Kde berú ľudia peniaze na cestovanie z bežného platu?
Zaujima ma, kde beru ludia, ktori maju uplne obycajnu pracu, ziadna vysoko ohodnotena, peniaze na cestovanie? Bola v Mexiku, Honolulu, potom na Ibize a teraz je v Grecku. Ako si to moze dovolit z platu obycajneho pracovnika?
Prosim bez urazok, ze zavidim, ja by som tiez chcela castejsie, ale peniaze nedovolia. A je mi blbe sa jej na to spytat.
@muchotrafka298 ak toto tvrdí. Matematika nepustí. A na instagrame veriť ľudom , ktorí sú každý mesiac na dovolenke .. neviem.
@darinkal to je jedno, cudzich ludi nerozoberam. Mozne to je, kedze ludia co pracuju na smeny to maju inak s dovolenkou. Oni nemaju pevny pracovny cas. Kazdy mesiac je par dni na dovolenke. To nie su mesacne dovolenky. Ja budem verit comu chcem. Si myslis, ze sedi doma a vyraba si fake fotky a reelska na socky? Ludia bezne tocia predlzene vikendy alebo iba vikendy. Ze najdu lety vecer v piatok a v nedelu vecer sa vracaju.
@abbey1 tak take ako maroko a pod. to poznam, to su tie low-costovejsie destinacie,
ale co aktualne ideme, no v auguste a v tej lokalite fakt nehrozi aby pri pocte 3 ludi, sa nieco take naslo, co by sa co i len blizilo k 30e/osoba.
Resp. obcas mozno nieco take vyskocilo na tom dakom bookingu, len potom vzdy pride rozuzlenie, ze jaj, aha ... predcasna radost, nieco 3 a viac km od mora hore v kopcoch.
V chorvatsku sme raz tak menili za super velky apartman, par 10m od mora .. za vynimocne lacny peniaz, - a v top sezone - az sme nechapali ... ale to nam majitel hned ozrejmil, ze to len preto, ze daka ina rodina sa nedostavila, tak chceli narychlo obsadit. To musi byt velke stastie na take narazit, nieco co sa planovat naozaj neda.
V top sezone tie ubytovania naozaj miznu , staci tie portaly sledovat z dna na den.
Preco by za takej situacie daval hotel s bazenom standardne zlomkovu cenu oproti susednym ubytovaniam ...
@deedol vidim to podobne .. toto tu bude naozaj debata top sezona (jul, august) vs. mimo top-sezona, kedy je zaujem aj polovicny. To vela vela skresluje.
@romino Áno, áno. Ty vieš najlepšie. Vždy máme ubytovanie pri mori. Už som písala, že nejazdím. Ale asi budem zbytočne vysvetľovať, keď je niekto presvedčený, že sa nedá.
@romino Áno, áno. Ty vieš najlepšie. Vždy máme ubytovanie pri mori. Už som písala, že nejazdím. Ale asi budem zbytočne vysvetľovať, keď je niekto presvedčený, že sa nedá.
@abbey1 vsak ale je nevyvraciam, ze nemozete mat ubytovanie pri mori. Ale prosim uved mi aj, ci sa jedna naozaj o jul alebo august.
Toto nespominas.
A ak aj ano, o ake mesto/lokalitu sa jedna ... nejaky priklad.
Napr. v ramci talianska. Alebo nejake grecko ste boli.
Lebo si idem oci vyocit, prechadzam vsetkym mozne portaly,
ale teraz v auguste a tam kde v Taliansku ideme (vychytenejsie aj v ramci talianska) - proste take neexistuje. Len za 2nasobok najlacnejsie.
Ja budem len rad, ak mi das konkretnejsie tipy, do buducna.
@muchotrafka298 prepáčte. Ale ako sa dá popri 3 prácach ešte často cestovať. ?
@darinkal treba definovat, co je to "3 prace" 🙂 Su ludia co maju "2 prace" .. nejaki statni zamestnanci atd... a v realite hodinovo pracuju tolko isto ako ten co ma 1 pracu.
