icon

Executive assistant v Swiss Re

4. dec 2025

Velmi ma zaujala tato pozicia, myslim ze by ma bavila, ale cely zivot pracujem skor ako marketingova koordinatorka, bavi ma organizovanie ale uz som unavena z kreativy a prinasania novych napadov. Hlasila som sa ale nevybrali ma ani na pohovor, preto by ma zaujimalo ak tam niekto robite co je presne naplnou prace, aky ste mali backround a ako ste spokojne.

brontofuz
4. dec 2025

@anonym_autor podla nazvu to je asistentka

anonym_238890
4. dec 2025

@anonym_autor najskôr by to bolo celé o nábore ďalších a ďalších - klientov, “asistentov”… ako v každej poisťovni.

Keď ťa omrzela kreatíva, daj si sabatikal a chod pol roka robiť úplne inú prácu - taxikárka, predavačka,… hocičo s istotou, že keď ťa to nebude už baviť, môžeš sa vrátiť ku kreative 🙂.

melanta
4. dec 2025

@anonym_autor štandardne sa toto pomenovanie používa pri bežnej asistentke, ktorá sa ale stará o člena vrcholového manažmentu. Čiže bežné asistentské činnosti ako riadenie kalendára, mailová pošta šéfa, administratíva. Ak si nerobila asistentku, tak ak je veľmi logické, že ťa nezavolali ani na pohovor. Keď som bola člen boardu, asistentka mala dlhoročné skúsenosti ako asistentka, neexistuje, že by členovi boardu išiel robiť asistentku niekto bez danej praxe. Bola to moja pravá ruka a hoci mnohí asistentky berú ako obyčajné sekretárky, dobrá asistentka nevynikne len tak a na trhu ich veru nie je prebytok.

melanta
4. dec 2025
@anonym_238890

@anonym_autor najskôr by to bolo celé o nábore ďalších a ďalších - klientov, “asistentov”… ako v každej poisťovni.

Keď ťa omrzela kreatíva, daj si sabatikal a chod pol roka robiť úplne inú prácu - taxikárka, predavačka,… hocičo s istotou, že keď ťa to nebude už baviť, môžeš sa vrátiť ku kreative 🙂.

@anonym_238890 predstav si, že poisťovne majú aj ústredie, kde stovky pracovníkov nemajú nič s navolávaním klientov a zháňaním ľudí. Čo je executive asistentka som vysvetlila vyššie.

anonym_6bb348
4. dec 2025

Práca zahŕňa manažment kalendára, zabezpečenie pracovných ciest, vyúčtovanie cestovných výdavkov a iných nákladov, plus ďalšie ulohy podľa poziadavok manažéra. Je to práca na diaľku, manazer je väčšinou fyzicky v inej krajine. A plne v anglickom jazyku.

vikusjk
5. dec 2025

@anonym_autor volali ti ohladne overenia jazykovej zdatnosti? Zvykli to predtym robit, ze si najprv len telefonicky overili jazykovu vybavenost uchadzaca a az potom ho pozvali, alebo aj nepozvali na pohovor.
A praca je velmi blizka tomu, co opisuje anonym vyssie. Moze to byt asistentka pridelena celej business unite, alebo len nejakemu clenovi manazmentu, alebo timu.

anonym_0a26ea
12. jan 2026
@melanta

@anonym_autor štandardne sa toto pomenovanie používa pri bežnej asistentke, ktorá sa ale stará o člena vrcholového manažmentu. Čiže bežné asistentské činnosti ako riadenie kalendára, mailová pošta šéfa, administratíva. Ak si nerobila asistentku, tak ak je veľmi logické, že ťa nezavolali ani na pohovor. Keď som bola člen boardu, asistentka mala dlhoročné skúsenosti ako asistentka, neexistuje, že by členovi boardu išiel robiť asistentku niekto bez danej praxe. Bola to moja pravá ruka a hoci mnohí asistentky berú ako obyčajné sekretárky, dobrá asistentka nevynikne len tak a na trhu ich veru nie je prebytok.

