icon

Išli by ste pracovať do firmy, kde robi váš muž?

28. apr 2023

Išli by ste pracovať do firmy kde robi váš muž? Ide o malu firmicku.. ma to veľa výhod (plat, pracovná doba, kancelárska robota) ... V podstate jediná nevýhoda je ze teda s mužom denne doma aj v práci...

aurora33
29. apr 2023

@tramtada31 omg ďalšia konspiratorka 😅😅

lienka.7
29. apr 2023

@tramtada31 "Rovnako sú tam vyhody, že si viete vzajomne pomôcť, vysvetlit, že chlapa nebudu balit nejaké kolegyne😀" presne toto som čakala kým niekto napíše 👌🙈🤣 takže ty robíš s mužom, aby si mala istotu, že ti ho nebáli jeho kolegyňa? Omg. Zaujímavé 🤣🙈 to potom máte teda super vzťah a vzájomnú dôveru medzi sebou👌
A to, ze ten kolega sa vrátil do firmy, aj keď dostal niekde inde lepšiu ponuku... jaj to chceš povedať ze novu prácu obetoval kvoli tomu aby ďalej bol so ženou (pripadne dohliadal na to, aby ju nebalil kolega, ze?). Nenapadlo ti, ze mu ta pracá proste nemusela sedieť, ze tam mohli byt uplne ine faktory? Tak sa jednoducho vrátil tam, kde mu to viac vyhovovalo a fakt, že tam ma ženu bol úplne irelvantny 👌
A k tej tvojej vete nechcete s muzom pracovať preto, že sa spolu neznesú sa len pousmejem. Uvazovanie fakt ako u zalubenej 15tky, ktorá musí byť s frajerom nonstop🙈🤣

lienka.7
29. apr 2023

@aurora33 presne 🙈👌 🤣

autor
Autor odpoveď zmazal
vroni
29. apr 2023

Nie. Ale môj muž je ten vegetovy typ, co sa všade zamieša a priamo či nepriamo by sa v kuse rypal (aj) v tom, co robím. Takže nie. Našťastie pre prácu v rovnakej "firme" nemám správnu ani spoločenskú ani politickú príslušnosť, takže mi nič podobné nehrozí. Vlastnú spoločnú firmu mame, ale tam nemilosrdne oddeľujeme oblasti pôsobenia.

autor
29. apr 2023

@lienka.7 ja tak nemam rada ked sa niekto chytá slovíčok tak ako mu pasujú... Ona nikde nenapísala ze je to super lebo sa môžu strážiť. Iba udala logický príklad ze ozaj ked tam je žena s mužom je nízka pravdivosť ze tam kolegyňa bude baliť kolegu alebo naopak

lienka.7
29. apr 2023

@autorka to, ze budeš robiť s mužom ti nezaručí, ze ti neutečie s kolegyňou (alebo opacne)😉 tak keď už tak, nevydavam to za "benefit" spoločnej prace, lebo je to hovadina ako hrom 🤦‍♀️ toto napise len stíhačka, sorry

komplikovana
29. apr 2023

autorka prinajhorsom je tu stale moznost dat vypoved, ak zistis, ze to nefunguje. Ved za skusku nic nedas, a strachovat sa dopredu, nema zmysel.

tramtada31
29. apr 2023

@lienka.7 však naschval som tam dala smajla, treba pochopit vtip 🙄 ale tak viem si to predstavit, ako argument, keď chlap dobre vyzerá. Ja som robila vo firme, kde gro boli ženy, zväčša slobodne, lebo si nemali kde najst frajera, lebo boli stále v praci a teda sli po chlapoch ako po udenom. A robila som už aj v kolektívoch, kde boli čisto muži, takze tiež som tam bola obletovana a pozornost a komplimenty sli len na mna, aj keď niekedy by som sa o ne rada podelila😀 a ten kolega sa vratil naozaj k partnerke, lebo podľa vlastnych slov sa ani nevideli, už boli na sebe závislí 😀 mne príde zase divne toto odmietanie pracovať so svojim partnerom a tráviť s ním čas viac ako je nutne. Aké sú teda racionálne dôvody, že niekto nechce pracovať so svojim partnerom? Teraz muž pracuje v chlapskom segmente, ja zas v ženskom, takze nemame možnosť pracovať spolu, ale rozmyslame, či nezačať spolu zase podnikat (nie som zalubena 15 tka, zdieľame spoločnú domacnost vyse 15 rokov)

tramtada31
29. apr 2023

Autorka Dakujem, myslela som to ako taký vtipny argument, niekto sa toho musel chytit, samozrejme 😀 sranda, že sa nechytili toho, ako si môžu partneri vzajomne pomahat, ucit sa, vysvetlit si vzajomne veci, ktorým nechapu a tým pádom otravovať inych kolegov, ktori nemajú ochotu alebo čas

