icon

Dostali ste už výpoveď?

31. jan 2023

Je to nepríjemné...Mne sa to stalo.Ako sa s tým vyrovnať.

marci77
31. jan 2023

ano, raz......bolo to necakane
firma sa rozhodla, ze skonci na Slovensku .....ale tak dostali sme odstupne, potom som bola nejaky cas na urade prace

a mozno vas to posunie niekde uplne inde .....a bude to este lepsia praca ako ste mali doteraz😉
drzim palce🍀

jj298
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
31. jan 2023

a aky je dovod ? ukoncuje sa prevadzka ?

neboj dneska je praveze v mode striedat zamestnania pomaly kazde dva roky 😉oddychnes a najdes nove hlavu hore

majkakvet
31. jan 2023

Ano, je to neprjemne a chce to cas vyrovnat sa s tym. Ale nie je to konec sveta. Nie si prva ani ppsledna, ktorej sa to stalo.

bessie12
31. jan 2023

ano dostala. Bola som velmi nastvana, ale s odstupom casu som rada, ze tam uz nepracujem.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
zuzikak
31. jan 2023

joj viac krat. NIekedy dohodou, niekedy zrusili moje miesto a niekedy ma doslova odrbali. Ale casom sa s tym vyrovnas. Uz to neexistuje ako v casoch minulych, ze clovek robil jednu pracu 20-30 rokov. Vdaka bohu za to. Mozes napredovat, ucit sa, aspon ti nezastavi mozog v rutine. Viem, nemas teraz z toho dobry pocit, mozno citis hnev, mozno nespravodlivost ale vlastne zistis, ze sa nic nedeje a posunies sa dalej. Budes mat inu prilezitost- zacni hladat pracu a najdes. Taky je zivot a veci sa v nom menia, tak ako aj praca....

doriiis
31. jan 2023

Áno....práve teraz sa to deje v mojom živote.

autor
31. jan 2023

Ďakujem,kočky,ste zlaté.

autor
31. jan 2023

😊

loginexistuje
31. jan 2023

a netusila si ze ju dostnes ? kolko si tam pracovala ?

my sme mali teraz jednu osobu kde nepredlzili zmluvu a strasne ako to ta osoba znasala vrsila sa na ostatnych (co za to nemohli) ani rozlucit sa nechcela

tak len ak mozem poradit slovensko je male a urcite tam aspon niekto stal za rozlucenie

doriiis
31. jan 2023

@autor....hlavu hore,dobre bude.Treba to predýchať,vyspať sa na to,nechať si to ulezat a potom šup urobiť vymakany životopis a hľadať prácu.Ja napr.teraz nosím svoj životopis všade so sebou.Lebo nikdy nevieš,na akú príležitosť natrafis

autor
31. jan 2023

@loginexistuje budem na to mysliet

loginexistuje
31. jan 2023

a rozhod siete a tak ako ti vravi kocka hore priprav zivotopis a uvidis nieco nove si najdes dnes je dost problem najst cloveka co chce pracovat

zuzi0911
31. jan 2023

Nie ,v podstate som bola donutena ju dat sama .
Mala som jednu odbornú kolegyňu. Cele dni nerobila nič, iba sondovala,ohovárala a šéfovi sa pchala do riti .
Keď som skončila na pn , tak reči typu,ze sa mi nechce robiť, že to naschvál atď...
Raz večer!prišiel za mnou šéf domov !
Išlo o to,že sa našli po záruke nejaké veci (nekontrolovala som to sama,boli sme na to 3) a teda on prišiel zamnou, že buď dám výpoveď, alebo bude odo mňa žiadať náhradu škody....
Bol jedna rit s tou fúriou.

