icon

Je možné učiť v materskej škole, keď mám iba maturitu?

22. máj 2025

Ahojte, dá sa zamestnať v škôlke so školou s maturitou a potom si dorobiť školu? Viem, že niekedy sa to tak dalo...platí to ešte? Chcela by som sa tak zamestnať...prosím poraďte...ďakujem ❤️

procrastique
22. máj 2025

Väčšinou ťa zoberú ak máš v CV uvedené, že ťa prijali na VŠ a od septembra napr nastupuješ... inak nie

autor
22. máj 2025
@procrastique

Väčšinou ťa zoberú ak máš v CV uvedené, že ťa prijali na VŠ a od septembra napr nastupuješ... inak nie

@procrastique aha, no super, tak to už je asi neskoro na prihlášku,však? A aj tak asi uprednostnia už vyštudovane...

procrastique
22. máj 2025

Tak tak.

autor
22. máj 2025
@procrastique

Tak tak.

@procrastique nevieš kde sa dá zamestnať a urobiť si školu dodatočne? Mením prácu, rozmýšľala som nad školkou alebo zdravotníctvom...alebo sú ešte nejaké profesie? Študovať mi nevadí,keď budem vedieť že mám v Tom aj uplatnenie ..mám 40 rokov

kuggis
22. máj 2025

Ty vlastne asi nevieš ani čo tá práca obnáša, ideálne by si mala mať aj nejaký talent, na vysokú školu sú talentovky aj na niektoré stredné školy, strednú školu neodporúčam, aj tak všetky dotlačia do titulu a bez titulu budú len asistentky....na vysokej škole sa hrá na hudobný nástroj a je tam aj telesná, musíš byť fyzicky zdatná

autor
22. máj 2025
@kuggis

Ty vlastne asi nevieš ani čo tá práca obnáša, ideálne by si mala mať aj nejaký talent, na vysokú školu sú talentovky aj na niektoré stredné školy, strednú školu neodporúčam, aj tak všetky dotlačia do titulu a bez titulu budú len asistentky....na vysokej škole sa hrá na hudobný nástroj a je tam aj telesná, musíš byť fyzicky zdatná

@kuggis no zaujímavé, že poznám jednu, čo ani nehrá na nástroj, ani fyzicky zdatna nie je,ani nemá vzťah k deťom.

nikaeli
22. máj 2025

A čo by si tam chcela robiť? lebo učiť asi nie.. orientuješ sa v metodike? v školskom vzdelávacom programe? materská škola je vzdelávacia inštitúcia, nie detský kútik.. Ty by si chcela, aby tvoje dieťa učila učiteľka, ktorá o vzdelávaní nevie vôbec nič?

kuggis
22. máj 2025

Tak potom také robia meno učiteľkám, že vlastne ani nič nerobia , len si šunky váľajú a každá by si chcela pováľať predsa ...potom sú svedomití ľudia, ktorí sa snažia odovzdať deťom čo najviac

autor
22. máj 2025
@nikaeli

A čo by si tam chcela robiť? lebo učiť asi nie.. orientuješ sa v metodike? v školskom vzdelávacom programe? materská škola je vzdelávacia inštitúcia, nie detský kútik.. Ty by si chcela, aby tvoje dieťa učila učiteľka, ktorá o vzdelávaní nevie vôbec nič?

@nikaeli veď píšem,že niekedy to tak bolo. Tiež sa mi to zdá čudné,ale tak skúsila by som to. Veď by som sa učila za pochodu

thereisabear
22. máj 2025

Ale áno, dá sa zamestnať aj takto.

laurikagab
22. máj 2025

Akú prácu končíš ? Skús si dať CV do škôlky s tým,že začneš do 2 r.studovat. Ja tiež rozmýšľam nad školstvom ..mám trosku viac rokov ako ty..ja mozem robiť s mojim vzdelaním asistenta v škole..tiež by som musela študovať ak by som chcela učiť v skolke.

autor
22. máj 2025
@laurikagab

Akú prácu končíš ? Skús si dať CV do škôlky s tým,že začneš do 2 r.studovat. Ja tiež rozmýšľam nad školstvom ..mám trosku viac rokov ako ty..ja mozem robiť s mojim vzdelaním asistenta v škole..tiež by som musela študovať ak by som chcela učiť v skolke.

