Kde sa zamestnať ako neobratný manták?
Kde by sa mohol zamestnať neobratný, mantavý človek ktorý je taký že čo chytí to pokazí? Zamestnať sa nemám problém, nevadí mi cestovanie, zmennosť, čo mi povedia to urobím. Len som taký mantavý nešika že pomalšie chápem, dlhšie sa učím, treba mi viac vysvetlovať, proste niečo ako na špeciálnej škole že sa mi treba viac venovať, kým sa to naučím, ide mi to pomalšie. Keď mám pracovať v tempe, pod tlakom, v strese, tak panikárim a všetko domotám. Keď po mne hulákajú tak panikárim a všetko mi padá z ruky. Mám diagnostikovaný autizmus, ale nemám žiadne konečné potvrdenie pre úrad práce aby ma zamestnali v chranenej dielni a pod. U štandartných zamestnávateľov sa všade robí pod tlakom, stresom, v rýchlom tempe. Potom mám večne taký problém že ma vyrazia z práce, idem na úrad práce, ale keďže trh práce má neustály nedostatok pracovníkov tak sa obvykle veľmi rýchlo zamestnám, zase ma vyhodia… Takto to ide stále dokola. Dva týždne na úrade práce, dva týždne v zamestnaní a takto dokola. Jediné čo viem robiť sú práce na úrovni bezdomovcov že zbieram zálohované plechovky a flaše, alebo kovošrot a nosím do zberných surovín. To jediné čo mi ide. Viacerí mi vytýkajú že žijem ako bezdomovec ale tak to je to jediné s čím si zarobím každý deň pár eur a mám na jedlo.
Pravdepodobne keď sa rodičia pominú, ajtak skončím ako bezdomovec.
Niečo takéto by pre teba nebolo vhodné?
https://www.profesia.sk/praca/lidl-slovenska-re... (je tam viac ponúk v rôznych častiach Bratislavy). Plat celkom dobrý a z toho čo si písal by ti upratovanie vyhovovalo.
https://www.profesia.sk/praca/incheba/O4935782
Prípadne toto je záhradník, je to jednoduchá robota kde na tebe nebude až taký nátlak.
Robota vo fabrike nie je pre teba vhodná, skús sa zamerať na iné práce upratovačka, záhradník, pomocná sila v kuchyni, smetiar. Ak zvládaš šoférovanie tak sa pozri po práci kuriéra pre Bistro, Wolt.
@thunderdome veď ale cez tie “klikania” sa tvoj CV a údaje o tebe dostanú na personálne, kde si CV jednotlivých uchádzačov zbierajú a postupne buď vyradia alebo oslovia. Klikaním aj potvrdzuješ rôzne legislatívne veci, napríklad súhlas so spracúvaním osobných údajov a podobne. Nie je to proces na 5 minút, treba byť trpezlivý. Väčšina firiem má telefónne číslo pri inzeráte. Ale volať tam? Načo? Nemajú na to čas, zaklad o tebe sa dozvedia zo zaslaných podkladov (klikačiek), preto je dôležité mať ich kvalitné a pýtať sa môžeš na osobnom pohovore.
Prepáč ale keby mi mal každý volať a hovoriť o sebe a niečo vysvetľovať, brala by som to ako veľmi otravné.. proste "normálne" je poslať si životopis, prípadne k tomu aj nejaký sprievodný list... 🙂
@terezka1947 Aj gramatika celkom ok, dokonca nominatív plurál.
@thunderdome Ja fakt žasnem ze človek s takým prehľadom ako mas ty sa nemôže nikde zamestnať.
@thunderdome ahoj ako sa máš?
@thunderdome vždy sa môžeš mať lepšie len pre to treba niečo robiť
@thunderdome môžeš skúsiť zahraničie
@thunderdome čo má vláda s tým, že sa furt len ľutuješ? Na dokladanie tovaru nepotrebuješ mať žiadnu rýchlosť ani neviem aké vedomosti...
https://www.profesia.sk/praca/textile-house-for...
Toto si skúšal?
@thunderdome to je to, že nemajú šajnu ako sa cíti clovek s takou diagnozou, oni maju tabulky, ja som v kazdej praci vydrzala 2 roky az v poslednej som skoro 10, ale mam dost..
Ja som si kazdu pracu nasla len cez Profesiu (za 20 rokov som viac x hladala). Treba to tam vyklikat, treba aj fotku pridat, datum narodenia zverejnit, vypisat presne ten zivotopis. Ked ma po 5tich rokoch prepustili z prace, tak som na profesii reagovala na 50 ponuk, chodila som po pohovoroch, vizeralo to biedne. Potom som si nasla, ale bolo to priiz takze na mna. Takze po roku zase hladanie. Tiez som sa uchadzala o viacej ponuk, nakoniec ma zobrali. Je to otravne a neiste. Ale treba skusat. Kamaratka to vzdala ako vy, ale ju s detmi manzel zivi a ona robi domacu pani, takze to je ine. Vam by vyhovoval ten preukaz o postihnuti, mali by ste vacsiu sancu. Ak vam lekar nechce dat papier, co tak vymenit lekara? Rodicia by vam mohli pomoct, ved vedia, ako ste na tom nie? Peniaze su zaklad, ak chcete zit slusny zivot, treba hladat. Niekto hlada aj 3-4 roky. Su oblasti Slovenska, kde je uplne mizerna sanca sa vobec zamestnat a ludia musia chodit do Nemecka a Rakuska. Nechat doma rodinu, deti a pendlovat stale, raz doma, potom v zahranici. A je to tazke. Skuste aj statnu spravu. Inac sikana je uplne vsade. Poznam uplne beznych ludi, co ich v praci sikanoval sef alebo sefka. Ale vzdy mate moznost odist. Ale peniaze si treba setrit aj do buducnosti. Mne jeden kolega furt frflal na sefku a robotu, bol furt negativny. Tak som mu napisala par vyhrazok a skoro ma vyhodili koli sikane. Potom zacal otravovat kolegynu, no ona je taka zlata dusa, ze ona ho pocuvala jednym uchom dnu a druhym von.
@thunderdome len tieto prace su asi dost tazke po fyzickej stranke. Ja co som skusala v minulosti prace fyzicky narocne alebo naopak psychicky, tak to som vobec nedala. Bud som ja odisla, ale mna vyhodili. Pre mna je najlepsia taka kancelarska, menej platena, kde mi da kazdy pokoj a nie je vela roboty. Take sa hladaju tazsie.