icon

Kde sa zamestnať ako neobratný manták?

thunderdome
2. okt 2024

Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.

grof_monte_christo
4. okt 2024

@thunderdome Vies co, záleží, koho opatrujes. Co ja poznám, tak sú to starší ľudia, ktorí ešte chodia, treba im nakúpiť, robiť im doprovod k lekárovi, doma niečo upratať, pomoct s rannou hygienou. Nemusíš si brat ležiaka.

kp7333
4. okt 2024

Supermarkety si skusal? Dokladat tovar, pripadne pokladna.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
rozculena
4. okt 2024

@thunderdome zaregistruj sa, máš tam kolonky,ktoré vyplníš,poklikaj si tam,to sa zle vysvetľuje takto....

kristiii
4. okt 2024

@thunderdome a neskúšal si niekedy pozháňať niekedy na Bazoši nejaké staršie repráky, dať ich "dokopy", opraviť a potom so ziskom predať? Poznám viacero chalanov, ktorí si takto slušne privyrábajú, niektorí to majú aj ako hlavnú živnosť. Ak bol elektro tvoj sen, tak týmto smerom by som začala, ak máš tieto veci kde skladovať a s čím ich opravovať, resp. im dávať druhý dych. A zamestnať sa niekde v elektre by ťa tiež mohlo baviť aj uživiť.

mira0611
4. okt 2024

@thunderdome ahoj, ja som mala takeho kolegu, dostal vypoved, ja si myslim najlepsie co sa mu mohlo stat, odvtedy pracuje v Merkury markete, minule som tam bola, myslim, ze ho tam maju velmi radi. Uz tam je tusim 3.rok.
Predtym sa staral o svojho dedka.
Viem si ta dalej predstavit ako vodica kamionu, ti zvacsa chodia na dlhe trasy, treba trpezlivost na cestach a hlavne klud. Mame takeho v rodine, aj on ti je podobny, ale tym ze sa neponahla, a je spolahlivy ho ma šef velmi rad, ma uz cez 50. A mal len 2 prac.miesta. Prve zanechal lebo mu tu ponukli viac, tak ho vyhladali, nehladal si novu pracu.
Myslim, na vodicak typu C ti teraz preplatia aj cez UPSVAR

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
rozculena
4. okt 2024

@thunderdome na používanie apky nie je nutný životopis.Alebo už si našiel nejaký inzerát,kde ho chcú?

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
kristiii
5. okt 2024

@thunderdome ale ja som nemyslela, že máš tie veci opravovať známym. Ale niečo zohnať a následne to dať na internet (k tomu očividne prístup máš) a predávať so ziskom.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
kristiii
5. okt 2024

@thunderdome ale to bolo kedysi. Teraz, keď novodobá elektronika už nie je to čo bejvala, sa práveže mnohí radi vracajú ku klasike. Fakt poznám viacerých chalanov, ktorí sa tomu teraz venujú a darí sa im. Čím netvrdím, že sú milionári, ale určite si privyrobia viac než ty zbieraním fliaš a myslím, že aj pre potencionalnu partnerku je to prijateľnejší "koníček".

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
estellas
5. okt 2024

@salome123 Ja pracujem v domove dôchodcov.
Je to dosť náročná práca. Je tam veľmi rýchle tempo. On písal že mu robí problém, keď robí v rýchlom tempe. Ja to neodporúčam. Pre neho by bolo oveľa lepšie opatrovať jedného človeka.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
ibatanecnica
7. okt 2024

@thunderdome a co v kuchyni umyvanie riadov cistenie zeleniny a pod.

julajlatvar
7. okt 2024

Pre teba je aktuálne priorita vybaviť si ŤZP preukaz. S týmto preukazom sa budeš môcť zamestnať napr. V chránenej dielni alebo napr. V sociálnom podniku. Dnes už má skoro každá väčšia obec svoj sociálny podnik,kde pracujú 'invalidi' a už len záleží na Tom,čo všetko daný podnik robí. Ja pracujem na obecnom úrade,kde máme taký podnik (východ Slovenska) pracujú tu aj nepočujúci napr. Robia bežné 'upratovanie" , hrabú lístie, zbierajú odpad, triedia odpad, sem tam robia 'pomocnikov' pri stavebných prácach . (Rozumej,keď sa v obci robí chodník,tak podávajú materiál, zametaju,vozia štrk vo fúriku a podobne) . Toto by bola práca pre teba. V sociálnom podniku bývajú vždy akoby ' mentori' ktorí pomáhajú tým slabším. V sociálnom podniku ale musis mať TZP preukaz,aby na teba podnik dostával financie od štatu, záleží potom od % odkázanosti. Podľa toho aj pracujú u nás,niektori Full time,ini len polovičné úväzky.

buberova
7. okt 2024

Možno by ti pomohlo k životopisu posielať aj motivačný list kde by si mohol opísať svoje okolností a povedať v čom by si mohol byť prínosom 🙂

dharmasanata
7. okt 2024

Chránené dielne a tam si možno nájdeš aj priateľku, už sme ti to voľakedy radili

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal