icon

Kde ste si hľadali prácu?

31. jan 2023

Ženy poraďte mi. Určite viacero z vás riešilo podobnú situáciu, a keďže ešte mám trošku čas, viem sa zariadiť.
Malý mi pôjde od septembra do škôlky, vtedy mi konci RP.
Lenže bojím sa, kde ma zoberú do práce s tým, že v prípade choroby budem musieť byt doma. Máme dve deti, dcérka bola prvý rok doma skoro stále. Týždeň v ms, týždeň doma atd.. plus prvé mesiace treba ísť skôr vyzdvihnúť, okolo 14:30 . Manžel ma výbornú robotu, dobre platenú plus možnosť povýšenia, čiže ja sama nechcem aby si to pokazil. Prácu som tu predtým nemala, pracovala som v zahraničí.
Som vystudovana učiteľka, no bez praxe.
Zamestnať by som sa vedela hocikde, som šikovná, rýchlo sa učím, ovládam viacero jazykov, som komunikatívna atd.. v tomto smere si verím.. Lenže ktorý zamestnávateľ bude brat ohľad na to, že možno prvý polrok/rok budem častejšie doma ako v robote. Z môjho pohľadu je to nereálne. Deti postrážiť okrem nás nemá kto. Rodina je veľmi ďaleko, a st rodičia chodia tiež ešte aj cez víkendy do roboty.
Predávanie kozmetiky ako LR atd ma vôbec nezaujíma, a fakt je to všade. Čiže týmto smerom by som ani nechcela ísť. Ale ani doma sedieť nebudem vedieť, keďže som dosť pracovitá.
Neviem fakt…
Ako ste to riešili v podobnom prípade vy ?
Akú prácu ste si hľadali , aby ste mohli byt doma v prípade choroby, ak je dieťa častejšie choré?

dkethe
31. jan 2023

Hladaj pracu s moznostou homeofficu 🙂 casu mas habakuk, malo by sa podarit.

janinah
31. jan 2023

Chod učiť, bežné v školách matky učiteľky s chorými deťmi sú doma a kolegyne zastupujú.Pred Vianocami aj 3_4hodiny zo 7mich mal syn suplovane na gymnáziu.Ber prácu,kde sa viete navzájom zastúpiť,nie kde ta robota bude čakať,kým znova po očr nastupis.

guiseppinka
31. jan 2023

Ucitelov je malo, sla by som do skolstva... Casovo super, prazdniny mas skoro poriesene a s ocr to kolegyne preziju nejako... Ved to nebude vecne a ak maju deti, tak to pochopia... Mne vcera volali zo skolky, ze dcera ma teplotu a s kolegom sme sa bavili, ze ich dcera je vkuse chora, ze jeho zena pracuje vecer... Lebo inak, ze to nedavali...

anjelicek26
31. jan 2023

Nuz mas pravdu, ze ziaden zamestnavatel logicky rozmyslajuci nebude podpisovat zmluvu s clovekom, co mu povie, ze bude viac doma ako v praci prvy rok... takze hladaj home-office moznosti, je ich viac a viac... aj ked to skore vyzdvihovanie, home office tiez nie je holubnik, aby si odbiehala pocas pracovnej doby... ako pise kocka vyssie, hladaj pracu, kde sa viete pozastupovat na zaciatok... teda viacere robite to iste a zensky kolektiv, tam tie matky vedia, ze sa to proste inak neda.

Byva ti maly casto chory? Lebo moji nebyvali vobec, nie je to vytesane do kamena, ze bude chory non-stop... mne mlada od jasli az do skoly chora nebola, potom schytala 3x covid, ale "chora" by som to tiez nenazavala... proste imunita funguje skvele u nich...

casillas28
31. jan 2023

Skus v skole..ucit alebo robit nejaku asistentku ucitela..to sa da a ten cas sj vies aspon trosku dohodnut..druha vec je home office ak by sa ti dalo..my sme minule do firmy prijali zenu ktora sa vratilia zo zahranicia, tiez mala Vs pedagogicku...vie jazyk a zaskolili sme si ju...robi z domu a ked ma malu choru (co je dost casto) tak sinju necha doma a robi popri nej ..