@laurikagab
@thereisabear ja mám Obchodnú akadémiu, mám 40 rokov. Myslíte, že nie je trapne poslať CV do škôlky? A čo ten hudobný nástroj? Viem, že na strednú pedagogickú bol potrebný, aké aj na VŠ externé?
@laurikagab aké máš vzdelanie prosim? Chcela som najskôr zdravotnú školu, pomaturitne ... Ale to bez VŠ nemá význam asi, čiže ešte VŠ je 5 rokov kým by som mohla robiť sestru. A treba mi aj peniaze, preto ma napadlo, že toto by som mohla pracovať a študovať popri Tom...

laurikagab
22. máj 2025

Mám VOS sociálno- právnu a podľa nového zákona mozem robiť asistenta a nepotrebujem už k tomu žiadne pedag.vzdelanie,SS mám technického zamerania..Teraz robím fakturantku..akú prácu robíš ty?

nikaeli
22. máj 2025

Za pochodu? v dnešnej dobe plnej detí s rôznymi diagnózami a potrebou asistenta? prosím, radšej nie. Netušíš o čom hovoríš. Naozaj to nie je sranda..

Niekedy to tak bolo? pani učiteľky mali maturitu zo strednej pegečky. Nie z hocijakej strednej školy. Možno by si na začiatok mohla skúsiť prácu asistentky v MŠ, aby si sa trošku zorientovala....

kuggis
22. máj 2025

Ale veď ani stredná škola pedagogická už bez VŠ nemá význam, od roku 2029 predškolákov môže vzdelávať len učiteľka s Bc., už teraz sa u nás v meste avizovalo , že učiteľky bez VŠ pôjdú prvé, lebo ubudlo detí, ak žiješ v Bratislave možno by si sa zamestnala, lebo tam je nedostatok personálu, je tam najviac voľných miest...ale všade inde si môžu riaditeľky vyberať, z nejakého zázračného dôvodu si ženy túto prácu idealizujú...mne raz povedala jedna riaditeľka, že ženy s takou strednou pomaturitnou školou neberie, lebo nepotrebuje učiteľku čo za tri týždne utečie, ževraj sa jej to viac krát stalo...

marca12
22. máj 2025

Moja kamoska si robila pomaturitne studium na pedagogickej a nevedela hrat na ziadny nastroj. Staci,ze mas hudobny sluch a prijimacky zvladnes. Zda sa mi,ze tam vytlieskavala nieco a spievala pesnicku. Nikdy nechodila do hudobnej. Nevzdavaj sa svojho sna,chod to aspon skusim. Studium nebolo narocne,zvladla to popri praci.

autor
22. máj 2025
@nikaeli

Za pochodu? v dnešnej dobe plnej detí s rôznymi diagnózami a potrebou asistenta? prosím, radšej nie. Netušíš o čom hovoríš. Naozaj to nie je sranda..

Niekedy to tak bolo? pani učiteľky mali maturitu zo strednej pegečky. Nie z hocijakej strednej školy. Možno by si na začiatok mohla skúsiť prácu asistentky v MŠ, aby si sa trošku zorientovala....

@nikaeli kľudne aj asistentku na začiatok...a tam sú prosím aké podmienky?

autor
22. máj 2025
@laurikagab

Mám VOS sociálno- právnu a podľa nového zákona mozem robiť asistenta a nepotrebujem už k tomu žiadne pedag.vzdelanie,SS mám technického zamerania..Teraz robím fakturantku..akú prácu robíš ty?

@laurikagab ja mám OA a pracujem v kancelárii...

autor
22. máj 2025
@marca12

Moja kamoska si robila pomaturitne studium na pedagogickej a nevedela hrat na ziadny nastroj. Staci,ze mas hudobny sluch a prijimacky zvladnes. Zda sa mi,ze tam vytlieskavala nieco a spievala pesnicku. Nikdy nechodila do hudobnej. Nevzdavaj sa svojho sna,chod to aspon skusim. Studium nebolo narocne,zvladla to popri praci.

