Je možné, že zamestnanec má plat okolo 5100 € v čistom?
Spoznala som muza - 30 rokov, je sympaťák pozorný proste posobi normálne.randime cca pól roka a viem ze dlhsie riesi byvanie vacsinou sam. Teraz však chcel na obhliadku ist spolocne lebo si je takmer isty. Zároveň mi povedal ze náš vztah chce posunut dalej, chce si založit rodinu a preto nevie či kupovat sám alebo este cákat a spolocne. Cena nehnutelnosti ma ale kompletne převálcovala - je to skoro 500 000 s tym ze ma aj vlastne zdroje ale vacsina by isla z hypo. Nikdy tak neposobil ze by si to mohol dovolit - spolocne vylety rande platil vacsinou, nenamietol ale ked som chcela přispiet. Jeho plat som samozřejmě neriesila před tým aby ma nikto hned neodsudil až po pocuti tejto nehoráznej sumy.
Lebo teda je to obrovský závazok. Myslíte že toto je reálne alebo nieco na co si mám dat pozor ? Mám
27 rokov a tiez cítím že by som chcela už najist pokojne vody .. dakujem
@anonym_autor A môj muž inžinier a plat ledva 1200€ 😏
@anonym_02e0dd asi tak aj moj
@anonym_autor môže toľko zarábať, kľudne v IT sa pohybujú a vo vyšších sumách, poznám ľudí, čo majú aj vyšší plat. Bývanie v takejto sume by som riešila už len ako manželka, určite nie ako priateľka. Možno ťa na Vianoce prekvapí a pozve ťa k rodine predstaviť ťa. Snáď sa už potom dozvies aj to, kde a čo robí 👍.
@vlado19822 a ešte pri tých obrovských platoch majú čas celý deň visieť mobile a zapájať sa do každej témy na MK. Práca snov😂
@kuchynka15 veď jasné sú aj ľudia ktorí zarábajú nekresťanské peniaze ,poznám takých ale to nie je to ota na 8 hodín ,berú si prácu domov ,pracujú po nociach ,tak isto podnikateľ ,zháňa ,vybavuje atď taký ľudia ani nevedia že takáto diskusia je ale nie že tu píšu že s chudobnej rodiny ,v 20 dom bez hypotéky , apartmány ,byty a to všetko v 30 rokoch ,
Kde žena môže toľko zarobiť ..
@katulka3333 nikde hlavne nie v 20 ani 30 rokoch
@peter8435 ja som teraz kúpil manželke len tak apartmán na narodeniny vo Viedni za 700000 eur ale sa jej nepáči že chce ranč v Austrálii ,tak čo mám robiť teraz ? Mám si zobrať hypotéku ?
@vlado19822 čo takto vymeniť manželku za nejakú čo jej bude stačiť ten byt vo Viedni? 😉
Je to možné.
Dokonca aj na Slovensku.
A sú takí, že zarobia aj oveľa viac.
Nečakám, že to pochopí niekto, kto je schopný v diskusii napísať "bycikel."
@vlado19822 čo takto vymeniť manželku za nejakú čo jej bude stačiť ten byt vo Viedni? 😉
@anonym_2d23ad to bolo samozrejme ironicky myslené ,ja nemám zlatokopku doma ale milú ,úprimnú a skromnú ženu s ktorou som už 32 rokov a nikdy by som ju nevymenil a zvlášť za terajšie ženy
Je to možné.
Dokonca aj na Slovensku.
A sú takí, že zarobia aj oveľa viac.
Nečakám, že to pochopí niekto, kto je schopný v diskusii napísať "bycikel."
@orisker Nikto netvrdí že to možné nie je.
Ide ale o to že tu ,priamo tu je 90 percent čo zarábajú 5000 a viac a dokonca v mladom veku ,bez praxe a školy .
Samozrejme že sú aj úspešné ženy aj úspešný muži ,môže sa stať že aj v mladom veku , záleží či majú vstupný kapitál,to mám na mysli podnikanie.
Dá sa aj so školou dosiahnuť pekný plat ale tam už ide o prácu do akej sa dostane a ako sa vypracuje ,lenže to nefunguje tak že príde po vysokej škole v 26 rokov do práce a bude zarábať 5000 eur ,môže sa stať aj to že hneď začne pracovať s vysokým platom ale to je skôr výnimka ako pravidlo
@anonym_autor keď chcete posúvať vzťah, najskôr sa vezmite. Tam to začína. Nie spoločnou investíciou. Ak bude mať gule na to zobrať si ťa a prijať takýto záväzok, môžete sa baviť o ďalších veciach. 😏
@anonym_8a72b9 a tej kazdej druhej s platom 3000 euro muž zarába dvojnásobok. Majú veľký dom novostavbu a k tomu dva či tri investičné byty. Zabudla som ešte milióny v investíciách a jeden apartmán pri mori. A že na Slovensku je vraj zle.... konsolidácia, chudoba....
