Je vôbec možné dostať prácu v štátnej správe a na úradoch bez známostí?
Ahojte, idem si po názory a skúsenosti. Za pár mesiacov ma čaká hľadanie práce, ale za posledné roky mám zbehané inzeráty aj známych čo prácu hľadali. U nás v meste je mestský úrad, vucka, okresný urad, úrad priemyselneho vlastníctva, finančná správa, daňový úrad, katastrálny úrad, sociálna poisťovňa,.... Všetko veľké budovy s mnohými zamestnancami. Ale vypísané výberové miesta buď žiadne alebo iba "aby bolo" kde je naozaj cítiť, že pohovor nemá s miestom nič spoločné a všetko je na oko. Fakt nadobúdam pocit, že ak vás niekto nepotlačí tak nemáte šancu. Má vôbec zmysel na tie pohovory chodiť?
@ropucha6 tak ako moja pracovna doba je od 7:00 do 15:30 a robim len od pondelka do piatku 😊 kedze uz jedno dieta doma mam tak mi dost akceptovali ze som snou bola viac doma ako v robote.. a platovo bohuzial neni to bohvie co ale lepsie ako byt bez roboty a sediet doma .. aj ked mam len BC. Jazyk neviem .. tak sa nemam kam dostat 🤷♀️
U nás v meste ešte aj na miesto upratovačky potrebuješ neskutočné kontakty, tieto ešte na miesto v kancelárii 😀
Ja pracujem v štátnej správe a dostala som sa tam bez známosti , tiež ďalších mojich 80% kolegýň sa tam dostalo bez známosti ...dnes za ten tabuľkový plat nechce nikto robiť ..každý chce byť manager a zarábať tisíce
2x som pracovala v ŠS bez protekcie.Bola to najkludnejsia práca, áno plat nižší, ale vtedy sme mali niekoľko x do roka odmeny a tie to dorovnali teraz to už asi nie je s odmenami take stedre
@ropucha6 tak asi záleží ktorý úrad, ktoré oddelenie. Ja mám v čistom o polovicu viac ako ženy vo výrobe a odmeny tiež veľmi slušné, aj vo výške platu,aj viac,aj menej, záleží od viacerých ukazovateľov a nie som ani nejaká extra kamarátka s vedúcou. Nie viac ako ktorykolvek iný kolega/kolegyňa... pracovná doba je bonus,i keď my máme toľko práce,že väčšiu časť roka robíme nadčasy...očr nikto nerieši a je to istota. Ja sa sťažovať nemôžem, pochybujem,že v súkromnom sektore by som zarobila toľko alebo viac
Je to možné... pracujem a bez známosti.
@ropucha6 aj ja som sa cudovala, ale uz ako zena - matka som pochopila, ze to budu tie teple miestecka, kde sa toleruju OČRky 😃
Ma to zmysel😉 Ja som si po 5,5 roku na materskej podala zo srandy žiadosť na vypísané VK, pozvali ma na pohovor a vzali ma 🙂 a to som tam bola s jednou pani, ktorá tam už robila par rokov, len sa chcela dostať na iné oddelenie😉 Som tam už 4ty rok a super.
Sama som robila veľa rokov v štátnej správe. A to o rodinkárstve je aj nieje pravda. Momentálne na niektoré pozície je skôr zázrak nájsť kvalitných ľudí hlavne kvôli nízkym platom. Tam, kde sa netreba pretrhnúť sa vždy niekto spriaznený nájde🙂. Horšie je to určite na mestách. Tam si treba zistiť, či ľudia odtiaľ skôr neutekajú
No musím sa vyjadriť. Ja pracujem v štátnej správe odkedy som skončila VS ..dokonca som si ešte II st dokončila popri práci a áno určite sa tam Dá dostať aj bez známosti stačí byť šikovná prejaviť naozaj záujem
Asi záleží v akej obci... Myslím si, že iný záujem bude o takéto miesto v Bratislave a iný v Trebišove.
@diamand2326 nikde som nenapísala, že to tak je všade, ale že plat môže byť navýšený o 100 %.
@diamand2326 urad od uradu, mesto od mesta, clovek od cloveka - doslova. Ale ja mam rada tu stabilitu. Ktore toto zamestnanie prinasa. Zatial 😅
@kajakamura26 presne
Som zamestnaná v štátnej správe, je to už druhý úrad za posledných pätnásť rokov, nikto mi tu nebol príbuzný. Ale ver mi v našom okolí sa o takúto prácu ľudia nebijú
Áno, dá. Ja som pracovala na MsÚ, normálne výberové konanie. 6 ľudí v komisii. Potom som prešla na UPSVaR, kde sa mi dokonca ozvala riaditeľka úseku, že majú o mňa záujem, či by som neprešla k nim, že potrebujú človeka ako som ja na tú pozíciu... Nepoznala som tam vôbec nikoho.
@kiwi3 to velmi zalezi aka pozicia, aky urad, ci maju tabulkove platy alebo netabulkove (npr. niektore miestne, mestske urady nejdu podla tabuliek, maju plat dohodou) atd.
@sasa1310 Veď ja som to tak aj pochopila, len som to rozpísala, aby ostatní pochopili 🙂
my sme pol roka nemohli zohnat riaditela pretoze to nebola zasivaren ale ten clovek realne kazdy tyzden lietal na otocku do bruselu... nakoniec generalny zohnal nejakeho slovaka co robil v UK a slubil mu ze ak toto miesto zoberie a zopar rokov vydrzi tak mu pomoze prestupit na MZV - teraz je velvyslancom 😎 ale teda fakt to miesto bolo ocistec. neviem si tam predstavit napr.matku alebo niekoho pred dochodkom. sr*li by na to 🙊
@daniela2202 no tak ja som svetla výnimka pracujem v štátnej správe a normálne som prešla pohovor a výberkom. Bez známosti
@tanapeta veľmi podobne aj na už som tam pár rokov. Najlepšia je pracovná doba do 15:00
@diamand2326 jaj tak to mate trosku odlisne zaradovanie do platovych tried ako verejna (ja som vo verejnej) som myslela ze je to rovnake 🙏 lebo ha som v 5tke aj ked nam vs vzdelanie 2stupna kedze na moju poziciu netreba vs vzdelanie (udajne)

Kosice informatorka do skoly, bez šance...hladam uz roky....