Kuchárka nemá riziko napríklad obarenia, predavačka tiež infekcie keďže jej tam denne prejde množstvo ľudí a takto by sa dalo hľadať v každej profesii. Čiže všetky tehotné by museli byť doma

vreckovka2
20. máj 2023

Ak učíš v MŠ, tak by som to určite riešila. Ak na ZŠ prvý stupeň, je to na uváženie. Záleží aj od konkrétnej školy. Ja som po nástupe do práce bola chorá každú chvíľku. My sme tam mali v kolektíve celkom šmakocinky (vši, svrab, čierny kašel, zlatý stafylokok, chlamýdie, mykoplazmy...). Otehotnela som a chodila do práce prvé 4 mesiace ešte aj v korona dobe. Paradoxne nám to prinieslo to, že som za celé 4 mesiace nebola absolútne chorá. Potom som učila online, išla som na materskú skôr o tie dva týždne, niečo vykryla dovolenkou. Nechcela som už nastúpiť a nechcela som ani PN bez vychádzok. Ale po pôrode sme zistili, že sme mali obaja s mužom chlamýdie a mykoplazmy. Určite som ich priniesla ja. Manžel sa liečil takmer 2 roky, ja som bola bez príznakov. Drobec našťastie celkom ok, ale bral aj on ATB. Takže áno, už by som sa dala vypísať od začiatku. Mne PN navrhovali u gynekológa. Ja som učila na veľmi špecifickej škole. Ale napr. obvodná dr. by mi PNku nedala. Tá mi vravela, že ona pracovala celé tehotenstvo, akurát poobede doma každý deň spala, nech má lepšiu imunitu.

adrianap83
20. máj 2023

@nikelca na SŠ vám študenti povedia, že doma je nuda, v škole sranda a búdú chodiť do školy aj s ATB, kašľajuc, sopľajúc. Nevadí, že nákazí polku triedy a učiteľov. Akí tehotná by som sa dala PN na všetkých stupňoch škôl. Možno vš, aj to na zápočet a skúšku ideš, aj keď máš 39, takže...

guliver19
20. máj 2023

Trosku sa beries privazne nie??!!😃

adrianap83
20. máj 2023

@vreckovka2 a vieš čo, tej Dr by som to nebrala, lebo ona si v ordinácii môže po každom pacientovi urobiť poriadok, vetrať. Ty ideš do triedy, kde sa "žije" , nevieš ci vôbec vetrali, čo chodilo po katedre, počas prestávky 🤣 ja nemám žiadne ilúzie. Treba na seba dávať pozor, aj netehotna.

luliu
20. máj 2023

Tak učiteľka nie je v žiadnom prípade rizikové zamestnanie a dôvod na PN. Robila som do pôrodu 😉

panelacikova
20. máj 2023

učiteľka má rizikové povolanie? tak neviem, o akej učiteľke píšeš (ak o TSV, kde lopty lietajú kade-tade alebo o CHE, kde robia aj s chemikáliami, tak ešte chápem).....
ale inak? to nemyslíš vážne? a na choré deti si zvykaj, to tvoje bude tiež nosiť zrejme každú chvíľu nejakú virózu...

anesim
20. máj 2023

Isla som 6 tyzdnov pred porodom, 1.juna. Normalne som chodila do skoly, mala dozor, aj vacsina kolegyn bola do konca, pokial nemali nejake problemy. A to sme velka skola, cez 700 deti

biem22
20. máj 2023

Robím v jasliach a robila som som skoro celé tehotenstvo, necítila som sa ohrozene. Mala som vtedy aj covid a ten práve doniesol domov manžel, žiaľ niektorým veciam sa nedá vyhnúť. Súhlasím, že sú o veľa nebezpečnejsie povolania.

mirage
20. máj 2023

vymyslena tema, zas proti ucitelom, ako uz xta v poradi.

vanilkovazmrzka
20. máj 2023

Odkedy je ucitel rizikova profesia? :D

mooonika1975
20. máj 2023

@pribinak a virusy , baktérie ? Nič ti to nevravi? Deti sú najväčši prenášači všetkého možného a nemožného

mooonika1975
20. máj 2023

@vreckovka2 moja mama mykoplazmu už asi 5ty rok nevie z tela dať preč ...

majamat
20. máj 2023

@adrianap83 nie kazda dr robi v ambulancii, a nie vzdy sa da po kazdom vetrat, elbo ludi na vysetrenie caka milion. ked ich pocuva, vyzliekaju sa, nemoze mat poootvarane. kolko treba casu an vyvetranie aby to malo zmysel? vetraj aspon 10min, pred kazdym pacientom v ambulancii, ked ich tam je 20-30.

simona20201309
20. máj 2023

@domka222 to beriem, takmer v každej práci sa niečo nájde. Ale nemôžeš porovnávať predavačku, kde si aj keby nakazený prišiel, nakúpil a odišiel s 3r kaslajucim dieťaťom, ktoré si nevie dať ruku pred ústa a zelene stecene sople ma úplne všade. Nikde (okrem nemocnice) nie sú tak ohrozovane učiteľky vírusmi a bakteriami ako v MŠ. A matky klamarky ktoré ráno nadopuju dieta nurofenom, sprejom do nosa a sup do triedy k ostatným. Takže ma absolútne nezaujíma žiaden výsmech, ale zdravie môjho nenarodeneho dieťaťa. Niektoré choroby v tehotenstve dokážu vážne poškodiť plod. To ze to niekto neriešil a chodil v tehotenstve do prace aj v covidovej dobe je len jeho problém a jeho svedomie. To ze mala dotyčná šťastie, zato môže ďakovať bohu...
Vedela by som rozpravat o známych co prekonali len obyčajnú chripku...
Takže nech si každý chrániť svoje nenarodene dieta ako chce, podľa svojho svedomia a vedomia.

rebrambora
20. máj 2023

wtf? Ja som do 9 mesiaca robila 10tky na stavbe plus dve hodiny cesta 🤦‍♀️ a ani vo sne mi nenapadlo ist na PN

Strana
z4