Je lepšie pracovať v Dráčiku alebo Bille?
Hľadám si prácu ako predavačka. Počula som, že do Billy prijímajú nových ľudí. Teraz som niekde videla inzerát, že hľadajú predavačky aj do Dráčika. Neviem, čo z toho je vhodnejšie.
@jana_eyre_2 Billa je rakuska Firma . To ina tak na okraj 🙂
@gabrielkaa ano, medzičasom som si už prečítala, ospravedlňujem sa za zlú informáciu.. vždy som si myslela že billa je nemecká..
@gab1sol ďakujem pekne
@simona20201309 samozrejme - rusofil je niekto kto obhajuje a obdivuje Rusko a jeho konanie.. ja som tie články čítala a videla som čo všetko obhajoval a čo všetko napádal a písal to vlastnou rukou, riešila to polícia a dokonca aj polícia v cechach.. firma lego od nich na čas odisla.. uráža ťa označenie rusofil? citis sa nejako spriaznená s majiteľom, alebo firmou dráčik?
a áno, ak ťa to zaujíma, vyhýbam sa produktom a obchodom o ktorých VIEM že Rusko nadalej podporujú.. bohužiaľ však žijem v republike ktorá Rusko podporuje tiež, ale ak spomeniem že by som odišla zase som urazana dotknutými uzivatelkami.. čím to je..
@jana_eyre_2 tak sa veľmi mýliš. Rusofil nemusí súhlasiť s vojnou, ani vojnu schvaľovať. Rusofil je niekto kto obdivuje ich kultúru, krajinu, komu rusko ucarovalo tak, ako niekomu svajciarsko, Taliansko ci Grécko. Koľko vojen začala Amerika? A ešte som nepočula aby sa tu niekto narážal do niekoho kto hovorí pozitívne o Amerike. Ešte som nepočula výraz amerikofil.
@jana_eyre_2 tak sa veľmi mýliš. Rusofil nemusí súhlasiť s vojnou, ani vojnu schvaľovať. Rusofil je niekto kto obdivuje ich kultúru, krajinu, komu rusko ucarovalo tak, ako niekomu svajciarsko, Taliansko ci Grécko. Koľko vojen začala Amerika? A ešte som nepočula aby sa tu niekto narážal do niekoho kto hovorí pozitívne o Amerike. Ešte som nepočula výraz amerikofil.
@simona20201309 predstav si ja áno.. na nete sa pohybujem už dosť dlho aby som sa s takými urazkami stretla a aby som videla všelijaké označenia.. a?
@ktobytobolpovedal teraz pozerám na stránku, tak vidím, že fungujú. neviem, koľko je tomu, 2-3 roky? čo som to kdesi zahliadla, zapamätala som si to len kvôli tomu, že sme tam chodievali. čiže to bola asi nepravdivá info alebo k tomu napokon nedošlo. ale i tak, pozerám že v žiline majú názov sparkys (nad predajňou). preto ja osobne alltoys už nevnímam, že je, lebo v podstate nie je 😀 neviem, odkedy a z akého dôvodu majú dva názvy, či ich niekto kúpil alebo ako to tam je...
@gabrielkaa ano, medzičasom som si už prečítala, ospravedlňujem sa za zlú informáciu.. vždy som si myslela že billa je nemecká..
@jana_eyre_2 nie je sa zaco ospravedlňovať. Nie je to relevantná info v tejto otázke. Len som to chcela upresniť
@anonym_079d68 áno, ale nie v meste, v ktorom som pracovala . Nahradilo ho Sparkys.
@10zabka fi, to som nevedala 🙂
Autorka s majitelom sa ozaj nestretnes,a ak aj ano tak rozhodne to bude iba na chvilu,kedze tych dracikov po slovensku je strasne vela.Ale skor ako majitel,by som bola zvedava na kolegyne.S nimi budes v dennom kontakte.V bille sa ozaj narobis,a robis vela a dlho.Dracik ma otvorene od 9,ci 8 tak ak zacinas neskor ako v bille.
