icon

Jedenie počas pracovnej doby

7. okt 2023

Ahojte. Pracujem v administratíve a šéf má neustále problém, že počas pracovnej doby raňajkujem alebo keď idem do mesta na denné menu, že nestihnem prísť do 30 minút. Minule ma doslova vytočil keď ma upozornil, že jablko mám jesť doma alebo cez prestávku. V predošlých 2 zamestnaniach ma za jedenie nikdy nikto nebuzeroval. Vôbec nikto neriešil keď obedná prestávka trvala 50 minút. Len tento puk s tým má stále problém. Miesto toho aby bol rád, že má každý mesiac zo mňa čistý zisk 1500€ aby mohol mať svoj luxusný život tak musí mať pripomienky.

Ako je to u vás? Máte v práci dovolené jesť počas pracovnej doby alebo vám šéf vyčíta keď obedná prestávka trvá viac ako 30 minút?

Strana
z6
anetka34
8. okt 2023

@iwesska presne, ja to mám tak isto a povaha práce mi to dovolí, a nech aj niekoho rozpučí od jedu tu na koníku, jem popri práci. Poznám jedného, čo ozaj neje celý deň, lebo už taký má životný štýl a večer slanina, klobása všetko nakopu, má 120 kg a je iba raz za deň. Ja mám 53 a jem 5x za deň, zaujímavé.

lindus_esterka
8. okt 2023

Ranajkujem a desiatujem pri PC kazdy den - jednou rukou jem, druhou klikam- a ked ma "prichyti" riaditel ci konatel, tak mi vzdy akurat zazelaju dobru chut. Na obede sa mi tiez obcas podari byt hodinu no inokedy zas obedujem za PC cize pracujem aj cez pauzu a ked je vela roboty tak taham dlhsie bez naroku na nadcas, takze je to nieco za nieco

reddflowerlife
8. okt 2023

@bazarik456 cize pocas dna vobec nepijes vodu? Nikdy sa neides napit? Chudak oblicky…

0silvia0
8. okt 2023

Nestaci napisat normalne svoje skusenosti s jedenim bez tych arogantnych podprahovych podtonov? Ze nahlc sa doma, co si male decko, kojenec, ze musis furt nieco zut, sedis na riti, chod robit tam a tam... to vazne?

nepic
8. okt 2023

@autor
Áno je nás veľa,ktorí musíme v práci dodržiavať určité zákony,resp čas na prestávku vs prácu. Napr ako vodič kamiónu som už za prešvihnutú minútu platil 100€ pokutu. Otázne je ale,či ti tá robota za to stojí a či je adekvátne zaplatená. Alebo poviem to inak,musela by to byť práca snov a inak zaplatená aby som bol ochotný také niečo dodržovať a trpieť ako píšeš,ale určite nie za 900€.
A tak isto by si mal byť šéf toho vedomý,že keď chcem 100percent,musím si to aj 100% zaplatiť. 👍

modrava
9. okt 2023

@0silvia0 tiež mám pocit, že sa tu zdvihla vlna proti ľuďom v administrative, ktorí si “môžu dovolit”… a veď “prečo by si mali” keď ini nemôžu 🤦🏻‍♀️ 😀

0silvia0
9. okt 2023

@modrava ja tiez jem pri pc stole, ale nevybavujem ziadnych klientov, sedime v kancli len s kolegynou, kde si mozeme pojedat cokolvek a kedykolvek a nikomu to neprekaza.

tamvtme
9. okt 2023

Ked si dam pri stole jablko alebo nieco rychle v kuchynke, nikto neriesi....obed mame nastaveny tak, ze samozrejme 30 minut, na ktore mame narok zo zakona a vsetko nad 30 minut si musime odrobit, cize o to dlhsie ostat v praci ale max do 60 minut cely obed....

tamitamitami
9. okt 2023

Rešpektovala by som v tomto zamestnávateľa a to čo mám v zmluve. Jasne že sú pracoviská kde to berú vpohode a nevadí im to. Ale sú aj taká (myslím že úplná väčšina) kde ľudia jedia iba v čase na to vyhradenom.

