Dotácia pre mladých poľnohospodárov a farmárov do 40 rokov
je tu niekto, kto žiada? Príp. nejaký SHR? Chcela by som rozprúdiť debatu o skúsenostiach z praxe. Ozvite sa. Vopred ďakujem.
@lucinddas Zatial sa nenavyšuje, momentálne je 100 žiadostí..
@651janka Miešaš hrušky s jablkami
@651janka Veľmi zaujímavé výpočty, som sa pobavil. Ale to je názorná ukážka ako si človek povymýšla ako sa nedá..!! =D
@jerry Treba 50 000 preinvestovať??? potom doplatia, treba 15 000 vyrobiť?? =D Jediná správna info je že 15 doplatia!!
@chcem50000
Fajn, že si sa pobavil. To nie je o tom, že si vymýšlam ako sa to nedá, ale dať niekomu 5000 eur za nejakých blbých 15 strán projektu sa mi zdá veľa. Ja mám celý projekt hotový, spravila som si ho sama, ale jednoducho som sa rozhodla, že do toho nejdem. Teda nie s dotáciami. Všetko okolo toho je strašne hmlisté, nikto neviem poskytnúť relevantné info, takže ja končím. Budem čakať čo napíšu ľudia, ktorí dotáciu dostanú. Viac sa nemám čo vyjadriť, čo som zistila som napísala, aby som sa poradila s inými a nie aby si niekto robil so mňa srandu a vravel mi, že si vymýšla lebo sa mi nechce. 😝
@chcem50000 vcera bol Jahnatek na TA3, povedal ze maju peniaze na 600 ziadosti, takze 500 +100 naviac.
@chcem50000 100 ziadosti.... znamena, ze je podanych 100 ziadosti o NFP
@651janka Janka nič v zlom. Čo sa ti zdá hmlisté? Ja si to tiež robím sám, idem do toho. Bola by škoda nevyužiť to..
@lucinddas Akých 500+100 naviac??? 600 žiadostiam vyhovejú. Takto je to od začiatku výzvy.
@lucinddas Ano 100.
@chcem50000 podla mojich info bolo 450 - slovensko, 50 - Bratislava, teraz je to 600.
@chcem50000 dajú 35000 podnikateľský zámer musí byť splnený, čiže oprávnené výdavky 50 000 preinvestované, urobí sa odpočet podnikateľského plánu /najskôr po dvoch rokoch) potom buď vrátite 35 tis. alebo doplatia 15.
@jerry NIE. Dajú 35 000. PP nemusí byť splnený, splnený musí byť ŠV. Nič viac sa neskúma a automaticky vám nabieha 2. platba.
@chcem50000 Neviete nahodou kolko je aktualne podanych ziadosti?
@jerry Všetko sedí, okrem toho že musíte preinvestovať 50 000! Ved ich ešte nemáte.. =)
@lucinddas Pred 3 týždňami ich bolo 100
@chcem50000 a teraz?nemate info?
@lucinddas Nie
ludkovia a ako je to s tym zamestnancom? zamestnať sám seba?ako to je v uctovnictve? platia sa odvody za zamestnanca do sociálnej ci az ked prekročí určitu hranicu príjmu?
až po prekročení..
a tá hranica je aká prosím ťa, ked by zamestnanec poberal len minimálnu mzdu? pre mna je to španielska dedina, zisťujem si info kým najdem nejaku schopnu učtovníčku? a zdravotne poistenie sa platí normálne hej?
Dobrý deň, pripájam sa do debaty, o dotácii z PPA sme sa dozvedeli min. týždeň, manžel minulý rok začal včeláriť, má 5 rodín, je reálne že do 3 rokov by mohol mať 100rodín? uvažujeme nad dotáciou, ale máme aj obavy....viete mi poradiť či musí byť pred dotáciou zaregistrovaný ako SHR? momentálne je zamestnaný na TPP
Ide niekto z Vás na školenie ohľadom dotácie 24.2.2015 do Nitry? Ďakujem
@janiva bola som 27, novembra asi to bude to isté.
ak výzvu opäť nepredlžia tak podľa mňa sa to do 8. 3. nedá stihnúť .
Do troch rokov by mohol mať 100 rodín ale to by ich musel nakúpiť.
@babel87 min mzda + odvody (je to tuším 34,dačo %). SHR sám seba nezamestnáva, ale v tomto projekte sa už SHR berie ako jeden kus zamestnanca.
100 projektov to je akosi málo 😕 alebo čakajú ľudia do konca?
hej, cakame 🙂 ja idem tiez podavat. len este cakam na potvrdenie z colného uradu, tak preto.
áno musí byť SHR
zatial cca 700 projektov
aj my ešte en ideme podať žiadosti, hned 3..
@chcem50000 to akoze manzel, manzelka, dedko, babka.... cela rodina ide robit shr?

@jerry no ja ti neviem, zdravotku ti nevrátia, sociálne sa v prvom roku podnikania neplatí, dotácie nie sú žiadne náklady a môže sa stať, že dotáciu vyplatia napr. z roku 2016 v roku 2017 a tú z roku 2017 dostaneš v decembri 2017 a to je na zbláznenie, aby si to pokryla náklami, inak ide dan 20%
odvody do poisťovní platíš aj za zamestnanca, to je cca 38% zo mzdy
a ešte keď poberáte daňový bonus vy a nie muž a výsledné daňové budete mať v mínuse, daňový bonus nedostanete
agentúry berú neskutočné peniaze za projekty, ale obyčajne dlhofungujúca agentúra má páky a tieto projekty prechádzajú, málokedy sa stalo, že keď si farmár robil projekt sám, mu aj projekt schválili ...
a máte môj obdiv, fakt fandím vám, ja som po 15. rokoch SHR vyhorená a znechutená a jo, nezabudnite si platiť aj dobrovoľne nezamestnanecké, lebo sa môže ľahko stať, že nebudete mať nárok ani na dávku v hmotnej núdzi a je fuk, že máte nezaopatrené malé deti.