Daj si do obidvoch ziadost a uvidis sama,potom sa rozhodni.
@anonym_f87a81 mňa normálne šokuje, že ja sem napíšem svoj názor prečo by som niekde nepracovala a normálne ma tu za neho začnú urážať.. vysvetli mi prosim ťa čim som sa ťa tak hrozne dotkla (a ostatných ktoré takéto komenty lajkuju)? si snáď ty rusofil? pracuješ pre dráčik a je ti tam úžasne? alebo si priamo riaditeľ? čítala si recenzie na toho zamestnavatela?
ja som si tu pracu dala a sú rovnako nespokojné ako sú pri bille .. nepracovala som a ani neplánujem pracovať ani u jednej uvedenej firmy.. autorka sa pýtala a ja som odpovedala.. netušila som že je tu toľko žien čo sa budú biť za pána ktorého nepoznajú, resp.netusila som koľko ľudí by pracovalo pre niekoho kto na svojej stránke kde predáva hračky obhajuje zabíjanie deti na Ukrajine.. fuj, nie pre takého by som ja nepracovala.. ak ty hej, kto ti bráni?! ja?
áno, keď som si vyberala prácu, vyberala som si firmy o ktorých viem aký majú svetonazor a aký som predpokladala že majú prístup k zamestnancom.. a dobre som urobila, pretože ak sa v našej firme objavuje niekto kto by schvaľoval násilie Ruska, tak si to nedovolí povedať, pretože vie aky je postoj väčšiny.. a dokonca máme kolegov aj transrodovych ľudí, čo by si asi v draciku nenašla..
(a ešte niečo, neporovnavam Billu s rakúskou.. jediná poznámka odomna bola, že poznám len jedného človeka čo pre ňu pracuje a ten pracuje v Rakúsku..)
@jana_eyre_2 Rakúska Billa a slovenská je mega rozdiel. Tá slovenská je tak ako inde TESCO, Kauflandu,Lidl otročina.
A ver že ak máš v Bille drieť 10 hodín a aj tak nie je dobre pre vedenie. Lebo šak aj ďalší deň môžeš potiahnuť, plus nadčas tak ťa názor majiteľa na čokoľvek vôbec netrápi. Je to to posledné čo ťa bude zaujímať. A netreba sa tváriť že vedúci pracovníci ktoréhokoľvek obchodného reťazca sú liberálne zmýšľajúce bytosti a podporujú Ukrajinu a Rusko považujú za zlo. Asi ich málo poznáš. Za tie roky ich poznám dosť a viem o nich svoje.
13 plat je v Rakúsku garantovaný cez odbory. Na Slovensku zabudni.
@jana_eyre_2 Rakúska Billa a slovenská je mega rozdiel. Tá slovenská je tak ako inde TESCO, Kauflandu,Lidl otročina.
A ver že ak máš v Bille drieť 10 hodín a aj tak nie je dobre pre vedenie. Lebo šak aj ďalší deň môžeš potiahnuť, plus nadčas tak ťa názor majiteľa na čokoľvek vôbec netrápi. Je to to posledné čo ťa bude zaujímať. A netreba sa tváriť že vedúci pracovníci ktoréhokoľvek obchodného reťazca sú liberálne zmýšľajúce bytosti a podporujú Ukrajinu a Rusko považujú za zlo. Asi ich málo poznáš. Za tie roky ich poznám dosť a viem o nich svoje.
13 plat je v Rakúsku garantovaný cez odbory. Na Slovensku zabudni.
@bosorkabb ja nevravím ani slovo o "vedúcich pracovníkoch".. ja vravím o MAJITEĽOVI ktorý sa týmito názormi SAM prezentuje, to znamená, že tak prezentuje svoju firmu! v Tom akože nevidíš rozdiel?
@bosorkabb ja nevravím ani slovo o "vedúcich pracovníkoch".. ja vravím o MAJITEĽOVI ktorý sa týmito názormi SAM prezentuje, to znamená, že tak prezentuje svoju firmu! v Tom akože nevidíš rozdiel?
