Kde sa zamestnať pri dvoch malých deťoch?
Ahojte mamičky, rada by som vás spýtala, aké je vaše zamestnanie pri malých deťoch po skončení materskej? zaujíma ma najmä kde pracujete tie, ktoré máte 2 a viac detí ako riešite opateru,škôlky a pod.nerobím nejaký prieskum, len ma naozaj zaujíma kde sa možno zamestnať a stíhať aj rodinu aj robotu, najmä ak škôlky fungujú do 16 hod a o deti sa vám nemá kto postarať....napr.ja konkrétne mám dve deti, manžel chodí väčšinou mesiaca na služobky, syn je v škôlke , dcéra pôjde až od septembra.materská mi končí 23.apríla a vzhľadom na podmienky,ktoré mi dal zamestnávateľ som sa rozhodla ukončiť pracovný pomer.je možné mať slušnú prácu a zároveň sa aj normálne starať o rodinu?
@luciferkax mozes prosim napisat,co presne robis? Kludne aj IP,ak nechces verejne,dakujem 😉
@sedem plavčíka :P najprv som robila len brigádu, potom sme sa dohodli ešte s jednou, že budeme robiť dve na jednom pracovnom mieste a je to super vec, ked to umožní "šéf"..
@zuzub ahoj ja som akurat teraz riesila po 6 rokoch pracu mladsie dieta od septembra v skolke to som si nasla dohodu kde som robila vacsinou ranne alebo aj na nocne som pristala a v robote som ziadala skrateny uvazok lebo mi dali robit 12 stky kratky dlhy tyzden to som odmietla poskytli mi robit na 6 hodin jeden tyzden od 9do 15 stej druhy tyzden bude horsi tam robim od 12-18stej skolka je do 16:30 popritom robim na dohodu a hladam si inu robotu radsej budem vstavaj skoro rano alebo nocne lebo neviem ako budeme vyberat deti ked budem na poobede lebo muz nebude vzdy stihat po deti.Dnes chcem ist za susedkou ze keby mu nestihal do 16 stej vybrat deti tak ci by mi ich nevyzdvihla ona a by sa jej zaplatilo nasi nebyvaju n tomistom meste ako my dokonca byvaju na dedine a ide mi bus o 12:30 a potomaz o 16:45 a kedze muz dopredu nevie kedy skonci tak aby zase neboli zbytocne u nas v meste ak bude muz stihat
no ja som nastupila po MD do banky na pobocku. po dvoch mesiacoch som dala vypoved co sa to nedalo stihat. Teraz robim na dohodu v administrative ale tiez to nie je vyhra. Ano ak potrebujem volno kvoli detom tak ho mam, ale ziadne preplatene ocr, dovolenky, sviatky nic. Platena 3eura na hodinu takze tiez ziadna slava. . Ak to nebudem vediet zmenit budem musiet hladat nieco ine. Len najst nieco na 6-7 hodin denne je problem ☹
@stanulienkat, toto sa napr. u nas neda, aky to je zakon prosim ta? Toto by ozaj malo byt, lebo akonahle sa zena zamestna a ma 9 hodinovui prac. dobu (my tak mame, ze mas hodinovu obed. prestavku a musis ju mat, ci chces alebo nie), tak je to ozaj blbe. Nehovorim este k tomu nadcasy.
@demeterka, tak toto je tazko diskriminacne!!!! Ktory debil to vymyslel? Co sme my ine matky ako tie ostatne? Nemam slov. Mam pocit, ze im ide len cisto o podporu mimo BA podnikatelov. Pre podnikatelov je to super, je to pekne, to sa mi paci, nech im pomozu, ale luto mi je mamiciek, kt. z toho nemaju nic.
Nehnevajte sa, v SR je hádam najdlhšia materská vôbec zo štátov sveta (3 r.), ťažko teda žiadať ďalšie úľavy. Inde nemajú takýchto vymožeností!
