icon

Kde berú ľudia peniaze na cestovanie z bežného platu?

2. júl 2025

Zaujima ma, kde beru ludia, ktori maju uplne obycajnu pracu, ziadna vysoko ohodnotena, peniaze na cestovanie? Bola v Mexiku, Honolulu, potom na Ibize a teraz je v Grecku. Ako si to moze dovolit z platu obycajneho pracovnika?
Prosim bez urazok, ze zavidim, ja by som tiez chcela castejsie, ale peniaze nedovolia. A je mi blbe sa jej na to spytat.

autor
2. júl 2025
@ivanakal

Ved tie dovolenky pre jednotlivcov vobec nevyjdu draho. Mas vobec prehlad? Niekedy su aj letenky aj ubytka uplne za facku ak sa clovek vyzna a ma prehlad kedy su dobre ceny a pod. Druha vec je, ze do vela krajin das viac za letenku ale strava je tam uplne za nic, za minimum v porovnani s nami.. Ale sa cudujem, ze to vobec trapi. Ved sa jej spytaj na rovinu. Btw.my mame priemerny plat, taky este pod priemerom a na 3 dovolenky v roku chodime (ak nie aj na 4 - z toho ale 2 na Slovensku). A sme štyria. Ale to nie su dovolenky typu All in a letecky. Vsade chodime autom, vsetko si riesime sami. Keby som bola slobodna bezdetna, cestovala by som ako ona.

@ivanakal Ja mam prehlad kolko stoji dovolenka cez cestovky, ale takto vo vlastnej rezii nie.

kulumulu123
2. júl 2025

No vidíš ty sa bojíš a ona nie v tomto je presne ten rozdiel.... Ja chodím tiež zásadne bez CK mam prejdení veľkú časť sveta a nie nezarabam ani 4 ani 5000 mes.... Tiež si veľ ľudí tuka na čelo že idem len tak na verím v Boha do neznáma s 2 deťmi....

autor
2. júl 2025
@petronelag

Keď cestuje bez cestoviek, tak to stojí oveľa menej, dá sa povedať, že ona je v oblasti cestovania zbehlá a vie si to sama vybaviť. Má v tom prehľad. Aj priateľa môže mať, nemusí to každému povedať.

@petronelag Zda sa mi, ze cestovky dost zdrazeli, pred dvoma rokmi som bola v Egypte, tento rok som chcela tiez, ale je to o dost drahsie.

autor
2. júl 2025
@kulumulu123

No vidíš ty sa bojíš a ona nie v tomto je presne ten rozdiel.... Ja chodím tiež zásadne bez CK mam prejdení veľkú časť sveta a nie nezarabam ani 4 ani 5000 mes.... Tiež si veľ ľudí tuka na čelo že idem len tak na verím v Boha do neznáma s 2 deťmi....

@kulumulu123 Taku odvahu chcem mat 🙂 Ale ja mam strach, ze sa nedorozumiem, co ked bude nejaky problem a taketo myslienky ma hned napadnu.

kulumulu123
2. júl 2025

My ideme tento rok do Egypta zasa vo vlastnej réžii po vlastnej osi bez CK zasa ja a 2 deti na 2 týž predpokladané náklady komplet do 1500eur... S CK netuším koľko by ma to vyšlo radšej to ani nechcem vedieť 🙈🫣

autor
2. júl 2025
@kulumulu123

My ideme tento rok do Egypta zasa vo vlastnej réžii po vlastnej osi bez CK zasa ja a 2 deti na 2 týž predpokladané náklady komplet do 1500eur... S CK netuším koľko by ma to vyšlo radšej to ani nechcem vedieť 🙈🫣

@kulumulu123 A ako to robis? Kupis letenky, ubytko riesit ako? Odvoz z letiska ako?

luciaruz
2. júl 2025

Ľudia cestuju na splátky, ako som pocula z viacerých strán

kulumulu123
2. júl 2025

Možno popracovať na jazykovej bariére aj keď máš asi pocit ze po angl vieš asi to v skilutocnosti nebude až také terno keď máš pocit ze vznikne jazyková bariéra... Okrem toho aj my sme sa v Maroku stretli s tým ze ľudia nevedeli po angl ani pozdraviť vtedy celkom funguje prekladač...