@anonym_2d23ad v pohode …aj viac …keď máš dobré vzdelanie / odbor / si šikovný …
@anonym_autor Určite by som nešla do toho
Kludne moze tolko zarobit aj v AT. Ked pises ze ma firemne auto, kludne moze robit aj Innendienst aj Aussendienst a mat mesacne bonusy k platu. Lebo keby robi nejaku obyc robotu v Office, tak tolko nezarobi urcite. Si zober, ze to by musel mat nejakych 7-8tisic v hrubom. Taky plat nedaju cudzincovi ani vo svajciarsku
@anonym_07bbc6 hlboko sa mýliš pri tých 7000 resp. 8000 brutto... Viem dokonca o Slovensku... Tiež mi to prišlo nereálne, ale keď som to uvidela čierne na bielom, tak som uverila... Ale to sú ojedinelé prípady, ktoré robia činnosti s vysokou pridanou hodnotou a fakt to nemá hocikto
Jasne ze viem kde pracuje, pracuje v Rakusku obchodne oddelenie nieco s recyklaciiou, ma aj firemne auto s logom firmy ale nikdy som to neriesila. Přišla mi to ako obyčejná kancelářská praca a kupit si nehnutelnoat za 500000€ 5 rokov po skončení školy v 30ke ako nieco co moze jedine “podnikatel”
@anonym_autor aj chva
@anonym_autor no pekne sa zadlži, mam vacsi plat ale takymto sposobom by som nerozmyslal ako on😂
“Zároveň mi povedal ze náš vztah chce posunut dalej, chce si založit rodinu a preto nevie či kupovat sám alebo este cákat a spolocne.”
Ak uz ma vyhliadnute nieco konkretne, nech si to zatial kupi sam.
Ak sa neskor vezmete, moze prepisat polku na teba (alebo aj na bezpodielove spoluvlastnictvo), vratane vybavenia spolocneho splacania hypo. Alebo ty budes jemu na hypo aspon prispievat (das si prikaz na ucet, kde pojde mesacne suma aj s popisom, za co to je).
Ale iba za podmienky, ze to na teba napise. Inak ziadne prispievanie na hypo, ak to bude len jeho.
To si potom radsej daj prikaz, aby ti taka suma sla mesacne na sporiaci ucet. Mozu sa ti jedneho dna take uspory zist.
Ale najprv sa dobre spoznajte, nez sa vezmete. Isto nie robit svadbu kvoli kupe domu/bytu.
Polroka je malo na poznanie sa, ci sa k sebe hodite. To ste akurat iba cerstvo najviac zalubeni a spolocny svet je gombicka. Az takto za rok zacnete jasne vidiet chyby toho druheho a zistovat, ci s nimi dokazete aj naozaj zit.
@anonym_autor Ja len otváram oči, v akom vesmíre žijú tieto mladé domácnosti. Lebo ja a ľudia z môjho okolia žijeme z príjmov blízko okolo životného minima. Asi máme iné priority, lebo väčšinou sme s tým ok, ešte občas vieme aj pomôcť tým, ktorí sú slabší od nás. Dievčatá, ja vám ten materiálny blahobyt doprajem, len pozor na osobnostné riziká, ktoré to so sebou prináša. ❤️
@andrea2667 takže ľudia, ktorí zarábajú viac majú iné priority a nepomáhajú druhým? 😁 Alebo kvôli čomu vypichuješ tieto charakterové črty u ,,chudobných,,? Asi skôr závidíš, že je niekto šikovný a má na viac ako ty. 😉
@andrea2667 takže ľudia, ktorí zarábajú viac majú iné priority a nepomáhajú druhým? 😁 Alebo kvôli čomu vypichuješ tieto charakterové črty u ,,chudobných,,? Asi skôr závidíš, že je niekto šikovný a má na viac ako ty. 😉
@anonym_078d54 to je MK klasika, cim chudobnejší človek tým “lepšie priority”, morálka a blabla. Chcieť od života niečo viac (aj na úcte) = byt mamonar. Ale dobre, aspoň nám ostatným viac zostane 😅
Ide,ide na to ako si moc rychlo,ved sa ani skoro nepoznate.Ak sa chcete blizsie a lepsie spoznat,zacnite podnajmom.Po roku napr.svadba a potom vlastne byvanie,kludne aj na tu hypo.
Ach ludia,keby ludia nezarabali aj viac,mali by sme priemernu mzdu 850eur,co vecsina ludi zaraba.Ale dobre vieme,ze do priemeru sa beru aj vyssie platy a tak priemer rastie.
Ja mam priemer 1660eur v cistom,ale mam aj viac,aj menej.Takze ano,su ludia co zarobia aj tych 5000eur a budte za nich radi,ze zvysuju ten priemer.
No v prvom rade poriadne zisti kde a co robi.
5.000€ v cistom mozev AT mat, ale to ma uz nejaku vyssiu poziciu.
Okrem toho pri plate 5.000€ si vziat hypoteku 500.000 je podla mna velke riziko. Ani mu tolko nedaju.
A uz vobec by som po tak kratkom case nekupovala nic spolocne.
Ak je naozaj nejaky sikovny manazer tak by sa mal vediet orientovat aj vo financiach. Preco nekupi radsej 2 lacnejsie incesticne byty ktore prenajme ked tak pekne zaraba?
