Kde berú ľudia peniaze na cestovanie z bežného platu?
Zaujima ma, kde beru ludia, ktori maju uplne obycajnu pracu, ziadna vysoko ohodnotena, peniaze na cestovanie? Bola v Mexiku, Honolulu, potom na Ibize a teraz je v Grecku. Ako si to moze dovolit z platu obycajneho pracovnika?
Prosim bez urazok, ze zavidim, ja by som tiez chcela castejsie, ale peniaze nedovolia. A je mi blbe sa jej na to spytat.
Celkom vtipná diskusia, píšeš akoby si jej viedla účtovníctvo, potom, že sa s ňou stretávaš občas a nakoniec sa o nej baví tvoja mama s jej. Čiže ona kľudne môže robiť nejakému pánovi spoločnosť s ktorou sa samozrejme mame neprizná a užíva si dovolenky. Ty dotyčnú nepoznáš, ako môžeš o niekom svätosväte tvrdiť či ma na to, alebo nemá. A vlastne ty vôbec, ale vôbec netušíš za koľko robi, koľko platí nájom, aké má výdaje. Žije v inom štáte a ani ty ani jej mama nemáte šajnu čo všetko tam robí a za čo cestuje. Chceš aj ty cestovať? Tak si nájdi brigádu a odkladaj celú výplatu a budeš mať na cestovanie. Logicky, keď na to ma odniekiaľ peniaze brať musí.
Daj jedno moje vulgárne slovo voči tebe.
Inak aj my ideme stále na last minute, alebo ultra last minute a ušetríme 60-70%. Keď ideme na takéto miesto. Ale keď ideme sami sa SK, alebo v okolí - Česko, Maďarsko, Polsko, Rakúsko alebo do chorvátska, či hocikam autom, tak sami si objednáme cez booking ubytko a sadneme si do auto a ideme a veľakrát sa zmestíme pod 1000 eur so všetkým.
@nacomeno2 presne - nie že peniaze problém, ale dovolenka 😂 teda mne z toho vyplýva, že majú prácu kde je viac dovolenky (napr. štátna správa), alebo sú zsčo alebo bez práce, alebo na materskej ...
@biba_18 hh presne 😅 napríklad my si doma s manželom nemôžeme dovoliť ísť na viac ako jednu dlhšiu dovolenku a jeden predĺžený víkend do roka, skrz dovolenky (obaja máme do 30 rokov). A to človek musí ešte myslieť aj na Vianoce (mnohé firmy proste natvrdo zavrú a chces-nechceš , musíš si vziať voľno vtedy). Ach ako ja závidím (v dobrom) keď si to tak niekto vie pekne s dovolenkou naplánovať 😄
Asi neni moc dobra kamoska ci ? Lebo ja si s tymi najlepsimi hovorim ozaj vsetko.
Peniaze moze mat od rodiny, nejakeho frajera alebo ,,milenca" , alebo si hned kazdy mesiac po vyplate odlozi a hospodari len s mensou sumou. Vela mojich znamych inak podedilo pozemky ci nehnutelnosti, to sa potom dobre tvari ze ako sa dobre maju 💁🏻♀️. A povedia to az neskor. To len mimo toho
A este celkovo sa mi zda, autorka, ze mas strasne skostnanene nazory, podla toho, co tu pises. Ty presne vies, kolko sa v Taliansku zaraba, si si ista, ze kamoska nema žiadny bocny prijem, na OF nema vyzor... Ako preco nepripustis, ze cokolvek z toho moze byt aj inak? Lebo si zvyknuta na nejaky standard, ze takto to vzdy bolo a hotovo? O tom svedci aj to, ze aj ked vies jazyk, odmietas ist niekam bez cestovky, ked dnes 90 percent ludi chodi bez cestovky. Proste mas myslenie zaseknute v minulosti. Na seba sa v prvom rade pozri a zisti, co vo svojom zivote vies urobit inak.
A este celkovo sa mi zda, autorka, ze mas strasne skostnanene nazory, podla toho, co tu pises. Ty presne vies, kolko sa v Taliansku zaraba, si si ista, ze kamoska nema žiadny bocny prijem, na OF nema vyzor... Ako preco nepripustis, ze cokolvek z toho moze byt aj inak? Lebo si zvyknuta na nejaky standard, ze takto to vzdy bolo a hotovo? O tom svedci aj to, ze aj ked vies jazyk, odmietas ist niekam bez cestovky, ked dnes 90 percent ludi chodi bez cestovky. Proste mas myslenie zaseknute v minulosti. Na seba sa v prvom rade pozri a zisti, co vo svojom zivote vies urobit inak.
@eleanor2510 U mna je to tym, ze sa bojim, neverim si. Preto radsej cez cestovku ako sama. Ale to je uz moja chyba a len ja to mozem napravit.
Moja kolegyňa xy rokov berie vždy dovolenku na splátky. A má toho neskutočne precestované, pritom stačilo by jeden rok ostať doma, ale nebude sa obmedzovať, ako nám povedala.
Inak baby, teraz ste ma zaskočili s tým only fans lebo ja som slobodná matka a chodím na tri dovolenky v roku, možno si to aj o mne niekto myslí, to ma doteraz vôbec nenapadlo 😅
@leni1977 tak o mne si potom musia myslieť, že pracujem s drogami ako díler, ale nie....
Slušná práca, dobre platená, najlepšie investícia je do cestovania...ale keď poviem že idem na 3 týždne k moru, tak im to tiež nevychádza, no apartmán môže mať človek kúpený ;)
Moja kolegyňa xy rokov berie vždy dovolenku na splátky. A má toho neskutočne precestované, pritom stačilo by jeden rok ostať doma, ale nebude sa obmedzovať, ako nám povedala.