sissy27
2. júl 2025

No tak vidis, kde je problem - ty sa bez cestovky nepohnes, ona ano. Ty nebudes hladat lepsiu alebo druhu pracu, lebo je to mimo tvojej komfortnej zony…
Ste uplne odlisne a ty nechapes, kde je rozdiel 🤷‍♀️

autor
2. júl 2025
@sissy27

No tak vidis, kde je problem - ty sa bez cestovky nepohnes, ona ano. Ty nebudes hladat lepsiu alebo druhu pracu, lebo je to mimo tvojej komfortnej zony…
Ste uplne odlisne a ty nechapes, kde je rozdiel 🤷‍♀️

@sissy27 Ja som pisala na zaciatku, ze ani ona nema super pracu so super platom. V podstate sme na tom rovnako co sa penazi tyka.

balerina2025
2. júl 2025

mozno maju nasetrene?
vies ake je jednoduchsie zitie? ked nebudes pozerat susedovi do taniera.
odporucam.

balerina2025
2. júl 2025
@kulumulu123

@kulumulu123 to je troska aj odvaha ze? 🙂 ja by som do zahranicia take gule nemala, ale riesim tak dovo na svk.

kulumulu123
2. júl 2025

Ja osobne kúpim letenky, ubytko booking alebo airbnb, cesta z letiska taxík mam cca predstavu co a kde chceme pobehať aj keď často s deťmi plánujem za pochodu nemáme nalinajkovane pondelok toto utorok toto atď... Často sa riadim danou situáciou ktorá nastane na mieste.... Všade sú ľudia a jazyk mam predsa na to aby som sa vedela dohodnúť alebo povedať co potrebujem....

autor
2. júl 2025
@balerina2025

mozno maju nasetrene?
vies ake je jednoduchsie zitie? ked nebudes pozerat susedovi do taniera.
odporucam.

@balerina2025 Mna to zaujima, aby som vedela aj ja ako docielit castejsie cestovanie. Nepozeram do taniera nikomu, len ma zaujima ako to robi.

kulumulu123
2. júl 2025
@balerina2025

@kulumulu123 to je troska aj odvaha ze? 🙂 ja by som do zahranicia take gule nemala, ale riesim tak dovo na svk.

@balerina2025 tak odvahu ato asi je ale ja takto fungujem odkedy som zmaturovala vtedy som bola s CK s kamoškou prvý a posl krát odvtedy chodím sama je to podľa mňa oveľa lepšie keď ti nikto nediktuje aký máš mať program ale robíš ako uznáš za vhodne... Keď sa mi jiekd nepáči ostanem dlhšie keď nie tak idem ďalej... Keď mám chuť vykecavat sa s ľuďmi vždy sú niekde nablízku keď nie mam pokoj....

petronelag
2. júl 2025

Ale tak ona keď aj cestuje do Talianska, už tým získa odvahu a rozhľad. Je skúsenejšia.

abbey1
2. júl 2025

Bola by si prekvapená, za aké peniaze sa dá zvládnuť taka dovolenka bez cestovky. Plus, ona žije mimo Svk, plat ma vyšší, je sama, dovolenku platí len sebe.
Napr na Kubu kúpiš letenku i za 300 eur spiatočnú. Jeden mesiac si kúpi letenku, ďalší ubytovanie a tretí mesiac ide.
Ja tiež občas počúvam, že stále niekam chodíme. Ale keď poviem ľuďom, že sme mali letenky už i za 5 či 10 eur jednosmerné, tak neveria.
Mám kamarátku tu na Svk, žije sama, pravidelne cestuje, ale tak, že mesiac India, potom Himaláje, do toho kopu trips po Európe, na loď s kamošmi na Jadrane. Žije sama, vie si ušetriť aj z normálneho platu.
Ty vieš o kamarátke veľké h... A kľudne tu konšpirueš.

diewcatqoo
2. júl 2025

Prepac, ale ani jedna z tebou vymenovanych destinacii nepatri k nejakym exkluzivnym. Pokial zije sama, neplati si hypoteku a nema zavazky, da sa v pohode nasetrit na takuto destinaciu. Poznam viacero slobodnych ludi bez zavazkov, ktori cestuju po svete, maju cas na to, aby si naplanovali takuto dovolenku na vlastnu past - vychytaju lacne letenky, lacne ubytko a dokazu mat dovolenku za tretinu ceny, ktoru ludia daju za podobnu dovolenku v cestovke.

