Hanbili by ste sa za prácu?

12. nov 2023

Ahojte,

mám možnosť pracovať v reštaurácii na rozvoze a potom , keď ho ukončím, urobím nákupy pre kuchyňu a pomoc ,kde to tam bude potrebné.

Mám VŠ ale bola som dlhšiu dobu doma, potom som opatrovala chorého rodiča, takže veľa praxe nemám, teraz sa mi naskytla táto príležitosť.

Hanbili by ste sa zobrať takúto prácu? Beriem to ako dočasné riešenie, je tam dobrá pracovná doba aj kolektív, víkendy voľné. Je to pre mňa niečo na odrazenie sa .

Aký máte na toto nárzor?

janka_23
12. nov 2023

Za žiadnu prácu sa hanbiť netreba. Skôr by sa mali hanbiť ti, ktorí sedia doma na riti a natrcaju ruky nech sa o nich štát postara.
Niekde začať treba, budeš mat prijem a popri si budeš hľadať niečo iné. Odist sa da vzdy

inom75
12. nov 2023

Nie, urcite by som sa nehanbila! Hanbila by som sa, keby som si zarabala "vlastnym telom"!!!!

olimuc
12. nov 2023

Nehanbila … nie je preco, je to normalna praca.

iwesska
12. nov 2023

Preco by som sa mala hanbit? Je to normalna praca. Ja robim v praci kde vsetci okolo mna maju VS, niektori aj 2 a sme tam na jednej urovni. Su na mile vzdialeni tomu,co studovali.

mooonika1975
12. nov 2023

Absolútne nie, nehanbila.

anjelicek26
12. nov 2023

Jediny moment,kedy by som sa hanbila, je vtedy,keby sedim doma a rodina potrebuje peniaze a ja nevezmem robotu, lebo som fajnova alebo na styl,ze co povedia ludia.... Kazda praca ma zmysel a je dolezita👌👌

luccija
12. nov 2023

Podstatné je či Ti vyhovuje pracovná doba ostatné je nepodstatné.Podla mňa to je ťažká práca ľudia su nevdacni, keď sú hladní😀a v reštaurácii je stále potrebná každá ruka tak pozor, aby Ťa nezneužívali.

zeldia
12. nov 2023

Mohla by som túto pozíciu nazvať Prevadzkarka? Dalo by sa nie? Takže nehanbila by som sa prečo aj. Najmä ak je dobry kolektív môže to byt fajn. A každému je jedno čo robíš.

mamina7070
12. nov 2023

Hanba je nepracovat ked pracovat mozes! Za pracu sa nehanbi kazda je potrebna a kazda sa da robit dobre

terezka1947
12. nov 2023

Prečo by sa mal človek hanbiť za slušnú prácu?
Buď rada,že máš prácu,príde výplata...
Ženy,kt.si zarábajú telom,či zlodeji,kt.si žijú luxusne na úkor ostatných,títo by mali dôvod na hanbu,no ...oni sa týmto netrápia 🤨

sissy27
12. nov 2023

@inom75
@terezka1947 len tak zo zvedavosti - preco by sa mali hanbit tie, ktore si zarabaju vlastnym telom? Kde je dopyt, tam je ponuka, o com svedci aj fakt, ze obrovske mnozstvo ludi je do takejto prace nutenych, obchod s bielym masom prekvita jedna radost… teda aj keby vsetky prostitutky, pornoherecky, stripterky, spolocnicky atd hned dnes ukoncili svoju pracu, tak dopyt po tychto sluzbach nezmizne, niekde vo svete bude unesenych niekolko desiatok deti a mladych ludi a predanych na prostituciu a bude to fungovat dalej…hanbit by sa mali snad ti, ktori taketo sluzby chcu, nie?

portret7
12. nov 2023

Nie, hanbila by som sa nezobrat tu pracu, pokial nemam tu, ktoru chcem robit dlhodobo. A nikdy by som sa za svoju pracu nehanbila pred druhymi, pretoze ini mi ucty neplatia. Drzim palce🍀

syslik81
12. nov 2023

za ziadnu pracu by som sa nehanbila.. kedze kazda ma svoj vyznam ..

michaela329
12. nov 2023

Ja som začínala po VŠ v obchode, za žiadnu prácu sa netreba hanbiť. Získaš skúsenosti a známosti. Držím palce.

terezka1947
12. nov 2023

@sissy27 áno,to súhlasím
Ale už hrotis.
Lebo tu sa autorka hanbí,za normálnu prácu....a nedávno sa tu obhajovala práca žien,kt.si z pohodlia domova zarábali na lepší štandard svojim telom a že je to práca ako každá iná. Ok.
Ale vyhovárať sa na to,že kde nie je dopyt,ponúka by nebola je iba obkecavanie toho,že takáto práca je pre ženu ponižujúca.
Nemiešame tu únosy deti na prostitúciu a iné zvrhlosti doby.
Riešme iba fakt,že dobrovoľne si normálna a slušná žena nevyberie túto prácu a ak si ju dobrovoľne vyberie a ešte sa pretŕča v médiách,lebo veď nič zle nerobí,tak ....neviem. zaslúži si obdiv,či hanbu?

