Dobrá práca aj bez vysokej školy
Ahojte študujem momentálne na VŠ telesnú v kombinacii ale naozaj ma to nebavi už predtým som vedela že nie som veľmi na štúdium ale riskla som. A zvažujem odísť úplne alebo skúsiť inú školu. Je tu nejaka ktorá zarába aspoň 900€ aj bez VŠ. Viem že titul nie je všetko ale pýtam sa aj tak
(Bývam v BA u priateľa)
Mám 21 bola som rok v latinskej Amerike. Trénujem deti gymnastiku už cca 5 rokov. Pracovala som na rôznych pozíciách ale vždy len ako brigáda popri škole. Trénovanie mi ostalo doteraz. Som zúfalá lebo rodina plná doktorov a architektov a nechcem ich sklamať. Viem že moja rodina nie je tak zaťažená na VŠ a tituly ale aj tak som bezradná že neviem čo by som robila ďalej.
Ďakujem za každú odpoveď
Ja roky zarábam priemerne okolo 3 tis eur a nemám VŠ. Ale jasné, že to trvalo. Podstatné skôr podľa mňa je, aby si premýšľala nad tým, čo by si chcela robiť. Si mladá, času máš dosť. Daj si plusy mínusy, premýšľaj, nech nerobíš zbrklé rozhodnutia, ale také za ktorými stoja argumenty.
kasli na to co chce rodina, mozes skolu prerusit a premyslat co chces ty, pocas prerusenia zistis kolko mozes zarobit a ci ako trenerke bude ta vs chybat alebo nie
@lenica11 Nie je nič horšie, ako študovať niečo, čo ťa nebaví. A v Bratislave tú sumu, ktorú si uviedla, zarobíš úplne v pohode. VŠ nie je zárukou dobrého zárobku. Poznám vysokoškoláčky, čo zarobia ledva 600 v čistom. Štátne úrady sú plné právnikov a ekonómov s takýmto platom.
@natalienka12 ja viem že to nie je záruka. Veľa ľudí sa má omnoho lepšie ako tí s titulom ale proste sa hľadám ale nechcem aby to trvalo príliš dlho
Trenovat deti nie je teda praca na cely zivot, to sa da len docasne, casom ta vek dobehne, jedine, ze by planujes doslova zakladat tanecne Studio/skolu, kde neskor budu aj ine trenerky, ale na to treba kapital a priestory a konkurencia je velka. No a ak sa chces spytat, kde sa najlepsie zarobi bez vysokej skoly - tak taky pokladac kachliciek si momentalne zije ako prasa v zite s cakackou tri mesiace, kym sa panovi uraci dojst..
@lenica11 trénerstvo nezarobí dobre? 😲 tak ja som svojmu dávala 12e/h + vo vlastnej réžii vstup do posilky resp. "členské" (akú mal on dohodu s posilkou netuším ale hovoril, že je spokojný aj on aj majitelia posilky). odišla som preto lebo som toho chalana našla na VŠ keď bral 8e a mohol sa mi venovať flexibilne, ale tak sa vypracoval, že už bral 12e a mal plnku v kalendári čiže termíny robil min. na 3 mesiace
@zuzanka.zuzu je rozdiel trénovať v posilke a trkeovat vrcholovú gymnastiku alebo nižšie kategórie. Ale áno verím že sú aj takí ktorí si na tom vedia slusne zarobiť
@anjelicek26 veď vravím to mám len bokovku ktorá ma ale baví
@lenica11 tak zjavne si športovo založená, čo tak skĺbiť s trénovaním gymnastiky napr. fyzioterapiu? Existuje 2-ročné pomaturitné štúdium, športová fyzioterapia nie je zlá vec, športovci budú (bohužiaľ) zranení furt...
@danica2711 neviem reálne som momentálne veľmi frustrovaná a neviem čo robiť
moja znama si zalozila sukromnu plavecku skolku a velmi dobre jej to ide, ani nemoze prijat vsetky deti, urcite ked porozmyslas nieco vymyslis, co by si mohla robit...a napriklad individualne treningy pre bohatsie deti?
@zuzanka.zuzu to mate este dobru cenu, ja platim trenerke 15€/h + vstupne do posilky si platim sama 🤷 a to ani nezijeme v BA, ale na vychode...
@lenica11 co by sa to nedalo. nie je to bezne u nas, ale nemaju deti tenisovych trenerov?, tak by mohli mat aj gymnastickych. ja som skoro pre dceru tiez hladala, lebo bavi ju to ale je covid, tak nie su treningy. ano, ale cely zivot covid nebude. ale zato deti z bohatsich rodin mozno by pristali na individualny program vypracovany odbornikom.
da sa vsetko v pohode.. 🙂 pride k tebe presne to, co potrebujes... podla mna , ak ta to naozaj nebavi, nemala by si sa do toho nutit a zbytocne "mrhat svoj cas.. ;)
@lenica11 na tvojom mieste by som si otvorila nejake studio s pohybovymi kruzkami pre deti, nic vrcholo vazne. Nieco na sposob Dancekids. Tam to je stale plne. Gymnastika, tanecky...
Inac ja mam tiez iba strednu a zarobim dobre. Tych 900 co pises sa mi zda byt na tuto dobu uz dost malo.
Suhlasim s @danica2711 , to je super napad. A v dnesnej dobe fyzioterapiu potrebuje kazdy druhy, nielen sportovci.
@danica2711 kde sa dnes studuje fyzioterapia ako dvojrocne a pomaturitne?
Tak ti poviem,keby som mohla,idem na VS znova. Milovala som VS zivot. Nasavanie informacii,vzdelavanie sa a vyuzila by som naplno,co mi skola ponukala,neflakala by som prednasky. Studium bolo narocne,ale som typ,ktory sa nevzdava. Na skole som sa nevedela dockat,kedy budem pracovat,aka som len bola hlupa. Dnes by som chcela zase studovat. Naco sa trapis,co budes robit po skole. Uzivaj si skolu,pre nieco si si ju vybrala. Nestuduj kvoli titulu,ale kvoli vedomostiam,skusenostiam. Mas pocit,ze ti skola neda nic ? Ak je to take zle,mozes prerusit skolu,ale si si ista,ze si najdes hned pracu? Lepsie bude sediet doma bez zarobku?

@lenica11 neviem sice co presne ti tato odpoved da ale ano 🙂 nemam vysoku skolu a zarabam velmi dobre