icon

Kde sa zamestnať ako neobratný manták?

thunderdome
2. okt 2024

Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
sbear
13. jan 2025

@thunderdome Bratislava je draha. Tu sa neoplati vobec ist. A flasky a zelezo vsetko vyzbierane. To Tesco, ktore skusas sa mi zda ako najlepsia moznost na ktoru si prisiel.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
sbear
14. jan 2025

@thunderdome vidim, ze sa snazis. Ja prenajimam za 400 EUR garsonku v BA. Vobec do nej nic neinvestujem a mam tam babu dlhe roky, ktorej doverujem. Ona vie, ze lacnejsie nezozenie. Ludia ako ty si prenajimaju len 1 izbu, nie cely byt. Kamoska prenajima 2 byty. V jednom malom byte v BA ma 2 chlapikov cez 40 rokov, slobodnych, bezdetnych.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
janai1
14. jan 2025

@thunderdome to by sme ti aj tu povedali, že brigada len študenti. Aký je problém robiť na skrátený úväzok?

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
janai1
14. jan 2025

@thunderdome vieš čo je tvoj problém? Ty už dopredu vieš ako to bude a bodka. Na vykladanie tovaru nepotrebuješ neviem akú rýchlosť a na 99% si paletu vykladáš sám.

sbear
14. jan 2025

@thunderdome v BA okolo 400 EUR. Ale napriklad kamoska, kt. ma 2 byty a da inzerat, do tyzdna to ma obsadene. Ja prenajimam jednu malu garsonku 15 rokov. Viem, ze ked som dala inzerat, este v ten den som mala podnajomnika. Teraz tam mam 10 rokov podnajomnicku, ktora sa tam celkom drzi. Cisty zisk mam priblizne 150 EUR mesacne. Ono aj tieto podnajmy treba strasne sledovat. Len fakt drahe visia na inzeratoch dlhsie ako tyzden. V BA stoji rocna elektricenka tusim okolo 260 EUR, co je tiez dost palka. Ja som v BA koli dietatu, inac by som isla k lesu niekde byvat.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
belasy_motylik
14. jan 2025

@thunderdome Aké máš všetky psy. diagnózy?

sbear
14. jan 2025

@thunderdome ta extremna pomalost musi byt fakt... A pain in the ass.

reuska1
14. jan 2025

@janai1 ak si citala diskusiu, on uz mal 50 zamestnani. takze to asi nie je tak, ze do predu si povie, ze to nezvladne. On to ma reálne odzite.

janai1
14. jan 2025

@reuska1 lebo sa furt hlási do zamestnaní kde ide najmä o rýchlosť a sám dobre vie, že to nezvládne

reuska1
14. jan 2025

@janai1 jeho tam posielaju z uradu prace

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
humeyra
14. jan 2025
zobaka
14. jan 2025

tie velke hal ti nesposobuju uzkosti? ale ty asi s tym problem nemas

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
zobaka
14. jan 2025

@thunderdome to je pravda, tato doba nepraje citlivym ludom, len 100% zdravym, resp. vyzaduje a ocakava sa to

sbear
15. jan 2025

@thunderdome Kaufland je perfektny. Jedno z mojich najoblubenejsich miest na nakupovanie. Ja chodim v BA Trnavske myto. Tam je fakt stabilny kolektiv. Ak by si sa tam dostal a vedel by si si to tam udrzat, tak job snov. Pri chladiacich boxoch nechce nikto robit. Je tam proste stale zima. Na uplne jednoduche prace beru tusim iba brigadnikov. Ja beriem stale tie listy pre svoje zvierata, cize stale pozeram po zamestnancoch. Jedna pani je fakt drsna a ta mi nedovoli brat tie listy. Za 5 rokov, co tam chodim, je tam ten isty personal. A jeden strasne zlaty veduci, ten sa so mnou nehadal ani raz koli tym listom (bohvie, ci je single). Myslim si ale, ze ak by si sa tam dostal, mal by si na sebe realne zacat makat. Autizmus je sice extremne vazna porucha, ale da sa s tym nieco robit. Len treba sa sustredit na to, ze mimo prace si v uplnom klude. Relaxovat, sustredit sa na oddych. Psychiatricka je podla mna nanic, lepsia by bola psychologicka, ale tie su platene. Mozno nejaku neplatenu skusit. Tie haly to je katastrofa. Tam sa oplati len zacat robit a vystverat sa na vyzsiu poziciu. Sused tak robil pri Viedni v Rakusku. Tam je to to iste s tymi halami. Clovek vydrzi, len ak sa dostane na vysiu poziciu. Ja som sa hlasila do Kauflandu, ale nezobrali ma tam.

sbear
15. jan 2025

Viem o jednom mieste, kde prenajimaju izbu za 450 EUR mesacne. Je to v Bratislave 20 minut od Hlavnej vlakovej stanice. Ale netusim, ci tam prenajimaju aj natrvalo. Plus zase vsetko zdrazelo, cize je mozne, ze tu izbu budu este za viacej prenajimat. Je to tam cele zariadene s internetom. Ak by si mal v buducnosti realny zaujem, tak napis. Ale najlepsie je byvat u rodicov. Zdielaju sa naklady. Ja tak byvam s mamou. Finance je to lepsie. Kym si ja najdem partnera, s kt. budem zdielat naklady na byvanie, tak to mozno bude az v dalsom zivote.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal