Kde berú ľudia peniaze na cestovanie z bežného platu?
Zaujima ma, kde beru ludia, ktori maju uplne obycajnu pracu, ziadna vysoko ohodnotena, peniaze na cestovanie? Bola v Mexiku, Honolulu, potom na Ibize a teraz je v Grecku. Ako si to moze dovolit z platu obycajneho pracovnika?
Prosim bez urazok, ze zavidim, ja by som tiez chcela castejsie, ale peniaze nedovolia. A je mi blbe sa jej na to spytat.
Prosím ťa, kopa ľudí si naberie pôžičky 😂 ,aby sa mohli vyťahovať výletmi. Veď to neexistuje dávať toľké tisíce na dovolenku z priemerného slovenského platu pri týchto cenách.
@tinus89 to je aj o tom potom ako to jedia deti, čo si zvládneš vypýtať v reštaurácii (bežne pýtam pre deti aj niečo čo nie je v jedálnom lístku). Proste sa aj v tomto nastavíme tak, aby sme boli všetci spokojní. Nemám rada veľa ľudí, hotely celkovo nemusím..predstava all inclusive mi naháňa až husiu kožu..
@dankanka ono vypýtať si,čo zjedia je jedna vec, mne 1,5rocna dcéra neobsedí ani na červenú na križovatke, musí byť stále v pohybe plus samozrejme si nevypyta,načo má chuť ešte.. 5 ročný už áno,ale tiež keď už má toho dosť tak vymysla...tento rok sme boli už na All inclusive aj s ňou a neviem si predstaviť chodiť do reštaurácií...
@dankanka ono vypýtať si,čo zjedia je jedna vec, mne 1,5rocna dcéra neobsedí ani na červenú na križovatke, musí byť stále v pohybe plus samozrejme si nevypyta,načo má chuť ešte.. 5 ročný už áno,ale tiež keď už má toho dosť tak vymysla...tento rok sme boli už na All inclusive aj s ňou a neviem si predstaviť chodiť do reštaurácií...
@tinus89 aha tak. S tak malým dieťaťom ma dovolenky nebavili.. riešili sme to vyletmi
Prosím ťa, kopa ľudí si naberie pôžičky 😂 ,aby sa mohli vyťahovať výletmi. Veď to neexistuje dávať toľké tisíce na dovolenku z priemerného slovenského platu pri týchto cenách.
@barbie2023 a ty si vies predstavit z tych udajne priemernych platov vyplacat niekolko tisicove spotrebne uvery, aj s urokmi. ..?
To taky clovek by nasledne niekolko rokov nikde nesiel, ...a nie ze o rok zase niekolkotisicova dovolenka ...matematika proste nepusti.
Raz proste je tu velka skupina aj takych ludi, co ak aj maju len priemerny plat ...tak len na papieri, pomimo nacierno dalsich par tisic rocne.
No fakt proste matematika nepusti, vsak si daj cisla na papier.
Tie vsetky dovolenky (stale drahsie, a ludia chodia stale viac)...a plne cesty peknych aut ...naozaj nie je cez pozicky co su platene z oficialnych priemernych platov . To bude len zanedbatelny podiel na tom celom.
Ak to ma vychadzat, to idem ja potom s mojim nadpriemernym platom zajtra do banky pre uver na ferrari
Možno si natiera masť na rožky celý rok, aby mala na Kretu?
@rejka7 ja som bola v juni na Sicilii a v septembri idě na Sardiniu. Kupujem lacne letenky, ubytko 30€ na noc, jedlo v lacnejsich restikach. Lietam z BA, do blavy udem vlakom, busom na letisko, v cudzej krajine sa pohybujem zasadne busmi. Jedna taka dovolenka ma vyjde 300-400€.