@velkacica len s tym rozdielom ze na zapade ak si to zena moze dovolit tak ostane na materskej dlhsie nez je ta oficialna a ak ide do prace, tak na part time ak kym deti nejdu do skoly alebo aj dlhsie aby sa mohla postarat o rodinu (hovorim o strednej triede domacich obyvatelov, nie o slovenskych pristahovalcoch ktori tam zbieraju kazdy cent) ... a u nas sa bude dokola omielat aku mame dlhu matersku ... to ze to znamena ze po 3 rokoch dieta v skolke a zena sa moze roztrhnut, to uz ludia zabudnu pridat
@katka1981
@mima4
ze svoje dieta vidi desat minut pred zaspatim, mozno ako bonus hodinu v zapche a cez vikendy ak zrovna neni nejaky uzasny team-building ... a riesi ci bude viac nasrata ucitelka v skolke alebo sef ked sa rozhoduje ci moze odist po pracovnej dobe z prace
dost rozdiel oproti tomu ist na styri hodky do roboty, prijst si po dieta a potom si spravit spolocny program, pripadne ak chodia do skoly tak si prijst po dieta do skoly a moct potom este normalne zit
ak je to podla vas sedenie na riti, tak vas problem ze ste sa nechali tak brainwashnut v zamesntani 😉
@meluela, ja ti celkom nerozumiem, ved to co pises, ako matky funguju, co siu adresovala teraz mne a mime4, ved to je realita, a tak fungujeme, preto nerozumiem tomu, ze ak je to podla vas sedenie na riti...... Ani Mima ani ja sme nepisali, ze by si pisala blbosti alebo nieco, presne si to popisala, zial tak fungujeme, clovek si ani nemoze uzit dieta. Je to smutne. O com to cele je?
Ja som z Bratislavy a uz v druhej firme robim na skrateny uvazok. V oboch firmach som nebola ani zdaleka jedina na skrateny uvazok.
V prvej firme som nastupila ako bezdetna na plny uvazok, po materskej som sa vratila na 6 hodin. Po istom case boli vo firme problemy, pre ktore dom odisla. Zacala som si hladat novu pracu, lenze 95% bolo na 8,5 a viac hodin denne. Niektore firmy maju podla mna este take nezmyselne poziadavky ako povinna hodinova obedna prestavka, alebo ze vsetci zacinaju o 9:00 a nemozu skor... To pre mna absolutne neprichadzalo do uvahy, kedze s cestou by som bola denne aj 10-11 hodin mimo domu, co sa pri detoch neda, hlavne ked aj moj manzel byva v praci od nevidim do nevidim.
Hladala som preto specialne ponuky na skrateny uvazok, bolo ich malo, hlavne s mojim vzdelanim a skusenostami, ale nastastie po zhruba pol roku hladania som nasla. Zamestnala som sa vo vacsej zahranicnej firme, u nas na oddeleni je vela mamiciek na 4 alebo 6 hodinove uvazky. Nikto sa nad tym nepozastavuje a mne to pride uplne super.
Zarobim sice menej, ako keby som robila na plny uvazok, ale ved deti vyrastu a potom mozem ist znova naplno pracovat.