@melanta
Ahoj, mas s touto poziciou skusenost priamo zo swiss re?

brontofuz
13. jan 2026

Executive assistant= asistenka po slovensky a jednoducho, HR manažéri si vymýšľajú rozne názvy povolaní aby boli príťažlivé pre potencionálneho zamestnanca, jednoducho manažér je dnes kazdy aj ja som manazer svojho casu, staci pozriet kolko € za tu pracu nukaju a vidis hned ocom to je =)

momoqui
Autor odpoveď zmazal
melanta
13. jan 2026
@anonym_0a26ea

@melanta
Ahoj, mas s touto poziciou skusenost priamo zo swiss re?

@anonym_0a26ea mám skúsenosti s touto pozíciou z iného korporátu, kde som ako člen predstavenstva mala takúto asistentku. Čo sa týka Swiss re, fungujú normálne, nie sú tam žiadne výkyvy oproti iným korporátom.

anonym_0a26ea
13. jan 2026
@melanta

@anonym_0a26ea mám skúsenosti s touto pozíciou z iného korporátu, kde som ako člen predstavenstva mala takúto asistentku. Čo sa týka Swiss re, fungujú normálne, nie sú tam žiadne výkyvy oproti iným korporátom.

@melanta a ako funguje asistentka v korporate?
Ja mam skusenost s klasickou vykonnou asistentkou (nie varenie kavy, ale strategicka pozicia) a vzhladom k tomu, ze v swiss re je managerka mimo BA a riesit sa biznis mimo SR, neviem si to uplne predstavit. Resp ci ma vobec tato odova nejake kompetencie alebo je to sko o o takom supporte. Dakujem

melanta
13. jan 2026
@anonym_0a26ea

@melanta a ako funguje asistentka v korporate?
Ja mam skusenost s klasickou vykonnou asistentkou (nie varenie kavy, ale strategicka pozicia) a vzhladom k tomu, ze v swiss re je managerka mimo BA a riesit sa biznis mimo SR, neviem si to uplne predstavit. Resp ci ma vobec tato odova nejake kompetencie alebo je to sko o o takom supporte. Dakujem

@anonym_0a26ea mne kávu varila sekretárka, tá aj dvíhala telefóny a pod. Executive asistentka mala prístup k môjmu mailu, ktorý čítala, v mojom mene vedela odpovedať, pripravovala podklady na porady, kontrolovala termíny úloh, ktoré mali ľudia podo mnou, upozorňovala ich na termíny, chyby, niektoré telefonáty prijímala namiesto mňa. Mala VŠ, nemčinu a angličtinu B2, v oboch jazykoch denne komunikovala. Čo sa týka toho, že tvoja potenciálna šéfka je mimo BA, tak ja osobne to vidím v jej mene dozerať na tím, termíny, účasť na meetingoch, reporting. A potom množstvo iného, ktoré súvisí s konkrétnou agendou (akú oblasť firmy riadi daná manažérka). Asistentka (či osobná alebo výkonná) je vždy závislá od svojho manažéra, aké kompetencie jej dá konkrétny manažér.

anonym_0a26ea
13. jan 2026
@melanta

@anonym_0a26ea mne kávu varila sekretárka, tá aj dvíhala telefóny a pod. Executive asistentka mala prístup k môjmu mailu, ktorý čítala, v mojom mene vedela odpovedať, pripravovala podklady na porady, kontrolovala termíny úloh, ktoré mali ľudia podo mnou, upozorňovala ich na termíny, chyby, niektoré telefonáty prijímala namiesto mňa. Mala VŠ, nemčinu a angličtinu B2, v oboch jazykoch denne komunikovala. Čo sa týka toho, že tvoja potenciálna šéfka je mimo BA, tak ja osobne to vidím v jej mene dozerať na tím, termíny, účasť na meetingoch, reporting. A potom množstvo iného, ktoré súvisí s konkrétnou agendou (akú oblasť firmy riadi daná manažérka). Asistentka (či osobná alebo výkonná) je vždy závislá od svojho manažéra, aké kompetencie jej dá konkrétny manažér.

@melanta ja rozumiem co bezne robi vykonny asistetn, leb som bola zvedava, ako to realne funguje v korporate.
Taltoez je tam normalna mzda, primerana kvalifikacii a skusenostiam (na rozdiel od onych spolocnosti kde nevedia asistetnky ohodnotit).