Kde sa zamestnať ako neobratný manták?
Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.
skus socialne sluzby (domovy dochodcov) alebo cez mesto robit opatrovatela starych ludi u nich doma.
@thunderdome Kedy to bolo? Momentálne je akútny nedostatok opatrovateľov. Vyskúšaj obecný úrad v obci kde žiješ, nie agentúru. Ja mam takto vedľajší pracovný pomer. Robíš stále tie isté úkony pri starom človeku.
@thunderdome Tak toto sa mi nechce veriť. Mam napr. kamarátku, ktorá potrebuje opatrovateľku pre svojho otca a vraj horko ťažko. Chýbajú ľudia čo by to chceli robiť. Chod sa opýtať priamo na úrad, ktorý prevádzkuje opatrovateľskú službu.
@thunderdome Ja mam na mysli kurz na opatrovateľa. Tento úřad práce prepláca.
@thunderdome Najskôr sa chod opýtať na obec, či u vás potrebuju a ci by ta vzali keď budeš mat ten kurz. Ten je podmienka. Potom chod na úrad práce.
@thunderdome Súhlasím. Práca vo veľkých firmách nie je nič pre teba. Treba hľadať niečo iné, kde ľudí treba a nie je tam takýto tlak. Ta sociálna oblasť by mohlo byt niečo pre teba. Držím palce!
@thunderdome tak si tych prac treba najst viac, a cielene a napr. urobit si na to zivnost.. pracovat na zivnost, obchodneho zastupcu a podobne veci riesit s flexibilnejsim casom... da sa viac veci na zivnost robit naraz, len musi byt ponuka/dopyt. Ak manualne, tak sezonne prace v zahranici s nejakou partiou (neviem teda ci sa este take daco robi)?
Neviem, ja cisto vymyslam xy moznosti..
Ahoj, podla mna si realny 🙂 som myslela, ze len moj syn je fanusik thunderdome, som mu poslala tvoj prispevok, jeho odpoved bola znie ako ja, akurat nie som autista 😁 aj moj sa stale stazuje, ze sa tazsie uci, nakupila som rozne vitaminy na podporu pamate, proste musite najst pracu, ktora vam sadne, klasicke natlakove prace pre vas nie su, mojho bavi nieco montovat, fyzicky sa bavkat, aj ked je rozumny
@swanlakelady nemoze robit korektury, robi chyby, napr plural muzskeho rodu, co je zaklad, dal ,y'. Vyjadrovanie ma hlavu a patu, co nie je samozrejmost, ale gramatika veru nie je na urovni korektora
Prve, co mi napadlo, bol vratnik, ale to pises, ze sa neozyvaju - skusaj dalej urcite. Napriklad v mojom meste je ,vyberac parkovneho', pan sedi v budke na parkovisku a vybera peniaze, take by mohlo byt fajn. Roznos letakov... ale ja by som skusila aj predavaca niekde, kde sa nepremelie vela ludi - napriklad obchod s kuframi a podobne - tam nebyvaju rady ludi, ktore by vytvarali stres
@thunderdome bezdomovci neviem,aké majú dávky....asi žiadne,z akého dôvodu by mali mať?
Ahoj a koľko máš rokov a žiješ sám ? A v akej lokalite žiješ ? No a neskúšal si prácu v elektre ako predajca ? Je ich málo a tam vír byť kludnejsie tempo, síce dlhšie zmeny, ale máš aj voľno, není tam také neustále tempo práce alebo sbs strážnik
@thunderdome toto poznáš? Zadáš si tam požiadavky,vyfiltruju ti... môžeš si nastaviť agenta a každý deň ti budú chodiť nové inzeráty
https://www.profesia.sk/