icon

Ísť do náročnejšej práce za vyšší plat?

3. júl 2025

Ahojte, rada si precitam vas nazor, pohlad.
Aktualne pracujem 4 roky v korporate. Ludia su fajn, sef fajn, praca narazova - tak tri mesiace sa nezastavim, zvysne sa viem aj nudit. Plat mi zabezpecuje vsetko, co potrebujem (cca dvojnasobok priemernej mzdy).
Dostala som ponuku od sefky z byvalej prace. Pracu, ktoru mi ponuka, poznam z ineho uhla. Teda konkretne toto zaradenie by bolo pre mna nove, nova pozicia. Je tam halda prace a s tym spojeny stres, zodpovednost, narocnost. Ale vie ma to opat niekam posunut. Ponuka mi o dost vyssi plat, cim mi dost vyrazila dych (4.5k brutto). Najprv som vobec nemyslela, ze budem zvazovat tu ponuku, ale vidina takeho platu je dost lakava. Na druhu stranu, slusne vyzijeme aj s aktualnymi platmi.
Tiez chcem povedat, ze sa uz dlhsie zamyslam nad odchodom z aktualnej prace (kvoli "nude" a tiez korporatnym pravidlam a postupom, ktore su mi mnohokrat proti srsti).
Aktualne vidim tieto moznosti:
1. ostanem, kde som
2. odidem za byvalou sefkou a uvidim, ci to dam (odist mozem vzdy)
3. odidem z aktualnej prace (napr. ku koncu roka, alebo zaciatkom buduceho) a potom budem hladat nieco ine. Pripadne si par mesiacov oddychnem.

Mam 45 rokov, dvadsat rokov vydata, deti nemame, hypoteku ano. Muz robi krasnu a osoznu pracu, ktora ho bavi a je v nej uzasny, ale zaraba menej ako ja.
Mam pomerne casovo narocne hobby, chodim na rozne kurzy a workshopy (tu sa trochu obavam, ako by som stihala v novej praci). Zaroven vnimam, ze vzhladom k veku mam najvyssi cas, ak chcem este "vymyslat". Stale mam chut a potrebu sa rozvijat, objavovat, napredovat.

Budem vdacna, ak mi napisete vase nahlady na vec.

eliska13
3. júl 2025

Zostala by som

valeva
3. júl 2025

Poznám ľudí, ktorí krásne zarobia, ale na úkor rodiny, zdravia. Vlastne ani nemajú kedy si tie peniaze užiť. Takže za mňa nikdy.

mdse
3. júl 2025

Zamýšľaš sa nad odchodom z aktuálnej práce, v tom prípade by som novú ponuku skúsila a vždy môžeš odísť.

katkaseiner
3. júl 2025

spis si pre a proti... ten plat znie velmi dobre, cize toto mas urcite velke plus... len k tomu treba vediet aj co od teba ocakavaju a ci to vies aj ponuknut.
To ze mozes kedykolvek zas odist je pravda, len nezabudni ze vratit sa do tejto prace bude uz tazsie, kedze ludia zacnu pozerat cez prsty a nemaju radi takych co sa vracaju... plus uz ani ten plat im nemusia dat...
Ak by si mala deti, zvazovala by som aj kolko extra casu stravim v praci, ale tento problem nemas... cize je to fakt na tebe. Stres nici zdravie, ale nie kazdy sa stresuje, resp. nema ten vnutorny stres... to si urcite zvaz, lebo to potom lezie na zdravie.
Co sa ale veku tyka, je to asi tak najvyssi cas sa rozhodnut ci ostat alebo ist... tie korporaty su fajn (tiez som v jednom odchovana 12 rokov) ale to fakt nie je robota navzdy.. neviem si predstavit byt tam ako 65rocna.

nyusika
3. júl 2025

ja by som urcite isla tam, kde mam moznost rast - nielen platovo.
su ludia, ktorym proste staci prist do prace, osem hodin si odsediet a ist domov.
ja tento typ nie som

magic08
3. júl 2025

vzala by som ponukanu pracu, nie kvoli platu, ale kvoli tomu, ze aj tak zvazujes odchod zo sučasnej prace a chces pauzu. Tak vezmi novu, vyskusas a uvidis. Stale mozes odist a oddychnut si (ako sama pises) a potom najst inu pracu. Kazdopadne, ja by som ponuku vyuzila

tulipanik12
3. júl 2025

Život je aj o nových výzvach - skús novú prácu a uvidíš

lienka.7
3. júl 2025

@autorka išla by som na čas do tej novej prace, ale hľadala by som popri tom niečo iné. Lebo ako ju popisujes, bude to asi riadny zahul. Žiadne peniaze nestíha za zničené zdravie

deti95060810
3. júl 2025

u mňa by ešte zavážila vzd. do práce. popr. aké bonusy by som mala - napr. práca z domu.
ak by som mala cestovať omnoho ďálej ako teraz - tak to by som si dobre rozmyslela.

autor
3. júl 2025
@deti95060810

u mňa by ešte zavážila vzd. do práce. popr. aké bonusy by som mala - napr. práca z domu.
ak by som mala cestovať omnoho ďálej ako teraz - tak to by som si dobre rozmyslela.

dakujem za reakcie, damy.

