Dochádzanie 45 km do práce za 880 €
Ahojte,
Rano chodim do prace busom cca 45 min, z prace pre mna chodi priatel kvoli neskoremu spoju. Cestujem 45 km tam a 45 km spat. Jedna sa o pracu v kancelarii od 8-16:30 po-pia. Pracujem tam uz takmer 2 roky.. problem je v tom, ze mame starsie auto a za posledny rok bolo v servise asi 10x a vrazili sme do neho skoro taku ciastku, za aku sme ho kupili. Nove auto by sme chceli samozrejme, ale uz nejake novsie, na to momentalne nemame peniaze a brat si pozicku na auto neplanujeme.. Priatel pracuje v nasom meste cca 5 min autom . Ja zarobim cca 880€ v cistom+ stravne. Ak sa mi aj podari nieco si odlozit z vyplaty, pokazi sa auto a vsetky peniaze idu do neho... viem ze najlepsie by pre mna bolo najst si pracu v nasom meste, pripadne blizsie kde by som dochadzala vlakom/busom a usetrili by sme na benzin a hlavne tie opravy, lenze v nasom meste moc ponuk nie je a ak sa nieco objavi, bud sa neozvu vobec alebo zoberu niekoho kto ma viac skusenosti..mam 22 rokov. Prosim o radu, co by ste robili v mojej situacii?
Dakujem
Ja som dlho dochadzala za pracou hodinu, bolo to vsak hlavne kvoli financiam, oplatilo sa aj napriek cestovaniu a hlavne sme boli bezdetni, takze flexibilnejsi. Mne osobne by cestovanie za 880€ v cistom nestalo za to, hladala by som si nieco v meste resp. v lete mi konci rodicovska a od septembra si tiez budem hladat nieco v meste, v povodnej praci som dala vypoved, kedze viem, ze tolko cestovat uz naozaj nemam zaujem, aj hlavne kvoli synovi. Je to vsetko o preferenciach...
Ja by som sa prestahovala do mesta tam, kde mas pracu. Nemate deti, nema zmysel mat stare auto len na to, aby si sla do prace. Byvat do mesta, a vsetko dostupne mhd.
@sweet20 okolie TT
Hlavne si vyhoď z hlavy, že dochadzanim busom/ vlakom ušetríš na benzíne - určite nie, pri krátkych vzdialenostiach to vôbec neplatí... práve naopak. Bus na 4km vyjde podstatne drahšie ako benzín na 4km... 🙂
Ja by som tiez nedochadzala... je to pre mna malo penazi za take dochadzanie
Ak je v tvojom meste málo ponúk, musíš vedieť ponúknuť niečo viac ako bežní kandidáti. Porozmýšľaj, čo to je, na čom by si mohla stavať. Jazyky? Aktívna práca so špeciálnymi programami? Niečo iné?
Prípadne, ak máš aj do budúcnosti cestovať do práce, čo je úplne normálne, premýšľaj ako vieš mať vyšší zárobok, ako sa dostaneš k lepšie platenej pozícii, aj keď len bežnej kancelárskej. Na akých zručnostiach musíš zapracovať?
A aby som odpovedala konkrétnejšie na tvoju otázku - aj táto práca je lepšia ako žiadna. Takže aktívne hľadaj novú. A zapracuj na svojich zručnostiach, aby si do budúcna vedela ponúknuť viac a mala tak širšie možnosti.
Mne to príde veľa, a hlavne veľa zabitého času pre mňa. Ale tak niekomu to vyhovovať môže.
@veselo_neveselo Byvame v meste, prestahovali sme sa pred vyse rokom ked sme zacali spolu byvat. Pracu nemam v meste, ale na okraji dediny
skús si hľadať prácu bližšie, auto určite predať, kúpiť iné
alebo ako je spomínané nájsť si ubytovanie - stredná cesta, aby aj priateľ mal blízko aj ty
Ženy, tie ktoré píšete, že je do veľa dochádzania a málo peňazí - áno, máte pravdu. Ale lepšia takáto práca ako žiadna. A je potrebné sa aj pozrieť na zručnosti a kvalifikáciu človeka. Ak nemá čo ponúknuť, ťažko môže chcieť vyberať lokalitu aj lepší plat.