@jana_eyre_2 nevidím. S majiteľom sa možno aj to len možno stretneš raz za život. Oveľa viac ťa pracovne ovplyvňujú názory a postoje vedúcich pracovníkov.
Pre mňa ako zamestnanec je podstatné pracovné prostredie, najbližší spolupracovníci, plat a práca ako taká. Názory majiteľa na čokoľvek neovplyvňujú nič podstatné pre mňa. Nech si verí aj na ufonov.
Pravdepodobne si nikdy v obchode nepracovala a tvoje názory sú čisto teoretické. Pre pracovníka v obchode sú podstatné iné veci. Poznám aj predavačky v Draciku. A sú to v pohode baby. Ja sa v obchode pracovne pohybujem už roky rokúce. Ilúzie sú krásna vec ale účty platiť treba.
@jana_eyre_2 v Draciku aj nakupujem. Idem proste po cene. Napriek tomu že mám iné názory ako majiteľ toho obchodu. Dráčik mám pri dome a nakupovať tam chodia vo veľkom aj Ukrajinci. Lebo cena a dostupnosť. Logicky by ich to malo trápiť viac ale netrápi.
@gabrielkaa, @jana_eyre_2, ja len tak hnidipoichovsky spitnem, že pravda je niekde uprostred. Billa bola založená v Rakúsku Rakúšanom. Ale od roku 1996 patrí pod nemecký koncern Rewe, takže ťažko povedať, či je rakúska či nemecka 😉. Fakt je, že Billa ako obchod na území Nemecka neexistuje.
Uff. 😀Som nevedela, že pri vyberaní zamestnávateľa treba zisťovať jeho názory na politiku. A načo ešte? Ja pracujem pre Inda, ktorý je hinduista a sme antipoliticka firma. 🤔
Autorka.. na tvojom mieste by som išla do Dracika
@jana_eyre_2 nevidím. S majiteľom sa možno aj to len možno stretneš raz za život. Oveľa viac ťa pracovne ovplyvňujú názory a postoje vedúcich pracovníkov.
Pre mňa ako zamestnanec je podstatné pracovné prostredie, najbližší spolupracovníci, plat a práca ako taká. Názory majiteľa na čokoľvek neovplyvňujú nič podstatné pre mňa. Nech si verí aj na ufonov.
Pravdepodobne si nikdy v obchode nepracovala a tvoje názory sú čisto teoretické. Pre pracovníka v obchode sú podstatné iné veci. Poznám aj predavačky v Draciku. A sú to v pohode baby. Ja sa v obchode pracovne pohybujem už roky rokúce. Ilúzie sú krásna vec ale účty platiť treba.
@bosorkabb pracovala, dokonca pre niekoľko obchodov.. teraz tiež pracujem pre obchod, síce v oblasti logistiky, ale primárne ide o obchod, každý ho pozná a dokonca nie každý s ich razenim súhlasí.. pamätám si škandál ako sa ľudia rozčuľovali, pretože si dovolil pisat príbeh o dvoch ženách čo spolu vychovávajú dieta - vydávali kedysi aj časopisy.. tak isto každý rok sú osočovani pretože podporujú duhove pochody.. a ja som napríklad hrdá že majú také postoje, preto pre nich rada pracujem.. že tebe je to jedno? no a? tak ti to jedno je.. mne nie - ovplyvňuje ťa nejako môj názor, že ma musíš presvedčiť o opaku?
prečo nikto dookola nereaguje na anonym ktorý napísal že by nikdy nepracoval pre Martinus, lebo majiteľ je progresívec? tam je už dvojaký meter? zaujímavé naozaj..
Uff. 😀Som nevedela, že pri vyberaní zamestnávateľa treba zisťovať jeho názory na politiku. A načo ešte? Ja pracujem pre Inda, ktorý je hinduista a sme antipoliticka firma. 🤔
Autorka.. na tvojom mieste by som išla do Dracika
@doriiis je úplne bežné že pokiaľ si človek vyberá zamestnávateľa, niečo si o ňom zistí.. teda pokiaľ nie je zúfalý a neberie cokolvek co sa naskytne..