@meluela Vies co,mam pracu kde som minimalne *8 a pol hodiny, ale stiham - neni nasraty ani sef - ked je potrebne potiahnem z domu nadcas, ked mam urgent,pusti ma skor....ani ucitelka v skolke, nakolko si platim sukromnu a tam si nic take nedovolia. a pretoze som sa v zivote dost nadrela a viem aj jazyky, mam dobre platenu pracu, mozem si taku skolku dovolit...teraz si viem predstavit, kolko mamiciek to zdvihlo zo stoliciek, ale je to tak
stiham normalne, i ked mam len 1 dieta...preto som polozila aj otazku,co vie zakladatelka temy trhu prace ponuknut...lebo niektore mamicky, chcu pomaly pracu na 3 hodiny denne, zaroven dobre platenu....takto to nefunguje
no nie, neda sa mat normalne pracu a rodinu a skolku do 16tej bez kadejakych vymyslov, pomocnikov, brigadnikov a kopec stresov. Na case aby rodicia apeovali aj na skolky, ze proste NEMOZU robit iba do 16tej, ked najbeznejsi pracovny cas je 8-16:30 a nedokazeme sa ani na 16:30 teleportovat na miesto. U nas to vyzera tak, ze ja musim odist z prace o hodinu skor aby som stihla zobrat malu a ist domov... co je uplne na hlavu a keby som nemala ako tak flexibilnu pracu, urcite by som to nezvladala.. a HLAVNE prace na nizsich poziciach, co urcite bude aspon urcity cas tvoj problem, ak nepojdes na skrateny uvazok, rozny predavaci, dokladaci, ale aj administrativa a ludia obsluhujuci nejakych zakaznikov napr. nemaju moznost flexibility, ak je tam ten jeden clovek na to sam (co je u malych zamestnavatelov bezne). Zamestnavatel to aj z objektivnych dovodov nebude tolerovat... ja si otvarat usta v skolke nemozem, uz by som im to povedala aj na rodicovskom v septembri (bohuzial nie je moznost vymenit skolku, vsetky u nas pracuju rovnako, ako urcite dakto podotkne), lebo ostatnym rodicom to asi vyhovuje... neviem si to predstavit... Kedze ide o statne skolky, videla by som to na peticiu alebo nieco podobne a riesit cez mesto. Ja v tejto dobe vidim velmi malo ludi co chodia do skolky s detmi na 6:30, takze je zbytocne aby tam niekto o tom case bol... aspon u nas. kludne to mohli o pol hodinu/hodinu posunut.
@zuzub da sa to zvladat .... ja pracujem na full time, malého mam v statnej skolke, vybera mi ho jedna pani, ktoru platim a caka s nim u nas doma kym neprideme, mame rozdelene prace v ramci rodiny, muz ja dcera syn, ale zasa sa nevzrusujem ze neni tu vyligotane....
ak potrebujem viem robit z domu alebo manzel, pri navstevach lekarov a pod s detmi sa striedame podla vytazenia v praci v dany den.
Ono cim ta viac zamestnavatel potrebuje tym je ochotnejsi robit ustupky...
@mircalla ja ani nemám veľké oči viem načo mám načo nie. ale ja nemám ako prioritu robiť závratnú kariéru chcem len skĺbiť prácu a starostlivosť o rodinu nejakým kompromisom.ja som teda deti nemala na to, aby som ich po 3 rokoch niekam odložila a robila od nevidím do nevidím.navyše z firmy , z ktorej pravdepodobne odídem som bola 13 rokov mínus teda 5 čo som na materskej teda robila som 8 rokov čo si myslím, že má dnes odrobené v jednej firme málokto, takže asi predsa len bolo čo ponúknuť.ak ak by mi vyhovovala pracovná doba tak neodídem.buď spokojná a vďačná, že máš takú prácu, dobre platenú a stíhaš byť aj pre teba dostatok času s dieťaťom, to sa dnes darí málokomu.
@maznacik007 len ja mám manžela 3-4 týždne v mesiaci na služobkách takže nemám si s kým deliť práce,všetko ostáva na mne.
ja premyslam zacat podnikat
@simca06022011 toto sme aj my riešili na rodičku , že to čo je,aby v dnešnej dobe bola škôlka do 16 hod veď nie každý má na súkromnú.... ale bolo nám povedané, že učiteľky nemajú úväzok na to ,aby bola dlhšie.a ked sme chceli posunúť aby bola od 7 hod tak nesúhlasili rodičia čo chodia skoro do práce.ale myslím, že je to vec miest a obcí v ich kompetencii je toto riešiť, ved rodičia by si za tie 2-3 hodky navyše aj doplatili....

@zuzub ak sa ti taka praca nepodari najst, tak v pohode si najdi cloveka, ideal mamicku, co ma v skolke dieta, aby vzala za odmenu aj tvoje a bola s nim hodku, dve 🙂
V BA ludia v praci bezne koncia okolo piatej a riesia to takto...