Je práca v banke vhodná pre 40-ročného muža?
Dobrý večer, je práca v banke vhodná aj pre chlapa 40 ročného? Je vôbec šanca, že prejde pohovorom, či skôr vyberajú mladé slečny na túto prácu? Vieme, že plat je slabý, no manžel mal zdravotné problémy, pre ktoré by mal robiť prácu, kde sa fyzicky nenarobí. Má gymnázium, ovláda prácu s počítačom. Pred zdravotnými problémami bol team leader na linke v automobilke. Je vôbec šanca, že by sa do banky mohol dostať vôbec? Skúšal si posielať do rôznych prác ako je administratíva, no nedostal ani pozvanie na pohovor. Suseda mi vravela, že aby sme skúsili banku, že tam je tak žalostne málo ľudí, že tam proste vezmú každého. Máte prosím skúsenosť? Veľká vďaka za každý komentár.
Praca v banke nemá žiadne vekové limity.
Muz v strednom veku môže na niektoré typy klientov pôsobiť dôveryhodnejšie ako mladá kočka
Skúsiť to moze, vždy sa dá odísť ak nebude spokojný
@petamich
@pribinak Ďakujem, no toto práveže nevieme, že či mu to pôjde a či bude vhodný na túto prácu. On je taká veľká hora chlapa, nie je tučný, no je proste veľký a pevný, má hrubý hlas, obchodníckeho ducha v sebe zrejme nemá, no naučil by sa. Ale tak on sám si zahundre, že čo zase kto od neho chce, ak mu náhodou z banky volajú. Ale potrebuje prácu, potrebujeme ten druhý príjem proste. Tak skúsime poslať, hádam sa už konečne niekto ozve aj keď skúsenosti s tým nemá vôbec. Ďakujem vám.
Skusit to mozete, za to nic nedate. Pripadne, ak nahodou ma vo vasom meste nejaka firma call centrum (teraz myslim call centrum seriozne nie bambusove ponozky). Drzim paste!
Suseda niekedy v banke robila?? Ze takto trepe
Banka je o obchode. Preveria to hned na pohovore, ak sa tam vôbec dostane
@macik34 Jej dcéra robila. A potom aj strašne nadávala, že to bol psychický teror a strieda sa to tam. Odišla myslím po pol roku, proste veľmi krátko tam bola. Preto mi aj povedala, že tam vezmú každého. Ale ja práve čo poznám, tak u nás v banke sú stále tie isté a nepríde mi to, že sú to psychicky zničené ženy. Ale teda chlapa v banke som ešte nevidela vo veku môjho muža, skôr absolventov a aj to veľmi málo.
Ahoj a ID nemá? Nechce sa zamestnať radšej v chránenej dielni? Ja som bola na pohovore v banke, nebolo to ťažké a aj ma chceli prijať ale nakoniec som to odmietla, pretože mali podmienky, aby som mesačne plnila plán - ponúkala pôžičky, poistenia ľuďom, plus keď odídem skôr, že sa mi tam nebude páčiť, nebudem to zvládať, tak by som musela preplatiť školenie (cca 2tisic euro tusim)
@jancejance Nie, nemá invalidný. A tie plány keby si náhodou nesplnila? Vyhodili by ťa za to? Ale tak možno by sa naučil v tom chodiť, je to šikovný muž, len teda celý život robil vo výrobe team leadera, robil aj fyzicky rukami, dvíhal ťažké ale bavilo ho to.
Banka si velmi citlivo vybera zamestnancov, ktorych posadi k okienku. Vyskusat moze vsetko, len netreba byt v tomto velmi no.. optimisticky. A samozrejem muzi v bankovnictve su ok, v TB napr. posledne roky mam len bankara, vpo vub sme tiez dostali muza pred par rokmi a do dnes tam je.. cize no problem. Ale preveria si ho, zo znalosti produktov, a tak, to nie je "rozky predavat". Plany bude musiet plnit, ponukat/predavat. Skor v tej banke je ot naozaj o tom, ze ak je to vlastne za okienkom "pracovnik" vacsinou zaraba menej a muzom to nestaci (?) a idu na vyssie pozicie. Treba tam zvacsa komunikativneho, sympatickeho cloveka, tak ak to splna, nauci sa, skolenie dostane...
Neviem aka ste lokalita a ake mate moznosti v okoli, mozno okrem posileania zivotopisu sa aj aktivne ozvat, potom, ci mali pohovor a tak.. ze ma zaujem o pracu. A nie len administrativa sa nenarobi, napr. bezne vsetky mensie firmy maju, predajcov, roznym zakaznickych zamestnancov = vybavuju ludi. Bezne prevadzky v shcopping centrach = telekomunikacne, predajne vsetky.. zsae neviem ake namahave je napr. par veci pre neho vylozit a tak, zvyknu hladat prevadzkarov, predavacov. Alebo sa priucit online veciam = marketing a pod, najst si pracu pre nejake eshopy. AK soferuje, vela muzov okolo mna robi obchdonych zastupcov. Ale tam sa nasoferuju vela a tiez nahanaju zakaznikov/predavaju. Ale zase nenadrapuju sa s tovarom.
