Kde hľadať prácu po rodičovskej dovolenke?
Ahojte, prišla som si po inšpiráciu a radu 😊. Kde sa vám podarilo po RD zamestnať tak aby ste mohli deti voziť do škôlky a následne ich poobede vyzdvihnúť? Pozerám ponuky už dlhšie ale je minimum zamestnaní ktoré sú tomuto prispôsobené. Študovala som ekonomické lýceum a hľadám si prácu v podobnom duchu. Už mi normálne dochádzajú inšpirácie kde a čo hľadať, preto by ma zaujímali skúsenosti iných mamičiek 🙂. Profesiu, Kariéru a podobné portály samozrejme pozerám.
Najprv som pozerala home office ale väčšina ponúk je vhodná pre ľudí ktorý už majú xy rokov praxe za sebou, čo je pochopiteľné.
Pozerala som aj polovičné úväzky ale to sú väčšinou obchody kde sa robí cez víkend/poobede.
Aktuálne sa pozerám po ponukách kde je možný čiastočný home office ale teda tých je naozaj máličko.
Preto ma zaujíma kde pracujú ostatné mamičky ktoré zabezpečujú celú starostlivosť o deti? Alebo teda ako sa vám podarilo nájsť prácu na čiastočný home office?
Autorka
Ja pracujem v školstve, no ani to pre teba nie je vhodné, keďže o 7:30 už som dávno v práci. A po 7:30 chodiť nemôžeme.
Ale prácu som si nezvolila kvôli dobrej prac.dobe, ale preto, že ma to baví. Rozhodovala som sa o výbere VŠ už na ZŠ.
Ja som sa, administratíva, čiastočný úväzok, po 10r. materskej, chceli angličtinu, plus účtovníctvo základy, ale bolo to chabo platené, normálne sme pokecali na pohovore, zistila šéfová, že anj naozaj viem a stačilo 🤷. Potom ešte aj henkel ponúkal fleky čiastočný úväzok tu v ba (ale tam bola myslím nemčina). Ostatné firmy si moc nepamätám, to bolo také menšie asi. Ak nie si z ba, tak netuším, ja som mala nastavený filter na part time s anj a/alebo nej a posielala som životopisy všade, plus aj fulltime tam kde sa mi páčila pracovná náplň l, s tým, že som písala, či by sa nedalo dohodnúť part time, plus zvyšok dorobím nejak doma 😄. Plus založ si príp. profil na linkedin a tam je taká možnosť že "open for work" či také niečo, akože hľadáš džob, ak by mal niekto záujem. Máš aj zverejnený životopis niekde, či len ty hľadáš podľa inzerátov? Ešte ma napadá, že tuším aj nejaké korporáty sa mi ozvali.
Autorka z akého mesta pochadzas? Ja som to robila tak, že som si rozposlala životopis do viac firiem s tym, že ak niekoho hľadajú a môj Životopis ich zaujal tak budem rada ak má oslovia. Takto som bola zavolana súčasne na tri pohovory a prácu som si našla.
Autorka aj ja hladam asi 2 mesiace. Mam VS ekonomickeho smeru. Ale uz mam prax ako referent odbytu v stavebnictve, aj ako koordinator zemnych a stavebnych prac, plus fakturacia, praca v SAPe, CRM systeme. Mam certifikat v systeme Odis. Dokopy prax cca 5 rokov. Mam statnicu z nemciny ale uplne plynule sa uz nedohovorim. A tiez tazko nieco najdem. Anglicky viem len zaklady a na kurz peniaze nemam. Keby som mala financie tak cele 3 roky na materskej by som chodila na kurz AJ. Len my sme male mesto. Tu pribudne na profesii cca 1 administrativna pracovna ponuka za 2-3 mesiace. Krajske mesto mam 35 km a to nehrozi. Muz robi od 6 a skolku mame od 7 cize to by som rano nestihala. Uz som mala moznost pracovat v dvoch stavebninach. V oboch sa zacina o 7 cize nic z toho. Netusim ako najdem nieco od 7:30. Aj na urade prace mi povedali ze bez znamosti tazko nieco najdem. Tu kazdy kazdeho pozna, vsetko len po znamosti. Po prvej materskej som si nasla pracu v kancli. Trvalo mi to asi 7 mesiacov. Rano som chodila na 7:30. Ale do 16:00 Cize poobede dieta vyberal muz alebo moji rodicia. Taku robotu aby som ja ich aj zaniesla aj zobrala neni sanca najst. To by museli byt v skole prve a chodit domov posledne. A to nehrozi. Takto ich ja trapit nebudem.
HO sa da ak mas specificku znalost a prax
bez toho a pri takychto poziadavkach tazko, u nas sme v tomto flexibilny ak treba da sa aj trvaly HO (2 krat do mesiaca len v praci) ale je to len pre vybranych bud na velmi dobru referenciu alebo po preukazani schopnosti
stale pri tebe ale nevieme co zvladas lebo samozrejme pozicie v administrative napr pri kontakte s klientom a pod na HO nebud, samostatna uctovnicka nie si atd
@mikadooo Mám zverejnený životopis na profesii. Učila som sa anglicky a nemecky. Ale teda nemčinu mám slabú skôr iba také základy. Mne na plate vlastne až tak veľmi nezáleží, skôr by som sa chcela začať troška realizovať a získať skúsenosti.
@dori92 Vpodtate si hľadám robotu v okolí Ružomberka, Popradu, Liptova ak by sa mi podarilo normálne dohodnúť tak si viem predstaviť aj Spišskú Novú Ves, Dolný Kubín. To je super nápad skúsim aj túto cestu 😊.
Tak ja čo poznám baby tak buď na úradoch pracujú alebo v školstve to je jedna skupina.
Druhá v obchode kde im prispôsobujú pracovný čas a veľa krát majú znížené úväzky. A tretia buduje kariéru, pracujú v korporatoch, majú občas Ho ale majú aj manželov čiže sa striedajú.
Len pre upresnenie, mám manžela aj rodičov ktorý by radi pomohli. Ale ani jeden nerobí tak aby sme sa vedeli pravidelne striedať.
Autorka skús pohladat práce v škole v škôlke ako upratovačka kuchárka alebo pomocná sila keď hľadáš takú prácu aby si stíhala popritom nosiť a vyzdvihovať deti.Alebo niekde vo výrobe na jednu smenu.Alebo na pošte tiež sa robí na jednu smenu.Je veľa takýchto prác aj keď menej platené.No keď deti vyrastú dá sa nájsť niečo lepšie.
@kacena2022 Keďže má škôlku až od 7:30, tak škola, škôlka nehrozí. Upratovačky a kuchárky začínajú už o 6:00. Výroba tiež 6:00-14:00. Pošta tiež najneskôr do 7:00 príchod na pracovisko, ak nie na 6-tu.
@kacena2022 tam sa vsade zacina o 7,aj skor
@zuzanockamt
@11bodka11 Tak neviem možno by sa dalo niekde dohodnúť sa aby jej to vyhovovalo.Za opýtanie nič nedá.Alebo potom na skrátený úväzok niekam do obchodu u nás brali do DMka na 6 hodín,alebo Kaufland Tesco tam by sa možno dalo od 8 do 16.Hlavne treba chodiť a pýtať sa osobne,nie všetky pracovné pozície sú na profesii.
Ahoj, no ja som si našla prácu na skrátený úväzok po známosti, pracujem dá sa povedať pre kamaráta, pričom pracovný čas mne vyhovujúci sme si dohodli vopred, takže škôlku/školu pred/po práci v pohode stíham. Je to trochu mimo môj odbor, ale som spokojná, popri 4 malých deťoch sa to dá v pohode zvládať...
@danyelia Ďakujem za odpoveď 😊.
Aspoň za mna urcite bud ráno vodis dieta do škôlky, alebo poobede vyberas. Pokial nemáš ju samozrejme vedľa prace, lebo seriózna práca keď máš min. 8 hod.plus cesta, tak moc šancu na vodenie ráno aj poobede asi nemáš...
