icon

Dotácia pre mladých poľnohospodárov a farmárov do 40 rokov

ewitta42195
5. nov 2015

je tu niekto, kto žiada? Príp. nejaký SHR? Chcela by som rozprúdiť debatu o skúsenostiach z praxe. Ozvite sa. Vopred ďakujem.

stanislav10
1. feb 2017

Este stale nikomu nic neprislo?

raduz06
1. feb 2017

Ahoj,ja jsem podavala projekt jako SHR,vysledky mely byt v marci roku 2016,stale cekame.

vartysvk
1. feb 2017

Počítam február alebo marec 🙂 čo mám info s pravej ruky 😂😂😂 @stanislav10

stanislav10
1. feb 2017

@vartysvk aha,viac nevies o tom nic?

rawmamka
2. feb 2017

Sranda by bola, ak by celú výzvu zrušili........čo by ma pri tejto vláde vôbec neprekvapilo.

vartysvk
2. feb 2017

Viem ale tu sa to nehodí @stanislav10

stanislav10
4. feb 2017

mozes poslat do spravy,?lebo od tejto dotacie zalezia moje dalsie kroky...a uz rok len preslapujem.

lenkapega
5. feb 2017

@stanislav10 skor by som ratala s marcom az aprilom...a to mam nie od pravej ruky ale od najvysieho 😉
Este sa len zacala vyhodnocovat 4.1 co mala byt hotová na jeseň.

rawmamka
24. feb 2017

Jeden z ľudí PPA stíhaný za korupciu, branie úplatkov 😀.....aká novinka, najmä, že sa o tom hovorí odkedy táto Pekelne Podplácaná Agentúra vznikla https://dennikn.sk/blog/zoznamte-sa-ppa-pekelne.... Teraz budú preverovať a kontrolovať veci spätne (dnešné info z vyhlásenia), teraz už aj široká verejnosť vie, že ľudia, ktorí žiadali/žiadajú cez rôzne agentúry sú potencionálnym korupčným rizikom a ľudia, ktorí sú v tom namočení sa môžu začať báť, najmä keď Smeru pekne pozvoľna začínajú klesať preferencie, ak by boli voľby dnes, tak by už podľa prieskumov neboli schopní poskladať vládu. Snáď sa aj na Slovensku dočkáme čoskoro sviežeho vzduchu 😉.

balculienka
7. mar 2017

@lucka1987 dobry den. Mate kontakt na tu pani?

vartysvk
7. mar 2017

@balculienka prečo ?

stanislav10
7. apr 2017

PPA uz zacina rozdavat rozhodnutia....

rawmamka
7. apr 2017

@stanislav10 Áno, aj ja som to dnes počula v Rádiu Slovensko, že začínajú preposielať rozhodnutia, ale spomenuli tam aj, že len 500 žiadateľov bude úspešných z vyše 2000 podaných žiadostí, teda že sa prerozdelí 25 miliónov EUR a nie 50 mil. EUR pre tisícku žiadateľov ako informovala Matečná pred pár mesiacmi na tlačovke.

jana_konik
8. apr 2017

ja som tam volala dva tyzdne dozadu, priamo na PPA a povedali mi, ze to je pozastavene. A nevedia, kedy budu nejake rozhodnutia. Je to zaujimave.

lenkapega
8. apr 2017

@jana_konik pretoze sa rokovalo o celkovom zeuseni vyzvy

rawmamka
8. apr 2017

@lenkapega Je to sranda, ako už vyše roka ťahajú ľudí za nos, posúvajú termíny, najprv zvyšujú počet vybavených žiadostí a teraz to zasa stiahli na tých 500, takže ani nie každý štvrtý bude úspešný. Dnes bola Matečná zasa v slovenskom rozhlase a preberala sa aj PPA, tvrdila, že chcú podporovať slovenských poľnohospodárov a bla bla bla .... len takýmto systémom skôr ľudí odradia ako pritiahnu.

jana_konik
9. apr 2017

@lenkapega vidis, to som ani nevedela, ze to mali uplne zrusit 🙂 a teda to nezrusili, len zas dali pocet na 500 ? a rozhodnutia budu posielat?

lenkapega
9. apr 2017

Rozhodnutia uz zacali rozposielat...okolo 300 ziadosti nevyhovelo vobec...500 schvalili a ostatny dostanu rozhodnutie, ze sice vyhoveli ale pre nedostatok fin prostiedok projekt zamietli.

jerry
10. apr 2017

už ma riadne s.... Ak si skutočne myslia, že takto podporujú slovenských poľnohospodárov a obzvlášť tých začínajúcich, tak to stúpili riadne vedľa. Som v riadnej vývrtke z tohto celého a začínam ľutovať, že som sa dala nachytať :(. Fungujúcich farmárov riadne ťahajú za nos (dodnes nevyplatili dotácie viac ako dvom tretinám bez udania dôvodu, museli si brať úvery aby mohli ďalej fungovať , svinstvo na entú). Teoreticky sa im uráči aj projekty posúdiť, budeme čakať ďalšie dva - tri roky kým sa dostaneme k peniazom. Fuj to je na ..... Ja už nemám slov :(

lenkapega
10. apr 2017

Tak ja to tak cierno nevidim...neviem ci v tomto mam šťastie...ale ja som doteraz vsetky dotacie dostala nacas a dokonca mi schvalili projekt 4.1

stanislav10
12. apr 2017

Tak ja patrim k prvym 300 co nevyhoveli dnes mi prislo rozhodnutie.

stanislav10
12. apr 2017

@lenkapega co obnasa vsetko 4.1?

vartysvk
12. apr 2017

@stanislav10 4.1obnasa nákup technológie

vartysvk
12. apr 2017

@stanislav10 4.1obnasa nákup technológie a taktiež výstavbu budov a rekonštrukcie 🙂

vladimiiiirka
12. apr 2017

@stanislav10 a kolko ste mali bodov?

lenkapega
12. apr 2017

@stanislav10 ja som mala modernizacia zivocisnej vyroby...linku na spracovanie krmovin

zuzkavm
13. apr 2017

@stanislav10 koľko ste mali bodov? A napísali dôvod prečo ste nevyhoveli? Ďakujem!

rawmamka
13. apr 2017

@stanislav10 To mi je skutočne ľúto, najmä ak si na to čakal tak dlho a prispôsobil si tomu svoj život...... Ja mám už x rokov živnosť, ktorá ma slušne živí a baví, popri deťoch je super namä časová flexibilita, takže ak mi príspevok neodklepnú, nič sa nedeje, ak áno, tak začnem v malom budovať to, čo by som budovala aj tak, len by som toľko nemusela rozmýšľať nad financovaním pri rozbehu. Našťastie to, že som si SHR pridala k živnosti ma nestálo takmer nič, odvody si platím tak či tak kvôli SZČO. A SHR si ani nemienim zrušiť, pretože ak je niekto SHR viac ako 5 rokov má to výhody pri kúpe pôdy.....

stanislav10
13. apr 2017

@vartysvk Tak to by sa mi tiez zisli musim si to pozriet ,do akeho terminu sa podavaju ziadosti? aj projekt treba dat?

stanislav10
13. apr 2017

@rawmamka Bodov okolo 80 ,ale aspon cerpam "vyhody" som asponSHR ,odvody plati za mna zames.lebo este pracujem stat.firme a podnikat uz za ten rok som zacala.Peniaze by pomohli ale co uz musime sa spoliehat na svoje sily a zdravy rozum.