icon

Dohoda o ukončení pracovného pomeru

20. máj 2025

Ahojte. Zabite ma. 🤣😁 Ak sa dohodneme so zamestnavatelom na skonceni PP dohodou na tom, že PP sa skončí ku dňu 6.6.2025, tak môj posledný deň v práci je 6.6.2025, že? 🤣🤣🤣A môžem mať posledný deň aj zároveň dovolenku? Nevadí to?

aliziana
20. máj 2025

môžeš, ak Ti ju zamestnávateľ schváli

melanta
20. máj 2025

Áno 6.6. a áno, môžeš čerpať dovolenku v ten deň, ak je to pracovný deň a ak ti ju zamestnávateľ schváli.

anouschka5
20. máj 2025

Ak odídeš na dohodu nedostaneš odstupné

nyusika
20. máj 2025
@anouschka5

@anouschka5
neposkytuj jej nepravdive infirmacie.
aj na odstuonom sa mozu DOHODNUT

dohoda znamena, ze sa na niecom dohodnu dve strany.

melanta
20. máj 2025
@anouschka5

@anouschka5 a ako si došla k tomu, že by na neho mohla mať nárok? O ničom takom autorka nepíše. A áno, ako píše @nyusika aj pri dohode existuje odstupné.

anouschka5
20. máj 2025

Dámy preštudujte si zákonník práce

nyusika
20. máj 2025
@anouschka5

@anouschka5 damy su z praxe.
nemas za co

melanta
20. máj 2025
@anouschka5

@anouschka5 ups, ja ho mám preštudovaný a veľa veľa krát. Taký §76 hovorí dokonca o povinnosti zamestnávateľa vyplatiť odstupné pri dohode. A ako bolo spomenuté, aj pri dohode zo strany zamestnanca je možné dostať odstupné. Niektoré firmy to dokonca majú v kolektívnych zmluvách, za akých podmienok má zamestnanec nárok na odstupné, ak žiada o dohodu on. A aj tam, kde to v kolektívnej zmluve nie je, sa tak zamestnávateľ môže rozhodnúť, že odstupné dá, hoci o dohodu žiada zamestnanec. Predstav si, že som to zažila a odstupné takto zamestnancovi odsúhlasila. Pretože zákon to nezakazuje a ja som si toho človeka ako zamestnanca vážila a chápala som dôvody jeho odchodu. Takže poďme sa ešte ďalej o tom baviť. Lebo fakt sa človeku chce dohadovať s niekým, kto zbytočne zavádza.

chiarisimo
20. máj 2025

@anouschka5 ja som ukončovala pracovný pomer dohodou, do ktorej som uvádzala výpovednú dobu aj výšku odstupného, nakoľko firma z interných dôvodov nechcela použiť §63

anouschka5
20. máj 2025
@melanta

@anouschka5 ups, ja ho mám preštudovaný a veľa veľa krát. Taký §76 hovorí dokonca o povinnosti zamestnávateľa vyplatiť odstupné pri dohode. A ako bolo spomenuté, aj pri dohode zo strany zamestnanca je možné dostať odstupné. Niektoré firmy to dokonca majú v kolektívnych zmluvách, za akých podmienok má zamestnanec nárok na odstupné, ak žiada o dohodu on. A aj tam, kde to v kolektívnej zmluve nie je, sa tak zamestnávateľ môže rozhodnúť, že odstupné dá, hoci o dohodu žiada zamestnanec. Predstav si, že som to zažila a odstupné takto zamestnancovi odsúhlasila. Pretože zákon to nezakazuje a ja som si toho človeka ako zamestnanca vážila a chápala som dôvody jeho odchodu. Takže poďme sa ešte ďalej o tom baviť. Lebo fakt sa človeku chce dohadovať s niekým, kto zbytočne zavádza.

@melanta

Čítaj s porozumením :

§ 76 Odstupné a odchodné
(1)
Zamestnancovi, s ktorým zamestnávateľ skončí pracovný pomer výpoveďou z dôvodov uvedených v § 63 ods. 1 písm. a) a b) alebo dohodou z tých istých dôvodov, a zamestnankyni, s ktorou zamestnávateľ skončí pracovný pomer v dôsledku uplatnenia zákazu niektorých prác a pracovísk pre ženy, patrí pri skončení pracovného pomeru odstupné najmenej v sume dvojnásobku ich priemerného mesačného zárobku podľa § 134.

rozculena
20. máj 2025
@chiarisimo

@anouschka5 ja som ukončovala pracovný pomer dohodou, do ktorej som uvádzala výpovednú dobu aj výšku odstupného, nakoľko firma z interných dôvodov nechcela použiť §63

@chiarisimo v dohode nie je výpovedná doba

anouschka5
20. máj 2025
rozculena
20. máj 2025
@anouschka5

@anouschka5 neviem,komu odpovedáš,lebo zadávateľka sa pýtala na posledný pracovný deň,ona nerieši odstupné

autor
20. máj 2025
@anouschka5

@anouschka5 ja mam uz dohodu pripravenu a mam tam aj odstupne uvedene, takze ano aj pri dohode o skonceni PP mozes dostat odstupne. Ale moja otazka bola ina.