@katkaseiner ja som s nou robila 10 rokov, pozna ma, vie, co viem, pozna silne aj slabe stranky. Co sa tyka stresu, byvala som - nazvime to - premotivovana, ale vekom to beriem vsetko nejako lahsie 🙂. nerada by som spadla spat do prezivania vsetkeho...to si budem musiet ustrazit. Presne, tie pre a proti...uz som bola skoro rozhodnuta, ze to skusim, potom, ze vsak mne je tu vlastne dobre a tak...

@nyusika vsak toto. Niekto povie, ze je to praca snov, ale mna to nenaplna. Aktualne si myslim, ze si svoj plat ani nezasluzim 🙂. Co sa tyka rastu v novej praci, tak karierne nie je moc kam, kedze budem spadat priamo pod nu a ona je najvyssie postavena v ramci slovenskej struktury. ale naucila by som sa dalsie nove veci, ziskala nove uhly pohladu

@deti95060810 obe su v Bratislave, cca rovnako vzdialene od nasho bytu. Benefity tiez podobne

nyusika
3. júl 2025

no nemusis priamo v tej novej [raci rast karierne.
ale budes mat dalsie rucnosti do zivotopisu, naucs sa neco novem odpichnes sa

terezia74
3. júl 2025

Išla by som do toho.

baboobchod
3. júl 2025

Choď do toho, prečo vôbec váhaš? Aj tak sa nudíš, deti ťa nepotrebujú, šéfku poznáš. A odísť odtiaľ môžeš vždy.

majusqa77
3. júl 2025

pred par rokmi som riesila nieco podobne. a to som mala male deti 🙂 a sla som. ano, sem tam si ponadavam ci mi to bolo treba, ale zase na druhej strane som sa vela naucila a posunula sa zase niekam dalej 🙂

muchotrafka298
3. júl 2025

Do tej prace chces ist len preto, lebo Ti ju ponukla byvala sefka? Bola by pre teba ta praca atraktivna aj vtedy, ak by to tak nebolo a nasla by si ju cez vyberove konanie? To miesto mas iste? V zmysle, ze naozaj je tvoje ked sa rozhodnes a nemusis ist do vyberoveho konania? Ked chces, ved vyskusaj, len si uvedom to, ze uz nie si vo veku, ked potom, ked sa Ti to pacit nebude budes mat 20 pracovnych ponuk na novu robotu denne.

karolinakr
3. júl 2025

jednoznačne ano !! krasne vyžiješ teraz, ale opäť sa ohlasuje zvyšovanie dani a 157 konsolidačny baliček, čiže všetko bude rast v horizonte 2rokoch dalšich a kedže ti ťaha na 50, nemáš vymýšľať a špekulovať ! nehovorim, že si stara, len vieš, dobre ponuky sa môžu hrnúť a tiež nemusia

katrin21
3. júl 2025

Pre mna by bola dolezita aj pracovna doba...mas 45, konicek,vyzadujuci cas..vekom ide unava... ak zarabas skvele a nic ti nechyba, ale nudis sa, ok...
Ak ale nebudes v novej praci spokojna, prachy nie su vsetko, mozw ta vycerpavat psychicky, tak budes mat moznost vratit sa dobrovnako zaujimavej prace,ako teraz? Toto zvaz.

baboobchod
3. júl 2025
@katrin21

Pre mna by bola dolezita aj pracovna doba...mas 45, konicek,vyzadujuci cas..vekom ide unava... ak zarabas skvele a nic ti nechyba, ale nudis sa, ok...
Ak ale nebudes v novej praci spokojna, prachy nie su vsetko, mozw ta vycerpavat psychicky, tak budes mat moznost vratit sa dobrovnako zaujimavej prace,ako teraz? Toto zvaz.

@katrin21 veď žiadnu “zaujímavú prácu ako teraz” nemá, nudí sa tam, dokonca zvažuje odchod 🙈

domkakvet
3. júl 2025

Som za novu pracu.

autor
10. júl 2025

Damy, dakujem za odpovede. Rozhodla som sa skusit tu novu pracu. Aby som nelutovala, ze som neskusila. Dakujem za zdielanie skusenosti a nazorov. Pekny den