Lebo nie kazdy cestuje cez cestovku za 3000€ na tyzden. Treba vediet aj cestovat a kde najlepsie usetrit, a celkovo prehlad o tom. Ked vychytas dobru letenku a ubytko, tak mas vyhrane. My sme napr. takto boli v Malajzii, skocili sme si aj do Thajska, celkovo sme boli 10 dni, a toto nas vsetko vyslo na osobu 850-900€. A ano, bola v tom letenka, vsetky ubytka, strava. Cize vsetko. Kupili sme si letenku, vtedy stala nejakych 300€, nasli sme si lacne ubytka, a strava bola velmi lacna v celej krajine. Filipiny skoro takisto. A to som vtedy pracovala ako admin. pracovnicka.
Cez cestovku zasadne nechodim, lebo je to predrazene, vacsinou si len v rezorte s bazenom, a kde vidis len samych turistov a z krajiny nemas nic.
@gabrielllla v ktorom roku stali letenky thajsko a malajzia 300€?
ubytko sa da zohnat rozne, vela zalezi aj v skom termine, 2 plnohodnotne spalne 2 kupelne terasa blizko mora restauracii barov obchodov - v sezone za 200/noc je vymodlena cena.
da sa cestovat , ja chodim kazdy mesiac niekam, ale ziadne allincl leziace dovolenky - 4-6 dni spoznavania. mam pracu kde mam volno podla potreby a z vyletov viem cast prace urobit.
@gabrielllla v ktorom roku stali letenky thajsko a malajzia 300€?
@natalka13 to by aj mna zaujimalo. Pred dakymi 15 rokmi som bol v tych koncinach, vymakol som akciu za dakych 600e.
Co poznam ludi co to posledne roky total aktivne sleduju a chodia do tych destinacii, tiez hovoria vzdy o sumach ako 600-700e .. a to su uz radi a rychlo zajednavaju.
@abbey1 vsak ale je nevyvraciam, ze nemozete mat ubytovanie pri mori. Ale prosim uved mi aj, ci sa jedna naozaj o jul alebo august.
Toto nespominas.
ale teraz v auguste a tam kde v Taliansku ideme (vychytenejsie aj v ramci talianska) - proste take neexistuje. Len za 2nasobok najlacnejsie.
@romino Španielsko Malaga a Benalmadenna august, Rhodos august-september, Agadir jún, október vtedy je tam počasie najlepšie. Tak tam nepôjdem v júli, keď je stále opar a slnko skoro neuvidíš, Egypt august, potom prelom september október - klasický Hurghada a Káhira. Egypt a Maroko som kupovala ubytovanie vopred rovno s letenkami, lebo sme išli na istotu na doporučenie. Inak kupujem vopred letenky a ubytovanie sledujem dlhšie a vyberám veľa muziky za čo najmenej peňazí, ako sa hovorí. Často sa nám stalo, že majiteľ dal ubytovanie za zlomkovú cenu, keď mu zostane jediný voľný termín. Čiže niekedy naozaj kupujem ubytovanie pár dní pred odletom.
Toto nespominas.
@romino my sme teraz v juli boli v Grecku (oblast Chalkidiky) a ubytko aparthotel (ciže 2spalnovy apartman s kuchynou pre 4 os) s ranajkami 200m od mora nas vysiel 110eur......cize menej nez 30eur na os. s ranajkami ....treba sa pytat napriamo, ano ten isty apt. bol na bookingu za 140, na airbnb 130....tak som nasla na google maps a na FB , napisala majitelom priamo a dali mi tuto cenu.....obdobne Kalabria, Gdansk....proste.....odporucam obist booking, ked sa da a ides dole s cenou (tam si len pozistuj hodnotenia)
@natalka13 to by aj mna zaujimalo. Pred dakymi 15 rokmi som bol v tych koncinach, vymakol som akciu za dakych 600e.
Co poznam ludi co to posledne roky total aktivne sleduju a chodia do tych destinacii, tiez hovoria vzdy o sumach ako 600-700e .. a to su uz radi a rychlo zajednavaju.