Raňajky si daj doma, obed si objednaj do práce/nos si stále varené a vpohode to za 30 minút dáš. Ale ak si veľmi hladná aj medzi tým tak vždy sa dá za pochodu zjesť rýchlo nejaká tyčinka (to je záležitosť minúty a vieš ju zjesť aj mimo kancelárie).

miriam11
Odpoveď bola odstránená
anetka34
9. okt 2023

Otázne je, či aj v tejto práci meškáš z obeda, alebo Ti je len ľúto, že v bývalej práci to nikto neriešil. A tu rieši ešte aj raňajky.
Ja som vždy mohla jesť, niekde v kuchynke a niekde, kde nebola kuchynka, lebo nie všade majú priestory na to vyhradené, tak Ti iné nezostáva iba jesť v kancelárii aj obed. Ale tak normálne odložíš veci zo stola, utrieš si stôl a ješ, neviem kde by si ako mala inde jesť, keď tam žiadna kuchynka nie je. Nechápem, niektorí ľudia si myslia, že keď ony to majú v práci takto, tak to tak musí mať každý.
Ja som vždy jeden rožok zjedla za 5 minút. Obed 15-20 minút aj s uprataním stola. Viac by vadilo keby som niekam behala a vysedávala v kuchynke s jedným rožkom, tam kde sme mali. Proste to viac klalo oči okoliu, ako keď som si sama vo svojej kancelárii ten rožok zjedla, žiadni klienti tam nechodili.
Robila som chvíľočku v jednej práci, kde pani šéfka doslova nedovolila jedenie a pitie a aj kávu iba vtedy keď si ona išla spraviť. Ráno nie, dokonca ani pred prácou, že som prišla 6:45 a ona prišla hneď po mne a hneď hučala, že si mám ísť sadnúť k stolu a nie variť kávu. Ja som sa skrývala s rožkom, keď išla na wc ako idiot a ona si otvorila pastetu a na stole natierala chlieb a krájala rajčinu.
No veľmi rýchlo som sa porúčala z takej práce. Plat 900€ v hrubom a ide ma tam buzerovať za všetko. Mne bývalo zle, na odpadnutie. Ale tam bolo kopec iných vecí, ale ja osobne neznášam takýchto despotov. Tam klienti nechodili, nikomu môj jeden rožok o 9 h za 5 minút nemohol vadiť a hlavne keď obedujem 15-20 minút.

anetka34
9. okt 2023

A to som predtým roky robila v práci, kde som si musela sama organizovať celú prácu + dohliadať na to aby aj šoféri a skladníci spravili to čo bolo naplánované. Ja som naozaj nepotrebovala nejakú xantipu, ktorá mi celých 8 h dýcha na krk. Vedela som, čo musí byť spravené, pretože mám v sebe tú zodpovednosť.

zuzana76
9. okt 2023

@0silvia0 presne tak a potom este, ze neplatim ta za jedenie, mne to uz vazne pripada ako na panskom. Je mi uplne jasne, ze taky chirurg nad otvorenym abdomenom si neotvori tycinku, ze som hladny a nezacne ju tam jest. Ale pre pana krala, niekde v kancli, kde ju ani nikto nevidi, len ten sef, aby si baba nemohla pojedat hrozno, alebo nejaky snack, ak jej skrka v bruchu je nonsens. jasne stravit hodinu - dve len jedenim je vela, ale zase hladny clovek nie je vykonny. Kazdy mame iny metabolizmus. Este aby nam sledovali aj cik pauzy, co taky chudak clovek co ma Crohnovu chorobu, aby ani na velku nemohol ist.

monitachiara
11. okt 2023

No ja neviem kde to robite, ale zálezí aká je vasa napln prace. Ja som sa zatial nestretla s tym, ze by som sa nemohla najest v praci, vzdy sme sa s kolegynami naranajkovali a ani z obedu sme sa neponáhlali a nikomu to nikdy nevadilo. Ja by som nechcela byt ani sef despota, ved sa kludne napapajte aspon sa budete citit lepsie aj fyzicky aj psychicky. No ale kazdy sme iny, niekto si aj takymito blbostami vydobija umely respekt. A neviem preco sa jedina nechas okonovat od sefa. Kto si nastavi hranice tak ma.

Strana
z6