@kalifka ja by som toto nemohla na splátky...ešte v zime spláca dovolenku z leta? Nieeee
@kalifka ja by som toto nemohla na splátky...ešte v zime spláca dovolenku z leta? Nieeee
@marcellka32 ona je takto spokojná, snáď cez 10 rokov takto chodí.
Dnes sa dá cestovať za naozaj málo peňazí, keď má človek šťastie na akcie. Prípadne sa dá uskromniť, variť si doma, nekupovať zbytočnosti. Ja si kúpim oblečenie raz dvakrát za rok, do reštiky zájdem občas s priateľmi a radšej tie peniaze miniem na cestovanie
Urcite informuje mamu o vsetkych amantoch. 🤣
@marcellka32 niektorý ľudia fungujú tak, pôžička na dovolenku a potom pôžička na vianočné darčeky a celý rok hundrať ako im to nevychádza, no ale majú za to pekné fotky na sociálne siete aká sú spokojná šťastná rodinka
a poznal som takého, ktorý mi volal so zahraničia z benzínky aby som mu požičal peniaze aby mohol natankovať, lebo už nemal žiadne peniaze na návrat
Na brigáde v zahraničí ako chyžná som zarobila pomaly viac ako teraz s kvalifikovanou prácou popri doktoráte, tak isto kamošky čo mám v gastre 😅 možno trochu smutné, ale je to tak a chcem tým povedať, len že nepodceňovala by som to 😄 čo to som zarobila na takýchto brigádach počas štúdia, ušetrila, investovala, pocestovala z toho veľa… a teda to, že sa dnes dá cestovať naozaj lacno už tu vysvetlené bolo, len treba vyjsť z tej svojej komfortnej zóny, ak sa bojíš, tak najlepšie si nájsť nejakú parťáčku…
Kolegyňa rozvedená, deti dospelé , robí nadčasy koli letnej dovolenke.
Prečo jej toľko závidíš? Nemá deti nemá muža, však to by mi ostávalo peňazí a peňazí, proste vie hospodárit a zase v dnešnej dobe sa dá kúpiť letenka naozaj za facku, keď to vie ekonomicky vyrátať dá si lacné ubytko, môže užívať, za mňa na tom nieje nič záhadne, ak je sama a ostane jej 1000 eur mesačne tak bohate môže sa rozhadzovať, ako vieme v Taliansku nezarobi určite pod 2000 eur
prva vec je vediet si zadelit financie. druha vec je, ze to cestovanie nie je zase take nakladne. ono najdrahsia vec je zakazdym letenka. ubytovania nebyvaju drahe, ked vies hladat a vcas si ich zajednas.
Zanzibar letenka s batozinou do 500€ a ubytko za 1000€ na desat dni uplne super najdes pri plazi strava je tam za dobre ceny cestovanie v exotike stoji menej ako nase tatry
Nečítala som vswrko, no s mužom sme ľudia, ktorí cestujú 5-6x do roka ci už do tepla alebo do zimy. Momentálne ideme na mesiac do Talianska, lebo tu máme kúpený malý dom. Je to pre nás hobby, spoznávať svet. Každý mesiac prevádzame určitú sumu na poducet, z ktorého potom cestujeme. A úprimne? Dovolenka na takej Mallorce vyjde 100x lacnejšie, ako dovolenka na Slovensku. Kamoška dá za 8 dní v Štúrove 1500€, zatiaľ čo my dáme toľko za dovolenku v exotike.
Treba len dobre hľadať, nebáť sa, skúšať.
@balerina2025 ja napriklad sama nie. Ale muz pracuje v zahranici, tak on je zbehly. Chodime cechy, polsko, madarsko, rakusko. Teraz sme za muzom cestovali druhy raz sami so synom az na Korziku 🙈 ale teda ja som mala stres, ako na trajekt, ako sa dohovorim a podobne. Inak ubytko je bez problemov zohnat uplne lacne.
@martinkatinka a cez co zhanas ubytko. ja anglicky viem aj nemecky trocha takze toto problem nie je, skor ta odvaha ist takto do zahranicia
Prepacte, ale vy ste poniektore velmi zle, ze zavidim. Ja nezavidim, ja im doprajem a ked uz zavidim, tak v dobrom, tiez by som chcela castejsie cestovat ako raz za rok, preto sa pytam, ze ako to robia ini.
Mozno jej to plati nejaky “priatel” o ktorom ty nemusis vediet. Ked ju vidis max 1x za rok, tak sa ti nebude spovedat, ze z coho zije. Dovolenky zo zahranicia su vacsinou o dost lacnejsie ako zo SVK. Preto napr ani obycajny Brit nema problem cestovat viackrat za rok na all inclusive dovolenky. Taktiez ked ma niekto znameho z cestovky, tak vie dohodit dovolenku za zlomok ceny. Moja kamoska tak cestuje a to je matka samozivitelka s dcerou.
... keď musí človek furt pchať nos do čoho ho je prd.. môžeš to zaobalit,ako chceš..
... vieš o nej celý životopis, hádam aj to, čo ona sama o sebe nevie... musíš potom vedieť aj odkiaľ sa k nej kotúľajú groše... 💩 na to a nehlad kto čo má.. život bude krajší.. uvidíš

Ale veď keď sa s kamarátkami rozhodne, poskladajú sa aj bez cestovky, dá sa to. Existujú ľudia,dobrodruhovia, ktorí bežne obehnú skoro celý svet za "pár šupov" a to len stopom,prespia niekde u domácich,ľudia vo svete sú tiež pohostinní, ponúknu jedlo Spia aj v stane,pod nebom,vidia pamiatky, prírodné miestne krásy, spoznávajú miestnu kultúru, ľudí... nechápem,čo je na tom nepochopiteľné...