@romino ona mala + prelet malajzia-thajsko, asi nesli 1500km autom
za 300e🤔
@romino my sme teraz v juli boli v Grecku (oblast Chalkidiky) a ubytko aparthotel (ciže 2spalnovy apartman s kuchynou pre 4 os) s ranajkami 200m od mora nas vysiel 110eur......cize menej nez 30eur na os. s ranajkami ....treba sa pytat napriamo, ano ten isty apt. bol na bookingu za 140, na airbnb 130....tak som nasla na google maps a na FB , napisala majitelom priamo a dali mi tuto cenu.....obdobne Kalabria, Gdansk....proste.....odporucam obist booking, ked sa da a ides dole s cenou (tam si len pozistuj hodnotenia)
@sorciera24 😲 este aj s ranajkami ? Celkom sokujuce, ved kopec ludi v mojom okoli si zajednava hoci aj blbe chorvatsko, polroka dopredu, tiez apartman, hoci aj napriamo ... aby "usetrili" .. a pritom za ceny vyrazne vyssie ako uvedene, bez ranajok.
ok, ..budem mat na pamati ...najblizsie pozriet napr. nejake grecko a definitivne menej "turisticke" lokality v ramci takej krajiny.
@sorciera24 😲 este aj s ranajkami ? Celkom sokujuce, ved kopec ludi v mojom okoli si zajednava hoci aj blbe chorvatsko, polroka dopredu, tiez apartman, hoci aj napriamo ... aby "usetrili" .. a pritom za ceny vyrazne vyssie ako uvedene, bez ranajok.
ok, ..budem mat na pamati ...najblizsie pozriet napr. nejake grecko a definitivne menej "turisticke" lokality v ramci takej krajiny.
@romino ano, aj s ranajkmai, len to nesmu byt Slovaci ani Cesi (ti ta idu zodrat aj doma aj v zahraničí)...toto boli : on Nemec, ona Grekyna...polroka ziju v Hamburgu a polroka v Grecku, este nas doviezli aj z letiska a spat....ranajky super, nie masovka,a le vyber svedske stoly....domace produkty - sunky, syry, ovocie, zelenina, vajicka spravili cerstve pred tebou a stavu si si zmykal priamo z cerstvych pomarancov....Chorvatsko je ozaj draha destinacia (bola som v juni pracovne) - ale stale menej než na Slovensku:D ....Grecko pevnina je lacnejsia než ostrovy (kam sa vsetci hrnu)
@romino Španielsko Malaga a Benalmadenna august, Rhodos august-september, Agadir jún, október vtedy je tam počasie najlepšie. Tak tam nepôjdem v júli, keď je stále opar a slnko skoro neuvidíš, Egypt august, potom prelom september október - klasický Hurghada a Káhira. Egypt a Maroko som kupovala ubytovanie vopred rovno s letenkami, lebo sme išli na istotu na doporučenie. Inak kupujem vopred letenky a ubytovanie sledujem dlhšie a vyberám veľa muziky za čo najmenej peňazí, ako sa hovorí. Často sa nám stalo, že majiteľ dal ubytovanie za zlomkovú cenu, keď mu zostane jediný voľný termín. Čiže niekedy naozaj kupujem ubytovanie pár dní pred odletom.
@abbey1 pre zaujimavost som zadal do bookingu Malaga (Malaga je pokial viem top turisticke miesto). Termin 19.-23., uprostred tyzdna, 2+1.
Dal zoradit podla ceny.
Najnizsia ponuka, 520e, s tym ale ze 6km z centra ... k moru este dalsi daky 1km.
T.j. na odvratenej strane tej Malagy , od mora.
Aj keby odratame booking prirazku, aj keby si predstavim ze nech je to len za 400 ... bolo by to 100eur/ noc .. .. 3 osoby .. ale teda: za velmi nevyhodnu lokalitu.
Ale tak ako som spominal .... aj nam sa podarilo raz, vynimocne, chorvatsko .. za cca polovicu ako by inak ziadali za taky velky apartman .. par metrov od mora, lebo tesne predtym im niekto pobyt zrusil.
Standardom to v ziadanych lokalitach a sezone asi nebude.
No ok, musim viac skusat, viac googlit, viac sa pytat .. zvysit si sance na nieco tak vynimocne lacne.
@sorciera24 dik za tip ... asi aj to bude dolezite. Ze pevnina.
