icon

Dobrá práca aj bez vysokej školy

lenica11
6. dec 2020

Ahojte študujem momentálne na VŠ telesnú v kombinacii ale naozaj ma to nebavi už predtým som vedela že nie som veľmi na štúdium ale riskla som. A zvažujem odísť úplne alebo skúsiť inú školu. Je tu nejaka ktorá zarába aspoň 900€ aj bez VŠ. Viem že titul nie je všetko ale pýtam sa aj tak
(Bývam v BA u priateľa)
Mám 21 bola som rok v latinskej Amerike. Trénujem deti gymnastiku už cca 5 rokov. Pracovala som na rôznych pozíciách ale vždy len ako brigáda popri škole. Trénovanie mi ostalo doteraz. Som zúfalá lebo rodina plná doktorov a architektov a nechcem ich sklamať. Viem že moja rodina nie je tak zaťažená na VŠ a tituly ale aj tak som bezradná že neviem čo by som robila ďalej.
Ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
petamich
6. dec 2020

@lenica11 neviem sice co presne ti tato odpoved da ale ano 🙂 nemam vysoku skolu a zarabam velmi dobre

ivkazba
6. dec 2020

Ja roky zarábam priemerne okolo 3 tis eur a nemám VŠ. Ale jasné, že to trvalo. Podstatné skôr podľa mňa je, aby si premýšľala nad tým, čo by si chcela robiť. Si mladá, času máš dosť. Daj si plusy mínusy, premýšľaj, nech nerobíš zbrklé rozhodnutia, ale také za ktorými stoja argumenty.

denkatn
6. dec 2020

kasli na to co chce rodina, mozes skolu prerusit a premyslat co chces ty, pocas prerusenia zistis kolko mozes zarobit a ci ako trenerke bude ta vs chybat alebo nie

natalienka12
6. dec 2020

@lenica11 Nie je nič horšie, ako študovať niečo, čo ťa nebaví. A v Bratislave tú sumu, ktorú si uviedla, zarobíš úplne v pohode. VŠ nie je zárukou dobrého zárobku. Poznám vysokoškoláčky, čo zarobia ledva 600 v čistom. Štátne úrady sú plné právnikov a ekonómov s takýmto platom.

lenica11
autor
6. dec 2020

@denkatn ja by som trénerstvo naplno nerobila to sa na sk nedá veľmi dobre. Preto len ako doplnkovo. A to ma hlavne baví. Ale okrem toho netuším kde skončím a ubíja ma to

lenica11
autor
6. dec 2020

@natalienka12 ja viem že to nie je záruka. Veľa ľudí sa má omnoho lepšie ako tí s titulom ale proste sa hľadám ale nechcem aby to trvalo príliš dlho

liz_lemon
6. dec 2020

@lenica11 no, ale s VS telesna + nieco by si asi ani velmi dobre nezarabala

lenica11
autor
6. dec 2020

@liz_lemon ja viem

anjelicek26
6. dec 2020

Trenovat deti nie je teda praca na cely zivot, to sa da len docasne, casom ta vek dobehne, jedine, ze by planujes doslova zakladat tanecne Studio/skolu, kde neskor budu aj ine trenerky, ale na to treba kapital a priestory a konkurencia je velka. No a ak sa chces spytat, kde sa najlepsie zarobi bez vysokej skoly - tak taky pokladac kachliciek si momentalne zije ako prasa v zite s cakackou tri mesiace, kym sa panovi uraci dojst..

zuzanka.zuzu
6. dec 2020

@lenica11 trénerstvo nezarobí dobre? 😲 tak ja som svojmu dávala 12e/h + vo vlastnej réžii vstup do posilky resp. "členské" (akú mal on dohodu s posilkou netuším ale hovoril, že je spokojný aj on aj majitelia posilky). odišla som preto lebo som toho chalana našla na VŠ keď bral 8e a mohol sa mi venovať flexibilne, ale tak sa vypracoval, že už bral 12e a mal plnku v kalendári čiže termíny robil min. na 3 mesiace

lenica11
autor
6. dec 2020

@zuzanka.zuzu je rozdiel trénovať v posilke a trkeovat vrcholovú gymnastiku alebo nižšie kategórie. Ale áno verím že sú aj takí ktorí si na tom vedia slusne zarobiť

lenica11
autor
6. dec 2020

@anjelicek26 veď vravím to mám len bokovku ktorá ma ale baví

danica2711
6. dec 2020

@lenica11 tak zjavne si športovo založená, čo tak skĺbiť s trénovaním gymnastiky napr. fyzioterapiu? Existuje 2-ročné pomaturitné štúdium, športová fyzioterapia nie je zlá vec, športovci budú (bohužiaľ) zranení furt...

