icon

Kde nájsť prácu bez stresu?

27. mar 2024

Existuje práca kde nieje žiaden alebo kde je minimum stresu?

micusa2222
28. mar 2024

@larinka552 v cestovnej kancelárii, v turistickom centre, kde sa točí málo ľudí ? Asi žiješ na vesmíre....

eva112014
28. mar 2024

@larinka552 V cestovnej kancelárii?

janulik2008
28. mar 2024

@svetlonos my ich kontrolujeme a idú ďalej na šitie väčšinou do Rumunska tuším.
U nás bolo ze najlepší zamestnanec a mohol človek dostať napr mobil alebo tablet, ale už dlho tuším od covidu to nie je.
Najhorší zamestnanec, to fakt?

mimikarol
28. mar 2024

Keď som robila v knižnici cítila som sa ako v rozprávke. Milujem knihy, čítam stále keď nerobím nieco iné. Mohla som si spraviť kávičku keď som chcela, keď bol kľud a nechodili ľudia čítala som si tam. Objednávala som knihy ako som chcela, samozrejme nie len... Jaj to bolo krásne obdobie. Dlhú dobu som plakala keď ma odtiaľ prepustili aj sa mi často o tom snívalo. Bola to práca mojich snov 😥

svetlonos
28. mar 2024

@bluka2
nic nikto nevyhra, je to len cista šikana. Je na nastenke vypisany clovek s najlepsim a najhorsim vykonom. A este kto mal najviac a najmenej chybnych kusov. Tnama tak diloteraz pracuje v jednej takej vyrobe. Ona je ta najlepsia a bola hrozne nahnevana na to. Ju tam velmi nemusia, ona robi dobre a rychlo, nechodi fajcit a vykecavat. Tak si vies predstavit alo ju tam kolegovia "zboznuju". A vedenie este urobi takuto kravinu, no tie nevrazive pohlady ake dostavala. Isla za sefom nech to okamzite strhnu teda aspom jej meno a nech neporovnaju. Sama vie, ze nie kazdy je rovnako rychly. Ona uz ma dospele deti, takze kludne taha nadcasy a pride kedy treba. Ale sama im povedala, aby to laskavo zohladnovali. A ze teda tiez by tak nerobila, keby mala male deti alo kolegyne, kedze ona pride domov a moze spat. Mamy to vacsinou nemozu.
Tak nakoniec jej meno z tej suoer nastenky dali dole.
@janulik2008

buberova
28. mar 2024

@mimikarol myslela som si tiež že v knižnici je len taký pokoj a pohoda a po tejto diskusii už mám iný názor 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/ktora-praca-prinasa-minimum-stresu/?page=4

mimikarol
28. mar 2024

@buberova my sme boli dedinska knižnica, chodilo málo ľudí. Sem tam škôlkari alebo školáci. Žiadne besedy sa nerobili. Veď preto tam ostala len jedna pracovníčka a knižnica je otvorená 2x do týždňa. Takže u nás bola lahoda pohoda.

tibor79
28. mar 2024

Najlepšia práca je taká, kde robí človek sám na seba a zároveň je to jeho koníček. Napr.strihanie psov, kaderníčka a pod. Idealne vo svojich vlastných priestoroch.

mykaellle
28. mar 2024

Myslím, že veľa je o tvojom prístupe. Mne veľakrát pomohla veta: 10 percent situácia, 90 percent Tvoja reakcia. Pracujem na zákazníckej podpore a stretávam sa s kadečím. Tlakom od firmy, od ľudí, nadávkami, ale aj spokojnými klientmi, naučilo ma to veľa. To, že môj vnútorný stav nezáleží od toho, čo sa deje vôkol mňa. A že to je práca. Stres mi nepomôže, aby som s cítila lepšie.

afrrodita
31. mar 2024

Uz len citam vase odpovede a uz mam stres.

vev82
31. mar 2024

Ano, su stresujuce zamestnania, ale vacsinou je podstatne ako si nastavena a ako dokazes spracovavat stresujuce situacie. Ja riadim zamestnancov, mam celkom velku zodpovednost, pracujem s ludmi a nie vsetci su stelesnena milosť 😉. No ale prácu zvladam s pokojom a nepocitujem stres. Ak niekto nevie spracovavat roznorode situacie, bude pre neho stresujuca aj ta najjednoduchšia praca na svete.