@anonym_autor netuším. Ja by som si ani letenku nemohla dovoliť
Lebo nie kazdy cestuje cez cestovku za 3000€ na tyzden. Treba vediet aj cestovat a kde najlepsie usetrit, a celkovo prehlad o tom. Ked vychytas dobru letenku a ubytko, tak mas vyhrane. My sme napr. takto boli v Malajzii, skocili sme si aj do Thajska, celkovo sme boli 10 dni, a toto nas vsetko vyslo na osobu 850-900€. A ano, bola v tom letenka, vsetky ubytka, strava. Cize vsetko. Kupili sme si letenku, vtedy stala nejakych 300€, nasli sme si lacne ubytka, a strava bola velmi lacna v celej krajine. Filipiny skoro takisto. A to som vtedy pracovala ako admin. pracovnicka.
Cez cestovku zasadne nechodim, lebo je to predrazene, vacsinou si len v rezorte s bazenom, a kde vidis len samych turistov a z krajiny nemas nic.
@anonym_autor Mám kolegyňu tá mala na to frajera - lebo ich on platil, keď sa s ním rozišla dovolenky skončili hlavne tie luxusné, keď som robila v banke ľudia si zvykli napr. na dovolenku zobrať aj spotrebák. Ono ale zas keď si reálne sama, nemáš hypo ani náklady na auto tak tie dovolenky aj luxusnejsie sa dajú úplne v pohode zvládnuť 😊 Niekto napr. preto žije celý rok. Ja kebyže nemám deti, manžela a hypotéku, dom, dve autá tiež by som rada vypadla aj 2x ročne 🥹😊
Prečo musí mať príjem iba z bežného platu? Sú aj iné spôsoby, ako zarobiť peniaze, popri práci. Aj ja to mám tak nastavené. Nespolieham sa iba na jeden príjem.
@rejka7 ja som bola v juni na Sicilii a v septembri idě na Sardiniu. Kupujem lacne letenky, ubytko 30€ na noc, jedlo v lacnejsich restikach. Lietam z BA, do blavy udem vlakom, busom na letisko, v cudzej krajine sa pohybujem zasadne busmi. Jedna taka dovolenka ma vyjde 300-400€.
@chovancova27 aky je to prosim typ ubytovania za cca 30eur na hlavu ? To sa take da, aj v lokalitach ako Sardinia a pod. ?
Ideme tiez do Talianska, booking nam nic takeho super lacneho nenasiel.
Samozrejme, viem ze je top sezona. Ideme tiez letecky, .. potom aj k moru atd, bez poziciavania auta , takze pozeram vlaky atd... tym padom som aj to ubytovanie hladal do par 100m od mora, a nie kilometre niekde vo vnutrozemi.
Nebude to mozno tym, ze ste vacsia skupina mladych, a prenajmete si vacsi byt cez nejake airbnb . .kde potom naozaj v prepocte na hlavu to moze tak lacno vyjst ?
Pri niecom "pre rodiny" .. dake 2+1 c 2+2 sa mi to nezda realne .. a hoci by bolo aj tesne pred alebo tesne po hl. sezone.
@chovancova27 aky je to prosim typ ubytovania za cca 30eur na hlavu ? To sa take da, aj v lokalitach ako Sardinia a pod. ?
Samozrejme, viem ze je top sezona. Ideme tiez letecky, .. potom aj k moru atd, bez poziciavania auta , takze pozeram vlaky atd... tym padom som aj to ubytovanie hladal do par 100m od mora, a nie kilometre niekde vo vnutrozemi.
Nebude to mozno tym, ze ste vacsia skupina mladych, a prenajmete si vacsi byt cez nejake airbnb . .kde potom naozaj v prepocte na hlavu to moze tak lacno vyjst ?
Pri niecom "pre rodiny" .. dake 2+1 c 2+2 sa mi to nezda realne .. a hoci by bolo aj tesne pred alebo tesne po hl. sezone.
@romino Áno, tá cena a dokonca aj lacnejšie je úplne reálna. My chodíme 3 max 4.cez airbnb si nájdeme apartmán, väčšinou v hotelovom komplexe s bazénmi veľmi blízko mora. Alebo aparthotels. Síce Sardiniu ešte len mame na wish liste, ale absolvovali sme tak už v poslednej dobe Maroko, Rhodos, Španielsko, Egypt. Mladšia dcéra si extrémne potrpí na čistotu, vždy chceme bazén a ľahkú dostupnosť, keďže ja nešoférujem.