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
aurora33
29. apr 2023

@tramtada31 to iste môžem napisat aj ja, že spolu pracujú len také páry, ktoré si nedôverujú tým pádom majú stále potrebu sa kontrolovať. Na obed s manželom chodím sj keď pracuje inde ako ja. Jednoducho si zavoláme kto kedy môže, zdvihnem sa a idem. A nepotrebujem mu byt stále za zadkom a kontrolovať kde a s kým sa rozpráva, aká žena prave prešla okolo neho alebo na koho sa usmial. Pracujeme obaja inde a predstav si aj tak mame na seba kopec času. Ak by mi bolo veľmi zle v práci tak ma hádam odvezie ten kto je po ruke. Naposledy keď mi bolo blbo som sa odviezla sama, nie som až taky neschopak že bez manžela s prepáčením ani nezajdem na záchod. To už je čo za argument že ta vezie len manžel. Ak niečo neviem opýtam sa hocikoho (síce mne sa to nedeje na to som študovala aby som vedela všetko) alebo ty sa ako také teliatko pýtaš len manžela? Máš zakázané sa pýtať niekoho iného? Isto argumenty a lá totálne nesvojprávna osoba.

aurora33
29. apr 2023

@lienka.7 absolútne s tebou suhlasim. Zaujímavé že u nás v práci je len jeden manželský pár, ok funguje im to a my ostatní ( ďalších cca 20 ľudí mame podla nej doma úplných surovcov alebo harpye lebo nerobíme spolu) 😂😂😂😂😱🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
majulino
29. apr 2023

Tiež som mala takú možnosť, len u nás bol problém ten, že manžel by bol mojím nadriadeným. Pre zachovanie nášho manželstva som po dohovore s manželom odmietla. Aj napriek skvelým pracovným a finančným možnostiam

yanni
29. apr 2023

@luccija prisla som zatial po tvoj prispevok. "Budu spolu cestovat". Ako to myslis? Ja by som s muzom robit nemohla. Nie v jednej kancelarii, nie na jednom poschodi, nie v jednej budova ale ani nie v inej budove. Prakticky nie v jednej firme ak by bola taka mala. Mozno vo velkej medzinarodnej ale to by som musela byt v inom meste. To s "cestovanim", ak ma clovekdeti, no neviem neviem. My mame zamestnania, kde su aj sluzobky. 1 den sa da, viac dni by uz bol problem ak by sme museli is obaja. Mame deti, dve su este male, nemame pomoc. Takto sa prestriedame. A toto je len jeden, dost vazny, dovod preco NIE.

autor
29. apr 2023

@yanni co sa týka toho spoločného cestovania tak hej.. ono asi raz tak raz tak... Lebo muz často robí nadčas alebo ma služobky mimo mesto pár dní. Ja by som chodila vtedy na svojom.. ale keby sa dohodneme nejaké dni ze skončíme naraz tak preco nie. Muz ma firemné auto kde náklady prepláca firma takže nieje problém.. ušetríme.

dada0902
29. apr 2023

Nie nie často x vznikali hádky a bola u nás tichá domácnosť

tramtada31
29. apr 2023

@aurora33 ja mám vyštudované dve vysoké školy, certifikáty na 2 strany životopisu, ukončený MBA program a predstav si, že sa veľakrát v práci stalo, že som niečo nevedela a nehanbím sa to priznať🙂 boli to prípady, ktoré sa na oddelení vyskytli raz za uhorský rok a niekedy sa stalo, že ich nikto v tíme s 12 ľudmi nevedel vyriešiť. Nemá každý prácu, kde 2 a 2 sú 4, lebo tak nás to v škole naučili 🙂 a nejde tu len o kontrolu.
Okrem toho, keď máte spoločnú prácu, viete spolu doma riešiť aj pracovné záležitosti, poradiť sa v ďalšom kariérnom raste, máte ďalší spojovací prvok. Ja mám kamarátku, ktorá je účtovnícka a jej bývalý manžel bol veterinár, nevydržalo im to, lebo práca a vzájomná netolerancia boli pre nich neprekonateľné. Ju nebavilo doma počúvať, aké zvieratká zachránil a s akými nepríjemnými klientmi sa v ten deň stretol a on nemal pochopenie, že počas uzávierok je do noci v práci, nemôže ísť hocikedy na dovolenku, kedy si ju nahlási a keď sa mu ona chcela posťažovať, tak nerozumel základným kauzálnym súvislostiam, firemnému jazyku, lebo sa do vecí nerozumel a tým ho to tiež nebavilo počúvať.