@jana_eyre_2 svojej dcére by si tiež odporučila ísť radšej muklovat do Billy ako do dracika? Lebo Ukrajina? 🤦
@doriiis je úplne bežné že pokiaľ si človek vyberá zamestnávateľa, niečo si o ňom zistí.. teda pokiaľ nie je zúfalý a neberie cokolvek co sa naskytne..
@jana_eyre_2 ... No lenže skôr si zistíš že aké dáva benefity, aký plat ponúka, pracovnú dobu, pracovné podmienky. Politický názor ti môže byť ukradnutý, ten ti účty nezaplatí.
Majiteľ Dracika robí to, čo robí cielene a dosahuje presne to, čo tým chce dosiahnuť.
@jana_eyre_2 svojej dcére by si tiež odporučila ísť radšej muklovat do Billy ako do dracika? Lebo Ukrajina? 🤦
@anonym_5c8f2d dúfam, že moje deti nebudu muklovat na Slovensku a budem sa snažiť smerovať ich tak, aby v dospelosti žili inde.. a áno, odporučila by som jej aby si vždy vyberala zahraničného zamestnávateľa.. so slovenskými som nikdy nemala dobrú skúsenosť s jednou jedinou výnimkou a aj to bola len živnostníčka.. každá jedna väčšia Slovenska firma kde som pracovala sa chovala k zamestnancom tak akoby si myslela že sú to otroci bez voľného času.. v zahraničných som také skúsenosti nikdy nemala..
@jana_eyre_2 ... No lenže skôr si zistíš že aké dáva benefity, aký plat ponúka, pracovnú dobu, pracovné podmienky. Politický názor ti môže byť ukradnutý, ten ti účty nezaplatí.
Majiteľ Dracika robí to, čo robí cielene a dosahuje presne to, čo tým chce dosiahnuť.
@doriiis vidíš a predsa mi tu vyčítate , že jeho cielene kroky vnimam a ovplyvňujú ma..
@anonym_5c8f2d dúfam, že moje deti nebudu muklovat na Slovensku a budem sa snažiť smerovať ich tak, aby v dospelosti žili inde.. a áno, odporučila by som jej aby si vždy vyberala zahraničného zamestnávateľa.. so slovenskými som nikdy nemala dobrú skúsenosť s jednou jedinou výnimkou a aj to bola len živnostníčka.. každá jedna väčšia Slovenska firma kde som pracovala sa chovala k zamestnancom tak akoby si myslela že sú to otroci bez voľného času.. v zahraničných som také skúsenosti nikdy nemala..
@jana_eyre_2 prečo až v dospelosti? Ty dopustis, aby tvoje deti študovali v tomto zapadakove? A čo keď budúci zahraničný zamestnávateľ nebude milovať a uctievať bezrukeho klaviristu? Joj joj.
@doriiis vidíš a predsa mi tu vyčítate , že jeho cielene kroky vnimam a ovplyvňujú ma..
@jana_eyre_2 ... Jemu nevycitame nič. Práve ty a tvoje názory a tvoje neustále otáčanie jeho mena a propagácie jeho ,, zlého" postoja skôr donúti iného človeka si ísť kliknúť na jeho stránku a niečo si objednať. Lebo ceny má dobré.
Keby si to tak neprežívala a neriešila tak s emóciami tak to tak nie je. Ty si živý príklad toho, prečo to robí a že to funguje. Marketing je zaujímavý.
@jana_eyre_2 prečo až v dospelosti? Ty dopustis, aby tvoje deti študovali v tomto zapadakove? A čo keď budúci zahraničný zamestnávateľ nebude milovať a uctievať bezrukeho klaviristu? Joj joj.
@anonym_5c8f2d robím všetko preto aby sme odtialto vypadli a neprispievali na túto spoločnosť neboj.. len to nie je také rýchle s troma deťmi..
ale nezabudni mi povedať ako už len namna všetci čakajú, ako už len inde mi budú padať pečené holuby, ako blablabla.. a predstav.si, áno v dospelosti, lebo zväčša deti pracovať nesmú, tak nebuď trápna s takýmito akože radoby vtipnými vsuvkami..