@romino lacné úbytka sa hľadajú najneskôr cca 6 mes pred dovolenkou nie počas hlavnej sezóny...
Tiež veľa chodíme kade tade a celková cena ani zďaleka nie je 30eur/noc/hlavu 😨
@romino lacné úbytka sa hľadajú najneskôr cca 6 mes pred dovolenkou nie počas hlavnej sezóny...
Tiež veľa chodíme kade tade a celková cena ani zďaleka nie je 30eur/noc/hlavu 😨
@kulumulu123 Niekedy nájdem lacné úbytko týždeň pred dovolenkou. Známa cestujú tak, že hľadajú úbytko až cestou. A napr práve na tej Sardínii mali úbytko 4 hviezdičky booknute deň pred za úplne smiešny peniaz.
to by ma tiez zaujimalo, lebo ubytka kedysi take boli, ale v sezone pri mori tazko za 30e/os/noc. teda ak clovek nechce ist 15 minut peso po slnku 2x denne, co teda pre mna nie je dovolenka 🙂 my sme sice len traja, ale ked uz ideme, hladame skor vacsie apartmany, dvojizbove. na krete sa nam taky podaril cez cestu od plaze za tusim 120e/noc, co bola super cena. zmestili by sa tam pohodlne 4 ludia a menej pohodlne aj 6. ale to bola fakt nahoda a bookovali sme v januari. tento rok mallorca ak chcem nieco slusnejsie, tak sme tusim na 200e/noc, islo to dost hore od minuleho roka. a jasne, najdu sa aj za 100-120e/noc, ale tie hodnotenia ma odradzaju - co neznesiem, je spina, hmyz a hluk.
@danica2711 Nie je to moja kamaratka, to za prve. A za druhe, aka zavist? Mna zaujima odkial beru ludia penazi na viacero dovoleniek v roku, rada si necham poradit. Si velmi neprijemna osoba, ale to je tvoja vec.
@anonym_autor veď ak nejde cez cestovku,tak za cenu cestovkovej dovolenky môže dovolenkovať aj 3x.... nevieš na aké letenky natrafila, nevieš ake ubytko vybera, rovnako nevieš či jedáva v $$$ reštaurácii alebo jej stačí streetfood, tiež nevieš či sa v destinácií presúva taxíkom alebo volí public transport
Ja sledujem jednu cesku zdravotnu sestru na IG a ona ma 3 slovom tri prace, aby si mohla dovolit cestovat, chodi velmi casto, byva lacno, u domacich a pod., ale ide a vidi.
Ja sledujem jednu cesku zdravotnu sestru na IG a ona ma 3 slovom tri prace, aby si mohla dovolit cestovat, chodi velmi casto, byva lacno, u domacich a pod., ale ide a vidi.
@muchotrafka298 3 práce aby si mohla plnit sen... a teraz si vezmi, koľko závistlivcov by sa mohlo snažiť svojpomocne hľadať odpoved, že kde na to berie a podozrievali by ju z OF.
@muchotrafka298 3 práce aby si mohla plnit sen... a teraz si vezmi, koľko závistlivcov by sa mohlo snažiť svojpomocne hľadať odpoved, že kde na to berie a podozrievali by ju z OF.
@anonym_de3715 ona sa tym netaji, casto to aj pise alebo hovori v storkach na IG, ked sa jej na to ludia pytaju, ze za co moze tolko cestovat. Lebo ved ludia su zvedavi, ja by som povedala netaktni. A ona vzdy povie, ze ma 3 prace, aby si to mohla dovolit. Ak nespecifikovala, ale nieco v zdravotnictve tiez. Nie je to tu spomina OF 🙂
@romino Áno, tá cena a dokonca aj lacnejšie je úplne reálna. My chodíme 3 max 4.cez airbnb si nájdeme apartmán, väčšinou v hotelovom komplexe s bazénmi veľmi blízko mora. Alebo aparthotels. Síce Sardiniu ešte len mame na wish liste, ale absolvovali sme tak už v poslednej dobe Maroko, Rhodos, Španielsko, Egypt. Mladšia dcéra si extrémne potrpí na čistotu, vždy chceme bazén a ľahkú dostupnosť, keďže ja nešoférujem.