lienka.7
29. apr 2023

@autorka ty si v podstate už rozhodnutá, chcela si tu len akési "potvrdenie" ze tvoje rozhodnutie je správne. To, ze to aj nemusí byť až tak úplne super ty jednoducho neberieš. Proste vyskúšaj a uvidis👍
A k tomu spoločnému cestovaniu, si si istá, že budete končiť spolu? Jeden na druhého nebudete čakať? Ja som istý čas chodila s mm spolu autom a povedala som si po čase ze dosť. Prečo? Lebo aj keď sme si volali, ze odchádza, je na ceste a pod., takmer vždy sa niekde zdržal. Ja som sa kvôli nemu ponáhľala a proste vrcholné mi vadilo to čakanie na neho. Za ten čas by som pokojne mohla este niečo urobiť, pripadne uz byt doma aj sama. Trvalo mu to dlho kým to pochopil (tiež reči typu ze ci ma to neteší, ze sme/ideme spolu a pod.)

luccija
29. apr 2023

@yanni áno, myslela som cestovať do práce.Kazdy si príspevok upraví podľa svojej situácie a vzťahov.
Ty vieš, že nie...je x žien čo povie áno.Ked nevyskusa nevie.Ale myslela som ušetrený čas a peniaze na dochádzani nie služobné cesty

lienka.7
29. apr 2023

@tramtada31 gratulujem ti👍
A to, čo popisujes, nema nič spoločné s tým, ze by spolu nerobili. Islo o ich vzájomnú netoleranciu jedného voči druhému. Naozaj neviem, prečo by som ešte aj doma mala riesit pracovné veci? Môj mm tiež nerozumie mojej práci, a keď sa opýta, čo to mam doma, poviem mu, ale keď vidím, že ho to uz "obtazuje" lebo je komplikovane taktne znením tému. Z tvojej dedukcie o nevykonávani rovnakej prace by tak asi 95% nebolo potom spolu

laurita285
29. apr 2023

Ja žasnem nad tým koľko žien hovorí nie.

My sme spolu non-stop 24/7 a aj to je nám málo 😅

autor
29. apr 2023

@lienka.7 akože a co mi ostáva? 😄 Rataju somnou,chcela som skúsenosti žien vedieť, co to zažili... Uvidim co sa čaká. Samozrejme mám obavy,je to pre mňa nepoznané, skúška vo vzťahu.

Ved píšem ze môžeme ist raz spolu,raz nie.. nechápem , veď ráno sa dohodneme ze skončíme Vtedy a vtedy, v priebehu dňa si to potvrdíme. Pred odchodom si zavoláme alebo skončíme do kanclu a keď zistím ze nestiha a ostáva nadčas tak vezmem auto a pojdem... Jeho môže zobrať domov hociktorý kolega alebo prebehnem ponho neskôr s deťmi... Nevidím problém 😄 firma je vo vedľajšom meste od nášho bydliska a autobusy tiež chodia stále

aurora33
29. apr 2023

@tramtada31 mam vyštudovanú jednu VŠ, veľa kurzov, seminárov, neustále sa vo svojom obore vzdelávam, či už tu na SK alebo v zahraničí. Tiež mi občas príde prípad, keď konzultujem postup s kolegami, to ale neznamená, že sa bez manžela v práci zosypem na zem a začnem plakať.
A sory ale som rada keď už doma riešim iné veci nie len prácu a ďalší postup. Poviem manželovi čo bolo zaujímavé cez deň, on mi povie čo zažil on a hotovo. Áno, nevyznám sa veľmi do jeho oboru, ale snaží sa mi to vysvetliť ako čo, alebo povie že to vlastne ani nie je potrebné a vysvetlí mi to aby som ja ako laik tomu pochopila. My sa ale na rozdiel od tej tvojej známej chceme počúvať a zaujíma nás čo ten druhý zažil. A veľmi pochybujem že sa rozviedli len kvôli svojim prácam.
Opakujem, to že vám vyhovuje že spolu pracujete neznamená, že ostatné páry spolu nechcú byt.

ivangeline
29. apr 2023

Ano.

milanemila
29. apr 2023

@aurora33 tak bavime sa ale o reakciach na konkretnu situaciu autorky temy, ked pise ze super praca, pozna ludi, super pracovny cas aj plat, len sa boji ci bude ok robit s muzom a pyta sa zien ci by za tych podmienok isli a napisu jej ze nie v ziadnom pripade 🤷🏼‍♀️ tak to mi teda pride extra divne, ze pri vsetkych vyhodach kt spomwnula by pre niekoho bol show stopper, ze tam pracujw manzel, chapeme sa?

aurora33
29. apr 2023

@milanemila ja odpovedám hlavne na tu tvoju vetu že ženy, ktoré nechcú pracovať s mužmi majú hrozne vzťahy.

lenka.25
2. máj 2023

Robíme spolu už 14 rokov , 6 rokov v jednej kancelárii , aj teraz na neho pozerám 😂 . Je to super , nám to veľmi vyhovuje .

marca12
2. máj 2023

Keby som nemala inu moznost,tak asi aj ano,ak by to bola dobra robota,plat,prac.doba.