icon

Kedy je načase zmeniť prácu?

22. apr 2025

Čo bol ten zlomový moment kedy ste si povedali, že už dosť a zmenili ste prácu? Chcela by som vedieť či je to len obdobie alebo moje vyhorenie. Necítim sa dobre v kolektíve, je tam napätie a to potom vplýva na to že som vkuse smutná a neviem ani tam podávať výkon.

sante81
22. apr 2025

Presne vtedy, keď som sa cítila rovnako, ako ty teraz.

denkabemommy
22. apr 2025

Môj zlomový bod bol, keď som pochopila, že môj šéf je mentálny atlét s egom v astrale.

vanilkovazmrzka
22. apr 2025

1 ked mi nechceli dat taky uvazok ako som chcela
2 ked mali v kancli zapnute radio s blbou hudbou

vanilkovazmrzka
22. apr 2025

A na tvojom mieste by som odisla, v mojom ponimani je to na rovnakej urovni ako moj druhy bod 😃 proste zla klima

buberova
23. apr 2025

Keď som pochopila že v tejto firme sa naozaj ďalej neposuniem pretože je tam taká kultúra/atmosféra

evcagabi
23. apr 2025

Ked dostala volno kolegyna aby sla saskovat s detmi na den deti a ja nie na lekara, ktoreho som mala nahlaseneho pol roka popredu 😅

anickaaa6aaa
23. apr 2025

prácu som menila, keď som sa cítila nedocenená hlavne finančne. Kolektív bol super. Ale po 8r mi už začalo vadiť asi všetko. Prácu som zmenila. Druhú som menila kvôli neúnosnému stresu a návalu práce, ktorú som nestíhala a odzrkadľovalo sa to pomaly aj na zdraví. Kolektív bol tiež nič moc. Zmenila som znova a vrátila som sa do prvej :D zatiaľ som spokojná 🙂

zuri5663
23. apr 2025

Zlá a zákerná kolegyňa, ktorá mi robila zle. V piatok tam končím. Síce zatiaľ nič iné nemám, ale moje zdravie a psychika sú na prvom mieste. Keď som dala šéfke výpoveď normálne som cítila úľavu.

zuri5663
23. apr 2025

@evcagabi U nás, tak dostala kolegyňa lebo si musí doma pokosiť a ja som nemohla k lekárovi, tiež som ho hlásila pol roka ak aj nie viac dopredu. Ešte aj 20€ za neskoré zrušenie termínu som musela zaplatiť 😅

tiika
23. apr 2025
@anickaaa6aaa

prácu som menila, keď som sa cítila nedocenená hlavne finančne. Kolektív bol super. Ale po 8r mi už začalo vadiť asi všetko. Prácu som zmenila. Druhú som menila kvôli neúnosnému stresu a návalu práce, ktorú som nestíhala a odzrkadľovalo sa to pomaly aj na zdraví. Kolektív bol tiež nič moc. Zmenila som znova a vrátila som sa do prvej :D zatiaľ som spokojná 🙂

@zuri5663
@anickaaa6aaa
Voľno kvôli lekárovi nepodlieha schvaľovaniu, iba sa oznamuje a následne čerpá. Zamestnávateľ nemá oprávnenie takúto návštevu nepovoliť.
O com rozhoduje je dovolenka. Tu schváliť nemusí. Pokial tak urobí, čelí následkom svojho rozhodnutia. To ako zamestnanec nevidim dôvod riešiť, nakoľko to rozhodnutie ste nerobili vy.

elzena2
23. apr 2025

@tiika nie je rozdiel, ak ma človek nevyhnutné ošetrenie a potom taky "lekarsky termin", ktorý sa dá vybaviť aj mimo pracovnú dobu, pripadne je to skor zalezitost, ktoru clovek riesi s lekarom, lebo chce a nie lebo musi? Napr. estetická chirurgia.

biglovemom
23. apr 2025

Ked som musela ist pre dceru do skolky a sef ma pred ludmi za to zdrbal - a to som Ako matka samozivitel pol roka v kuse robila !! 🙄

elzena2
23. apr 2025
@vanilkovazmrzka

1 ked mi nechceli dat taky uvazok ako som chcela
2 ked mali v kancli zapnute radio s blbou hudbou

@vanilkovazmrzka ty máš nejakú profesiu, po ktorej je veľký dopyt? Ako dlho trvalo, kým si si nasla novú prácu?

Ja mam zlý kolektív, zle vedenie, ale výbornú pracovnú dobu, skrátený uvazok a primeraný plat. Psychicky ma ta práca ničí, ale keď si hľadám prácu teraz a nenachádzam, tak si netrúfam dat výpoveď, lebo neviem, ako dlho budem hľadať, aby som našla niečo podobné. Tiež si vravím- ako zistím na pohovore, že kolektív je fajn? Co keď to bude z dažďa pod odkvap a medzitým akurát tak par mesiacov bez príjmu?

anickaaa6aaa
23. apr 2025
@tiika

@zuri5663
@anickaaa6aaa
Voľno kvôli lekárovi nepodlieha schvaľovaniu, iba sa oznamuje a následne čerpá. Zamestnávateľ nemá oprávnenie takúto návštevu nepovoliť.
O com rozhoduje je dovolenka. Tu schváliť nemusí. Pokial tak urobí, čelí následkom svojho rozhodnutia. To ako zamestnanec nevidim dôvod riešiť, nakoľko to rozhodnutie ste nerobili vy.

