icon

Dobrovoľnícka činnosť - úrad práce

jankah77
6. aug 2014

Ahojte...kedze som nenasla na fore tuto temu, zakladam novu. Som po rod. dov. nezamestnana par mesiacov (aj evidovana na UPSVAR, ale bez prispevku - lebo pred druhou materskou som bola par mesiacov nezamestnana), a kedze u nas v mestecku je to s pracou hrozna bieda, riaditelka v MS mi ponukla, ci by som nechcela robit dobrovolnicku cinnost . Podala ziadost na okresny urad (tusim) este niekedy v maji a teraz jej prisla odpoved. Ze na dobrovolnicku sluzbu moze prijat dokonca 4 zeny, ale len take, co su v hmotnej nudzi ☹ ... ze vraj podla noveho zakona. Ale ja to v zakone neviem nikde najst. Dokonca aj na Upsvar som bola pred mesiacom a ked som im spominala, ze mam zaujem o tu dobr. sluzbu a ze by mi to mohlo vyjst v MS, tak mi povedali, ze je to ok, len potom treba prist spisat papiere.
Takze neviete ako to je? Nejaka novela zakona ci ? Lebo poznam kopu zien, ktore robili u nas v mestecku dobr. sl. (v skolach na vratnici napr, v domove soc. sl., kniznici a pod) a vobec neslo o ludi v nudzi, skor naopak, mali dobre zabezpecenych manzelov. Skusim sa informovat aj na nasom Upsvar, ale to su dost neinformovane zeny (kopu veci nevedia) tak neviem ako pochodim.

svetkaadamko
18. apr 2017

@tinkaro
@nikol281 pre vykonávanie dobrovoľníckej činnosti (§52a) musíte byť evidovaná na úrade práce, pričom dĺžka evidencie nie je určená, nemusíte poberať dávku v hmotnej núdzi, ale keď ju poberáte, záleží aj na tom, či ste ako jedinec (sama) alebo s rodinou posudzovaná, lebo životné minimum na jednotlivca je presne taká suma, ako sa dostáva na dobrovoľníckej činnosti mesačne, t.j. 198,09 Eur, takže dávku by vám odňali.

janova1
31. júl 2017

Dobrý deň, neviete mi prosím niekto poradiť, či môžem mať uzavretú zmluvu na dobrovoľnícku činnosť popri evidencii na UPSVAR a poberať podporu v nezamestnanosti? O príspevok za dobrovoľníctvo nemám záujem. Budem pracovať na dohodu do povolených 40 dní a ešte chcem pracovať na zmluvu ako dobrovoľník. Treba aj takúto zmluvu nahlasovať UPSVAR, aby ma náhodou nevyradili? Ďakujem.

tinkaro
1. aug 2017

@janova1 asi všetko treba povedať na up ak berieš podporu.

tinkaro
31. aug 2017

Chcela som pracovať ako dobrovoľnícka v ms no povedali mi že musím mať pedagogické vzdelanie, ako je to u vás? Ďakujem

tinkaro
4. sep 2017

@charllotte ahoj keď si pracovala v ms ako dobrovoľník mala si pedagogické vzdelanie?

charllotte
4. sep 2017

@tinkaro ahoj nie nemala to som bola z uradu prace

tinkaro
5. sep 2017

@charllotte lebo mne na Up povedali že musím mať

anett9
28. sep 2017

@charllotte prosím ťa,aké činnosti si vykonávala ako asistentka pedagóga resp. čo bolo tvojou náplňou na tej dobrov.práci v škôlke? Chodila si denne na 4 hodiny? tiež mi to ponúkli,ale neviem si konkrétne predstaviť čo to obnáša

manky82
28. sep 2017

Ked som na dobrovolnickej cinnosti na pol roka,tak sa to da potom predlzit? Ci ako je to potom? Dakujem za info🙂

anett9
28. sep 2017

@manky82 nie, je to len jednorázové

manky82
28. sep 2017

@anett9 takze ked to skonci uz to robit dalej nemozem. Ani po nejakom case u tej istej organizacii?