lenica11
autor
6. dec 2020

@danica2711 neviem reálne som momentálne veľmi frustrovaná a neviem čo robiť

denkatn
6. dec 2020

moja znama si zalozila sukromnu plavecku skolku a velmi dobre jej to ide, ani nemoze prijat vsetky deti, urcite ked porozmyslas nieco vymyslis, co by si mohla robit...a napriklad individualne treningy pre bohatsie deti?

nienna
6. dec 2020

@zuzanka.zuzu to mate este dobru cenu, ja platim trenerke 15€/h + vstupne do posilky si platim sama 🤷 a to ani nezijeme v BA, ale na vychode...

lenica11
autor
6. dec 2020

@denkatn to sa bohužiaľ nedá vrcholové deti áno tie majú individuálne. Ale normálne nie. A ja nie som ah tak vysoko

hors
6. dec 2020

@lenica11 mam kamaratku co skoncila VŠ v 2 rocniku a pracuje v banke a zaraba by som povedala az velmi dobre .Podla mna VS tiez nieje vsetko

denkatn
6. dec 2020

@lenica11 co by sa to nedalo. nie je to bezne u nas, ale nemaju deti tenisovych trenerov?, tak by mohli mat aj gymnastickych. ja som skoro pre dceru tiez hladala, lebo bavi ju to ale je covid, tak nie su treningy. ano, ale cely zivot covid nebude. ale zato deti z bohatsich rodin mozno by pristali na individualny program vypracovany odbornikom.

michu_
6. dec 2020

da sa vsetko v pohode.. 🙂 pride k tebe presne to, co potrebujes... podla mna , ak ta to naozaj nebavi, nemala by si sa do toho nutit a zbytocne "mrhat svoj cas.. ;)

lenica11
autor
6. dec 2020

@denkatn je to možné

lenica11
autor
6. dec 2020

@hors vďaka

lenica11
autor
6. dec 2020

@michu_ ďakujem

belllinka
6. dec 2020

@lenica11 na tvojom mieste by som si otvorila nejake studio s pohybovymi kruzkami pre deti, nic vrcholo vazne. Nieco na sposob Dancekids. Tam to je stale plne. Gymnastika, tanecky...
Inac ja mam tiez iba strednu a zarobim dobre. Tych 900 co pises sa mi zda byt na tuto dobu uz dost malo.

simsalabim
6. dec 2020

Suhlasim s @danica2711 , to je super napad. A v dnesnej dobe fyzioterapiu potrebuje kazdy druhy, nielen sportovci.

lenica11
autor
6. dec 2020

@belllinka ďakujem

atikab
6. dec 2020

@danica2711 kde sa dnes studuje fyzioterapia ako dvojrocne a pomaturitne?

marca12
6. dec 2020

Tak ti poviem,keby som mohla,idem na VS znova. Milovala som VS zivot. Nasavanie informacii,vzdelavanie sa a vyuzila by som naplno,co mi skola ponukala,neflakala by som prednasky. Studium bolo narocne,ale som typ,ktory sa nevzdava. Na skole som sa nevedela dockat,kedy budem pracovat,aka som len bola hlupa. Dnes by som chcela zase studovat. Naco sa trapis,co budes robit po skole. Uzivaj si skolu,pre nieco si si ju vybrala. Nestuduj kvoli titulu,ale kvoli vedomostiam,skusenostiam. Mas pocit,ze ti skola neda nic ? Ak je to take zle,mozes prerusit skolu,ale si si ista,ze si najdes hned pracu? Lepsie bude sediet doma bez zarobku?

evka258
6. dec 2020

@ivkazba môžem sa spýtať, aká je tvoja profesia? Tá suma ma prekvapila. ☺️

lenica11
autor
6. dec 2020

@marca12 možno nie hneď ale ťažko sa vysvetľuje človeku ktorý je študijný typ sni ja sa nevzdávam ale som bohužiaľ zapálená len pre veci ktoré ozaj chcem. Držím Vám samozrejme palce

Strana
z2