autor
31. jan 2023

Ďakujem Vám.🙂

zero_hero
31. jan 2023

Neviem síce okolnosti, ale ber to pozitívne. Ako príležitosť pohnúť sa ďalej, ak máš nárok na podporu a finančná situácia ti to dovoľuje, daj si oddych mesiac dva, venuj sa sama sebe, vzdelávaniu…. Ja som dostala prvú výpoveď zo svojej prvej prace. Chystala som sa ju dať ja, keď si nájdem nové zamestnanie, šéfov syn zistil, že si hľadám novú prácu, tak strasne dotknutý dali výpoveď oni mne 😀 nič lepšie sa mi stat nemohlo. Teraz po skončení rd som mala nastupit na svoje povodne miesto, ale zrušili mi ho, tak opäť výpoveď🤷‍♀️ oprasujem si anj, chcem si spravit kurz a sledujem ponuky či ma niečo neosloví. Vôbec to neberiem tragicky, prace je dosť pre tých, ktorých chcú pracovať 😉

lilyianka
31. jan 2023

Nedá sa to nazvať ako výpoveď. Popri VŠ som brigádovala v jednom novootvorenom penzióne ako recepčná. Recepčné sme boli celkovo 3. Ja,kamoška a ešte jedna baba (neskôr som zistila,že vzdialená rodina). Nuž ale asi po 2-3 mesiacoch si ma zavolal sef ( bol to taký pohodovy chlap,cca o 10r starší od nás,ženatý,s detmi) a povedal mi,že počul,že medzi recepčnými sú zlé vzťahy a ja musim teda odísť.
Pravý dôvod bol úplne iný. Ako jediná z dievčat, ktoré u neho robili som mu povedala,aby si nedovolil sa ma už nikdy v živote chytiť ( ostatným to nevadilo).

svetlonos
31. jan 2023

Ano zopar krat dokonca 😁 Teraz to uz beriem s humorom. Po tych vypovediach som skonstatovala, ze pravda sa na pracovisku v 99% “nenosi”…
Raz chceli zo mna namiesto recepcnej urobit upratovacku 😂 nesuhlasila som.
Druhy krat som mala vysoke naroky - ocakavala som, ze si kolegyne budu plnit to, co maju ( to iste co ja) v naplni prace- moja prevelka chyba! Ked som o tom povedala veducemu, zavolal ich, dohovoril im a odkivali, ze sa zmenia. Zmenili - isli priamo za sefom a opisali ma ako mrchu, ktora ich sikanuje ( vzdy ked sa dalo, pustala som ich skor domov a davala im vybrat si pracu, ktoru chrobili radsej).
Treti x som mala tu drzost utobit si chora nakup a lieky vybrat z lekarne 😏.
V tych podnikoch by som inak dala vypoved ja. V jednom som dokonca sefke povedala, pokial kolega nezmeni pristup ku mne ( sikana), ze dam okamzitu vypoved ja. Taky bordel narobili ona+ sef ( manzelia) s nim a preventivne boli zavolani vsetci - povedali, pokial niekdo bude donuteny dat vypovet koli debilnemu chovaniu kolegov, leti iniciator problemov okamzite tiez 😁 Ta bola super!
V inych 3-4 pracach ma zas nechceli pustit a povedali, ze sa mozem kedykolvek vratit, ked si to aj po dlhsej dobe rozmyslim.
Neboj, nie je vsetko len cierne, nedpravodlivost bude vzdy ale chvala Bohu nie u vsetkych ci vsade 🙂
Niekedy zial krachne firma, ci musia redukovat stavy.
Prajem ti aby si nasla pracu, ktora ta bude tesit po vsetkych strankach a aby si bola spokojna 🙂

mladena
1. feb 2023

@jj298 veľmi podobne som na tom bola a som plakala ako som sa cítila neschopná. Teraz sa na tom iba pousmejem lebo to bola totálne nesympatická firma s totálne nesympatickými ľudmi a proste som tam nezapadla..... najlepšie že baba ktorá tam nastupila po mne vydržala 2 dni. Ja rovné tri mesiace. Autorka keď sa ti niečo podobné stalo netráp sa.

cacianka
1. feb 2023

Áno aj ja.
4 dní po narodeninách/4 dni pred vianocami, bez najmenšieho tušenia, mi šéf oznámil že 31.12. koncim. Aaaaale že právnička ho upozornila, keďže tam pracujem 25 rokov, výpovedná doba a odstupné....
No kde si nájdem prácu cez sviatky, doma bez internetu, ....
V deň výročia môjho presného nástupu som všetko po sebe kontrolovala, upratovala, slzy mi tiekli.
Moji klienti sa chodili do mnou lúčiť celý mesiac.
Od 1.2. som nastúpila inde.
PS.ja s odborným vzdelaním a maturitou so špecializáciou na 1 škole v Sk, takmer 30r odborná prax.
Nechali si nekvalifikovanu dôchodkyňu

