Hybridná práca a domáce povinnosti
Zeny, tie ktore mate hybridny styl prace (2dni v office a 3 dni praca z domu) - ked mate HO porobite si aj okolo domacnosti co treba? Pracka, upratat, pripadne odbehnut k lekarovi ak to vybavite do hodiny, atd? Dakujem za odpovede (pevne verim, ze zarypovacky su este kdesi mimo internetov 😃). Doteraz som vzdy robila len plny HO, kde som mala slobodu a dolezity bol vysledok, teraz nastupujem do zamestnania po rodicovskej do korporatu, seniornejsia pozicia, tak neviem co cakat.
Jasne, vsetko je o sikovnosti a dobrom zmanazovani si prace.
.
Jasne, vsetko je o sikovnosti a dobrom zmanazovani si prace.
@cyberk Skor je to o povahe samotnej prace...ja osobne som nemala cas ani v office zbytocne vykecavat a kavickovat s kolegami. Mala som toho obcas dost, aby som stihla porobit veci za pracovnu dobu, nie to este navarit alebo upratat 🙄.
Nikdy som nerobila na HO, ale ja si práve myslím, že je to o tom, že môžeš si popri tom aj niečo iné porobiť. Ak stíhaš, samozrejme.
Nie. Keď pracujem tak pracujem a nefľákam
to co popisujes urcite nie je mozne na HO najma na seniornejsej pozicii
mas meetingy, potrebujes reagovat atd na HO mam problem niekedy aj obed ohriat a zjest nie ze si vypadnut na nakupy
@cyberk Skor je to o povahe samotnej prace...ja osobne som nemala cas ani v office zbytocne vykecavat a kavickovat s kolegami. Mala som toho obcas dost, aby som stihla porobit veci za pracovnu dobu, nie to este navarit alebo upratat 🙄.
@cyberk skor ako píše @oceanahory - keď niečo musím urobiť teraz alebo asap, nemôžem sa flákať…
to co popisujes urcite nie je mozne na HO najma na seniornejsej pozicii
mas meetingy, potrebujes reagovat atd na HO mam problem niekedy aj obed ohriat a zjest nie ze si vypadnut na nakupy
@mamina7070 Presne tak...odskocit si na hodinku bez povsimnutia? Neviem si predstavit, ze by ma hodinu nikto nezhanal alebo by sa nekonal nejaky meeting, ci skype call 😅.
@oceanahory vies co ja som sa vratila po RD do prace a ked vidim ako niektore kolegyne robia slimacim tempom a nepoznaju basic npr. excel skratky, tak sa necudujem ze niekto nestiha :D ceresnicka, ked mi povedia ze doma nemaju extra monitory a pracuju len na tom malom notebooku :D .. 😂
ja keď som na HO, tak sa flákať môžem, my máme pružný pracovný čas - a teda aj doma môžem pracovať pružne. lenže to povaha mojej práce dovolí - šefovi je jedno kedy urobím podklady alebo nahrám zmluvu - dôležité je že je to urobené načas…
Akoze jasne da sa niekedy. A potom mi udrie cast mesiaca ze sa neda. Hlavne tie kvartalne rozbehy su take ze sa viem flakat aj mimo domu po nakupoch a pracu vybavujem z mobilu (emaily, chat a pod). Ale potom v strede kvartalu sa nestiham ist doma ani vycikat co len z callu na call a je toho vela. Cize kym sa da ano mam relativne domacnost obriadenu, navarene. Ked je prace vela jeme cely tyzden parky a mame bordel 😆 to muz hned vie ci som mala “volnejsi den” alebo nie 😅
Záleží veľmi od charakteru práce, ja mám HO iba príležitostne na to, aby som niečo spisala napr. a tam je jedno, či to robim od 9 do 17 v kuse alebo porobím trochu ráno, potom upratujem a dorobím to večer, ide o výkon… no k lekárovi či do obchodu nebehám, lebo sem tam šéf zavolá a potrebuje niečo poslať napríklad… ale mám aj kamoša, ktorý proste musí byť pri tom počítači v dané hodiny, trackujú ho, má meetingy, musí okamžite reagovať…
@oceanahory vies co ja som sa vratila po RD do prace a ked vidim ako niektore kolegyne robia slimacim tempom a nepoznaju basic npr. excel skratky, tak sa necudujem ze niekto nestiha :D ceresnicka, ked mi povedia ze doma nemaju extra monitory a pracuju len na tom malom notebooku :D .. 😂
@cyberk Ako som pisala ide o povahu prace...Ja som robila manazersku poziciu, ak ma nezhanali ludia z inych oddeleni, tak potrebovali support moji asisteti. Kedykolvek si dokonca ziadalo nejake informacie vedenie resp. neohlasene urgent skype hovori z group kvoli akejkolvek banalite boli na dennej baze.