mk1111111111
2. júl 2025

A preco nejdes robit tam, kde ona? Nevies jej plat, ale presne si si vypocitala, kolko jej z platu zostava?
Ber nohy na plecia a sup do IT a mozes cestovat spolu s nou

januska12323
2. júl 2025

Je šikovná a priateľa môže mať aj keď to jej matka nevie. Vy dve nie ste kamarátky len nejaké známe a v tom prípade je naozaj blbé sa pýtať koľko zarába a ako si vie našetriť na dovolenky.

denkabemommy
2. júl 2025

Však ale cestovať do exotiky vieš aj za pár eur. Otvor stránku s letenkami, klikni zoradiť od najlacnejších a zistíš že za 20€ prejdeš na druhu stranu zemegule, keď sa zadarí 🙂 (nie vždy sú také ceny).

januska12323
2. júl 2025

A že nie je pekná na of, veľa o úchylkách asi nevieš.

martinkatinka
2. júl 2025

Podla toho, co pises, vsetko o nej vies. Tak nechapem ako mozes nevediet odkial na to ma peniaze 🙈 to nie, hento nie, ono nie.... Ale nejako cestuje. Jedine sa jej opytaj 🤷

autor
2. júl 2025
@abbey1

Bola by si prekvapená, za aké peniaze sa dá zvládnuť taka dovolenka bez cestovky. Plus, ona žije mimo Svk, plat ma vyšší, je sama, dovolenku platí len sebe.
Napr na Kubu kúpiš letenku i za 300 eur spiatočnú. Jeden mesiac si kúpi letenku, ďalší ubytovanie a tretí mesiac ide.
Ja tiež občas počúvam, že stále niekam chodíme. Ale keď poviem ľuďom, že sme mali letenky už i za 5 či 10 eur jednosmerné, tak neveria.
Mám kamarátku tu na Svk, žije sama, pravidelne cestuje, ale tak, že mesiac India, potom Himaláje, do toho kopu trips po Európe, na loď s kamošmi na Jadrane. Žije sama, vie si ušetriť aj z normálneho platu.
Ty vieš o kamarátke veľké h... A kľudne tu konšpirueš.

@abbey1 Preco si taka vulgarna, ja sa slusne pytam.
Ja mam obycajny plat, do toho platim hypoteku, co zostane sa snazim setrit. Ale viac ako na jednu dovolenku za rok nenasetrim, ked este pripocitam auto, energie, fond oprav, poistky. Ona zas neriesi tieto veci, hypoteku nema, ani auto, byva v najme. Neviem teda ze kolko da za prenajom. Ale usetri na hypoteku, aute.

darinkal
2. júl 2025

Dnes na nete môžeš zrobit kadejako keď mas na to žalúdok. Veľa krat ticha voda brehy myje. Dnes veľa žien robí onlyfans. Spoločníčky. A nikto to nevie. Tam sa dajú zarobiť extrémne peniaze na sny. Vravím kto v tom vie chodiť a vie sa predať. Ma na dovolenky aj všetko. Dnes to už robí skoro každá slobodná bezdetna čo si verí. Nepíšeš koľko zarobí. Ak 1200. A býva sama. Že si platí účty.uziva si ešte aj doma s kamoškami drinky párty. Tak nemá z čoho. Ak býva u rodičov. Nemá splátky. Žije skromne nikde doma nechodí tak ma z čoho letenky sa dnes dajú kúpiť za pár supiek aj ubytko.

darinkal
2. júl 2025

Tak koľko zarobí. ?A koľko ma nájom. Rataj že dnes najmenší nájom stojí okolo 400€. A asi doma neje korienky . Takte strava a nájom.

martinkatinka
2. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 ja napriklad sama nie. Ale muz pracuje v zahranici, tak on je zbehly. Chodime cechy, polsko, madarsko, rakusko. Teraz sme za muzom cestovali druhy raz sami so synom az na Korziku 🙈 ale teda ja som mala stres, ako na trajekt, ako sa dohovorim a podobne. Inak ubytko je bez problemov zohnat uplne lacne.

sisska96
2. júl 2025

Úver . poznam takých. Potom splácajú

darinkal
2. júl 2025
@sisska96

Úver . poznam takých. Potom splácajú

@sisska96 tak každý mesuac si ho asi neberie.

danica2711
2. júl 2025

teba mať za kamarátku musí byť hotové požehnanie. A aj keď sa v úvodnom príspevku tváriš chrumkavo, závisť z teba až tak strieka