henrietkatr
1. feb 2023

kazdeho to zasiahne inak a zvlast tazke je podla mna ak vypoved vobec clovek necaka a pride tak povediac z nicoho nic. no treba sa z toho co najskor pozbierat, uvedomit si, ze to nebola jedina praca na svete a snazit sa co najrychlejsie zaclenit na nove miesto

foxxie27
1. feb 2023

všetko zlé je na niečo dobré, treba to brať ako šancu na nový štart.... my sme sa s mojou bývalou šéfkou doťahovali, kto z koho.... problémy nastali, keď začala šéfka špekulovať na hrane zákona a ja som sa ako zamestnanec mala pod to podpísať.... po odmietnutí mi nastalo peklo na zemi 🙂 najskôr mi chcela dodatkom znížiť plat, to som nepodpísala.... následne ma začala šikanovať, aby som sa podvolila.... po mesiaci som jej oznámila, že hneď ako si nájdem novú robotu, končím.... to nevedela prekusnúť, tak mi okamžite napísala výpoveď za hrubé porušenie pracovnej disciplíny, lebo vraj som si dovolila jej odporovať.... po vysvetlení, že to nemôže urobiť len tak, mi poštou doručila druhú, že ruší moje pracovné miesto 🙂 to už som toho mala plné zuby, tak som jej navrhla dohodu o ukončení a vypadla som hneď na konci mesiaca......dva dni pred tým sa mi ozvali z novej.... najlepšie rozhodnutie v živote 🙂

rusalinka
1. feb 2023

Ale áno, 2x.
Prvýkrát celkom nečakane, po absolvovaní odborného kurzu, na ktorý ma samotná firma poslala, po pridaní pracovnej náplne... odrazu, z ničoho nič. Nechápala som, bolo mi to veľmi ľúto, ale prešlo ma to nastúpením do ďalšej práce.
Nuž a druhýkrát, nie až tak dávno, tiež nečakane... a z toho sa asi nespamätám nikdy, lebo takú krivdu a nespravodlivosť, akú z toho pociťujem, som necítila asi nikde a nikdy. Prešla som si fázou hnevu, obrovského sklamania, smútku... a stále mi je to ľúto, veľmi... no čo už ☹

loginexistuje
1. feb 2023

@rusalinka och to ma mrzi 😔 ak je to necakane tak je to este narocnejsie uz mas novu alebo hladas ?

mladena
1. feb 2023

@rusalinka u nás sa museli rušiť dve miesta a dvom kolegyniam uplne sprosto pred vianocami doniesli vypoved, ani odstupne ani vypovednu lehotu nedodržali pritom boli na trvalý pomer.... mňa to síce obišlo, asi že som mladšia, bezdetná alebo neviem, ale je mi to fakt ľuto aj za nich taká nespravodlivosť

rusalinka
1. feb 2023

@loginexistuje odvtedy už mám tretiu (tá prvá výpoveď), bolo to dávnejšie, niekedy 2009, alebo 2008 tuším. A na nich stále s láskou spomínam, mala som tam skvelého šéfa. Išiel potom do dôchodku a moja pozícia sa stala viac-menej zbytočnou, pochopila som to po nejakom čase... asi to tak malo byť, lebo odvtedy som nadobudla mnoho iných pracovných skúseností, no z tejto práce, stále čerpám, tam som sa naozaj veľmi veľa naučila.
No a to druhé... to bol vedľajší job. Milovaná práca, ktorú by som robila aj zadarmo. Škoda... Verím, že aj z toho mi časom vyplynie nejaký zmysel, že prečo sa to stalo, ale zatiaľ som ho nenašla 😀

saxana000
1. feb 2023

Ano raz uplne bez udania dovodu a raz za chybu ktoru som vlastne ani ja neurobila ale zastupovala som v ten den a spadlo to na mna.. normalne som sa otriasla a isla dalej zas o nieco mudrejsia..

kvetinka75
1. feb 2023

áno raz, čakali sme to , firma končila. Našla som si inú prácu. Išla som ďalej. Teraz hrozí v jednej firme ďalšia. Uvidíme. Pojdem jednoducho ďalej. Stresy nemám. Vzdelanie mám dostatočné aby som si našla prácu ktorá ma uživí