Externé štúdium - praktická sestra
Vyštudovala som síce niečo iné, strednú školu ekonomickú a 1.stupeň VŠ sociálnu pedagogiku. Ale vždy ma to ťahalo k zdravotníctvu, bohužiaľ až teraz som sa odhodlala pre to niečo urobiť. Pozerala som si štúdium zdravotnej sestry, samozrejme nemôžem chodiť na denné štúdium na strednú školu. Ale našla som len dvojročné večerné ukončene maturitou a potom ešte dvojročnu nadstavbu po strednej zdravotníckej škole. (Pozerám iba Západné Slovensko) Len sa mi zdajú tie 2 roky externe málo oproti tomu, že denné štúdium s maturitou je klasika 4 ročné. Tak neviem či som to dobre pochopila. Poprípade viete mi niekto poradiť aké mám možnosti? A ešte sa chcem spýtať ako to je s praxou keďže som nikdy nerobila ani nerobim v zdravotníckom zariadení. Prax sa vykonáva počas štúdia či ako?
@sorcie kurz prebieha aj v kombinovanej forme a dlzka kurzu je asi 5-7 tyzdnov
@sorcie zisti si terminy a sposob vyucby na tvojej regionalnej pobocke CK ,lepsie tak dokazes zhodnotit, ci by sa predsa len nedal tvoj denny rezim a povinnosti prisposobit? Kazdopadne sa nevzdavaj bez boja
@alenka2003 dakujem pekne,dalo by sa veru,aj studium,dva roky nie su tak vela,ale teoreticky sa to lahko planuje,realita je vsak ina..urcite este potozmyslam ,po kurze cez CK sa da zamestnať v nemocnici?dakujem pekne
@dankabg vwd na sanitárna sa robí tiež 1 rok školi...
@jozef11111111 áno robí, ale do nemocníc často berú ľudí bez akéhokoľvek vzdelania na pozíciu sanitar s tým, že je tam povinnosť si školu dorobiť. Aspoň tak to funguje v nemocniciach, ktoré poznám túto z okolia.
@dankabg to je kde tu..bo v rk a dolný kubín ..nie...trstená mozno ale tam brrr
@jozef11111111 Nitra, Levice
@dankabg co tam nemajú ľudí či čo.
@jozef11111111 nie, nemajú.
Ahojte
Študovala ste niektorá na externom v Žiline ?
Ako hodnotíte ?
Koľko krát do týždňa bola škola a prax?
Ďakujem 🙏🏼
ahojte, chcela by som sa opýtať či je možné prax vykonávať aj počas víkendov ?
Ahojte prosím Vás chcela by som ísť na prijímačky do Zvolena no absolútne neviem aké materiály na štúdium mi treba. Čo sa všetko treba naučiť na zvládnutie prijímačiek. Ak by ste mi vedeli poradiť budem Vám veľmi vďačná.
@erika2211 určite nie, učiteľky chcú voľno cez víkend, ale individuálnu môžeš
Dobrý den prosim Vas vie mi niekto povedat ako prebieha externe pomaturitné štúdium zdravotna skola? Kedy kolko hodin a v ake dni , da sa takto študovať popri praci? Inej…
Ahojte prosím Vás chcela by som ísť na prijímačky do Zvolena no absolútne neviem aké materiály na štúdium mi treba. Čo sa všetko treba naučiť na zvládnutie prijímačiek. Ak by ste mi vedeli poradiť budem Vám veľmi vďačná.
@bubkaci podarilo sa do zvolená?ja by som chcela budúci rok až.....
@bubkaci podarilo sa do zvolená?ja by som chcela budúci rok až.....
@pieksamaki nakoniec som nešla 😭 musela som to pre prácu ktorú mam prehodnotiť.
@pieksamaki nakoniec som nešla 😭 musela som to pre prácu ktorú mam prehodnotiť.
@bubkaci a nechces ist o rok? Dat ziados to štúdium.....ano neda sa vsetko naraz.....to je jasne

@dankabg dakujem za radu,cize asi nerealizovatelne pre mna,co som po praci uplne vyčerpana a mam male dieta🥵 skoda...velmi by som chcela aspoň vyštudovať tento odbor,ale nenachadzam riesenie,ak sa nemam uz uplne zmorit.