anett9
28. sep 2017

@manky82 pokial viem,tak nie len vo výnim.prípadoch ...koniec koncov všetko ohľadne dobrovolníckej práce, projektov a aktivačných máš na stránke UPSVaR ..http://www.upsvar.sk/sluzby-zamestnanosti/nastr...

manky82
28. sep 2017

@anett9 stranku mi nenajde ale aj tak dik 😉

anett9
28. sep 2017

@manky82 vidím,aj mne tak ukázalo neviem prečo..nevadí ..tak chod na stránku ,daj si "služby zamestnanosti" a potom "nástroje aktívnych opatrení..." a potom "aktivačná činnosť" a potom " príspevok ..dobrovolníckej služby"...stačí čítať a klikať z možností. Je to aj v tom linku vypísané vlastne...všetky tie sekcie

gabika53
4. nov 2017

@manky82 jednorazove, len raz za zivot a nemoze sa zamestnat popri tom ani na dohodu...prave to absolvujem🙂

oscarka3
5. nov 2017

@gabika53 nie, raz za evidenciu, nie za život.takže pri opakovanej evidencii môžeš zas.

gabika53
5. nov 2017

@oscarka3 mne to bolo vyslovene takto povedane, bola som sa konkretne pytat, nakolko to teraz do decembra robim. Ze keby som sa zamestnala a potom bola znova na urade dlhodobo evidovana, ci znova mozem poziadat o tuto cinnost..vraj nie, potom uz len zapojenie do inych projektov, napr aktivacne...atd...uz dobrovolnictvo vraj nie..to mi povedala pani, kt ma toto na starosti..ja som bola tiez v tom, ze taz za evidenciu...vraj nie, raz za zivot...aktivacne sa mozu opakovat. Tak isto aj absolventska prax len raz za zivot..myslim cez upsvar..

poleva
5. nov 2017

@gabika53 a kde sa vá podarilo isť na dobrovolnícku ak môžte napísať ? dakujem

gabika53
5. nov 2017

Na upsvare. Som dlho doma, musela som dat vypoved kvoli zdravot stavu syna, jednoducho viac ako 4 hod denne pracovat nemozem..tazko sa taka praca zhana, toto mi vyhovuje, aj ked moc aj do tohto mame lekarov, ked chybate, skracuju vam sumu...

poleva
5. nov 2017

@gabika53 wau super to máte, to vám samy ponúkli ?

gabika53
5. nov 2017

áno,ponúkli, lebo ja som nikdy nebola lenivá do práce, ale život mi pomenil priority a situácie..tak som vďačná aspoň za toto...🙂

poleva
5. nov 2017

@gabika53 chápem , ale miesta na úrade núkajú väčšinou znamym hoci aj len dobrovoľnícku, tak som to myslela 🙂

gabika53
5. nov 2017

@poleva jaaaj veru nie je to môj prípad...mňa by najradčej vyradili...ja by som v živote takto nežila, no človek mieni, pán Boh mení...mamičkám, ktoré môžu normálne chodiť do práce, ticho závidím😉 a toto mám len do decembra...samozrejme, že ma tlačia aj teraz do nezmyselných pohovorov..atď..kto to zažil, vie...☹

oscarka3
6. nov 2017

@gabika53 no zaujimave, ze u nas sa to dá

poleva
6. nov 2017

@oscarka3 co sa da?

oscarka3
7. nov 2017

@poleva ist na dobrovolnicku cinnost vzdy po zaevidovaní

tinkaro
7. nov 2017

Hneď to nejde, ono sa to vybavuje aj dva mesiace

poleva
8. nov 2017

@oscarka3 u nas musi byt splnena aspon jedna z podmienok -Vek alebo vzdelanie a dlzka evidencie

gabika53
8. nov 2017

@poleva ano, mam vš+dlhodobo nezamest😉

poleva
9. nov 2017

@gabika53 vzdelanie su uprednostnení ti co maju zakladnu skolu ..nech sa vam darí🙂