Dotácia pre mladých poľnohospodárov a farmárov do 40 rokov
je tu niekto, kto žiada? Príp. nejaký SHR? Chcela by som rozprúdiť debatu o skúsenostiach z praxe. Ozvite sa. Vopred ďakujem.
@lenkapega potom sa vyzva predlzovala do 22.3 2016
@stanislav10 nepredlzovala...bola uzavreta 30.10.2015....teraz som pozrela pre istotu na ppa a nic nemenilo
@lenkapega nic v zlom popozeraj lepsie na 100% sa predlzovala
@stanislav10 no neviem co pozerate aku vyzvu...ale ja to mam cierne na bielom...dokonca aj v rozhodnuti...asi viem aky projekt som robila a hlavne aky mi schvalili 😉
Mozno treba lepsie citat vyzvy 🙂
@stanislav10 ano 4.1....vyssie ste sa pytali na 4.1
@vladimiiiirka
@stanislav10
@rawmamka
@lenkapega
Ahojte, prišlo už niekomu rozhodnutie o schválení mladého farmára? Alebo niekoho takého poznáte?
zatiaľ neviem o nikom, volala som tam koncom marca a povedali, že rozhodnutia budú posielať posledný marcový a prvý aprílový týždeň....
@lucinddas mne stale nič
@vladimiiiirka Mne tiež ešte nič neprišlo, preto sa pýtam
Nám neschválili
Naše potvrdenia z poistovní boli staršie ako 3 mesiace, mali 3 mesiace a 7 dní, robila nam to agentúra aj odvolanie, ale neuznali to, pričom vyzvu posúvali, mali sme asi projekt posielat na poslednú chvíľu, mala som 89 bodov
prišlo mi to vo štvrtok minuly tyždeň
ideme sa odvolat, ale že to aj tak nepomôže, aspoň upozornit na to, aka byrokracia tu vládne
@evaslo
@lenkapega
@rawmamka
@vladimiiiirka
Tak teraz neviem, ci to, že nám to neprišlo je pozitívny znak, teda, že asi to schválili ?
Čo myslíte?
počula som,že najskôr mali rozposielat tie nschválené žiadosti, každopádne prajem všetkým, čo sa zapojili pozitívny výsledok
@lucinddas Ja si myslím, že je úplne jedno kedy to pošlú - dôležité bude, čo bude stáť v rozhodnutí. Možno to nemajú podelené podľa toho, či niekomu schválili alebo nie (btw. najväčšia skupina je tých, ktorí síce "prešli" všetko je ok, ale pre nedostatok fin.prostriedkov ich žiadosti nemôže byť vyhovené. Možno to majú roztriedené podľa abecedy (priezvisko), podľa krajov,...tých možností je veľa. Každopádne kocky sú už hodené...
P.S.: Zachytila som info, že v roku 2018 sa bude výzva opakovať, ale to je všetko ešte vo hviezdach a po skúsenostiach ako to funguje v PPA ani neviem, či by som mala chuť sa do takéhoto niečoho ešte zapojiť 😀 .
1300eur, je im to ľúto......
uprimne za mňa, už do toho nepôjdem
@evaslo No pekne, ja som si to riešila sama - celkovo ma to stálo necelých 100 eur (rátam aj poštovné, proste aj tú najmenšiu položku...), najviac ma stál jeden seminár v Nitre (50eur), ale zasa bolo tam veľa info, bez ktorých by som nevedela ako to celé rozbehnúť. Popravde, ani som sa neplánovala do tejto výzvy zapojiť, bolo to v "hodine dvanástej" 😀 , tesne predtým ako tuším predlžovali tú výzvu, aj projekt som si robila sama, posielala som ho v poslednú možnú chvíľu. Celé mi to zabralo cca 3 dni života (projekt som písala poctivo celý deň, jeden celý deň mi trvalo zakiaľ som obehala všetkých x inštitúcií kvôli potvrdeniam, 1 deň seminár + načítanie podmienok, vyplnenie žiadosti) a tých 100 eur. Beriem to ako skúsenosť, našťastie ak by to aj nevyšlo, nespoliehala som sa na to, to by som asi bola blázon 🙂. Myslím, že drvivá väčšina ľudí to brala len ako jednu z možností, aspoň taký som nadobudla dojem z ľudí, ktorí tam boli na seminári...stretla som tam aj takých, ktorí v rámci jednej rodiny podávali 4 žiadosti na to isté (bývajú spolu, chovať/pestovať budú spolu,...), bývajú v kraji s max. nezamestnanosťou, ženy na RD a chlapi na úrade práce - tak vyslali jedného člena rodiny, aby pozisťoval info a dostanú spolu 200 000 eur. Keď si to rátal na seminári, tak im vychádzali body blízke k 100. Takže sa netreba čudovať, že podporených 500 žiadostí je akosi málo....
teraz ked sa spätne na to pozriem, možno by som to zvládla aj sama, ale to, že sa zveríte niekomu, čo sa v tom vyzná, a navyše si to zaplatíte očakávate aj dobrý výsledok. Súhlasím s vami, že to bola ich školácka chyba
Niektoré agentúry ževraj sľubovali nielen to, že to komplet celé dajú administratívne dokopy (aj s projektom), ale najmä to, že cez nich to na 100% prejde a žiadosť bude úspešne schválená.
Nečudujem sa ľuďom, že im sadli na lep, stačí si nájsť info ohľadom PPA a Ministerstva pôdohospodárstva - korupcia, rodinkárstvo, klientelizmus takmer na každom kroku - ale ja osobne by som nikdy nič neriešila cez 3.osoby, mám dobrý pocit, keď si za svojimi vecami osobne stojím a zodpovedám za ne.
máte pravdu sľúbili to, ale mala so si aj ja viac veriť, že to zvládnem, hoci by to aj neprešlo

@stanislav10 projekt sa daval tusim v oktobri 2015 🙂 uz je uzavrety