icon

Je morálne, ak nastúpim do práce počas tehotenstva?

evazhoufova
25. jún 2025

Považovali by ste to za amorálne ak som nastúpila do prace, zaucam sa tam a už v podstate pri podpise zmluvy som vedela že čakám dieťa? Keď mi miesto ponúkli ešte som nebola a ano je to neplánovane. Chcela by som tam ostat a pripadne na rodicaku robiť na dohodu

Strana
z2
balerina2025
25. jún 2025

co chces pocut

evcagabi
25. jún 2025

Ja nie.

colsami
25. jún 2025

Ved si sama odpovedz, ako by si sa na to pozerala ako zamestnavatel. Pochybujem, ze by Ta tam nechali dlhsie, ako bude nutne, po tomto.

Ak tam chces ostat a robit este na dohodu na rodicaku, tak by som takymto sposobom nezacinala.

A ano, podla mna JE to nefer voci zamestnavatelovi 😉

evazhoufova
autor
25. jún 2025
@balerina2025

co chces pocut

@balerina2025
Nestranne nazory

balerina2025
25. jún 2025
@evazhoufova

@balerina2025
Nestranne nazory

@evazhoufova z tvojej strany to nie je ferove. takze tak budu na teba asi aj pozerat.

mamina7070
25. jún 2025

@evazhoufova aky je to typ prace? ak sa musis dlhsie zaucat tak to pozitivne brane nebude
moc by som nepocitala s tou dohodou pocas RD
este teda je otazka ci sa to prevali cez skusobnu dobu alebo az po

evazhoufova
autor
25. jún 2025

Tak nevedela som či to dopadne, na začiatku je to tehotenstvo vrtkavé. Mala som už ostat bez prace?

balerina2025
25. jún 2025

@evazhoufova tak si tam kratko ale uz vies ze tam cches ostat a robit popri rodicaku, ty mas asi vestecku gulu 🙂

mamina7070
25. jún 2025
@evazhoufova

Tak nevedela som či to dopadne, na začiatku je to tehotenstvo vrtkavé. Mala som už ostat bez prace?

@evazhoufova proste neries preziju to kolko si uz tam ? skusobnu dobu mas dokedy?

evazhoufova
autor
25. jún 2025

V com to nie je férové. Že už mám ostat doma by bolo správne?

evazhoufova
autor
25. jún 2025
@balerina2025

@evazhoufova tak si tam kratko ale uz vies ze tam cches ostat a robit popri rodicaku, ty mas asi vestecku gulu 🙂

@balerina2025 prečo by som nemala vediet?

balerina2025
25. jún 2025
@evazhoufova

@balerina2025 prečo by som nemala vediet?

@evazhoufova takm bezne ludia nevedia co bude zajtra nieto o rok dva. a ci si ta tam vobec nechaju

doriiis
25. jún 2025

No je.

evazhoufova
autor
25. jún 2025
@balerina2025

@evazhoufova takm bezne ludia nevedia co bude zajtra nieto o rok dva. a ci si ta tam vobec nechaju

@balerina2025 ale tak snáď viem čo chcem ja. A vidím aký je ich postoj voči mne. Príde mi že oceňujú moje schopnosti a kvality a že by boli radi keby tam ostanem. Viac ľudí to už vzdalo.

balerina2025
25. jún 2025
@evazhoufova

@balerina2025 ale tak snáď viem čo chcem ja. A vidím aký je ich postoj voči mne. Príde mi že oceňujú moje schopnosti a kvality a že by boli radi keby tam ostanem. Viac ľudí to už vzdalo.

@evazhoufova tak potom ok. a co chces vlastne pocut od nas? ved ty si uz rozhodnuta a presvedcena o svojej pravde.

mamina7070
25. jún 2025
@evazhoufova

@evazhoufova ale este asi o tehotenstve nevedia ci?

sense
25. jún 2025

No ak sa chcete hneď hodiť na PN nehovor. Ak chcete robiť kým sa bude dať, a už si po 12 týždni a myslíš že budú k tebe férový tak povedz

evazhoufova
autor
25. jún 2025

Čakám na ďalšie argumenty. Nehovorím že mi je to úplne jedno, ale neviem ako vy som to mala inak riešiť. Plánujem pred koncom skúšobnej ist za šéfom a otvorené sa porozprávať. Zaujímavé že čo som sa zatiaľ bavila - názory mužov ok a ženy že akoby som niekoho podviedla.

evazhoufova
autor
25. jún 2025
@balerina2025

@evazhoufova tak potom ok. a co chces vlastne pocut od nas? ved ty si uz rozhodnuta a presvedcena o svojej pravde.

@balerina2025 vedela, pred rokom som ale v 1. trimestri o dieťa prišla.

balerina2025
25. jún 2025
@evazhoufova

@balerina2025 vedela, pred rokom som ale v 1. trimestri o dieťa prišla.

@evazhoufova tak drzim palce, zdravie je prvorade.

sense
25. jún 2025
@evazhoufova

Čakám na ďalšie argumenty. Nehovorím že mi je to úplne jedno, ale neviem ako vy som to mala inak riešiť. Plánujem pred koncom skúšobnej ist za šéfom a otvorené sa porozprávať. Zaujímavé že čo som sa zatiaľ bavila - názory mužov ok a ženy že akoby som niekoho podviedla.