@anonym_autor Ja len otváram oči, v akom vesmíre žijú tieto mladé domácnosti. Lebo ja a ľudia z môjho okolia žijeme z príjmov blízko okolo životného minima. Asi máme iné priority, lebo väčšinou sme s tým ok, ešte občas vieme aj pomôcť tým, ktorí sú slabší od nás. Dievčatá, ja vám ten materiálny blahobyt doprajem, len pozor na osobnostné riziká, ktoré to so sebou prináša. ❤️
@andrea2667 vysvetlíš tie osobnostné riziká? Čo to znamená?
@anonym_078d54 to je MK klasika, cim chudobnejší človek tým “lepšie priority”, morálka a blabla. Chcieť od života niečo viac (aj na úcte) = byt mamonar. Ale dobre, aspoň nám ostatným viac zostane 😅
@bonboniera ako mne minule dcerkina kamoska vysvetlovala ze "vsetci bohati ludia si zli chcu stale viac a maju zle srdce".
No ale jedina ktora niekoho bez priciny odsudzuje je ona 😵💫
@andrea2667 fakt v Bratislave žijete na hranici okolo životného minima? Akože ľudia žijú rôzne, ale zrovna tomuto sa mi nechce veľmi veriť.
@andrea2667 fakt v Bratislave žijete na hranici okolo životného minima? Akože ľudia žijú rôzne, ale zrovna tomuto sa mi nechce veľmi veriť.
@gab1sol Fakt tomu veríš, že žiť v Bratislave znamená byť v balíku?
@anonym_078d54 Podsúvaš niečo, čo som nikdy nepovedala.
@andrea2667 vysvetlíš tie osobnostné riziká? Čo to znamená?
@tilly Myslela som riziko pýchy a z toho vyplývajúci narcizmus, bohorovnosť a posudzovanie ľudí cez prizmu bohatstva. Liekom je pokora, vďačnosť a veľa, veľa nepodmienečnej lásky.
@tilly Myslela som riziko pýchy a z toho vyplývajúci narcizmus, bohorovnosť a posudzovanie ľudí cez prizmu bohatstva. Liekom je pokora, vďačnosť a veľa, veľa nepodmienečnej lásky.
@andrea2667 myslíš, že chudobní ľudia nemôžu byť pyšní a nehrozí im narcizmus? A naopak bohatí ľudia nie sú pokorní a nemajú dosť lásky? To sú také predsudky z nepoznania. Moje deti chodili do školy s deťmi, ktorých rodičia boli bohatí, ale tak naozaj bohatí, nielen naoko. A tie decká boli úplne v pohode. Dobré deti vychovávané láskou. Vôbec zo seba nerobilo niečo viac. A práve decká, čo neboli až z tak dobrých pomerov boli často arogantnejsie a vychcanejsie.
@gab1sol Fakt tomu veríš, že žiť v Bratislave znamená byť v balíku?
@andrea2667 nie žiť v balíku, ale zasa životné minimum? Práve v Bratislave je toľko možností ako nežiť na hranici životného minima. A ešte tvrdíš, že tak žijú ľudia z tvojho okolia… To ste všetci bez príjmu?
Jasne ze viem kde pracuje, pracuje v Rakusku obchodne oddelenie nieco s recyklaciiou, ma aj firemne auto s logom firmy ale nikdy som to neriesila. Přišla mi to ako obyčejná kancelářská praca a kupit si nehnutelnoat za 500000€ 5 rokov po skončení školy v 30ke ako nieco co moze jedine “podnikatel”
@anonym_autor dajte rok v podnájme uvidíš, potom riešiť kúpu, ideálne staršieho bytu do 250 tis
@andrea2667 myslíš, že chudobní ľudia nemôžu byť pyšní a nehrozí im narcizmus? A naopak bohatí ľudia nie sú pokorní a nemajú dosť lásky? To sú také predsudky z nepoznania. Moje deti chodili do školy s deťmi, ktorých rodičia boli bohatí, ale tak naozaj bohatí, nielen naoko. A tie decká boli úplne v pohode. Dobré deti vychovávané láskou. Vôbec zo seba nerobilo niečo viac. A práve decká, čo neboli až z tak dobrých pomerov boli často arogantnejsie a vychcanejsie.
@tilly Nepísala som, že je to nevyhnutné pravidlo, ani že majetok je nutné zlo. Len si stále myslím, že to zvýšené riziko tu je. Nie je zlé byť bohatý. Zlé je posudzovať hodnotu človeka, aj svoju vlastnú, podľa materiálnych kritérií. A áno, rovnako môže kysnúť narcizmom bezdomovec, ktorý vykýbloval nové tenisky.

@anonym_autor ty asi nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku... ísť do takej investície s niekým čo ani nevieš čo robí a po pol roku? zamysli sa trochu nad tým čo robíš a skús sa trošku uvedomiť.. či to ste vy ženy fakt tak jednoduché?
@lucufuk ona s ním nejde do investície, byt kupuje on.