Je alkohol v školstve bežnou praxou?
Ahojte, píšem anonymné z dôvodu, že ide o prácu. Vyše polroka pracujem v školstve. Nikdy predtým v žiadnej práci ani na brigádach som sa nestretla s tým, že by sa do práce tak často nosil alkohol. Zo začiatku to nebolo také okaté, ale teraz takmer každý týždeň idú kolegovia posedieť do zborovne a pijú tam. Vraj vždy sa nájde dôvod na oslavu. Horšie je, že ešte v čase, keď sme v práci a keď sú deti na krúžkoch v našej škole. Prekáža mi, že ma stále nahovárajú, vraj sa mám uvoľniť. Nemám záujem popíjať každý týždeň a ešte v práci pred deťmi. Povedala som to, ale oni stále, že nech si dám a nech to neberiem tak tragicky. Odmietam to a cítim, že už na pomaly vyčleňujú z kolektívu ako aj tie kolegyne, ktoré idú po práci domov k rodine a neostávajú tam. Nemám chuť už ani chodiť na večierky, lebo sa tam niektorí úplne spijú do nemoty. Neviem, čo si myslieť. Ani o tom, že sa takto okato pije v práci počas pracovnej doby. To už naozaj to takto kleslo v niektorých prácach? Alebo čo si o tom myslieť, sama neviem... Jedna kolegyňa sa vyjadrila, vraj je to bežná vec na stredných školách.
@stanulienkat toto je cisty alibizmus. Tym pádom budeme ospravedlnovat ucitelov alkoholikov, ktorí z nedbanlivosti si neplnia svoje povinnosti? Ktovie ako to bolo v pripade toho chlapca co teraz skočil zo strechy? Co ak aj oni pili niekde zasiti po kabinetoch? Kde bol nejaky dozor ked sa to stalo? Ani ja sa im nedivim, lebo tento štát je v rozklade, ale odtial potial. Ty ako ucitel mas v rukách ludske životy detí, nie zvierat s prepáčením.
@barborachors citala si aj moju dalsiu reakciu? Bola to ironia...

Alkohol je karcinogen, a ked chcú dostať rakovinu pankereasu, najhorsiu a najbolestivejsiu formu rakoviny, nech sa páči, na zdravie. Organizacia WHO to tusim vlani konečne vyhlásila a zadefinovala.
Myslim ze ucitelia maju VS, cize mali by chápať vedecky podložené fakty. Slovensku chyba osveta, uz to davno nie je len o cirhoze pečene, lebo vsak biznis. Na alkoholikoch štát najviac zaraba. Takze tak.