Autorka, okolie TT. V TT aj v BA je množstvo možností. Akú máš školu? Akú konkrétne prácu robíš, aké programy používaš, za čo si zodpovedná? Aké jazyky ovládaš aspoň na úrovni B2? Čo vieš ponúknuť, aké zručnosti? Skús sa rozpísať.
Písať , že za 880 € by som nedochádzala do roboty , ale keď nemá inú , tak áno, dochádzala by som aj viac km
okolie trnavy a cestujes 45 km, to mas uz zrovna cestu do bratislavy
Ak si v praci spokojna, ja by som sa prestahovala blizsie, mozno priamo do mesta, kde mate obaja pracu. V meste mozes ist aj peso a fungovat bez auta. Na 45km vzdialenost sa to neda...
@vevesh Priatel pracuje v TT, len ja dochadzam.. praveze niesom spokojna v praci, urcite tam neplnujem zostat dlhodobo.. ale momentalne nemam vela moznosti, mozno ist robit predavacku za rovnaky plat v nasom meste a neriesit dochadzanie.. :/
Hľadaj si prácu bližšie ale zatiaľ by som na tvojom mieste neodchádzala zo súčasnej práce a skúsila by som aj ďalšie vzdelávanie -nemusí to byť hneď VŠ, proste zvýšiť svoju hodnotu pre budúceho zamestnávateľa 🙂. Či už jazyky alebo skills v odbore
Kym sme boli bezdetni, tak som tiez vzdy za pracou dochadzala 40 km verejnou dopravou, mala som cas a ja si hovorim, ze aj po odratani nakladov je rozdiel ci ma clovek napr. 500 eur alebo 0. Dva roky sme zili v Anglicku, kde som mala dve zamestnania a dochadzala za kazdym jednym. Tiez koncim v praci k 30.6. a uz teraz sa bojim, ci si nieco najdem tu v okoli, aby som skrz 3 deti vedela nejako sklbit pracu aj rodinu. Je to na tebe, ak ti to dochadza nie vadi, skus si hladat nieco ine, niekedy to trva, ale raz sa urcite podari 🙂.
za ten plat, by som cestovala max 15 min z domu
Ja som bola v podobnej situácii, až na to, že som pracovala ako sestra v zubnej ambulancii, dochadzala som autom 30km tam a 30km spat.. od 7:30 do 16 som sa nezastavila a potom mi piplo ani nie 800€ na účet.. veľmi rýchlo som odtiaľ odišla a neľutujem, našla som niečo lepšie.
Vzhladom na to, ze mas 22 rokov, tak vela skusenosti este nemas. Makni na sebe, zatial zostan tam, kde si a hladaj nieco blizsie. Ja dochadzam aktualne 100km denne, stoji ma to cca 300e mesacne (a to ratam len parkovanie a tankovanie, ziadne opotrebenie auta).
Situacia na trhu prace je aka je. V administrstive sa hlada praca tazko a nie len na svk. Je maly dopyt, vela uchadzacov a platy su povedala by som priemer alebo podpriemer...
Ja by som nerobila 45km od bydliska.
A keby si ty cestovala do práce autom,a priateľ by chodil pešo? Min. na cestovnom na bus by si ušetrila. Aj časovo by so bola flexibilnejšia. A priebežne sa pozerať po inej práci, robiť si nejaké vzdelávania,...
Hľadaj si prácu v mieste bydliska. Veď si zrataj koľko stojí cestovne. Či sa ti to oplatí. Keby bol zárobok 1880 tak to by som chodila tak ďaleko za prácou. Ale za 880€ asi nie.
Som trocha zmatena, dochadzas do prace do TT a to ti trva tych 45 min? Tazko sa radi ked nenapises ake mas skusenosti, ak aj ty aj partner robite v TT a byvate v inom meste asi by som zvazila, ci sa neprestahovat do TT.
@erika237 bývajú v TT. Priateľ má prácu tam, ona dochádza 45 minút spojom do práce, z práce nestíha spoj, chodí pre ňu priateľ. Ona robí v kancelárii 8-16:30, niekde v dedine
@autorka, a aké máš vzdelanie? Lebo akosi sa mi nechce veriť, že si v TT nenašla prácu. Robíš v kancli, máš OA, účtovníctvo?
Za 800e som robila, ked som to mala do prace cez cestu.

Kazdy sme iny a kazdy ti povie nieco ine, lebo kazdy mame ine potreby a teda aj zivotny standard.. nepises ake mesto , lebo od toho sa odvija aj plat...