Su dni, kedy sa nestihnem vycikat, jem popri praci a su dni, kedy pocas zbytocnych meetingov dam prat, zlozim pradlo, umyjem kuchynsku linku, obcas aj prechadzku dam 🤷♀️ som k dispozicii, viem reagovat, viem sa vyjadrit, takze nikto tym nie je negativne ovplyvneny. Odbehnut si len tak, ze kadernicke atd. to nestiham ale viem si pokojne dat "obednu" pauzu o 10:00 ked si potrebujem cosi vybavit, nas CEO sam hovori, ze aj to je caro home-office, ze niektore veci vies vybavit aj pocas prace (samozrejme ak je robota spravena, klient spokojny, kolegovia bez ujmy atd.). Cize zalezi aj od typu prace, zamestnavatela, dna, rocneho obdobia, stavu projektov...je tam vela premennych. Ja kludne mozem cast prace odrobit aj vecer, nikoho to nezaujima, ked dodrzim terminy.
Obaja s manzelom mame tento kombinovany HO, seniorne pozicie a nie, upratat popri praci si urcite nestihame. Hoci mam flexibilnu pracovnu dobu, tak som predsa viazana casmi meetingov a callov. Manzel ma 6-8 hodin pracovnej doby cally, ten je niekedy rad, ked si stihne odskocit do kuchyne a na wc medzi meetingami.
Pracka v pohode (dat pradlo z kosa do pracky a zapnut ju trva 2 min a vyvesit pradlo tak 5?)
K lekarom/vybavovacky/kurier chodim pocas pracovnej doby s tym, ze do hodiny som naspat (medzi callmi ofc) a potom robim dlhsie.
Varit obed doma popri HO nestihame, varime si vecer vopred. Alebo ideme do okolitych restik na menu, je to pre nas spolocne randíčko a mentalna prestavka od práce.😃
Tiez som na HO, seniorna pozicia, a nie, urcite bezne nestiham popri praci ani upratovat ani varit 🙂 (sem tam ano, ale je to skor vynimocne)
Nie … mozno pustit pracku 5min a prehodit do susicky … ale ine domace prace tazko a odbehnut uz vobec nie … meetingy alebo stale zvoniaci telefon. Byvala kolegyna riesila pocas prace vselico … az jeden den bola byvala
A ako to máte poriesenes deťmi? Viete robiť, keď máte okolo seba deti? Ja neviem ani na mesenger odpísať manželovi súvislú vetu, keď mi hucia deti 😄 to radšej by som bola v kancelárii, ako doma 🙈
Neznasala som cocotske cally a meetingy ceoy den o hovne, ale aj o tom je praca v korporate😆 ale kludne som postihala aj domacnost, v pripade callu na sluchadlach
A ako to máte poriesenes deťmi? Viete robiť, keď máte okolo seba deti? Ja neviem ani na mesenger odpísať manželovi súvislú vetu, keď mi hucia deti 😄 to radšej by som bola v kancelárii, ako doma 🙈
@kavasmliekom ale s detmi si to predstavit neviem, mozno na nevyhnutne kratky cas
Podla mna zalezi na povahe práce. Kamoska robi na zakaznickom servise (vylucne maily) takze si na tu hodku odskočiť moze a ak treba, potiahne dlhsie. Ja musim byt k dispozícii aj na telefóne a casto cosi pozriet na PC, cize odchod nehrozi, ale dávam si HO len na dni, kedy mam toho menej, takze zapnúť pracku, vylozit umyvacku stiham
Môj muž je programátor, robí 100% z domu a ráno vozí malého do škôlky a aj pre neho chodí, keďže ja nesoferujem a škôlku máme 15 minút autom, nedá sa inak. A áno, vie si ísť aj popritom niečo vybaviť ak zrovna nemá naplánovaný dáky meeting, ale zas dorobi si to vever, prípadne ak potrebuje odbehnúť na dlhšie tak cez víkend.. ale nestáva sa to často.. ale teda domáce práce by asi robiť nemohol, resp. Mohol ale robil by zas dovecera čo by bolo na úkor spoločne stráveného času