inom75
12. nov 2023

@sissy27 necitala som ostatne reakcie, ale ja som pisala za seba, ze by som sa hanbila za taku "pracu". Ked sa niekto iny nebanbi, je to jeho vec.

vkatush
12. nov 2023

Ja kým som si robila vysokú, tak som pracovala ako čašníčka, to bola akože moja pozícia. Ale niekedy som robila miesto prevádzkarky nákup potravín, riešila akcie, pomáhala v kuchyni, donášku robila,upratovala... Proste okrem kuchárka/pizziarka som robila každú pozíciu.

Mám vš a vôbec by mi nevadilo ísť znova robiť niečo také, hlavne ak zarobím, dobrý kolektív a super pracovná doba.

Za žiadnu prácu sa netreba hanbiť

blabla22
12. nov 2023

Žiadna práca nie je hanba, ale prečo nechceš skúsiť niečo viac, väčšiu výzvu? V akom odbore si študovala? Aspoň nejakú prax/stáž na začiatok, lebo prax v rozvoze ta ďalej neposunie v kariére..existujú aj rôzne absolventské praxe a podobne veci. Ja by som chcela od mojej práce viac 🙂 ak je to len niečo dočasne popri hľadaní inej pozície tak jasne, prečo nie.

nikoletta1712
12. nov 2023

Ahoj, ja robím tiež len “ čašníčku” v Rakúsku..Niektorí ľudia vravia, že by takúto podradnú prácu nikdy nerobili, ale ja ju mám rada…Určite to hanba nie je!!!.

minenkak
12. nov 2023

Je to práca , hanbiť sa môžeš iba za niečo zle a nečestné

monikkatt
12. nov 2023

Kazda praca je dolezita takze ziadna hanba.

ivangeline
12. nov 2023

Nie. Hanbila som sa za upratovanie v osratych wckach. Ale aj to som zdolala.....Ina praca mi zatial nerobila problem.. ;D

nini1978
12. nov 2023

@terezka1947 súhlasím,žiadna úcta k vlastnému telu
Dopyt po prostitkach bol je a bude,platia sa pouzižitie tela,pre mňa je to humus
@sissy27 tebe veľmi nerozumiem
Nechaj bokom únosy a mafiu a pod
Bavme sa o ženách ,ktoré to robia dobrovoľne,ty to opisuješ ako normálne zamestnanie,keby prišla sa tebou dcéra,že si zarába týmto spôsobom,bolo by to ok pre teba?
Nebolo by ti ľúto?

nini1978
12. nov 2023

Autorke-nemáš sa absolutne za čo hanbit

kikazoe
12. nov 2023

nie, nikdy sa za prácu nie je dôvod hanbiť ! každá práca je dôležitá, užitočná a potrebná. a pomôže ti ďalej sa posunúť- kľudne pracuj a hľadaj si popritom prácu. v CV následne môžeš uviesť aktívny a skúsený vodič, timemanagment, prípadne uveď aj nákupca či super základ pre vedenie podniku ako prevádzkar

veronicka88
12. nov 2023

Mám vysokú školu,dve 3 ročne materské...VS technickú bez akejkoľvek praxe. Za žiadnu prácu s hanbiť netreba!správ tak aby si bola spokojná....drzim palce

comika
12. nov 2023

Vela vysokoskolakov robi taketo prace v zahranici a ani len nepomyslia ze by sa mali za to hanbit. Niekde predsa zacat musis…

nekonecna_katastrofa
12. nov 2023

Nehanbi sa. Mám 2 kamošky, ktorých mamky sú pani inžinierky dlhodobo nezamestnané (aj 20r), lebo oni do fabriky s titulom nepôjdu. Prácu v obore si v našom kraji nenašli. Kamošky celé detstvo dostávali darčeky na štýl - 1 sviečka na Vianoce a dosť. Hlavne, že mamy im sedeli doma. Takže radšej hocijakú prácu (okrem prostitútky a pod), než nechať rodinu živoriť.

konikmodry111
12. nov 2023

Žiadna práca nieje hanba ! Kľudne do toho chod keď ti to vyhovuje a sprosté reči nepocuvaj 🍀 ja robim cely životov gastre, mám na to aj školu. A milujem svoju robotu a to je hlavne že ju robíš s radosťou ❤️

kakakina
12. nov 2023

Vieš koľko vysokoškolský vzdelaných chodia opatrovať do zahraničia ?A vieš čo všetko podradné tam musia urobiť ? NIE nemusíš sa hanbiť za žiadnu prácu , ved všetko musí niekto urobiť.A že máš vysokú školu , je tvoje plus.