@evazhoufova urob tak ako to cítiš ty. Nie akoby to urobili iní . Sú zamestnávatelia ktorí ocenia férovosť a sú zamestnávatelia ktorí sa ta radšej " legálne zbavia" . Napr ja som pred XX rokmi bola férová, aj zamestnávateľ ku mne. Ale poznám aj prípady kde sa férovosť nevyplatila

mamina7070
25. jún 2025
@evazhoufova

@evazhoufova este raz a pomaly

zavisi od charakteru prace ak robis napr v obchode kde je velka fluktuacia tak je to ok ak je to praca kde ta budu kolegovia teraz tri mesiace zaucat a ty potom pojdes na PN, matersku, rodicovsku tak proste jasne ze su z toho rozladeni ze musia znovu zaucat a nabuduce vezmu radsej chlapa

oni ta musia zaucat popri svojej praci s vidinou toho ze potom sa im ulavi ked sa plnohodnotne zapojis

mamina7070
25. jún 2025
@evazhoufova

@evazhoufova a mas splnenych 270 dni na narok na materske ? ak nie nehovorila by som pred koncom skusobnej
o tehotenstve lebo riskujes ze sa ta zbavi a prides aj o materske
ci ti to prinesie pozitivne body tazko povedat

mamina7070
25. jún 2025

ale inak ked to tolko riesis tu si s menom bydliskom v praci to mozu zistit aj skor ako to povies
a ukoncit PP v skusobnej dobe

billy_jean
25. jún 2025

Z pozicie zamestnavatela hovorim, ze to nie je ferove. Preco? Ako tehotna zena si chranena, nemozem ta prepustit. Musim ti vytvorit podmienky na pracovisku aby som neohrozila teba a tvoje dieta / stres, zmeny, expozicie, bremena apd / - co moze byt narocne. Musim ti umoznit chodit tolko k lekarovi, kolko budes potrebovat a zaplatit ti to priemerkou. Cize budes viac vynechavat ako bezny zamestnanec a budem ti to platit. Po zaskoleni a adaptacii budes vykonavat pracu kratko a pojdes na MD/RD. Tvoje miesto mozem obsadit len zastupovanim, pricom by som mohla najst naozaj sikovnu osobu na neurcito. Mozno sa mi hodis z nicoho nic na rizikove a ja ostanem bez zamestnanca ( ak si o jedno dietatko prisla, je to pravdepodobne, ze ta lekar vypise na PN). Po MD/RD je vysoko pravdepodobne, ze sa nevratis skoro a mozes mat retazovy porod. Neuvidim ta aj niekolko rokov... Tym chcem povedat, ze ktorakolvek moja zamestnankyna moze ist kedykoľvek na MD, ale ked mi niekto nastupi, je v tom a este mi to zataji beriem ako maximalne neferovy pristup. Aspon dufam, ze ti dali zmluvu na dobu urcitu.

evazhoufova
autor
25. jún 2025

Práve som vždy bola taká, že pozerala na druhých, mne bolo blbe aj rodicak poberať. A teraz mám sama z toho blby pocit. Práca sa mi páči chcela som ju, nevedela som ako to dopadne s bábätkom, tak som to vzala - núkali mi to už tri mesiace skôr a nešla som do ničoho iného. Teraz keď sa to už prehuplo to druhého trimestra, chcela by som vo firme ostať, ale tak bábätko je vždy viac, chcem sa z neho tešiť, ale tak samu ma to trápi..

balerina2025
25. jún 2025
@evazhoufova

Práve som vždy bola taká, že pozerala na druhých, mne bolo blbe aj rodicak poberať. A teraz mám sama z toho blby pocit. Práca sa mi páči chcela som ju, nevedela som ako to dopadne s bábätkom, tak som to vzala - núkali mi to už tri mesiace skôr a nešla som do ničoho iného. Teraz keď sa to už prehuplo to druhého trimestra, chcela by som vo firme ostať, ale tak bábätko je vždy viac, chcem sa z neho tešiť, ale tak samu ma to trápi..

@evazhoufova takze zamestnavatel uz o tom vie, tipujem...a co on na to.

evazhoufova
autor
25. jún 2025
@mamina7070

ale inak ked to tolko riesis tu si s menom bydliskom v praci to mozu zistit aj skor ako to povies
a ukoncit PP v skusobnej dobe

@mamina7070 fiktivne meno, neboj 🫶🏻

mogaa
25. jún 2025

no prvom rade ak by som o jedno dieťa už prišla tak pri ďaľšom tehotenstve by som ostala čo najskôr na PN a v klude, nie sa stresovať v novej práci a čo ak na to prídu skôr ako mi skončí skúšobná doba.....

smajliica
25. jún 2025

Za mňa úplne v pohode. Nemáš povinnosť oznámiť tehotenstvo zamestnávateľovi. Mysli v prvom rade na seba.

Strana
z2