@abbey1 tak take ako maroko a pod. to poznam, to su tie low-costovejsie destinacie,
ale co aktualne ideme, no v auguste a v tej lokalite fakt nehrozi aby pri pocte 3 ludi, sa nieco take naslo, co by sa co i len blizilo k 30e/osoba.
Resp. obcas mozno nieco take vyskocilo na tom dakom bookingu, len potom vzdy pride rozuzlenie, ze jaj, aha ... predcasna radost, nieco 3 a viac km od mora hore v kopcoch.
V chorvatsku sme raz tak menili za super velky apartman, par 10m od mora .. za vynimocne lacny peniaz, - a v top sezone - az sme nechapali ... ale to nam majitel hned ozrejmil, ze to len preto, ze daka ina rodina sa nedostavila, tak chceli narychlo obsadit. To musi byt velke stastie na take narazit, nieco co sa planovat naozaj neda.
V top sezone tie ubytovania naozaj miznu , staci tie portaly sledovat z dna na den.
Preco by za takej situacie daval hotel s bazenom standardne zlomkovu cenu oproti susednym ubytovaniam ...
@deedol vidim to podobne .. toto tu bude naozaj debata top sezona (jul, august) vs. mimo top-sezona, kedy je zaujem aj polovicny. To vela vela skresluje.
@kulumulu123 Niekedy nájdem lacné úbytko týždeň pred dovolenkou. Známa cestujú tak, že hľadajú úbytko až cestou. A napr práve na tej Sardínii mali úbytko 4 hviezdičky booknute deň pred za úplne smiešny peniaz.
@abbey1 jasne ja sa nehľadám ze to nie je možné ale ja osobne keď cestujem s malými deťmi tak plánujem ubytko cca 6 mes vopred ak chcem čo najlepšie ceny.. Ale verím ze niekedy sa zadarí no hlavne keď idem s deckami nechcela by som s ana to spoliehať na 100%
Tie dovolenky nemusia vyjst tak draho, ak si to clovek organizuje sam a v niecom sa uskromni, pripadne ide mimo sezony. Takisto jej nevidis doma do hrnca.
A mozno zaraba viac ako si myslis alebo predava fotky noh na onlyfans 😅
Ja byt tebou nezatazujem si hlavu tym, odkial na to berie kamoska, ale co mozem urobit ja pre to, aby som mohla ist tiez.
@sissy27 prosté závisť. Namiesto toho aby si zlepšila život, závidí kamarátke.
@lauriik Ja sa tiez snazim odkladat, neminat, uz nekupujem ani oblecenie moc, kozmetiku, lebo setrim na dovolenku. Ale nasetrim tak na jednu za rok, ona je stale niekde.
@anonym_autor lebo chcete luxus, 5hviezd, a musíte sa uskromniť, len s ruksakom, žiadne reštaurácie, hostel na 6 postele.
@kulumulu123 Nechodi cez cestovky, zas ja by som sa trochu bala, aj ked jazyk ovladam, anglictinu obstojne, ale aj tak pocit ze ti kryje zadok cestovka je taky lepsi. Ona kupi letenku, zarezervuje ubytko s kamoskami a idu.
@anonym_autor haha ha, cez cestovku chodiť a stále sa báť, kde žijete, 100rokov za opicami
Prečo musí mať príjem iba z bežného platu? Sú aj iné spôsoby, ako zarobiť peniaze, popri práci. Aj ja to mám tak nastavené. Nespolieham sa iba na jeden príjem.
@aja100 pozrite si, jeden lajk do mňa. Nevedia proste šetriť, strašne
@muchotrafka298 prepáčte. Ale ako sa dá popri 3 prácach ešte často cestovať. ?
@muchotrafka298 prepáčte. Ale ako sa dá popri 3 prácach ešte často cestovať. ?
@darinkal to tvrdi ona, nie ja. Ja ju sledujem, ale ci je pravda co hovori neviem. Robi na smeny v zdravotnictve.

hm... pridalo to moju odpoved aj 3x .. tak som mazal