icon

Išli by ste pracovať do firmy, kde robi váš muž?

28. apr 2023

Išli by ste pracovať do firmy kde robi váš muž? Ide o malu firmicku.. ma to veľa výhod (plat, pracovná doba, kancelárska robota) ... V podstate jediná nevýhoda je ze teda s mužom denne doma aj v práci...

zorkahorka
28. apr 2023

Ak by robil na uolne inom oddeleni alebo mi nesefoval, preco nie?

ada510
28. apr 2023

To by asi nešlo lebo sadrokartón robiť neviem 🤣🤣 ale určite nie ale ja nemôžem pracovať s nikým neznášam kolektív 😬

caroline_
28. apr 2023

Určite áno

viera77
28. apr 2023

Pracovali sme v jednej firme, keď sme sa spoznali a dokonca sme nejaký čas, už ako manželia, sedeli spolu v kancelárii vedľa seba. Nemali sme s tým absolútne žiadny problém, každý si riešil svoju prácu, v kancli sme boli super partia kolegov...bolo to pekné obdobie.

kikulienkadd
28. apr 2023

Ahoj,nečítala som príspevky predo mnou,ale môžem ti povedať toto: s manželom pracujeme v tom istom podniku. Je to pomerne veľký kolektív, ale každý každého pozná. Aj manžel aj ja sme tam prišli ako slobodní ľudia, časom sme sa dali dokopy, vzali sme sa a máme 2 deti. Nám to veľmi vyhovuje, lebo radi spolu trávime čas. Chodievame aj na služobné cesty, je to zároveň náš manželský team building 😉 Niekedy sa tešíme do práce, lebo pri spoločnom obede si viac pokecáme ako s deťmi doma. (Sú to veľmi aktívni chlapci.) Takže ak si s mužom rozumiete,bude to pre teba dobré zamestnanie.

ankare
28. apr 2023

Určite ano!

andreatytler
29. apr 2023

Podla mna velka vacsina tych co povedali ze NIE, tak nikdy s muzom nerobili a maju len taku predstavu ze ake by to bolo ponorkove.
Aspon tak to bolo u mna. Na vyske sme mali dvoch profesorov co boli manzelia a robili spolu a ja som to nedokazala pochopit a verila som tomu ze by ma z toho slak trafil a muza by som po pol roku nemohla ani citit.
Potom som zacala chodit s kolegom. Sme spolu 15 rokov a kolegovia sme 19 rokov. Sedime vedla seba v kancelarii a casto spolu pracujeme. Pracovne nam to dobre klape. Nikdy sme sa koli praci nepohadali. Vyhoda je ze spolu dochadzame, ideme na obed, pomozeme si ked nevieme na nieco prist. Sme spolu 24/7 a nikdy ani na sekundu som nemala pocit ze mi to vadi. Takze tie moje predstavy aka je to ponorka robit s muzom neboli pravdive.
Nevyhoda je v tom ze ak by sme sa rozviedli, jeden z nas by prisiel o pracu, lebo by ma nebavilo sa na neho denno denne pozerat, takze clovek nielen strati partnera ale aj pracu.

buberova
29. apr 2023

Pracujeme v rovnakej firme, ale v iných budovách.. ja si to veľmi chválim. A schyľuje sa k tomu že o pár mesiacov budeme aj na jednom poschodí 😊 teším sa. Ale my tiež nie sme tie typy že si od seba potrebujeme "oddýchnuť", ani počas 3 týždňovej celozávodnej dovolenky počas lockdownu sme zo seba nemali ponorku

denisah6
29. apr 2023

Budete na rovnakej pozícii alebo bude tvoj manžel tvoj nadriadený, prípadne opačne? To je podľa mňa dosť dôležité.

Ak by ste boli rovnocenní kolegovia, tak by som šla. Ak by mal byť môj šéf, tak asi skôr nie.
Niekedy ani nejde o to, či ste spolu celý deň alebo nie, ale o to, či sa dokážete odosobniť od vzťahu šéf-podriadený. Aby sa Vám neprenášali prípadne konflikty z práce domov.

