icon

Dobrá práca aj bez vysokej školy

lenica11
6. dec 2020

Ahojte študujem momentálne na VŠ telesnú v kombinacii ale naozaj ma to nebavi už predtým som vedela že nie som veľmi na štúdium ale riskla som. A zvažujem odísť úplne alebo skúsiť inú školu. Je tu nejaka ktorá zarába aspoň 900€ aj bez VŠ. Viem že titul nie je všetko ale pýtam sa aj tak
(Bývam v BA u priateľa)
Mám 21 bola som rok v latinskej Amerike. Trénujem deti gymnastiku už cca 5 rokov. Pracovala som na rôznych pozíciách ale vždy len ako brigáda popri škole. Trénovanie mi ostalo doteraz. Som zúfalá lebo rodina plná doktorov a architektov a nechcem ich sklamať. Viem že moja rodina nie je tak zaťažená na VŠ a tituly ale aj tak som bezradná že neviem čo by som robila ďalej.
Ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
zuzanka.zuzu
6. dec 2020

@nienna cca rok už necvičím, už má možno cenu aj 15e 😀 ale myslím si (nie som si istá) že mne tú cenu zdvihol až ozaj ako poslednej (ja som bola jeho prvá možno druhá klientka asi pred 10 rokmi, takže kým ostatní mali 12e tak ja som platila ešte len tých 8 🙂 ). ten chalan bol skvelý.
@lenica11 aha ja som si myslela, že to je rovnaké/podobné. a neuvažovala si nad súkromnými hodinami? v BA je veľká klientela, stačí byť otvorený "špeciálnym" (rozumej niekedy uleteným) požiadavkam 😉

lenica11
autor
6. dec 2020

@zuzanka.zuzu viem ako to myslíš no je to ťažko ako súkromník hlavne na gymnastiku kde potrebuješ len viac ako len priestor (kladina hrazda atď ) je to trosku problem ale však možné je všetko to netvrdím

17alexis
6. dec 2020

@lenica11 tiez zarabam slusne, ale 8 hodin denne pouzivam cudzi jazyk. Komunikujem s Nemcami a tlmocim nadriadenym. VS nemam. Ak nejaky jazyk ovladas, ale ozaj dobre, tak je to urcite plus.

lindusss2016
6. dec 2020

@atikab to by aj mna zaujimalo, hned by som sa na to dala

janinah
6. dec 2020

Keby mi išlo o peniaze,tak keby som mala v mladosti dnešný rozum,,tak som kaderníčka.

ivkazba
6. dec 2020

@evka258 robila som roky manažéra vo finančníctve a aktuálne už pár rokov robím ako szčo kouča a trénera manažérov a podnikateľov.

ivkazba
6. dec 2020

@janinah to som ja túžila robiť keď som bola na základke, mama ma odhovorila, že budem celý život stáť na nohách a robiť babkách fúkanú. 😉

janinah
6. dec 2020

@ivkazba alebo nechtárka,tá sedí😉

danica2711
7. dec 2020

@atikab tak sorry, 3-ročné štúdium, kamarátova dcéra to študovala, zdalo sa mi menej... https://www.szsbaza.sk/stud-odbory/pre-absolven...

zuzana1404
7. dec 2020

@lenica11 Dokonč si školu. Čím budeš staršia, tým ťažšie bude študovať. A pokiaľ ani nemáš žiadnu inú školu vo výhľade, že áno toto chcem, tak by som na Tvojom mieste neodchádzala.
Možno máš len krízu. Mať tak Tvoj vek, tak v prvom rade študujem. Teraz je na to čas. Aspoň moja životná skúsenosť je taká.

nikanikk
7. dec 2020

Ja som tiež VŠ nedokončila, nebavila ma. Začala som pracovať ako čašníčka za mizerný plat ale bavilo ma to. Vyskúšala som zopár prác a napokon som skončila ako HRistka s veľmi dobrým platom. Ale trvalo to roky. Nemôžeš mať veľké očakávania od začiatku.

17alexis
7. dec 2020

@nikanikk prosim ta, ako si sa dostala z casnicky na HR? Nerypem, len ma to zaujalo. Ja som robila obchodnicku, kde som bola velmi uspesna, chvilu aj v call centre a teraz mam vdaka ovladaniu cudzieho jazyka skvelu pracu, ale na pohovor ma "musel" dokopat manzel, neverila som si. 🙂

nikanikk
7. dec 2020

@17alexis postupne, kamoska robila v medzinarodnej firme a doporucila ma, presla som pohovorom a vybrali ma. To bola moja prva praca v administrative. V sucasnej praci som zacala na nizsej pozicii a ked sa uvolnilo miesto na HR, prihlasila som sa. A poviem ti, tiez som si neverila. Ale vybrali ma a uz je tomu 6 rokov skoro 🙂 Ale ta cesta od kavy k HR trvala cca 7 rokov a nikdy by mi nebolo napadlo, ze skoncim takto... ale ja som otvorena vsetkemu, nemam nejaky dream job, beriem co mi padne pod nos a vytazim z toho maximum.

17alexis
7. dec 2020

@nikanikk super. Tak nech sa ti dari aj nadalej. 🙂

Strana
z2