Treba len poskusat
Ved nech vyskusa, mozno ho zoberu a mozno nie, niekde by ho zobrali, v inej banke to platit nemusi a ked sa mu nebude pacit moze odist.
@domkakvet A ktorá banka to dáva prosím platiť?
Chod vyskúšať ty do banky predtým ako tam posielaš muža 🙂 jedna z najhoršch prác aké sú.
@simca06022011 Ďakujem, no skúša, pozerá a aj hľadá. Autom toľko hodín jazdiť by nemal, chrbticu má v takom stave, že tie otrasy by mu dlhodobo nerobili dobre. Lekár odporučil tiež sedavú prácu, nejakú administratívu. Bol aj na pohovor v predajni, no všade treba aj okrem sedenia na pokladni robiť a vykladať tovar.
Bolo to myslene tak, ze v jednej banke ho mozu prijat do zamestnania a v druhej banke ho zasa neprijmu, lebo im bude vyhovovat viac niekto iny.
@zdenka11081983 Tak táto práca prišla na um mužovi, len nevie presne, že aké to je reálne. Prečo prosím to vnímaš ako najhoršiu prácu? V čom?
Je to psychicky napor. Ak schyta hlavnu pokladnu tak tam sa musi aj ovlacit minci a bankoviek. Poviem ti, nie raz mi stekal na konci pot po chrbte. Doslova, nie obrazne...
@autorka pozri si iné témy o práci v banke a uvidíš či je to pre neho vhodné. Myslím, že včera alebo predvčerom tu bola diskusia o tom, ako to pani v banke psychicky nezvláda, že tlačia na ňu, aby plnila plány a nedokáže to, tak sa na nej riaditeľka vezie. Muž má blbú pozíciu len s gymnáziom. Tiež som to takto mala x rokov dozadu a nechceli ma prijať ani len do obchodu, plus keď má ešte obmedzenie, že nemôže vôbec fyzicky pracovať, je to ťažké, má malé možnosti. Skúste sa opýtať známych, rodiny, susedov a opýtať sa na pre muža vhodné pozície vo firmách, kde pracujú, možno niečo poradia. Ešte mi napadla sbs služba, to je tiež sedavá práca s občasnými obchádzkami.
Ako svojho muža popisuješ, tak nech ide skúsiť, ale nemyslím, že to je niečo pre neho. A to, že je muž, či jeho vek v tom nehrá rolu.
Robil TL v automobilke. To je úplne niečo iné, iné zameranie, ak o bankovníctve nevie nič, bude to tažké. Nemá obchodného ducha, samého ho otravuje, ak mu volajú, teda by robil to, čo sám nemá rád. Nebude s tým ok. Áno, je to aj psychický tlak a ľudia, ktorí to nemajú v krvi, tak sa budú trápiť. A k tej chrbtici - mne začali problémy s chrbticou práve pri práci na pobočke.
Vo všetkom. V telefonovaní ako blb klientom, robila som v banke. Robili sme tam baby co sme mali skončené ekonomické vysoké školy, všetko viacmenej vysokoškolsky vzdelaní ľudia. Ale aj bez VS v pohode. Ale to každý sa na tebe vozil, lebo musíš plniť plány, telefonovať, chodia ta skolit školitelia priamo pred klientami. Sadnú si za teba a "pomahaju" ti predávať produkty. No ponižujúce, otrasne. Ak neplnis sadne di za teba riaditeľ pobočky a pri každom jednom klientovi prečo si neponúkol toto, hento. Pritom my sme boli malé mesto, skoro každého klienta som poznala. Aký je, čo ma.. ale musela si ako chuj ponúkať, čo je otrasne. A ked si aj splnil plan aj tak bolo malo. Vzdy bolo malo. A tie reci od riaditeľov pobociek (väčšinou tupci co nevedli zratat 2+2 - ale ti sa menili podchvilou, vyhodili ich zo na na den, prehodili na inu pobocku).Naozaj banka nie.
Tiež si pamätám jedného pána v banke 🙂
@zdenka11081983 ďakujem za info. A ak.aj človek telefonuje a ponúka všetky tie produkty a aj tak neplní plány? Vyhodia ho? Znie to dosť zle tá praca a aj finančne to nie je az taká výhra.

Nie neberu tam kazdeho ale myslim si, ze 40-rocny clovek (schvalne pisem clovek a nie zena/muza) ma rovnako velku sancu ako 30,35-rocny a pod., ak je vhodny typ na takuto pracu, tak to, ze ma 40 nebude problem 🙂