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
liz_lemon
31. jan 2023

ucitelov je malo, takze by si urcite nasla uplatnenie v skolstve, a mas tam aj velku vyhodu pracovnej doby

hilda08
31. jan 2023

Velmi zalezi odkiaľ si, vo väčších mestách najdes ľahšie prácu na homeoffice ako v menších, darmo ti zeny z BA alebo zo zahraničia napisu, ze hľadaj HO. Ja som zo stredného Slovenska a teda prácu na HO je zázrak najst. Jedine logistika, IT.

ibanina
31. jan 2023

Alebo skús iné miesto v štátnej správe, pracujem 37,5h/týždeň, pracovná doba je zľahka flexibilná (dnes si trochu nadrobím, zajtra pôjdem domov skôr), 30 dní dovolenky a PN či OČR je lepšie akceptované od kolektívu - moc nechýbam, aj keď mám dve malé deti, ale viem, že keď musím ostať, u nás v práci je to v pohode. No, ale hlavne toho manžela potrebuješ, ktorý Vás potom uživí 😉 https://open.slovensko.sk/VK/SelectionProcedure...

casillas28
31. jan 2023

@hilda08 ja zijem v MT a pracujem pre firmu z BA 🙂 a oblast audit pre banku 🙂 a nik z mojich kolegov nie je v BA 🙂 najst sa da 🙂

belllinka
31. jan 2023

veď rob z domu online doučovanie jazykov alebo iných predmetov, na čo máš školu

hilda08
31. jan 2023

@casillas28 Jasne, ze da. Len to je náročnejšie najst.

lypka
31. jan 2023

Ahoj. Ja som teraz začala doučovať na dohodu, ak chceš napíš mi správu, pošlem info 🙂

lubike
31. jan 2023

moja známa robí doma preklady dokumentov a textov pre rôzne firmy. Všetko si posielajú mailami. Druhá učí -súkromné hodiny, cudzí jazyk, chodia ku nej domov. Tie časy, kedy sa to deje, si prispôsobujú chodu rodiny. Držím palce

olimuc
31. jan 2023

Da sa full remote …ja mám kolegov po celom Svk niektorí aj mimo Svk, v office boli naposledy v pred koronou

melanta
31. jan 2023

Viaceré tú píšeme home office. Ale pozor, ak bude mať dieťa často choré, tak jej HO nijak nepomôže. Pretože HO neznamená, že keď som doma, tak môžem aj o dieťa sa starať, aj hrať sa s ním, aj variť a upratať. HO znamená, že pracujem plnohodnotne, akurát nesedím v kancelárii ale doma. A ak je to práca, kde potrebuje byť k dispozícii v klasickom pracovnom čase, tak aj tak bude musieť ísť na očr, lebo nikto jej nebude tolerovať, že polovicu času nebude dostupná, pretože sa bude starať o dieťa. HO nie je práca pre ženu, ktorá sa potrebuje starať o deti počas dňa.

Autorka, ako tu bolo písané, učiteľov je málo, určite sú možnosti aj na skrátený úväzok aspoň na prvý školský rok. Píšeš, že muž zarobí dobre, čiže by to mohlo byť priechodné. Alebo potom si urobiť certifikáty na jazyk a prekladať (ak vieš jazyk na takejto úrovni) alebo učiť v jazykovke či online učiť jazyky.

kornelies
31. jan 2023

Nechapem, co riesis. Skolstvo, statna sprava, neprepustia ta pri prvej prilezistosti. Idealne zamestnanie pri malych detoch, cca 3 mesiace plateneho volna. Co viacej si mozes zelat???

zavana
31. jan 2023

niekto ti tu radil homeoffice, ale povedzme si narovinu - ani to nie je uplne vyhra velakrat :D mne osobne sa z domu robi strasne zle. kazdy sa doma sustredit nevie, ocividne ja patrim k tejto skupine.

missviolet
31. jan 2023

@hilda08 ved ale pri praci na HO je jedno, ze kancelária je v BA, ci? ked si raz HO, tak si HO - baby to isto myslia ako fully remote work, cize staly HO, nie prilezitostny. ja to mam do BA 2,5h cestovania so vsetkym vsudy a nikdy som pre inu nez bratislavsku firmu ani nepracovala... a teda mam ten staly HO.

hilda08
31. jan 2023

@missviolet anoo, ale bavime sa tu o hľadaní, vela zien ani nevie, ze sa to takto da, preto sa dlho trapi s hľadaním

kvetinka75
31. jan 2023

myslím, že v školstve by to nemal byť taký problém. Tam sa učiteľky navzájom zastupujú . Mám v rodine dosť učiteliek a aj kámošky sú a žiadna nemala problém byť na OČR-ke s dieťaťom. A zase na druhej strane, keď bolo treba, zastupovali.

letfenixa
31. jan 2023

@autorka zamestnať sa v škole je dobré riešenie. U nás stále niekto chýba, normálne sa zastupuje. Pracovná doba je na nezaplatenie. Alebo, podľa toho, čo máš vystudovane, mozem doucovat, aj online.

iveetta
Odpoveď bola odstránená
autor
7. feb 2023

Ďakujem pekne za vaše odpovede ❤️ Budem si teda pozerať to školstvo , a dúfať, že ma niekde zoberú 😬