@tiika tento komentár asi nebol pre mňa

vanilkovazmrzka
23. apr 2025
@elzena2

@vanilkovazmrzka ty máš nejakú profesiu, po ktorej je veľký dopyt? Ako dlho trvalo, kým si si nasla novú prácu?

Ja mam zlý kolektív, zle vedenie, ale výbornú pracovnú dobu, skrátený uvazok a primeraný plat. Psychicky ma ta práca ničí, ale keď si hľadám prácu teraz a nenachádzam, tak si netrúfam dat výpoveď, lebo neviem, ako dlho budem hľadať, aby som našla niečo podobné. Tiež si vravím- ako zistím na pohovore, že kolektív je fajn? Co keď to bude z dažďa pod odkvap a medzitým akurát tak par mesiacov bez príjmu?

@elzena2 jedna bola velmi priemerna a druha standardna korporatna, ale bolo to uz 5-10 rokov dozadu. Neviem z akeho si mesta, ja z ba a nemala som tu v tom case problem najst pracu, ale neviem ako by to bolo dnes. Nemam ziadne extra skills, v podstate vsetko co viem viem zo sucasnej prace a tazko by mi bolo najst inu, kde by som vyuzila tieto vedomosti 🫣

Mas moznost robit z domu? Keby sa to dalo, skusila by som este cestu ze co najviac robit remote a do kanclu chodit len ked to je nutne kvoli nejakym poradam napriklad.

nikushka8
23. apr 2025

Vytocil ma novy sef,lebo si na mne vybil zly den a pucung u sefstva (co so mnou alebo mojou pracou vobec nesuviselo). Ani nevie ako mi ulahcil rozhodovanie, lebo 2h predtym som dostala ponuku odist.
Zly kolektiv je pre mna vazny dobod na odchod. Robota ma moze stvat akokolvek,ak je dobry kolektiv,ktory sa podrzi.

zuri5663
23. apr 2025
@tiika

@zuri5663
@anickaaa6aaa

@tiika U nás sme 2 a musíme sa navzájom zastupovať, takže vždy musí byť jedna na pracovisku. Avšak vedúce máme obe iné, rovnaká funkcia len iné oddelenie.
Kolegyňa o tom vedela vopred dosť dlho a aj tak si dala dovolenku, jej vedúca jej ju schválila.
Mňa moja vedúca nepustila, argumentovala tým, že aspoň jedna musí byť na pracovisku a podobne. Dnes by som to riešila inak a šla. Len vtedy som bola v práci chvíľu, mala mi končiť doba určitá, tak som nechcela vystrkovať rožky. 😅 Odvtedy tento problém nebol. Až kým táto kolegyňa nešla na MD a prišla iná kolegyňa, ale to je iný príbeh 😉

ndrag
23. apr 2025

Ja som naposledy menila ked som videla ze uz sa neda nikam rast a bolo toho prilis. Pri toxickych ludoch som hrala metodu sedeho kamena, tak to nevyeskalovalo tak, ze by som kvoli nim musela ist prec (klop klop).

kvetinka_2
23. apr 2025
@zuri5663

@evcagabi U nás, tak dostala kolegyňa lebo si musí doma pokosiť a ja som nemohla k lekárovi, tiež som ho hlásila pol roka ak aj nie viac dopredu. Ešte aj 20€ za neskoré zrušenie termínu som musela zaplatiť 😅

@zuri5663 Lebo si musí doma pokosiť? To akože vážne?🤦

hiro
23. apr 2025

1. ked sa uz nemas co viac naucit 2. ked ti davaju inde daleko viac

zuri5663
23. apr 2025
@kvetinka_2

@zuri5663 Lebo si musí doma pokosiť? To akože vážne?🤦

@kvetinka_2 Áno, lebo na ďalší deň jej prišli vyniesť smetiaky a musela ho zaplniť 🤣 Ako hovorím dnes by som to inak riešila, len vtedy som bola v práci necelý rok a proste som to nechala, tak. Mladá a blbá po škole v novej práci. Teraz z nej odchádzam po 6 rokoch a už som "smelšia" a nenechám si skákať po hlave. Dnes sa nad tým iba zasmejem, ale presne si to pamätám, že kvôli koseniu som zmeškala termín u lekára. Inak s touto kolegyňou som si fajn vychádzala, len proste vtedy mi to prišlo ako naschvál spravené. Možno mala niečo iné na pláne a zvalila to na smetiarov a kosenie 🤣

tiika
23. apr 2025
@anickaaa6aaa

@tiika tento komentár asi nebol pre mňa

@anickaaa6aaa máš pravdu, chcela som označiť inú diskutujucu

tiika
23. apr 2025
@elzena2

@tiika nie je rozdiel, ak ma človek nevyhnutné ošetrenie a potom taky "lekarsky termin", ktorý sa dá vybaviť aj mimo pracovnú dobu, pripadne je to skor zalezitost, ktoru clovek riesi s lekarom, lebo chce a nie lebo musi? Napr. estetická chirurgia.

@elzena2 ošetrenie, lekar by sa mal, ak je to možné, zo zásady plánovať mimo pracovný čas. Ak to možné nie je, potom ma tuto neprítomnosť ospravedlnenu a zaplatenú.
Rozdiel nie je ani v tom, či je niečo nevyhnutne, ale či sa jedna o zdravotnícke zariadenie. Ak išlo napr. o nejaké skraslovacie centrum, tak tam priepustka neplati a schválenie dovolenky si je najlepšie dať pisomne potvrdiť.
Nuž si si vedomá, prečo si sa rozhodla ako rozhodla, nechcela si radšej riskovať, tak je to zrejme v poriadku.