Inak s bookingom sa mi uz stalo aj to, ale to bol hotel .. ze ked sme chceli predlzovat pobyt ... na recepcii mi davali vyssiu cenu ako bola na bookingu :D
Alebo aj ine priklady, ze cena bola prakticky identicka s bookingom, ako pri pytani napriamo .. tak som uz dako prestal skusat a si komplikovat zajednavanie, .. kedze na bookingu je to predsa len par klikov, bezpecnejsie, je tam nejaka spolahlivost, zaruka ...
no ale .. dam si povedat, budem to asi znova skusat.
@abbey1 pre zaujimavost som zadal do bookingu Malaga (Malaga je pokial viem top turisticke miesto). Termin 19.-23., uprostred tyzdna, 2+1.
Dal zoradit podla ceny.
Najnizsia ponuka, 520e, s tym ale ze 6km z centra ... k moru este dalsi daky 1km.
Aj keby odratame booking prirazku, aj keby si predstavim ze nech je to len za 400 ... bolo by to 100eur/ noc .. .. 3 osoby .. ale teda: za velmi nevyhodnu lokalitu.
Ale tak ako som spominal .... aj nam sa podarilo raz, vynimocne, chorvatsko .. za cca polovicu ako by inak ziadali za taky velky apartman .. par metrov od mora, lebo tesne predtym im niekto pobyt zrusil.
No ok, musim viac skusat, viac googlit, viac sa pytat .. zvysit si sance na nieco tak vynimocne lacne.
Inak s bookingom sa mi uz stalo aj to, ale to bol hotel .. ze ked sme chceli predlzovat pobyt ... na recepcii mi davali vyssiu cenu ako bola na bookingu :D
Alebo aj ine priklady, ze cena bola prakticky identicka s bookingom, ako pri pytani napriamo .. tak som uz dako prestal skusat a si komplikovat zajednavanie, .. kedze na bookingu je to predsa len par klikov, bezpecnejsie, je tam nejaka spolahlivost, zaruka ...
@romino jasne, aj my sme sli parkrat priamo cez booking, lebo ta cena tam bola najlepsia (vychytas akciu) alebo tot ak prsote je....ale treba skusať...inak august je vseobecne najdrahsi mesiac (vtedy maju dovolenky vsetci, Taliani, Nemci...)....my preto chodime v juli (ale zas mimo sezonu nemozeme, vtedy nemam dovolenku)....treba hladat, aby to kazdemu vyhovovalo....verim, že toto nevyhovuje tiez kazdemu, mnohi chodia ALI, co ja zas nemusim....
Dal zoradit podla ceny.
@romino všetko záleží kedy pozeráš a aký level máš na booking.
Mi sme takto boli traja v Egypte za 500 eur na 18 dní, a kupované v novembri a išli sme o rok v septembri, letenky boli tiež mega lacné. Boli sme v hoteli, priamo na pláži, komplet strava.
Teraz napríklad máme šťastie na posledné izby - traja dospelý a polpenzia. teraz sme tak boli v Poľsku a v auguste ideme znova, doslova zadarmo.
@anonym_autor da cestovat lacno
Napisem za seba. Cestovat sa lacno da, ak mas nizke ocakavania a vies sa uskromnit. Lebo proste nemoze byt lacne 5* ubytovanie, ani ked si to niekto najde sam bez CK. Tak isto na letenky su lacnejsie a su drahsie destinacie. Zoberme si len po Europe. Je teraz v trende spanielska Valencia alebo Sevilla, tam lacne letenky okrem zimy snad ani neexistuju. A je oproti tomu grecky Solun /Thessaloniki/ kde su letenky za par supov. Ale napisem aj preco, lebo je to male nicim nezaujimave mesto, letisko je od mesta daleko.Je to ale jedine letisko na Chaldikiki ked s ide, ktore su odtial desiatky km.
