Je šanca nájsť temporary job v Anglicku počas tehotenstva?
Ahojte zienky,
neviete mi nahodou poradit, ci je sanca si najst temporary pracu v UK v skorom stadiu tehotenstva?
Pracujem v jednej firme a o par tyzdnov mi konci 6-mesacna skusobna doba. Praca je lahka, nenarocna, ale necitim sa v nej dobre. Som v 3. mesiaci a myslela som, ze sa budem dokazat zatat a kvoli babatku tam ostat este par mesiacov navyse ( ak si ma budu chciet nechat ), ale v poslednom case zrejme pod vplyvom hormonov to nejak nezvladam. Som tam velmi apaticka, dost casto sa mi stale, ze sa rozrevem ;(
Rozmyslala som, ze sa na to vykaslem a pokusim sa zohnat nieco na par tyzdnov, pripadne na 2 - 3 mesiace. Myslite, ze zamestnavatelia su otvoreni k zamestnaniu tehotnej na kratky cas?
Ono v tej firme sa mi nepaci v podstate odkedy som prisla, ale zatala som zuby, kedze potrebujem mat odpracovany polrok - akoze mat dobru pracovnu historiu. Nanestastie alebo nastastie sa mi podarilo otehotniet v polrocnej skusobnej dobe. Snazim sa fakt velmi zatat, ale cim dalej to ide horsie a horsie :(
Dalsia vec - chcem im o mojom stave povedat pred ukoncenim skusobnej doby, to uz budem tahat nejaky 4.mesiac, takze moze sa stat, ze mi povedia.. aha. tak teda dovidenia.. mozno mi to teda poriesia oni sami 😒
@slona ahoj.na to aby si dostala matersku od statu ti staci mat odrobenych tych 6 tyzdnov.myslim,ze je to pol roka a dva tyzdne.cize na tvojom mieste by som tam este vydrzala aby si mala istu aspon tu matersku.neviem ako je to so skusobnou dobou,ale ak si tehotna tak zamestnavatel ta nemoze vyhodit.urcite ak das vypoved bude naozaj velmi tazke si najst novu pracu.urcite tam este tych par tyzdnov vydrz
@slona o tehotenstve im povedz az po ukonceni skusobnej doby ak si ta nechaju... tym padom ta nemozu prepustit. A okrem ineho zamestnavatelovi nemusis povedat, ze si tehotna do tusim 25tt... Ak si prvorodicka tak to na tebe aj tak nebude vidno dovtedy 😉 Na tvojom mieste by som vydrzala... materska od zamestnavatela je ovela lepsia ako od statu....
caute babule, vdaka.. uz to snad nejak vytrpim. Nedavno som sa docitala, ze na matersku v podstate mozem ist nejakych 11 tyzdnov pred ocakavanym porodom, tak pri najhorsom pojdem skor a poliecim si nervy. 😕

@slona Ak z prace dobrovolne odides, nebudes mat narok na matersku. Ak by si si aj nieco nasla (co bude dost tazke, hlavne ked si tehotna) potrebujes pre zamestnavatela odpracovat aspon 26 tyzdnov aby ti narok na matersku vznikol. Ak sa rozhodnes nepracovat budes dostavat len Job seekers allowance (kazde 2tyzdne sa budes musiet hlasit a dokazovat, ze si hladas pracu) do porodu a potom prejdes na Income support. Su s tym neskutocne papierovacky... a ak ma tovj muz prijem vyssi ako zivotne minimum je pravdepodobne, ze nic nedostanes. 2x by som si rozmyslela, ci odidem z prace.
To ze tam nie si spokojna moze byt koli hormonalnym zmenam. Vydrz... ak si ta budu chciet nechat. Mozno bude druhy trimester lepsi a zlepsi sa aj tvoj pohlad na svet =)