Kde sa zamestnať ako neobratný manták?
Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.
@thunderdome ja ti verim, ako je to s pracou. Po 7 rokoch vo firme som si hladala robotu v administrative a veru 5 mesiacov ma nikde nezobrali a to som mala len okolo 37 rokov a dlhorocnu prax. Ale problem bol, ze neviem nemcinu alebo dokonale excel a podobne. Na nizsie platene joby ma nechceli, ze zase mam priliz dobry zivotopis. Takto to funguje aj u ludi s praxou. Ja som si povedala, ze cez taky stres s hladanim prace uz nechcem ist a setrim si proste v banke (terminovane vklady, dlhopisy), aby som uz fakt nemusela robit. Ja vyzijem aj z mala, ked musim. Ked zarabam, tak minan.
Co sa taka byvania, je dobre byvat s rodicmi z financnych dovodov. Poznam xy chlapov, ktori byvaju s rodicmi. Vacsinou su to rodinne domy. Ale byvaju aj v bytoch. Jedina vec je, ze sa treba naucit zit si svoj zivot, Lebo rodicia mozu fakt pozadovat kadeco extra. A potom chlap alebo zena nema energiu na vlastny zivot. Toto je jedina vec, naco davat pozor. Inac v byvani s rodicmi nevidim ziaden problem.
Ja osobne vidim problem v tom, ze chlap nema peniaze a stabiitu v zivote. V 40tke si najst partnera je ovela horsie ako v 20 a 30tke. Vacsina 40tnikov su v stastnych alebo nejakych manzelstavach. A hladat niekoho, kdo nechce plodit deti, ma aspon nejaku financnu stabilitu, je ako tak zdravy a este je medzi nami aj nejaka fyzicka pritazlivost... Ak chces nejaku zenu, tak zeny idu po financnej stabilite alebo po peknom prijemnom sympatickom muzovy (intimita).
@thunderdome podla mna, ak by ta rodicia zobrali k sebe byvat, ze im das 150 EUR mesacne a nechaju ta zit vlastny zivot, mal by si to lepsie. Ludia to robia potom tak, co sa sexu tyka, idu do hotela, motela na 1 noc. Co by ta vyslo lacnejsie. Su manzelia, ktori maju viacej deti alebo proste chcu mat chvilu pre seba, tak idu do hotela.
@thunderdome treba hladat seberovneho partnera predovsetkym, s kym by si sa hodil. Nechcem byt na teba drsna, ale celkovo sa mi nezdas ako chlap do manzelstva. Vztahy su komplikovane, clovek by si mal vybrat rovnocenneho partnera. Urcite existuje nejaka zena, ktora zaraba ako ty a nie je velmi pekna. Ja nie som pekna, no som rozhodnuta trochu na sebe pracovat. Dobra sprava pre teba je, ze zien je na svete ovela viacej ako muzov, cize mas ovela vyzsiu sancu si niekoho najst ako ja. Len pozeraj realne, kazdopadne modry konik nie je zoznamka.
@thunderdome ja som ta nevidela akoze nazivo. Ale ked pises, ze na ten speed dating ta nezobrali... tam na to maju odhad. Cize by som mala pozerat 50tnikov? No 40tnici chcu zvycajne este babatka. Ja som to financne myslela tak, ze napriklad kurier, ktory ma moju oblast, kde byvam, vizeral brutal pekne. Asi 5 rokov, co som ho tak nejako evidovala. Cize ak by nechcel deti plodit, tak by som ho brala okamzite aj s tym, ze zaraba o menej ako ja. Noo teraz som na neho pozrela, uz tiez zostarol, asi s tych balikov a Bratislavskeho smogu a mozno uz ma aj kopec deti, co musi zivit. Takze uz by som ho nebrala, lebo zaraba menej a este dajme tomu by z toho musiel vyzivne platit... a uz ani tak strasne sexy nevizera. Cize som stale na nule.
@thunderdome ale nie si vobec jediny, kto si zenu nevie najst. Osobne poznam dvoch 40tnikov. Jeden je moj priamy sused a ten vizera ok, ale veru tu povahu by som zniesla asi 2 hodiny maximalne. A druhy je synov ujo, ma tiez autisticku poruchu osobnosti, on ma aj peniaze aj vlastny byt, vzhladovo by mozno vedel nieco urobit so sebou, ale on tusim ani nikoho nechce.
@thunderdome vies co, v 40tke sa veru neoplati davat uz sance. Dala som sancu v 20tke, ten chalan vyslovene po mne isiel, nehodili sme sa povahovo a vyzorovo akoze ok dalo sa. 2 roky mi uplne stacili a jemu tiez so mnou. Odvtedy sance nedavam. Proste to nejde, musi tam jednoducho byt bud fyzicka pritazlivost alebo ina pritazlivost. No ja mam 48kg, takze to by sme sa nehodili k sebe nijako.