kuko55
31. mar 2024

Robila som v predaji, administratívu, bankový predajca, cestovný ruch...no najväčší stres je práca v školstve 😵😵...ako 8/10...viem, že tam nestiepime uran, ale aktuálne od roku 2022 je to cista katastrofa....predtým to bolo lepšie....edupage je """"smrrrrt""""""...všetko sa to tak zrýchlilo, že mám pocit akoby som Vlk z Wall street

dadis
31. mar 2024

Mna moja praca nestresuje. Mozno tok 1-2x za stvrtrok, ked musim prezentovat. Zaujimave, kolko ludi si mysli, ze praca musi stresovat.

blanblan
31. mar 2024

Ja mám takú bezstresovu prácu kam si chodím oddýchnuť - recepčná vo firme. A potom ide stres doma s mojou pubertackou takže by som nemenila (tu prácu)

anetama
31. mar 2024

@ysseba úplne s Tebou súhlasím 👍 @brrunetkaa asi robí prácu pre cvičené opice 🙊 keďže nevie čo sú kontroly, audity a termíny ju evidentne netrápia 🤣

vevapeto
31. mar 2024

Asi archív…keby som si to mohla finančne dovoliť, tak robím to. Práca bez ľudí , absolútny kľud. Alebo v lesoch ešte ❤️ Lenže mám profesiu fyz aj psych náročnú, keď mozem, ľuďom sa vyhýbam , napr. obchodné centrá atd…

dominikac321
31. mar 2024

@larinka552 v malom obchode mas strach ci ti nedaju vypoved lebo nemaju obraty, v CK si tlacena do predaja inak ta vymenia a mas minimalku…

dadis
31. mar 2024

@anetama Ja pracu pre cvicene opice nerobim. Mam terminy, viem si vsak naplanovat pracu tak, aby som nebola pod tlakom.

dominikac321
31. mar 2024

@brrunetkaa to nie je pravda, som v statnej sprave a je to synomum stresu, ak nie vedenie tak ludia s ktorymi robis…

megg1
31. mar 2024

@brrunetkaa to je hrozne siroky pojem.

megg1
31. mar 2024

@obkladac presne tak, cas a informacie, i ludia samotni vytvaraju tu naladu v praci...pokial mas zleho nadriadeneho, mas nedostatok informacii, aj nedostatok casu pre jeho nekompetentnost...

adulikka
31. mar 2024

@doriiis presne máš pravdu.
Ja pred dvomi rokmi stres a teraz pohoda.

doda3103
31. mar 2024

@oli18 sociálny pracovník je niečo ako učiteľka v školke. Proste máš na starosti v domove dôchodcov rôzne aktivity a všetko okolo toho plus nejaké papiere. Aby si spríjemňovala deň starým ľuďom a vymýšľala im programy. Oficiálne je to sociálno-vychovny pracovník. Mám tú školu vyštudovanú ale ako strednú

ewellina
31. mar 2024

@kuko55 Prečo je edupage taký zlý pre učiteľov?

tibor79
31. mar 2024

@dominikac321 presne tak. Robila som a bolo to najhoršie zamestnanie. Časté striedanie zamestnancov, málo ľudí tam vydržalo

lucia245
31. mar 2024

Štátna správa

rozculena
31. mar 2024

@doriiis 😂

rozculena
31. mar 2024

@doriiis tak to ťažko

brrunetkaa
31. mar 2024

@anetama viem čo sú audity aj termíny aj všetko ostatne ale nepríde mi zo zložité a ani stresujúce. Predchádzajúce kolegyne to považovali za náročnú a stresujúci prácu a často nestíhali termíny. Ja s kolegyňou ten problém nemáme. Mame super time management a sme zvyknuté na náročnejšie prostredie. Prišli sme si do štátnej správy oddýchnuť zo súkromnej sféry. Holt, každý ma inde nastavené hranice náročnosti prace.
Z môjho pohladu patrí štátna správa k tým pohodovejšim 🤷🏻‍♀️🙂

doriiis
31. mar 2024

@rozculena ....ako píše žienka vyššie.Kazdy máme nastavené to,čo je pre koho náročné inak.Pre mňa je práca vo výrobe úplná pohoda.Aspon ta moja.V pohode prac.cas/ plat a práca je úplne ľahká,miestami až nudna
Ale tak záleží veľa aj od zamestnávateľa.Ja mám možno šťastie🤷