icon

Externé štúdium - praktická sestra

7. feb 2023

Vyštudovala som síce niečo iné, strednú školu ekonomickú a 1.stupeň VŠ sociálnu pedagogiku. Ale vždy ma to ťahalo k zdravotníctvu, bohužiaľ až teraz som sa odhodlala pre to niečo urobiť. Pozerala som si štúdium zdravotnej sestry, samozrejme nemôžem chodiť na denné štúdium na strednú školu. Ale našla som len dvojročné večerné ukončene maturitou a potom ešte dvojročnu nadstavbu po strednej zdravotníckej škole. (Pozerám iba Západné Slovensko) Len sa mi zdajú tie 2 roky externe málo oproti tomu, že denné štúdium s maturitou je klasika 4 ročné. Tak neviem či som to dobre pochopila. Poprípade viete mi niekto poradiť aké mám možnosti? A ešte sa chcem spýtať ako to je s praxou keďže som nikdy nerobila ani nerobim v zdravotníckom zariadení. Prax sa vykonáva počas štúdia či ako?

sorcie
28. okt 2024

@dankabg dakujem za radu,cize asi nerealizovatelne pre mna,co som po praci uplne vyčerpana a mam male dieta🥵 skoda...velmi by som chcela aspoň vyštudovať tento odbor,ale nenachadzam riesenie,ak sa nemam uz uplne zmorit.

alenka2003
28. okt 2024

@sorcie kurz prebieha aj v kombinovanej forme a dlzka kurzu je asi 5-7 tyzdnov

alenka2003
28. okt 2024

@sorcie zisti si terminy a sposob vyucby na tvojej regionalnej pobocke CK ,lepsie tak dokazes zhodnotit, ci by sa predsa len nedal tvoj denny rezim a povinnosti prisposobit? Kazdopadne sa nevzdavaj bez boja

sorcie
29. okt 2024

@alenka2003 dakujem pekne,dalo by sa veru,aj studium,dva roky nie su tak vela,ale teoreticky sa to lahko planuje,realita je vsak ina..urcite este potozmyslam ,po kurze cez CK sa da zamestnať v nemocnici?dakujem pekne

dankabg
29. okt 2024

@sorcie pracuješ už v zdravotníctve? DSS alebo niečo také? Veľa báb vrátane mňa, sa upísali u zamestnávateľa, aby im dovolil vymeskavat. Neuvažovala si nad tým, že by si šla do nemocnice najskôr ako sanitar, upísala sa a popri Tom robila školu? Koľko rokov má dieťatko?

sorcie
29. okt 2024

@dankabg nie,nerobim vôbec v tomto odbore,ale robim z domu,cize teoreticky si viem dorobit prácu aj cez víkendy,hoc neviem,ci by s tym zamestnavatel az tak velmi suhlasil. Na sanitara netreba mat tiez nejake vzdelanie? Dakujem za info.Dcerka ma 7r.

jozef11111111
29. okt 2024

@dankabg vwd na sanitárna sa robí tiež 1 rok školi...

dankabg
29. okt 2024

@jozef11111111 áno robí, ale do nemocníc často berú ľudí bez akéhokoľvek vzdelania na pozíciu sanitar s tým, že je tam povinnosť si školu dorobiť. Aspoň tak to funguje v nemocniciach, ktoré poznám túto z okolia.

dankabg
29. okt 2024

@sorcie tak keď robíš z domu tak by si to podľa mňa zvládla. Ja som začala chodiť do roboty plus škola, keď mala moja malá 4 roky. Určite sa prihlas do školy a aspoň to skús.

jozef11111111
29. okt 2024

@dankabg to je kde tu..bo v rk a dolný kubín ..nie...trstená mozno ale tam brrr

dankabg
29. okt 2024

@jozef11111111 Nitra, Levice

jozef11111111
29. okt 2024

@dankabg co tam nemajú ľudí či čo.

dankabg
29. okt 2024

@jozef11111111 nie, nemajú.

sorcie
30. okt 2024

@dankabg skvele,tak si to zvladla.Premyslim aj ja vsetky pre a proti a skúsim 😀dakujem za vsetky rady

dankabg
30. okt 2024

@sorcie väčšina mojich spolužiačok nemala na ružiach ustlané, či už kvôli dochádzaniu, robotam, deťom, štyri spolužiačky otehotneli, dve školu dorobili, dve prerušili a o rok si štúdium dokončili. Takze to bolo ozaj veľmi pestré a ťažké, ale zvládli to

tanenka
11. dec 2024

Ahojte
Študovala ste niektorá na externom v Žiline ?
Ako hodnotíte ?
Koľko krát do týždňa bola škola a prax?
Ďakujem 🙏🏼

merry212
14. jan 2025

@leskovael ahoj môžem ti napísať správu ?🙂

erika2211
4. mar 2025

ahojte, chcela by som sa opýtať či je možné prax vykonávať aj počas víkendov ?

dankabg
5. mar 2025

@erika2211 u nás na praxi musel byť učiteľský dozor. A teda našim učiteľkám sa do nemocnice cez víkend ozaj chodiť nechcelo. Na tvojom mieste by som sa informovala cez mail v konkrétnej škole ale veľmi by som sa na to nespoliehala

lucka_ke
5. mar 2025

@erika2211 nie, lebo na teba musí dohliadať pedagóg a tí majú presne stanovenú pracovnú dobu aj počet hodín, ktoré smú cez týždeň odučiť

trema
5. mar 2025

@erika2211 u nas na skole ano

erika2211
5. mar 2025

@trema a ktorá je to škola prosím ?🙂

trema
6. mar 2025

@erika2211 Nové Zámky

bubkaci
26. mar 2025

Ahojte prosím Vás chcela by som ísť na prijímačky do Zvolena no absolútne neviem aké materiály na štúdium mi treba. Čo sa všetko treba naučiť na zvládnutie prijímačiek. Ak by ste mi vedeli poradiť budem Vám veľmi vďačná.

denask1234
12. apr 2025

@erika2211 určite nie, učiteľky chcú voľno cez víkend, ale individuálnu môžeš

tmonika
22. jún 2025

Dobrý den prosim Vas vie mi niekto povedat ako prebieha externe pomaturitné štúdium zdravotna skola? Kedy kolko hodin a v ake dni , da sa takto študovať popri praci? Inej…

o__o
22. jún 2025
@tmonika

Dobrý den prosim Vas vie mi niekto povedat ako prebieha externe pomaturitné štúdium zdravotna skola? Kedy kolko hodin a v ake dni , da sa takto študovať popri praci? Inej…

@tmonika u nas to boli 2 dni od 7 do 14 + individualna prax v nemocnici

pieksamaki
23. jún 2025
@bubkaci

Ahojte prosím Vás chcela by som ísť na prijímačky do Zvolena no absolútne neviem aké materiály na štúdium mi treba. Čo sa všetko treba naučiť na zvládnutie prijímačiek. Ak by ste mi vedeli poradiť budem Vám veľmi vďačná.

@bubkaci podarilo sa do zvolená?ja by som chcela budúci rok až.....

bubkaci
24. jún 2025
@pieksamaki

@bubkaci podarilo sa do zvolená?ja by som chcela budúci rok až.....

@pieksamaki nakoniec som nešla 😭 musela som to pre prácu ktorú mam prehodnotiť.

pieksamaki
24. jún 2025
@bubkaci

@pieksamaki nakoniec som nešla 😭 musela som to pre prácu ktorú mam prehodnotiť.

@bubkaci a nechces ist o rok? Dat ziados to štúdium.....ano neda sa vsetko naraz.....to je jasne