Zase zbytočná téma. Sa nudi niekto
Popozeraj sa po ponukach virtualnych asistentiek. Teraz je okolo toho velky boom, urcite nieco najdes
Skolstvo
Ja síce pracujem len na čiastočný 6hod.uvazok, ale tiež nestíham školu a škôlku.Jeden týždeň začínam od 6.30-13.00 vtedy ich nosí muž a ja vyzdvihujem a druhý týždeň od 11-17 vtedy sa s mužom vymeníme.Podla mňa je to dosť ťažké nájsť niečo keď ich nikto nevie ráno zobrať, pretože tá školka u vás začína fakt dosť neskoro
Ahoj autorka, ja sa budem vracat do povodnej prace, konkretne ako uctovnicka v korporacii. Ciastocny HO, ale v Bratislave. Po prvej materskej/rodicovskej mi to tak povolili a bolo to skvele, robila som 4,5 hodiny, work life balance idealny. Ked som nastupila na plny uvazok po 2 rokoch, bol to masaker, lebo syn chory kazde 2 tyzdne a to pokracuje, aj ked je v skole 🙈. Teraz z druhym planujem rovnako pracovat na pol uvazku minimalne do 6 rokov. Vraciam sa po 2 rokoch, ale prax vo firme mam vyse 10r.
Po roku som si našla prácu ako upratovačka v škole. Jediná vyhovuje časovo, stíham ráno škôlku, čo bolo najdôležitejšie, poobede ho dokáže vybrať manžel. Končím o 17:00. Aj keby manžel nestíhal, môžem si ísť pre neho s tým, že si ho môžem zobrať do práce. Po 3 týždňoch v práci mám kovid, tak len dúfam, že ma nevyhodia 🥺
Ahoj, ja som mala 27 bola som po dvoch materských, mala som ukončené len gymnázium. Začala som ako promoterka pre Greg hamm robila som 3-4dni v tyzdni, potom som sa dostala k práci obchodnej zástupkyne. S dvoma deťmi som sa rozviedla odsťahovala do cudzieho mesta a starala sa o ne sama. Ráno na 7:30 sli do školy/škôlky 15:30 som ich vyzdvihovala. Mali sme sa velmi dobre po všetkých stránkach. Teraz smerujem na materskú, a chystám sa vrátiť do obchodnej sféry aj po tejto materskej.
Drzim palce.
Skúste pozrieť niekde v obchode.m napr ja pracujem na skrátený úväzok 10h týždenne lebo dcérka chodí len na polden do škôlky.. ale u nás sa dajú dať aj 20-25hod úväzky..
V okolí sú aj fabriky kde ponúkajú mamičkovské smenyod 8 30 do 15 30.. skúste pokukat možno niekde na recepcii, alebo v obchode.. Viem, že máte vyššie vzdelanie no na začiatok vám to bude možno stačiť, že ste medzi ľuďmi aj sem tam dala minca príde 😊 držím palce
@jana_eyre_2 A to ti vysli v ustrety ze nemusis si striedat smeny? To niekde v BA, ci kde?
Ja som si napr. dala ziadost na miesto, kde som nesplnala podmienky, kedze to bol projekt cez eu. Nevybrali ma, ale spoznala som tam psobu, ktora mi pomohla to miesto ziskat. Takze som teraz tam. Ak by ti vyhovovalo robit s romskou komunitou (pises, ze okolie PP, SNV), vyskusaj pozriet stranky skol prip cez impleu, ci nehladaju asistenta terennej soc.prace, alebo asistentky v zs, ms, szs. Tie sa zvyknu striedat aj pocas roka.
Inac, mne volali z jednej szs, ci nechcem prist na polovicny uvazok ako asistent. Ale uz som mala pracu. Pamatala som si, ze som si tam zivotopis posielala, volali mi po roku od podania ziadosti. Takze obcas motyka vystreli.
Ale tak tebe zas prac doba nejak nesedi. Ved rano nech zanasa muz dieta a ty si chod hoc aj na 7 do prace, prip pol 8.
Našla som si ako opatrovateľka v DSS prispôsobili mi pracovnú dobu ,česť dnešnej dobe zamestnávateľovi 🙏
Ja robím po rodičovskej v administratíve, HO nieje možný, ale dohodla som si 7 hod prac. dobu.. dá sa to zvládať a hlavne super relax v práci medzi ľuďmi 😁

@mirkam3 Ďakujem to je super rada, zvažujem že by som si spravila aj kurz aby som bola troška zaujímavejšia pre zamestnávateľa.