@marca12 ďakujem...a potom sa zamestnala aj so strednou? Či šla na VŠ?

marca12
22. máj 2025

Zamestnala sa v skolke a tam bola podmienka,ze musi zacat studovat tusim este v ten rok. Ale jej to dobre vyslo. V septembri sa zamestnala a februar alebo marec boli prijimacky. Minuly rok koncila skolu. Dalsia kamoska tiez tak isla,ale ona sa zamestnala ako vychovavatelka v skolskom klube a tiez v ten rok zacala studovat.

autor
22. máj 2025
@marca12

Zamestnala sa v skolke a tam bola podmienka,ze musi zacat studovat tusim este v ten rok. Ale jej to dobre vyslo. V septembri sa zamestnala a februar alebo marec boli prijimacky. Minuly rok koncila skolu. Dalsia kamoska tiez tak isla,ale ona sa zamestnala ako vychovavatelka v skolskom klube a tiez v ten rok zacala studovat.

@marca12 ďakujem pekne

laurikagab
22. máj 2025

A už ta to tiež prestáva baviť😁 v tej kancelárii..ja mám v tej kancelárii aj celkom kľud,taku robotu dookola,ale tak mám rada deti a vedela by som si s nimi predstaviť deň a byt kreatívna a taktiež tie prázdniny..aj pre mna už viac oddychu

autor
23. máj 2025
@laurikagab

A už ta to tiež prestáva baviť😁 v tej kancelárii..ja mám v tej kancelárii aj celkom kľud,taku robotu dookola,ale tak mám rada deti a vedela by som si s nimi predstaviť deň a byt kreatívna a taktiež tie prázdniny..aj pre mna už viac oddychu

@laurikagab presne to isté... A ľutujem doteraz že som nešla na zdravotnú alebo pedagogickú..

adriena85
23. máj 2025

So strednou pedagogickou sa už nedá učiť v škôlke? Poznám jednu co bola aj riaditeľka iba so strednou...

lluciiiii
23. máj 2025

Môžeš sa zamestnať vo veľa škôlok berú bez pedagogického s tým že ďalší školský rok nastúpi zamestnanec do školy inak ma vyhadzov poznám tak veľa škôlok čo fungujú takze kľudne si pošli a potom v septembri o rok pôjdeš do školy

autor
23. máj 2025
@lluciiiii

Môžeš sa zamestnať vo veľa škôlok berú bez pedagogického s tým že ďalší školský rok nastúpi zamestnanec do školy inak ma vyhadzov poznám tak veľa škôlok čo fungujú takze kľudne si pošli a potom v septembri o rok pôjdeš do školy

@lluciiiii prosím ťa a to len tak na slepo mám poslať životopis? Lebo inzeráty nikde nevidím a už vôbec nie bez pedagogickeho vzdelania... A ten hudobný nástroj je nevyhnutný?

kuggis
24. máj 2025
@adriena85

So strednou pedagogickou sa už nedá učiť v škôlke? Poznám jednu co bola aj riaditeľka iba so strednou...

@adriena85 po roku 2029 budú musieť mať učiteľky bez 10 ročnej praxe vysokú školu, ináč nebudú môcť učiť predškolákov, ak náhodou dajú povinnú škôlku napríklad od 4 rokov , tak ani tú vekovú skupinu. Budú môcť vykonávať len asistenta pedagóga alebo učiť najmenšie trojročné deti, lenže je dosť materských škôl so zmiešanými triedami alebo sa učiteľky posúvajú z triedy do triedy aj s deťmi. Riaditeľku môže robiť aj osoba bez vysokej školy, hlavne keď tak netlačili na titul to bolo úplne bežné, musí mať funkčné vzdelávanie, to tiež nie je malina

zuzanockamt
24. máj 2025

Vyskúšaj si poslať CV do MŠ v tvojom okolí. Ale bez vzdelania a hneď učiteľka, no máš odvahu. Čo tak začať ako pg.asistent a trošku spoznať ten režim, diagnózy detí, atď. Dnes sú v škôlkach úplne bežne autisti, downi, adhd, atď. Vieš pracovať s týmito deťmi?

autor
24. máj 2025
@zuzanockamt

Vyskúšaj si poslať CV do MŠ v tvojom okolí. Ale bez vzdelania a hneď učiteľka, no máš odvahu. Čo tak začať ako pg.asistent a trošku spoznať ten režim, diagnózy detí, atď. Dnes sú v škôlkach úplne bežne autisti, downi, adhd, atď. Vieš pracovať s týmito deťmi?

@zuzanockamt nevedela som že v škôlke je pedag.asistent. tsk ti by dom skôr brala