Ano,ale mam flexibilnu pracu a laptop alebo telefon vela seba,cize ked ma biekto potrebuje hned to vidím na Teamse
Sú dni, kedy ledva spravím kávu a sú dni, kedy vyupratujem kuchyňu 😅. Takže áno, dá sa stihnúť (ja som fulltime HO) predtým v hybrid som tiež stihla porobiť, k lekárovi si ale asi neodbehneš, keď príde niečo urgentné od práčky odbehneš od lekára ťažko 🙂
Tak som zvedava. Usetri mi to denne minimalne hodinu casu na cestovanie do/z prace, ale ked budu deti doma kvoli chorobe alebo bude zavreta skolka tak neviem…. Dakujem za skusenosti, je to asi skor vynimka mat taky volnejsi homeoffice v ramci hybridu
Ja mam beznu poziciu nie riadiacu a su dni, ked som rada ze sa najem s idem na WC a inokedy si kludne vymenim periny a operiem. Zalezi od daneho dna. Ked je toho vela, stihnem ledva daco navarit. Je to ale velmi indivudualne. Pokial idem k lekarovi, zadam to do dochadzkoveho systemu. Len tak si neodbieham. Ja mam pracovnu dobu danu a snazim sa ju dodrziavat. Ze malokedy robim vecer. Mam ale kolegynu co je matka samozivitelka a robi po veceroch a uprimne sem napisem, ze su kolegovia, co im to lezie na nervy, ze v noci mejly pise a bezne je cez den len na mobile. Lebo ked nieco potrebuju od nej, tak reaguje ked ma cas. Ked potrebujem nakupit, idem rano pred robotou alebo cez obed, ked viem ze kolegovia su na obede.
Obcas robim z domu,ale cely cas pri pc. Jedine nalozim a vylozim pracku,ale inak sa venujem praci. Aj by som mohla popritom varit alebo upratovat,lenze to ma rusi od prace a potrebujem sa plne sustredit. A cas,ktory stratim inymi cinnostami by som potom musela dobiehat po veceroch. Sama uvidis,aky styl prace ti bude vyhovovat. Ci dokazes popritom aj nieco porobit. K tomu lekarovi. Ak potrebujes odbehnut,tak odbehnes. Ved aj ked som v praci a mam lekara,tak odbehnem a vratim sa naspat do prace.
Ja tak pracujem. Ak mam lekara, tak odbehnem, ale sefovi davam vediet plus to registrujem v dochadzke. Práčku - ak sa nejedna o napr 4 práčky, vesanie, ukladanie, tak to stiham. Ale teda tiež to tak mam ze mam cally, často sa vyskytne aj nieco co clovek neplanuje a teda nejake velmi odbiehanie na nakupy nehrozi
Mne sa to obcas podari, zacinam o 9. a predtym vyvencim psa, povysavam, navarim alebo spravi meal prep. Doobeda mame narok na 15min prestavku tak ak sa mi chce, upracem vtedy kupelnu. Pradlo vyvesim tiez bez problemov a vycitiek svedomia, trva to par minut. Ani v office nikto nesedi non stop za pocitacom, ludia chodia na kavu alebo vykecavaju. Cez obedovu prestavku cvicim, a poobede mame zasa narok na kratku prestavku a vtedy zacinam robit veceru. Odbehnut z domu obcas mozem, ked mame napr. navstevu a treba ich zaviest na vlak, ale to sa nestava casto. Nakupit pocas pracovneho casu nehrozi, zas to nebudem zneuzivat.

Nie, ja som nic take nestihala...max. pustit pracku a vyvesat pradlo.