@jana_eyre_2 ... Jemu nevycitame nič. Práve ty a tvoje názory a tvoje neustále otáčanie jeho mena a propagácie jeho ,, zlého" postoja skôr donúti iného človeka si ísť kliknúť na jeho stránku a niečo si objednať. Lebo ceny má dobré.
Keby si to tak neprežívala a neriešila tak s emóciami tak to tak nie je. Ty si živý príklad toho, prečo to robí a že to funguje. Marketing je zaujímavý.
@doriiis ja to prežívam? mňa tu furt označujú s blbostami, furt ma tu presviedčate o svojej pravde a ja to prežívam? wtf..
@doriiis ja to prežívam? mňa tu furt označujú s blbostami, furt ma tu presviedčate o svojej pravde a ja to prežívam? wtf..
@jana_eyre_2 ja ti prajem aby ti to v zahraničí vyšlo len to nieje o tom, že všade super a doma najhoršie
Držím palce
@bosorkabb pracovala, dokonca pre niekoľko obchodov.. teraz tiež pracujem pre obchod, síce v oblasti logistiky, ale primárne ide o obchod, každý ho pozná a dokonca nie každý s ich razenim súhlasí.. pamätám si škandál ako sa ľudia rozčuľovali, pretože si dovolil pisat príbeh o dvoch ženách čo spolu vychovávajú dieta - vydávali kedysi aj časopisy.. tak isto každý rok sú osočovani pretože podporujú duhove pochody.. a ja som napríklad hrdá že majú také postoje, preto pre nich rada pracujem.. že tebe je to jedno? no a? tak ti to jedno je.. mne nie - ovplyvňuje ťa nejako môj názor, že ma musíš presvedčiť o opaku?
prečo nikto dookola nereaguje na anonym ktorý napísal že by nikdy nepracoval pre Martinus, lebo majiteľ je progresívec? tam je už dvojaký meter? zaujímavé naozaj..
@jana_eyre_2 anonym som si nevšimla.
Ja tebe nekážem mať rovnaký názor ako mám ja.
Každý máme iné priority na prácu. A inak sa rozhodujeme. Pre mňa je Dráčik obyčajný obchod. A názory majiteľa neovplyvňujú to či tam nakúpim či budem pracovať.
plne sa stotožňujem s tvojimi názormi. niektoré by kľudne pracovali aj pre Hitlera, však to je jeho vec čomu sa venuje a čo obdivuje nie? morálka a prachy spolu predsa nesúvisia 🙈
Je uplne v poriadku mat vlastny politicky nazor a prezentovat ho ale za mna uplne nevhodne vybrat si na to stranku predaja hračiek pre deti. Mna ako zakaznika prave toto odradza. Esteze mame moznost vyberu nakupovat aj inde. Za mna, aj keby bola akcia hračky zadarmo, nesla by som tam. Majitel ma znacne vyhranene nazory, ktore su mi cudzie a teda aj pri vybere zamestnania by som prihladala aj na toto.
@jana_eyre_2 vieš prečo nikto nereagoval na človeka, ktorý povedal, že by nešiel do Martinusu, lebo majiteľ je progresívec? Lebo ľudia s prirodzenou inteligenciou si povedali, že je to aj tak plytvanie času a energie. A tí druhí súhlasia 😉
@anonym_autor zalezi ci ta viac pritahuju zeny alebo muzi.. u nas v draciku su velmi pekne mlade zeny, v bille no neviem neviem..

úprimne, do dracika by som nikdy nešla z princípu pre názory majiteľa na Ukrajinu . nikdy by som pre rusofila nepracovala, takže ak z týchto dvoch tak billa.. predpokladám že manažment je tu síce slovenský, ale firma je primárne Nemecka, takže snáď aj prístup k zamestnancom je dobrý..
@jana_eyre_2 Billa je rakuska Firma . To ina tak na okraj 🙂