@thunderdome akoze pozeram vyslovene po typkoch o kt. si myslim, ze nechcu mat deti. Ale ja pozeram len 2 mesiace. Ja som 10 rokov fakt nikoho nechcela a pozerala som po chlapoch len preto, lebo boli/su pritazlivi. Akoze teraz uz mi nejako zacali tykat biologicke hodiny, ze uff, uz 44 rokov, starnem, este posledna sanca. Ale fakt ocakavam, ze to moze trvat aj roky a mozno az dalsi zivot.... Fyzicka pritazlivost musi byt, inac by ten chlap bol proste iba ako chlap, ktoreho vidim sem tam a poviem mu ahoj/dobry den... a to je vsetko. Ja zase nikoho povahovo nepritahujem. Vzhlad by sa akoze dal, zivit ma nemusi, o moje dieta sa starat nemusi... ale po mojej extra introvertnej matke som teda nezdedila nic moc za povahu. Preto moj 5 rocny fakt uzasny vztah skoncil a som sama.
@thunderdome jo, nieco mi to meno hovori, asi tiez casto visi na konikovy. Ja chodom mesiac na reddit do skupiny r/datingoverforty (randenie po 40tke) a veru tam take veci riesia tie zeny, ze fakt ta fyzicka pritazlivost by mala byt aspon trochu. A este aj povahovo, akoze ja nechcem zase skoncit v troskach o par rokov. To sa mi neoplati. To sa mozem venovat len svojim zaujmom. Cas rychlo leti fakt. V 20tke som isla vyslovene po dokonalych chlapoch a mala som takych 2, ale co z toho, ze si ich neviem udrzat. Aspon ze moje dieta svojho otca zboznuje... Takze teraz hladam niekoho, s kym by proste ten vztah fungoval dlhodobo. Akoze vela chlapov v 40tke su pribrati riadne, ale tak maju stale isty sarm (bohuzial su zenati, pre mna no go).
@thunderdome neboj, vykradnut ta moze aj sused. Ja mam 43.
@thunderdome nie som bohata ani zdaleka. Vies v akom rozpadnutom starom byte a dome byvam? Sice je to BA, ale aj tak noo. O peniaze nejde. Poslem ti do spravy foto, napis, co si myslis. Ale my by sme sa nehodili k sebe vobec.
@thunderdome ale teda nemusel si jej pisat, ze vyzera starsie, to nie je velmi gentlemanske🤪, ste rovesnici a vyzerala na svoj vek primerane.
Podla mna by ste sa mali stretnut a zistit, ci by iskra nepreskocila👍
@thunderdome ja so zmeskala sbear fotku, takze ti neviem povedat ci by ste sa spolu hodili, aj tvoju by bolo treba
inak som si tak spomenula na situaciu v praci, kde chodil k nam do roboty jedne bezdomovec, dokonca pil a v jeden den cisty, usmiaty, triezvy so zenou, vzala ho k sebe do bytu, dala ultimatum ziadny alkohol, dokonca si nasiel pracu, takze aj take pribehy su, nic nie je stratene
inak sa smeje ako si sam seba popisal 😝
Podľa mňa to nebola veľmi dobre fotená fotka, preto ti príde, že vyzerá staršie. Myslím si, že je práveže veľmi sympatická a pekná, hlavne tie krásne veľké oči a pohľad mi ihneď udreli do očí. Krásna žena, vyzerajúca na svoj vek.
@thunderdome inak, presne ako píše @zobaka, aj tvoju fotku by bolo treba vidieť. Škoda, že nevieme ako vyzeráš. Ty sa tak moc podceňuješ a stále dokola opakuješ, že nie si sympatický a ako veľmi si nepekný a nepríťažlivý a rôzne negatívne veci o sebe stále píšeš a pritom to tak vôbec nemusí byť. Mnoho ľudí si o sebe myslí, že nie sú pekní a pritom sú 🙈

V podstate sa nedá zovšeobecňovať absolútne nič. Prečo by bolo nemorálne žiť u rodičov a rozdeľovať si výdavky? To o čom hovorí @sbear nie je "mama hotel". Sú ľudia ktorí svojich rodičov využívajú, bývajú u nich do 30-ky či 40-ky, nič neprispievajú a ešte im maminky varia, perú, upratujú za nimi a pod. A potom sú ľudia, ktorí si proste rozdelia náklady, prispievajú, v domácnosti pomôžu a trebárs šetria, kým sú single, sporia kým nenájdu niekoho s kým by si chceli založiť rodinu alebo kým bude nejaká výhodná ponuka na nehnuteľnosť. A aj takto je to v poriadku. Naozaj nerozumiem, prečo by sa takíto ľudia mali nazývať "podivínmi", najmä ak to vyhovuje obom stranám, čiže aj rodičom. A hlavne - nemal by si brať modrý koník, všetky témy tu a názory ako nejaký maják toho, čo je normálne/morálne a čo nie. Na to nech ti radšej slúži zdravý úsudok.