U nás má manžel firmu a neskôr, keď už sme spolu žili, otvoril predajňu. Najskôr to bolo super, pretože žiadne deti a všetko svoj voľný čas som mohla venovať práci, mňa to neskutočne baví totižto, aj po 10tich rokoch. Keď sa narodili deti bolo to horšie, predavačky ostali "bez dozoru" a bolo to aj vidno. Samozrejme bol kvôli tomu nervózny a prenášalo sa to aj domov. Ono keď ti niečo pokazí náladu, ťažšie sa zase dostaneš do dobrej nálady. Veľmi ťažké je nájsť kompromis niekedy, ale teda nevravím, že by som menila, iba že je to náročnejšie možno.

autor
29. apr 2023

Ďakujem za odpovede,mne to vybavil muz, ja poznám uz cely firmu aj šéfa, ráta somnou že nastúpim ked mi skončí RD, no mam z toho dosť stres, aj skrz to ze po rokoch zmena/praca a este k tomu takto spolu... Ja by som ale robila na inom poschodí s inym kolegom.. no stretavali by sme sa každý deň bol tam a vedeli by sme o všetkých svojích krokoch 🙈 neviem si to predstaviť úprimne.. je to skor mužský kolektív co som tiež rada . Ale aj tak,.. rozumieme si , neviem akoby to bolo ale v práci

viestta
29. apr 2023

Autorka, vsak nastup. Pri najhorsom to bude len docasne a potom si najdes nieco lepsie

milanemila
29. apr 2023

Kludne by som isla. Inac mne je divne napisat, ze jedina nevyhoda je ze budem s muzom cely den. To ake mate vztahy?🙈 ved budete pracovat a sustredit sa na pracu este pises, ze aj na inom poschodi. V jednom teame by som asi s muzom nechcela pracovat, ale to iba preto, lebo ako nas poznam aj doma by sme nonstop riesili pracu.

dzina007
29. apr 2023

Ja pracujem v rovnakej firme ako muz cely zivot. Dokonca sme pred svadbou robili aj v rovbakej kancelarii a vooobec to nerobilo problemy.
V podstate uz ked niesme spolu v kancelarii vidime sa pri prichode odchode a na obede obcas no a na nejakom stretnuti ak mame spolocny projekt.

Pracu doma skoro vobec nepreberame.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
29. apr 2023

@milanemila ja sa tam na jednu stranu veľmi teším.. aj ked všetko bude pre mňa nové... Asi je to skôr stresom z tej zmeny.. určite to ma najmä výhody, len to že budeme spolu v podstate stále,aj doma potom. Ale ked muž príde z roboty teraz tak ten cas trávime len spolu s deťmi.. len som chcela.skusenosti žien co uz tak robia s mužom 🙂

autor
29. apr 2023

@dzina007 takto by to presne bolo aj u nás... 🙂

aurora33
29. apr 2023

@milanemila ja mám s manželom výborný vzťah, ale čo sa týka práce máme absolútne iné zamerania. Preto si to neviem predstaviť. Mňa nebaví jeho obor a naopak on sa nevyhna do toho môjho. A sory ale nepôjdeme robiť niekde do fabriky len aby sme robili spolu.

lienka.7
29. apr 2023

@autorka nie, nešla. A prečo? Lebo každý potrebuje trosku voľnosti. Nemusím ho vidieť 24/7🤣🤣🤣 , vzdy sa doma čakáme a tešíme jeden na druhého. Chcem mat jednoducho proste aj svoj priestor na realizáciu, muz svoj. A v niektorých firmách toto ani nepodporujú, kvôli tomu ze ked sa rozidu, pohádaju, moze to byt kontraproduktívne a výstava logická otázka, koho si ma potom forma nechať?

luccija
29. apr 2023

Áno, bude to mať aj výhody budete spolu cestovať, keď niečo nebudeš vedieť vieš sa spýtať niekoho "čo to pozná" prinajhoršom vždy vieš dať výpoveď

milanemila
29. apr 2023

@aurora33 vsak ale to nikto nehovori :D ze nasilu ist robit spolu 🤷🏼‍♀️ ale ak sa vyskytne taka moznost, ci by to bol problem.

autor
29. apr 2023

@lienka.7 chápem a takto som uvažovala a uvažujem ale ta práca je istá a plat krásny a najmä sa robia len ranne a este veľa vela benefitov ... To inde nemôžme ani snívať. Takže to je také,ze chcem tam ísť skrz to.. i ked sa obávam ako to bude s mužom. Ale on sa teší ze tam idem zatiaľ 😄

milanemila
29. apr 2023

Autorka, podla mna to vyskusaj, pises ze poznas kolegov aj sefa, tak by ste tam mohli mat fajn kolektiv aj pracovnu atmosferu a ked aj praca je fajn aj plat, tak neni o com. Mozete s muzom obcas vybehnut na obed a este vam bude ten cas osamote aj vzacny ;) realne budes s muzom tak akurat na ceste do a z prace 🤷🏼‍♀️

mk1111111111
29. apr 2023

veď nebudete stále spolu, on na inom poschodí, každý svoju náplň práce, sem tam sa stretnete, na chodbe, na obede, môžete spolu dochádzať. My tak robíme roky rokúce, je to super, chodíme každý svojim autom a aby sme si od seba "oddýchli", tak poobede môžeme ísť každý po svojom, prípadne sa venujeme koníčkom, nakoľko sme sa v robote "videli" a potom sa zasa doma stretneme

janickacrazy
29. apr 2023

Ja osobne by som nešla, mala som taku možnosť, ale nie. Možno keby robil v nejakej veľkej firme, že sa nevidíme, tak áno.

mikadooo
29. apr 2023

Áno. Prežili sme koronu spolu, nonstop doma, plus 3 deti k tomu, takže nebála by som sa toho. Keby som po čase cítila, že to nie je ok, tak by som popri práci hľadala prácu inde. Ale dala by som tomu šancu, veď v tej práci nemusíš ostať na veky vekov...

lienka.7
29. apr 2023

@autorka ono, ty na tom momentálne vidis len samé pozitíva a poháňa ta najma ta vidina super platu, že? Ale absolútne nehladis na možné problémy na nástrahy. Napr.budes mat nejaké pracovne problémy, urobíš chyby... doma budeš plakať, mat zlu náladu... tvoj muz ta pravdepodobne bude brániť pred kolegom, "dohovarat" mu aby zatvoril oči a pod. Co je ale vlastne uplne prirodzene. Kvôli tebe si môže narobiť problémy a pod. Na toto ale asi nemyslíš, ze? A s mužom na obed naozaj chodiť nemusím, stačí ze ho mam doma pri raňajkách a veceri🙈🤣
Inak @petamich ti to napisala uplne pekne, prečo nie 😉

aurora33
29. apr 2023

@milanemila ved keď niekto písal že preboha ženy to ake máte vzťahy keď nechcete robiť s mužmi 😃 tak som to vysvetlila z môjho pohľadu.

lienka.7
29. apr 2023

@aurora33 ja myslím, že to je o vzájomnom nastavení vzťahu. Ja jednoducho nemám pocit nutnosti byt s mužom 24/7. Tie ktoré ano, im to práveže príde super nápad. A ked sa nad tým zamyslím, asi by mi to aj vadilo. Jednoducho ako ja, tak i on potrebujeme ten svoj "priestor" pre realizáciu. Ešte naaaavela kebyže robíme vo firme s co ja viem 200 zamestnancami, ze sa fakt absolútne nestretneme, možno by som nad tým uvažovala... a spoločne chodenie do a z prace, to nehrozí absolútne 🤣🤣🤣 napr. co mu budem volať ze ja som už skončila, kde si toľko? Pripadne opačne? Nie, neprosím toto👌

tramtada31
29. apr 2023

Podla mna si to nevedia predstavit ženy, ktoré majú pri sebe neznesiteľných mužov a jednoducho ich neznesú pri sebe viac ako je nutne 😀 my sme s mužom robili spolu roky a bolo to super, rovnako v druhej robote som mala kolegov, ktori tvorili par a tiež to super fungovalo. Dokonca ten jej muž dostal lepšiu ponuku mimo firmy a po polroku sa vratil spat. Ak partneri vedia spolu normálne fungovat, nelezu si na nervy, praca pre jednu firmu môže byt dalsi míľnik v budovaní ich vztahu. Predsalen v praci strávime tretinu zivota, takze vecer nezostava na partnera už toľko casu a takto si môžete spolu vybehnúť na kavu, obed. Rovnako sú tam vyhody, že si viete vzajomne pomôcť, vysvetlit, že chlapa nebudu balit nejaké kolegyne😀, keď dôjde jednemu zle, ten druhy ho vie zobrať domov. A to riziko krachu firmy je blbosť, veď obaja by ste dostali odstupne + mate každý nárok na podporu, čiže určite aspoň jeden by si časom nasiel pracu

opica_skorica
29. apr 2023

Išla by som. 🍀🍀🍀🍀🍀
Benefity sú benefity.
A vidieť sa s vlastným mužom na obede by bol pre mňa tiež benefit.
Choď do toho. On sa teší. Nalaď sa na jeho vlnu a tešte sa spolu. 😃😃😃😃😃
Mužský kolektív má výhodu oproti ženskému. Muži síce tiež klebetia a niekedy i viac než ženy, no menej intrigujú.