Ja ked niekam idem, chcem mat svoj standard, t.j. denny let, ziadny nocny, nie skoro rano a za toto sa plati. Tak isto chcem byvat v 4* hoteli, chcem mat zabezpecenu stravu, peknu izbu, prijemne byvanie. A toto lacne nie je. Takze ja nikdy nepojdem "za lacno", lebo nechcem zlavit zo svojich poziadaviek /ano, toto je moj problem/
Ani AirBnB si neberiem, lebo tie pekne a dobre stoja tolko, co hotelove izby. Nikdy by som nesla k cudziemu cloveku do bytu do izby, do zdielanej izby s dalsou cudzou osobou napriklad alebo do hostela.
Sama poznam ludi, co si kupia najlacnejsie letenky co su, hocikam, je im to jedno, len aby to bolo za par supov. Cestuju iba s malym ruksakom, netreba im doplacat za batozinu a byvaju kludne v hosteloch alebo izbach u domacich v danom meste. Takze oni to maju fakt za smiesne prachy. Ale necestuju v sezone, napriklad v lete v juli/auguste.
Detto ludia chodiaci do Azie, travia tam niektori aj tyzdne, ale nefunguju na 5* hoteloch alebo rezortoch, prenajmu si tam lacne byvanie, stravuju sa na ulici.
Cestovanie je pre kazdeho, zalezi od toho, aky chces komfort a co si ochotna zaplatit.
@chovancova27 aky je to prosim typ ubytovania za cca 30eur na hlavu ? To sa take da, aj v lokalitach ako Sardinia a pod. ?
Ideme tiez do Talianska, booking nam nic takeho super lacneho nenasiel.
Samozrejme, viem ze je top sezona. Ideme tiez letecky, .. potom aj k moru atd, bez poziciavania auta , takze pozeram vlaky atd... tym padom som aj to ubytovanie hladal do par 100m od mora, a nie kilometre niekde vo vnutrozemi.
Nebude to mozno tym, ze ste vacsia skupina mladych, a prenajmete si vacsi byt cez nejake airbnb . .kde potom naozaj v prepocte na hlavu to moze tak lacno vyjst ?
Pri niecom "pre rodiny" .. dake 2+1 c 2+2 sa mi to nezda realne .. a hoci by bolo aj tesne pred alebo tesne po hl. sezone.
@romino Ahoj, my sme boli na Sicílii dvaja s manželom, odlet bol 9.6 na 5 nocí, cez booking som bookla krásny uplne nový veľký apartmán pri mori, na tých 5 nocí stál 330€. letenky stáli 160€ na osobu. autobus z letiska stál 2€. strava ako u nás alebo lacnejšie, pizza výýýborná stála 8€, večera v historickom centre okolo 35€ sme platili za dvoch aj s vínom. na ranajky sme chodili do Launch ranajkového baru na pláži 1 min od ubytka, komplet ranajky pre dvoch 12€ (sendvič - výborný čerstvý, pistaciový croisant, výborná káva). na Sicillii si tie bary vyrábajú vlastné sendviče, majú tam úžasné pečivo, vlastné šunky, šaláty, rajčiny, mozarella. výborné čosi. išli sme autobusom na výlet na celý den do San Vito lo Capo hodinu od trapani, lístok na bus stál 5€. další den sme išli rýchlolodou na Egadské ostrovy, jeden lístok stál 20€ spiatočný už. nádherný výlet a čerpáne z neho dodnes🙂 v septembri tak idem s maminou a sestrou na Sardiniu do Alghera, Letenky vyšli 160€ na osobu na 11.9, (chceli sme využiť sviatok, tak letenka bola drahšia, dá sa aj lacnejšie dni okolo toho). ideme na 4 noci, máme tiež krásny nový apartmán s 2 spálnami za 440€ cez AirBnb v centre mesta, je pre 4 osoby. už som bookla miestenky na pláž La Pelosa, 2,5€ na osobu. pojdeme tam busom z Alghera. Držím palce. v Júli a auguste sa to asi dá tiež, ale ceny sú vyššie. toho 9.6 bolo na Sicillii 40ˇ, tešili sme sa už domov na schladenie.

@darinkal to tvrdi ona, nie ja. Ja ju sledujem, ale ci je pravda co hovori neviem. Robi na smeny v zdravotnictve.
@muchotrafka298 ak toto tvrdí. Matematika nepustí. A na instagrame veriť ľudom , ktorí sú každý mesiac na dovolenke .. neviem.